Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
darvinya
titán
válasz
t72killer #39 üzenetére
Tehát olyan tesztet tolsz, ami minden egyes tranzisztort leellenőríz, hogy adott feladatnak megfelel, vagy adott határokat tudja.
#43 Plazmacucci
Most magadat cáfoltad meg.
Ha az órajele tól-ig működik, akkor honnét tudod, hogy hibás?
Mikor 200Hz-4GHz üzemi működés.Totál összetett a teszt, megfelelés és ezzel minősítéses kategóziálás.
Mint írtam, ne kézeljétek el úgy, mint egy világítás.
Ez 1 milliárdszor összetettebb, ami mátrixként kapcsolódnak, nem egyirányúként. -
-
janeszgol
félisten
válasz
Plazmacucci #41 üzenetére
Olyan könnyen rámondod. Chipben is olvastam. Több milliárd tranzisztor van egy prociban. Ebből ha pár millió, pár tizenmillió hibás, attól még működhet jól, de esetleg más kategóriát kap. A gyártás még mindig úgy működik, hogy tervezés, gyártás, tesztelés, kategorizálás.
[link] -
-
-
Mert időnként tolok rajta egy tesztet
?
Nettó konteó, amit írsz, a "belassulások" szoftveres eredetűek, jellemzően a drivereket nem írják meg normálisan az újabb főverzióhoz - legyen az winfosch vagy droid.
A bő másfél éves rtx 2080ti-m is ugyanannyi pöttyöt hoz loopolt tesztekben, mint újkorában - pedig van benne pár tranyó. Uez mondható el a család többi (nem kevés!) 3-4-5éves mikroelektronikai cuccáról.
-
darvinya
titán
válasz
t72killer #36 üzenetére
És Graphics
Te mint felhasználó miből fogod tudni, hogy a CPU már csak 80%-os? -Sehonnét
Így azt se tudod, hogy frissen vett készüléked csak 86%-os.Nincs 100%-os CPU, csak tól-ig határolt címke.
Ez nem villanykapcsoló, ahol 5 alkatrészből egyik kiesik, akkor látványosan nem működik.
Itt milliárd alkatrészből kiesik 100, még azt sem veszed észre, mert több irányú logikai összekötésűek.
Max. annyit veszel észre, hogy néha lassabban számol, de még ez sem egyértelműen az. -
-
-
darvinya
titán
válasz
t72killer #34 üzenetére
Bezony.
Azt hiszed 100%-osat kapsz.
Már CPU-t sem tudnak milliárd alkatrészeit ekkora méretben 100%-ra garantálni, hanem tól-ig határoltból lesz ez címkés, többi meg az a címkés.
Próbáld otthon lemérni 7nm×7nm felületet és ezt szorozd fel milliárd darabra.
Megnézem mennyi lesz pocsékba.
Nem úgy működik, hogy addig zsugorítasz, ameddig akarsz.
Ekkor mennyiségű alkatrész számnál már fel sem tűnik, hogy hetente 1 komponense kihullik a sorból. -
-
janeszgol
félisten
Pont változóban van a piac. Elértük azt a fejlettségi szintet, ahol már drágulnak az alkatrészek. Szóval több ilyet láthatunk majd. Sajnos, nem sajnos, ez van.
Egy Power VR8320 elég a PUBG-hez (kiválón futtatja), meg egyéb 3D-s játékokhoz is. Mondjuk a most megjelent Dark Souls koppintást még nem próbáltam ki rajta, csak megvettem a játékot bevezetőáron.
De ilyen a Samsung Exynos SoC is, a 7904. Azon is mennek az átlag játékok. Meg ott az SD 439. Szóval most mintha megtorpant volna ez a szegmens (50k-60k huf alatt). Régebbi megoldások, amik még bizonyos határig jók, de már régen köztünk vannak. -
janeszgol
félisten
válasz
t72killer #23 üzenetére
Szerintem a Helio P22/P35 nem rossz, el lehet velük lenni. Még játszani is enged. Persze szigorúan 40k huf alatt. Engem csak az zavar, hogy évekig voltak fikázva ezek a telefonok (oké, én is megszóltam a végén őket, de nyisziati meggyőzött), majd kijön ezekkel a Realme, átnevezve G25-re meg mittudomén, gamer SoC, aztán már "jaj nem is olyan rossz vétel".
-
-
válasz
aprokaroka87 #29 üzenetére
Az X20 igen, bejelentés is lehet megtörtént már ekkor, de 2016 eleje az igazi datum
-
válasz
Depression #21 üzenetére
X25-ös is elég régi már.
Elephone-t venni meg elég nagy badarság volt ..az egy hulladék
-
viktorhu
veterán
válasz
t72killer #25 üzenetére
Nem. De akkor már miért ott húzzuk meg a határt? Törhetünk felfelé bátran.
Miért ne lehetne a működő régi technológiát olcsón tovább árulni azoknak, akik ezt engedhetik meg maguknak? Nem véletlen a gaming elnevezés, ezekkel valószínűleg tényleg játszani fognak azok, akik soha nem fognak mondjuk konzolt kapni karácsonyra.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
t72killer #23 üzenetére
Sőt, félmillió alatt legyen tilos telefont árulni! Harmadik világnak szánják ezeket a chipseteket, ahol nagyon is igény van erre a kategóriára. Nem értem, miért zavar bárkit, hogy olyan dolgokat is árulnak, amire neki nincs szüksége. Gondolom a boltban is levered a polcot, ha mondjuk nem szereted a brokkolit, és mégis kirakják.
-
-
darvinya
titán
válasz
Depression #21 üzenetére
Most tökéletesen leírtad, amiről előző hsz-ben taglaltam.
Persze, ha Sony MTK-s telo lenne már más lenne a véleményed.
Sajnos olcsóság nem mindig olcsó. -
Depression
veterán
Az én telefonomban egy helio x25 van. Fogalmam sincs, hogy milyen idős a soc, a telefont 2 éve vettem újonnan, mert antutban alig kapott kevesebb pontot, mint az előző samu note 5 telefonom. 3 nap után eldöntöttem, hogy eladom a fr@ncba, csak közben kiesett a kezemből, és az egyik sarkán tok ide, vagy oda, berepedt a kijelző. Szóval maradt. A tűz forró készüléket imádom, télen kikapcsolt kijelzővel is melegíti a golyóimat, sot elérte újkorában az akár 3 órát is, de ez feltornázható egy picit, ha reseteled a telefont. Ma már 30%-os akku töltöttségnél lehet használni visszaszámlálóként, mert ha valami beragadt, akkor biztos lehetek benne, hogy egy percen belül ki is kapcsol a telefon. Arról ne is beszéljünk, hogy 68%-nál leáll a töltés is, ha be van ragadva valami program, szóval csak kikapcsolt állapotban tudom feltölteni 100%-ra. Lényeg, hogy nem tudom, hogy az mtk, vagy az elephone a ludas, az én soc-om akár kenyérpirítónak is használható lenne, pedig nem játszom 3D-s játékokkal, akár a nova launcher, vagy a chrome is képes erre. Mindezt úgy, hogy hasonló antutu pontszám mellett (~120k) a samu exynos procija akkoriban érzetre köröket vert erre a sz@rra. (elephone s8) Mind e mellett akkor cserélem le ezt a telefont, amikor már nem tudom bekapcsolni sem. Azóta túlélt az egy autóbalesetet, amikor nekiverődött a csomagtartóban lévő nyitott kistáskámból a hátsó ülés fém hátsó részénének. A kijelző most már teljesen pókhálós, és végtelen sok szellemérintést érzékel, szóval bocsi, ha vannak a hsz-eimben hülyeségek, de a család miatt már nincs felesleges pénzem még egy középkategóriás telefonra sem. Egy biztos, mtk-t soha többé, mert ez akkor a csúcs volt náluk.
Továbbá van egy Nokia 2-m, qualcom SD 212-vel, amit az ellenségemnek sem kívánok, és volt egy huawei y6(2018)-am is. Na ezek pont arra jók, hogy bebizonyítsák, hogy az állítólagos "okos" telefonok még telefonálásra is alkalmatlanok, mert egy bejövő hívást sem fogsz tudni felvenni, mert a soc épp valami mással van elfoglalva. -
darvinya
titán
válasz
#65577472 #11 üzenetére
Ha nem adta ki, akkor hogyan írt rá bármit is.
Amúgy gyártó annyi licenszt vesz meg, amennyit megér neki.
Szemléltetve, Sony kamera modulhoz csak alap licenszt veszi meg, így csak alap kép feldolgozás tudja.
Mint minden készülék fenntartása(támogatása) a drága, nem a letervezéssel gyártva. -
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
6-7 évvel ezelőtti SoC-ot hoztál fel... Hol van az már?
Érdemes figyelni a Mediatek újdonságait az aggodalom helyett... Nem helyénvaló 6-7 éves dolgokat hánytorgatni
Egy kapcsolatnak se tesz jót...
-
RoBos
senior tag
válasz
Juhaszatti #9 üzenetére
Az SD690-et kihagytad...
-
aprokaroka87
nagyúr
Biztos hogy az elavult cortex a53-at kellene még futtatni?
-
viktorhu
veterán
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
Kell a versenytárs a qualcommnak, még akkor is, ha az olcsó szegmensben tudnak teret nyerni. Nekem pl. nem kell szupererős chipset, viszont kell a sok processzormag a multitaskinghoz, meg kell a sok ram, és nem akarok vagyonokat fizetni, teljesen jól elvoltam a mediatekes telefonok korában.
A minőség meg szerintem akkor sem miattuk volt rossz, hanem a gyártók miatt - az egyik legjobb telefonom a maga korában a Coolpad F1 volt MT6592-vel.
-
_flamer
aktív tag
Nem tudom, hogy hosszú távon, hogyan fogják bírni a "gamerkedést"...
-
janeszgol
félisten
Heloi P22 meg P35 atnevezve? Ez jar azzal, hogy a QC szinte total lelassitott. Sd450 utan semmi, egy 670 kijott meg, meg a 720G, 735G vagy mi, es ennyi? Ja meg persze a 875. Ti nem erzitek ugy, hogy total lelassult az SoC piac?
Es akkor megjapjuk a frissitett P22/P35 parost gamer neven.
-
törölt tag
"Belépőszintű gamer chip"
Anyám borogass! -
jFox
addikt
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
6577? Mikor volt az már? Azóta nagyon sokat fejlődtek.
Az is rendben van, hogy nem vetélytársa a Qualcom-nak. Ez erősen meglátszik a (mobilok) árcédulá(já)n is. Kisebb pénz, kisebb foci.Egyidőben nekem meg pont fordított tapasztalatom volt a Snapis olcsóbb telefonokkal.
Pl Blade 3, Redmi 2,stb. Vagy csak én fogtam ki rossz szériát belőle, de ezekkel mindíg szívtam. At MTK-s telókkal meg nem volt gond. -
bollokcs80
Korrektor
Aggaszt a mostanában tapasztalható térnyerésük az alsó- és középkategóriában. Korábbi telefonokból elég rossz emlékű a szoftertámogatás hiánya, a rossz képfeldolgozás és az alacsony teljesítmény miatt. (ld. MT6577)
Valahogy a Snapival szemben nem tudnak akkorát villantani, mint pl. PC-s fronton az AMD az Intel ellen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Helio G25 és G35 túl sok izgalmat nem rejt, a teljesítményt a MediaTek mindenesetre igyekszik hosszútávú játékra optimalizálni.
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest