Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • PC-s demót kap a The Alters

    gp A teljes kiadás már konzolokon is elérhető lesz majd, a próbaverziót azonban csak Steamen és Microsoft Store-ban érjük majd el.

  • Közeledik az X Fold3 Pro

    ma A kínai bemutató után megtartotta a Vivo a nemzetközit, de még nem Európában.

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz GEIL #14729 üzenetére

    Azért régen eléggé másabb volt. Ha az ember nem akart KMK-s lenni akkor úgyis volt egy bizonyos munkahelye. ha ott rájött merre kell helyezkedni, akkor tekintélyes mellékes (SZOT nyaralás, telek, malac, autó stb.) kijöhetett, relative alacsony karrierrel is. És ha csak nem csinált valami nagyon-nagyon hatalmas hülyeséget, akkor nyugdíjig megvolt a fix munkahelye.

    Sok olyan öreget ismerek, akik (saját bevallásuk szerint is akár) egész életükben nem dolgoztak egy rendeset, mégis 2-300 ezer ft-os nyugdíjjuk van; és az a durva h ezeknek a legnagyobb a pofája. Meg ez az egyik olyan réteg, aki a legnagyobb covid közepén is elmegy nyaralni, mert "neki jár".

    Manapság meg ha nem külföldön dolgozol, akkor 40 évesen is csak álom a saját lakás, és adósság mentes élet. Másik oldalról meg a munkáltatók sírnak, hogy alig van aki dolgozni akar, meg 200 ezres havi fizura nem találnak embert, meg a fránya fiatal már pályakezdőként 400 ezret akar nettoban. A rohadék... közben szerencsétlen csak kilátást akar az életben. (ha teszem azt albérletben él, és kell saját lakás belátható időn belül, netán valahogy van már egy kocsi is, esetleg 1-2 gyerek, ez a 400 ezer egyáltalán nem egy olyan összeg amiből nem lehetne seperc alatt kifutni... pláne egy olyan városban mint Debrecen, ahol az albérlet/ingatlan árak már majdnem a BP-i szinten vannak, miközben a fizetések, még a vadkeletet képviselik)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák