Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    Hmm. Az beteg, ha olvasom itt a sztorikat, egyre csak erősödik bennem, hogy én bele szeretnék majd vágni? :D

    Tavaly elkezdtem az OKJ-t, idén levizsgáztam, viszont családi okok miatt egyelőre tolódik a portfólióépítés és a gyakorlatozás valaki mellett (persze, tudom, ezek nélkül is mehetnék csinálni, olyannyira, hogy már hívtak is, pontosan tudva hogy 0 esküvőfotós tapasztalatom van... :Y :C ). De ezek majd valószínűleg csak jövőre jönnek, tehát a következő szezon még (saját bizniszben utazva biztosan) kimarad. Addig gyűjtögetek szorgosan, hamarosan megyek könyvelőhöz, általános tájékozódásra, viszem az üzleti tervem tervét, nagyon sok (remélem) egyedi ötletem van.

    A folyó témához annyit tudok hozzátenni, hogy értelmes, átlagos embernek tartom magamat (aki amúgy diplomás mérnök, feleségem szintén), és úgy lett esküvői fotósunk, hogy az esküvőszervezőnk ajánlott egyet, se egy képet nem láttunk a fotóstól, se egy közvetlen szerződés nem volt, "vele szoktam dolgozni, szép képeket csinál"....

    Amikor találkoztunk a fotóssal, hogy egyeztessünk, "jobban" megismertük és megláttuk a képeit, fellélegeztünk, de ez már olyan közel volt az esküvőhöz, hogy már rég nem találtunk volna senkit, ha nem jön be.

    OK, itt volt egy kvázi garancia, mert az esküvőszervezővel viszont szerződésben álltunk, és szétrúgtam volna a valagát ha béna fotóst ajánl, ;] de ettől függetlenül: milyen alaposságot / milyen lehetőségeket feltételezzünk a nálunk jóval "egyszerűbb" (és nem bántani akarok senkit) emberekről, akik fotóst keresnek, "nem horror áron ©". Vagy ott van hugomék esküvője, egy cimborájuk "fotózik", "ajándékba" azt adta, hogy végigfotózta az esküvőt. Így hugomék nem is keresgéltek a fotósok között, mondván, "egy gonddal kevesebb". Gondolom nem kell ecsetelni az eredményt. Ők is jólszituált, diplomás emberek, akik ennyi energiát (sem) fordítottak erre a témára.

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák