- iPhone topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz
Tikakukac #43 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy egy cr motornál ez milyen veszélyekkel járhat, én sem tegnap kezdtem a dízelezést. Ennél a motornál semmilyen kockázat nem volt. Olyan emberrel beszéltem ezt át aki dízel injektorokat és magasnyomású szivattyúkat javított főállásban két évtizeden át Kecelen az ország egyik legprofibb dízeles műhelyében, és azóta is dízel autók javításával foglakozik immár saját műhelyben. Ő tudja mit beszél.
Agyturbina "A dízel Ducato meg ha jól sejtem még pre Common rail/pd korszak, azok nem érzékenyek erre."
Jól sejted. Egy multijet motorral biztosan nem etettem volna meg az állott naftát de ennek teljesen mindegy. Emlékezetes eset volt amikor a rossz tank műszer végett teljesen kifogyott az üzemanyag belőle akkor a látótávolságban lévő teszkóból hoztunk két kanna 5L-es étolajat azt borítottuk bele az út szélén, hogy tovább tudjunk menni az első kútig. Amit nem vettünk észre időben az az, hogy miközben mi bent voltunk vásárolni addig beálltak a rendőrök az út túloldalán lévő zöldséges bodega mellé és az autóból figyeltek, hogy mit csinálunk. Szépen végignézték ahogy jövedéki adót csaltunk és beleborítottunk 10 liter étolajat az autóba. Aztán kiszúrták, hogy kiszúrtuk őket. Bukta. Szépen jöttek utánunk végig a benzinkútig. Ott beálltak mögénk és igazoltattak. Elmondtuk mi van és amikor látták, hogy tele tankoljuk a kocsit békén hagytak. Amúgy 2004 környékén hónapokig futott az autó kifőzdés használt étolajjal és sima gázolajjal felváltva. Meg se kottyant neki simán bírta. A tank utáni 300 forintos univerzális üzemanyagszűrőt kellett havi 1x kicserélni aztán ment tovább.
-
-
Eastman
addikt
válasz
Tikakukac #31 üzenetére
Ari ez, a személyautókra fókuszálás.
Ipari dízelek? Óceánjárók? Bányagépek? Teherszállító, kiscsomagszállító dízelautók milliói? Nem az ÁtlagPisti teszi tönkre a bolygót. Legalábbis nem az autójával. A gazdaságnak mennie kell, ez nem kérdés.
A megoldás szinte megfejthetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest