- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
"Sokan nem állnak bele a munkába, amikor kilátástalanok a körülmények, mert várják egy felnőtt közbelépését, közben az volna ő."
Ezeket egyébként valahol "kiképzik" erre. Nekem is volt egy pár ilyen kollégám, sőt néha én is találkoztam ilyen "képzési" helyzetekkel.
Mikor készen van a szitu, hozol egy döntést (akármilyet, olyat ami akkor jó vagy jónak tűnik) és utána a főnök meg azzal jön, hogy miért döntöttél saját hatás körben, vagy miért így csináltad, miért nem úgy? miért nem vártad/kérdezted meg őt? És a végén rajtad csattan a főnök haragja, vagy épp magadat hozod rosszabb szituba.
Szóval találkoztam pár olyan emberrel aki azt mondta h ő nem nyúl hozzá, meg megvárja a főnököt meg ilyenek, mert nem akar bajt...Egy nagyon régi, és enyhe szitu : Anno még a Balatonon melóztam diákként. Egyszer bejön a főnök, eligazít h ezt meg azt kell csinálni délután. majd kifelé nekiment egy ládának ami teli volt gyönyörű őszibarckkal. Megszólal indulatosan a főnök mikor belerúgott véletlenül : "ezt a szart meg tüntessétek el innen!" Majd távozott. Egymásra néztünk kollégával, és nekiláttunk megenni a sok barackot (mert kidobni sajnáltuk). Majd este jön vissza a főnök és mondja h hozzuk be a ládából a barackot, mert gyümölcsleves lesz a menü. Mi meg kollégával egymásra néztünk, hogy hajjaj... volt is belőle egy kisebb balhé, de aztán megoldottuk.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nullpoint
őstag
A jó fehérmájút az ember az imájába foglalja.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
-
Lenry
félisten
válasz KROK640 #3754 üzenetére
Szóval találkoztam pár olyan emberrel aki azt mondta h ő nem nyúl hozzá, meg megvárja a főnököt meg ilyenek, mert nem akar bajt...
az angol erre mondja, hogy CYA - Cover you ass, vagyis legyél bevédve. ha rendesen meg tudod indokolni, hogy miért csináltad amit, abból nem jöhetsz ki szarul. a védelem mindegy, hogy mi, legyen saját hatáskör, "úgy láttam, hogy így lesz fasza", vagy simán csak egy ráutaló email valami felettestől, a lényeg, hogy legyen egy rendes indokod.
és igen, ha saját hatáskörben döntöttél, aztán nem jött össze, az az egyén felelőssége, de aki felnőttként fél felelősséget vállalni, az menjen vissza az óvodába gyurmázni.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Top cat
addikt
Azt írtad "nekem a qbasic volt a játék a diablo meg stb korszakban"
Azért a 90-es évek végén már csak nem XT-vel foglalkoztál.
Én először egy 386-os géppel kezdtem, a 90-es évek elején. Azon már volt 3.1-es Windows is. Tetemes méretű volt, 8db floppyn terpeszkedett.
-
-
Diabolis
aktív tag
(#3722) E.Kaufmann
Nem. Az illatát sem nagyon bírom. Ellenben a májkrémet két pofára zabálom, kenyérrel, csalamádéval(#3725) hcl
Életemben nem melóztam még olyan helyen, ahol szükségem volt rá. GYanakszom, hogy ezért is nem keresek 450-et nettóban, de így jártam. Félre ne érts, nem a GUI hiányzik, egyszerűen csak nem szimpatikus a cucc. Plusz a cégnél is csak windows van, a userek is azt használnak, nincs szükségem linuxra. Ha szükségem lenne rá, nekiesnék.#3732) Gabibácsi
Lásd fentebb Anyukádnak pedig elismerésem
#3733) solena
A rántottmáj is csak kicsit más mint a rántotthús
#3739) nullpoint
Örülök, hogy csak ennyi a baj velem(#3741) Cerebellum
Cirkálót nem lopok#3744) solena
Fehérmájból csak az asszonyé, de az olyan fehér, hogy éjszaka nem kapcsolok lámpát, világítNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
válasz Diabolis #3762 üzenetére
Vagy csak nem tudsz róla, hogy jó lett volna Érted, én meg a Windowst nem szeretem, mégis értek hozzá.
Ettől függetlenül, azért ahogyan az érettségin megkövetelik bizonyos alapműveltség meglétét, informatikusoknál is meg kéne lennie. Vagy autószerelőknél... a Wankel-motor sem gyakori, mégis szokás tudni, mi az, és hogyan működik.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Gabibácsi
őstag
1.sosem volt xt 4 megával
2. színek miért ne lettek volna? Herculessel volt nekem, de tehettél volna bele cga kártyát is akár
3. proci nekem duplaerős volt, turbo xt
Ilyenen írtam a szakdogám, 90-es évek végén. És nem is az enyém volt, csak kölcsönbeHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
-
AT 6 MHz-ről indult és általában 1 MB memóriával szerelték.
PC és XT volt 4,7 MHz, és rendre 256, 512 és ritkán a max 640 K RAM volt bennük.
Később, amikor jöttek a klónok, Nec V10 és V20 CPU-val, azok már gyorsabban is pörögtek és kellett a turbo gomb rájuk a lassításhoz. De a 640 K feletti memóriát azok is csak ilyen lemezcache meg hasonló cuccokra tudták használni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
IO.sys
őstag
A kung-fluval kapcsolatban amúgy úgy látom, hogy mindenki nagyon fontos, akinek a karantén idején be kell mennie dolgozni, de mi van azokkal az informatikusokkal, akik felkészítik a hálózatokat a távmunkához? Tegnap menekítettem az elnökséget, negyed 8-kor értem haza és amikor ma ébredtem, már várt a munkavállalótól az üzenet, hogy hétfőtől gyerekkel otthon home office igény van more.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Szerintem nem most kéne rájönnie a cégeknek, hogy ja, kéne VPN
Nálunk engedélyezték a korlátlan hómofiszt. Nagyon szomorúk vagyunk
Amúgy az a lényeg, hogy ne legyenek egy helyen az emberek. Tehát, ha senki nincs bent, akkor az infósok bent lehetnek, úgyisncs ott más
-
bambano
titán
mekkora kitolás már, 11 éve home office-ből tolom, úgyhogy nekem nem kell semmit se csinálnom. se új notebookot nem tudok kisírni a főnöktől, se extra számlát benyújtani a hirtelen sürgős határidős melókra, se semmi...
gebedjenek megEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Nálunk Ausztriában kötelező a home office, az ügyvezető megmondta, hogy a kijelölt speciális belsősökön kívül senkit nem akar meglátni. Minden Azure-ban van, az ügyfeleinkhez S2S VPN van, hozzáférek mindenhez. Helyszínre pedig nem megyünk ki, csak ha létfontosságú szerver/szolgáltatás áll meg.
-
válasz bambano #3777 üzenetére
@Cerebellum : Előző főni mondta, hogy amikor az USA-ban járt korábban, akkor látta, hogy a cégnek több ezer fős hodályai állnak majdnem üresen, mert annyian HO-znak. Arrafelé tök alap, hogy ilyen munkakörökhöz nem kell minden nap bejárni.
@IO.sys : Nálunk sem értenek hozzá, de ennyire nem tilos
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Egyébként most mutatkozik meg, hogy mennyi ember jár "feleslegesen" munkába, meg h mennyi helyen lehetne home officeozni. Remélem egyébként, h ezután ez a gyakorlat terjedni is fog.
mindenkinek jó!Munkavállaló : megspórolja a beutazás idejét/fáradtságát/költségeit. Később kelhet. Kevesebb az esély h baleset éri. Kötetlenebb munkaidő.
Munkáltató : Megspórolhatja (részben) irodabérlés/rezsi költségeket, utazási támogatást. Kisebb az esélye h elkésik az alkalmazott.
A Világ : Kevesebb ember a tömegközlekedési eszközökön, kevesebb jármű, kisebb emisszió. Kevesebb dugó, nincs "csúcsidőszak".
Remélem így a koronavírus után megmarad a home officeoknak legalább a fele.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
törölt tag
-
-
-
BiP
nagyúr
Erre találták ki a desk sharinget. (amit utálok amúgy)
Pl. ezer fős irodában ha átlag 600-an járnak be, akkor van mondjuk 700 hely. Máris spóroltak 300 helyet.(#3790) E.Kaufmann: Na igen. Én pont emiatt nem is szeretek home office-ozni. Mert bár ott vannak az előnyök, amiket KROK felsorolt, de ha a gyerkőcök is itthon vannak, akkor máris nem hatékony.
Könnyebben elúszik a nap, nem feltétlenül haladok úgy a munkával, ahogy szeretnék. A dolgokat is nehezebb megbeszélni. (chaten macera sokszor, csapattal konferenciahívás meg egyszerű dolgohoz kényelmetlen)
Ha meg bemegyek az irodába, akkor csak a munka van, nincsenek gyerekek, máris pihentetőbb és hatékonyabb. -
-
KROK640
nagyúr
Nyilván adna a munkaáltató erre egy X összegű támogatást.
Egy ismerősöm is panaszkodott h most h HO van, neki asztalt meg széket kell vennie otthonra... Miért, eddig nem volt?
Még ha azt mondta volna h meló miatt új/jobb gépet kell venni azt meg is értettem volna...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz KROK640 #3794 üzenetére
Azért nem mindegy az asztal meg a szék... főleg a szék.
Egy becsületes szék 40k magassága, határ a csillagos ég.(#3796) CoF: én felszereltem magamat már rég, és fejlesztem is, mivel sokat játszom.
De bizton vannak olyanok, aki eddig is sámliról nyomta. Oszt majd jön a jajongás, hogy mindenhol fáj és nem érti.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz KROK640 #3794 üzenetére
Na, nekünk nem ad, ha HO szerződést kötsz, akkor se A székre meg van határozva, milyennek kell lennie (állíthatóság, kartámasz), asztalra is, poroltó is követelmény... Az ilyen alkalmi HO-hoz persze nem érdekes, de ha tartósan otthonról dolgozol, arra már van törvényi előírás.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #3790 üzenetére
Rendes körülmények között (mikor nincs vírus) a gyerek óvodában/iskolában.
Jah, mondjuk aki pihenni jár be a melóhelyére... azt én irigylem a melóhelye miatt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz KROK640 #3799 üzenetére
sajna nekem a 20k-s szék nem megfelelő, az nem bírja a durván 100 kilómat tartósan.
Műanyag láb és kerék ezért nálam szóba se jöhet.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 7.1-ES FÜLESEK /ASUS-COOLER MASTER - REDDRAGON/ DOBOZOSAK - HIBÁS / ESZTÉTIKAI HIBÁSAK !
- PlayStation 5 (PS5.) 825GB. SSD. Digital Edition (CFI-1016B.) Kiváló állapot,Tökéletes működés.
- Aktiválatlan könnyen megjegyezhető telefonszámok.
- Nintendo Switch Joy-Con pair, kontroller
- Xbox one kontroller, joystick
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest