Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
Új hozzászólás Aktív témák
-
forumpista
aktív tag
Szinte az egész iphone 12 vonal (a pro maxot leszámítva) mini telefonokból áll (146 mm magas, androidon nem tudom jelent-e meg 2020-ban akár csak egy ilyen méretü telefon is flagship kategóriában), ezért nem fogy annyira a 12 mini.
Mert a 12 mini az mai mércével mérve már nem is mini, hanem mikró. Így aztán ha valaki "csak" mini telefonra vágyik iphone vonalon, akkor elég sokfélét választhat.
Mikróból meg ott az SE.Szóval ha a kérdés az, hogy van-e igény mini telefonra, akkor igen van, az Apple mutatja hogy dominálja velük a fél világot.
Hogy van-e igény mikro méretü telefonokra?
Szerintem erre is van, mert ha azt mondjuk hogy a miniből eladott ~20 millió db nem indokolja hogy ezen userek igényeit is kielégítsük, akkor például a samsungnak is nem lenne szabad S kategóriás telefont gyártania mert hát nincs igény rá -
válasz
pusszycat #45 üzenetére
Nekem az előző "kicsi" telefonom egy sgs2 volt, na, annak hosszabban tartó olvasásától kifolyt a szemem, hiába voltam fiatalabb majd' egy tizessel
. Az 5.5", amin vagyok egyelőre teljesen jó, de sűrűn írt szöveget szivesebben olvasok normálisabb méretben, pláne jobb felbontással.
#47: Kéne az 5g is - ha már 1x új telefont akar az ember. Ezek is azzal szórakoznak, hogyha egy jó spec megvan, kivesznek egy másikat, á'la csamcsung
.
-
600nites kijelző azért még kéne, de pl igen szimpatikus a vízálló kivitel.
-
-
jbcs
tag
válasz
Metilalkohol #37 üzenetére
Én is azt látom, hogy a mai alsó, közép kategóriában 60-100 eFt.-os sávban, ahol a Redmi nagyon erős, már olyan telefonok kaphatók, olyan módon fejlődtek prociban, amik alap használatra 100%-osan, de a játékok 95%-nak futatására is alkalmasak jó minőségben. Csak ha valakinek extra, különleges igényei vannak, akkor éri meg 100+ eFt.-os sávban nézelődni.
-
Nejem mostanában lépett az ősrégi moto g2-jéről (140x70mm) samu a52 5g-re (160x75mm). Egész más dimenzió, de szereti-megoldja és élvezi, hogy jóval nagyobb az olvasófelület. Én is lassan leszokok arról, h zsebbe gyűröm a telefont - így viszont egy rendes, 16:10es képarányú 7"-os minitablet lenne ideális (sajna ilyen értelmezhető belsővel nem létezik).
-
Namelesske
addikt
válasz
Metilalkohol #37 üzenetére
Megfogja tudni tartani, mert pont úgy van belőve a szoftver élettartama, hogy eszközzel együtt frissül a szoftver, mert általában nincs köszönet a backport MIUI frissítésében. De addigra már kiszolgálta a vevőt és az akku amúgy is gyengült 2-3 év alatt.
-
-
Szabi®
addikt
-
Metilalkohol
csendes újonc
Majd arra leszek kíváncsi 2 év múlva hogyan fognak változni a Xiaomi eladási számai, meg tudja-e tartani a felhasználókat, mert most a Huawei után nyilván kipróbálják sokan, aztán meglátjuk kinek jön be. Ha a Miui bugok számát csökkentenék, meg itt ott reszelnének a magyar fordításokon én is a xiaomit választanám. Persze ezt tudják ők is, ahogy látom igyekszenek rágyúrni a terméktámogatás/szervíz oldalra, de az olcsóságnak ára van.
Eközben gondolom a samsungnál nem tört ki a pánik, de talán az árazáson kicsit reszelnek majd, illetve az s21FEre kicsit agresszívabb árazást várnék. Jó az új A széria, de a xiaomi a középső/alsó szegmensben sokkal erősebb és már nem kell 250+k-s telefon ahhoz, hogy azt egy átlag user éveken (akár 3-4) keresztül rendben használni tudja. Ha most kellene 100-150ért telefont választanom xiaomi részről 24 egy tucat: mi 11 liteok, poco x3 pro, poco f3, rengeteg redmi, samunál csak a52, a52 5g (lejjebb sztem nincs értelme menni náluk). Ezt a Samsung is tudja, nem véletlenül került bele az ois meg az ip az új A szériába. Remélem ismét fellendül kicsit a verseny, mert azt érzem, hogy ahogy a Huawei kiszállt, leültek a hullámok...
-
Noukoum
veterán
válasz
janeszgol #16 üzenetére
Azért mert a kis telefon pártiak próbálják védeni a minit hogy “más gyártók örülnének ennyi eladásnak” és egyéb módokon. Mit számít ez itt?
Inkább azt kéne megérteni egyáltalán miért kapja fel ezt a média. Nem véletlenül azért mert évekig hallgattuk a panaszt hogy de jó lenne egy pici telefon és milyen hülyék a gyártók hogy nem adnak ki kis telefont mikor erre akkora piac lenne. Amikor kijött a mini boldog-boldogtalan leírta vicceskedve hogy na most majd minden kínai gyártó lemásolja a minit, de ez ugye nem is baj mert végre lesznek nem csak tepsik. Én akkor is mondtam óvatosan ezzel, várjuk meg az eladásokat. Mert hogy van egy olyan piac hogy Ázsia ahol csak tepsit lehet eladni. Gondolod véletlen az hogy minden évben a pro max (vagy plus) csúnyán veri a sima pro-t eladásokban? Vagy szerinted miért volt sikeres az xr-11 páros? A 600nites ips kijelző meg a vastag káva miatt? Nem, a mérete miatt. Az apple ugyan nem ad ki számokat, de minden valószínűség szerint a sima 12-es nagyon otthagyja a minit, pedig azon nagyobb a haszon. Elmondjam miért? Az üzemidő miatt? Nem.
Egész egyszerűen a legtöbb embernek kicsi. Bármilyen hihetetlen. Az emberek hozzászoktak a nagyobbhoz és nem akarnak visszamenni. Ott van picivel drágábban a sima 12-es és megveszik azt. Pedig pedig az nem mini, nem annyira kompakt..
Hol vannak a többi gyártónál a kompakt telefonok? Ahh hát persze, a többi gyártó hülye és nem akar pénzt keresni.. Véletlenül sem ott lehet eladni a mini-t valahogy ahol ők alig adnak el telefont. Lásd Usa és Nyugat-eu. Még a Samsung sem ad ki, pedig ők nekik még piacuk is van.
Szóval teljesen felesleges azon sírni hogy valaki megint lefikázta a szeretet minim eladási számait, miközben többet adtak el belőle mint más gyártó összesen. Meglehet nyugodni, az Apple olyan haszonkulcsal dolgozik és olyan pénzeket költ marketingre hogy arról egy telefonos cég sem álmodhat. Itt nem 1-2 millió készülékről volt szó, az már nem oszt nem szoroz. Mivel nem tudjuk a friss eladásokat így ez csak találgatás de az is egy borzasztó érdekes dolog hogy ha piaci alapon egyértelmű volt hogy egy ilyen készülék nem lesz “sikertermék” (megint csak sajnos hangsúlyoznom kell hogy az apple-nél) eladásokban akkor miért került kiadásra? Ugyanis nem kell 2bitesnek gondolni a céget, tisztában vannak ők a felhasználói igényekkel. Szerintem az lehet benne hogy ennyire gyenge számokkal ők sem számoltak. Hiszen az i11 helyére jött egy vékonykávás, oled 12-es ami ugyanazt tudja mint a nagytesó ráadásul olcsóbban. Papíron sikertermék, mely eladási rekordokat is dönthetne. Szokták mondani hogy a 12 mini azért nem fogy mert korábban ki jött az SE. Én ezt őszintén elsőre hülyeségnek gondoltam, de valójában nem is az. Na de itt jön a csavar, mert nem a mérete miatt. Egyszerűen: aki olcsón akar (kis) iphone-t az megveszi az SE-t. Aki olcsón akar nagyobb iphone-t az megveszi az xr-t 11-t. Aki a legdrágábbat akarja annak ott a pro, aki meg még a legnagyobbat is annak a pro max. Aki pedig aki csak akar egy iphone-t ami tud mindent annak ott a 12-es. A mini meg marad azoknak akik mindezt kicsiben szeretnék. Innen is érződik hogy mennyire pici igényt fed le. Akinek telik 12 minire az már megveszi a 12-t tetszik vagy sem. Teljesen jogosan egyébként.
Ja és rengeteg dolog kedvez a mininek, pl. előtte évekig nem volt hasonló méretű mobil “ki volt rá éhezve a piac”, messze a legolcsóbb 12-es iphone, mindent tud amit a nagytesó. És valahogy mégsem. Egyszerűen abban kell keresni a kulcsot hogy a legtöbb embernek a mini mérete inkább hátrány mint előny. Az a tipikus “jó jó, de otthonra nem kéne” kategória. Az okostelefon már régen kinőtte a kiegészítő szerepet, ez az életünk része. És ehhez nem árt ha minél nagyobb a kijelző. A piac pedig ehhez igazodik.Pedig én lettem volna a legboldogabb hogy ha az összes gyártó jobbnál jobb kompakt készülékeket csinált volna. Mert egy dolgot megtanultam, amíg lehet olyan nem tepsit kapni ami nálam kibír egy munkanapot addig én köszönöm szépen ingyen sem kellenek a nagy telefonok. Tehát mint masszív apple user és valószínűleg leendő mini (12 vagy 13) tulaj, gondolom egyértelmű hogy nem fikázni akarom a méretkategóriát.
Megvolt ma is a kisregény. -
mjani1172
addikt
Sokan kiestek, (amit azóta sem értek). Nincs is igazi választék. Ezért emelkednek az árak.
De itt sem a csúcsmodellek fogynak, hanem az alsó, vagy talán a középkategória.
Samsung? Érdekes, hiszen világosan látja, az LG-nek mekkora sikert hozott, hogy különböző piacokra mást szállított, mégis erőltetik. Sok sikert.
Egy vagyoért olyat arulnak ahol a tulajok egymást vígasztalják. Értelmetlen lett egy csúcsmodellt megvenni, ez látszik is a statisztikából. -
Nem meglepő , Redmi széria az egyik legjobb ár-érték arányú széria . Gratulálok .
-
doooo
veterán
válasz
LosBlancosRM #25 üzenetére
Az új széria olcsóbb, mint a tavalyi. Legalábbis ha az S21-ekről van szó.
Egyébként meg rekordbevételük volt az idei év eddigi részében, szóval lehet, hogy lenyelik valahogy ezt a darabszámosdit (még ha nyilván nem is fognak örülni). Mostanában amúgy az alkatrészek gyártásával vannak jobban elkeveredve, meg más cégek felvásárlásaival. -
doooo
veterán
válasz
janeszgol #18 üzenetére
A világgazdasági válság hatása azért érződik mostanra mindenhol. Akiknek tavaly volt csúcsmobilra-valójuk, idén már nagy eséllyel nincs.
Mondjuk jobban belegondolva így már egyértelmű a középkategóriában történő nagy előrenyomulás is (amiben az olyan profitmentes ajánlatok, mint egyes Xiaomik meg Realmek nagyot mentek). -
Thor71
tag
Mi a fene? Kolléga aki véres szájjal sikoltoz tele minden Xiaomi hírt hogy mekkora szar a MIUI elaludt?
Egyébként próbáltam a vegytiszta android élményt, NEKEM borzalmas sivár
-
Szabi®
addikt
Persze, meg ugye ez a piac folyamtosan bizonytalan, és hullámzó. Aki 8 évig Iphoneon volt, az lehet vált andoridra, és fordítva. Minden cégnek vannak rossz eladási szériái, és nagyon jók.Tehát mindig kiegyenlítettek a felek arányai. Az apple ha jól tudom nem ad már közzé eladási adatokat hivatalosan. Legalábbis tavaly még ez volt a fáma. Így meg elég nehéz nyomonkövetni, hisz az aktivált/aktív készülékek darabszámát csak ők látják.
-
Szabi®
addikt
Én meg minden mást, és pont iPhone-t nem, a németeken lepődtem meg a legjobban, 8 évet lehúztam kint, és ha valakinél volt is iPhone, az tuti hogy egy régi/ levert darab volt.
Pl. német főnököm fiának, mai napig egy agyonvert 6s-e van.Pedig ott van manióka rendesen. Nehogy majd kibukjon megint, mint pár éve, hogy "véletlenül" az apple beleszámolta a leszállított készülékeket is, az "eladva" kategoriába.
Sajnos ilyen is volt. -
válasz
LosBlancosRM #25 üzenetére
Annyira azért nem dzsunka a szoftvere,de tény hogy vannak benne olyan dolgok amik nem az igaziak még,emiatt is hagytam ott a Xiaomis vonalat.
De ez szerintem a nem tech beállítottságú embereket nem nagyon érdekli.Márpedig ők vannak többen,mi itt a fórumon (és más országok hasonló fórumjain az ottaniak) vagyunk a kisebbség. -
LosBlancosRM
őstag
Samsung lábonlőtte magát az árazással. Gondolom idén is inkább emelnek még rajta. Emberek meg megveszik olcsóbban a Xiát, hiába dzsunka a szoftvere.
-
Maxxy10
addikt
válasz
Viktor0610 #22 üzenetére
Mondhatni
Bár a vírus miatt nem mozgok mostmár de amit pl a UK-ban látok.Csak ha már ennyit eladtak gondoltam látványos kéne legyen de számomra nem az.
-
-
Maxxy10
addikt
Eközben csak almát látok az emberek kezében néhol Samut
-
Lehetségesnek tartom a furcsa hátlapi kamerasziget miatt is a kisebb eladást. Lehet nem jött be a design.
-
válasz
janeszgol #18 üzenetére
Körülöttem sokan váltottak Samsungról.Többeknek az ár volt a gondja és a Xiaomi pedig egy ésszerű alternatíva lett miután a neve már nem volt idegen és riasztó és maguk a telók se rosszak.
Mások meg szifonra váltottak,mert sok évnyi Samsungozás után ki akartak próbálni valami újat és ha már az új Samsungok árban elég durván beléptek abba territóriumba ahol az apple is vadászik,úgy voltak vele,hogy “miért ne?”,már nem lehet azt mondani hogy az Alma drágább.
2 ős samsungos ismerős meg Oneplusra váltott,mert megunták a Samsungot.A Huawei után maradt vásárlók sem húztak túlságosan a Samsung felé,nem a Samsung lett a Huawei hanyatlásának legnagyobb nyertese.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Namelesske #13 üzenetére
Azta. Csodalkozom most.
Ki mondta a 14 millios (januarban volt annyi, azaz 2 honap alatt) eladasu 12 Minire, hogy nem veszik es bukas? Kivancsi vagyok azota mennyi ment el belole. Bar mar nem gyartjak, de keszlet meg lehet. -
Namelesske
addikt
-
hombre[EU]
veterán
azt nem ismerem, de nekem a megjelenése óta van egy redmi note9s és ez megváltás
nagyon rég volt olyan mobilom amit nyúzhattam és nem kellett törōdnöm az akkuval pedig mindenkitōl volt flagship,több is.
lte,hívás,videó,böngészés,fel-letöltés,bluetooth, navi...5-6ó "meló" után is ott áll fitten és lenyom spotin,youtube-on egy grillpartyt este
nem csúnya, nekem elég gyors, nem fagy...vehettem volna belōle kettōt is -
-
janeszgol
félisten
Nem lepodtem meg ezen annyira. A legtobb arkategoriaban mindig jo vetel hardveresen egy Xiaomi. Persze le kell mondani dolgokrol cserebe (support, szerviz).
-
hroberto
veterán
Remélem most már akkor jobban ráfekszenek az EEA vonalra!
-
Nem csodálkozok amíg Európába csak az exynost hozzák a csúcskategóriába addig nem is lesz változás
én az s8 után megfogadtam hogy nem veszek exynos procis telefont bár most az sd888 sem kéne nem is csoda hogy melegszik ez is a samsung node-ján készül
(csak zárójelben xiaomit sem veszek a miui miatt)pusszycat: ott meg a kijelzővel trükköznek ahogy a topikját olvasgatom
a jobbik kijelzővel az 5g-t beválalnám még a miuival is
abban reménykedem hogy a samsung a53 megkapja a 778 vagy 780-as procit -
A Mi 11 Lite 5G nagyon kellemes használni 2 napja élvezkedek vele. Hiába gyorsabb a Mi 10T-m nem tudja überelni ezt a vékonyságot, súlytalanságot. Soha többet vastag, nehéz telefont.
-
szkaroly
senior tag
A poco X3 és X3 Pro is eléggé keresett egyes cikkek szerint.
-
aprokaroka87
nagyúr
Oké legyen, csak akkor frissítések terén ne szivassa azokat a vásárlókat akik olyan Xiaomi telefont vesznek amelynek nincs kinai változata.
Mert ezzel vannak problémák.
-
Hajrá!
-
Ezen nem csodálkozok.Szerintem ennek a számnak nagyrészét Redmik teszik ki és pl Redmi Note 10 Pro az ebben a kategóriában gondolkodó emberek többségének az igényét maximálisan kielégíti és az ára is rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az idei év második negyedévében a kínai gyártó az első helyre tört a leszállított készülékek számát tekintve.
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest