- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lord Myn #102 üzenetére
de XT-ből meg nem is létezett...
Mondom, majd megnézem mi is van a padláson.Nosztalgikusan gondolok vissza én is a számítógépes múltamra... 1984-ben kaptam az elsőt (35 éve... jesszus...). C=16. Mindezt azért met már az az előtti évben is erőteljes hajlandóságot mutattam a nyári szüneti számítástechnika tanfolyam iránt.
Sajna perifériák nélkül, csak magát a gépet. De ettől még elindult a lavina a kockulódás irányába
-
Frawly
veterán
Az igaz, hogy a 286-osnak a maximuma a 25 MHz, turbó nélkül 16, de ez ritkán fordult elő, szerintem a legtipikusabb értékek ezek egy 386-oshoz (vagy 386SX-hez) tartoznak. XT semmiképp nem lehetett, rosszul emlékszik. XT-ből pedig volt 286-os (IBM 5162), de az csak 6 MHz-et tudott.
Egyébként nemrég néztem videókat a YouTube-on a Turbo gombról, és fordítva működött, mint gondoltam. Ha be volt nyomva, akkor kellett lassítania, ha kinyomva, akkor gyorsítania. De nálam ez mindig fordítva volt bekötve, benyomva volt gyorsabb, kinyomva lassabb, erre minden gépemnél ügyeltem. Illetve a PC-ken az ősidők óta letiltom a PC speaker csippantást induláskor, meg amíg használtunk olyat, a floppy-meghajtók végigfingatását is. Ha lehet, a memóriatesztet is. Persze ezek mai gépen már nem játszanak.
Illetve még régi szokásom, hogy a HDD-ken, SSD-ken a partíciók egész GB-osak, tehát MB-ban kifejezve 1024-nek többszörösei. Ez azt a célt szolgálja, hogy esetleges partíciós tábla sérülésekor, elveszésekor könnyebb rekonstruálni azt.
Azoknak írnám még, akik a böngészőben csak privát, inkognitós lapokat használnak, hogy helyette inkább állítsák be, hogy kilépéskor a böngésző töröljön minden adatot, előzmények, sütik, jelszavak, stb..
-
Nem emlékszem pontosan, de még fent van a padláson az XT, szóval talán esetleg majd ha eszembe jut, téli szünidőben megpróbálom újra bekapcsolni.
Talán van még monitorom is hozzá (monochrome vagy cga...)
@(#85) looser
Nem lehet, hogy diszk vagy memória hiba volt?
Nem hinném. Hardvert nem piszkáltam, csak reggel lett. Utána rendesen működött...Amúgy volt olyan eset is, amikor azonos szállítmányból raktam össze gépeket, és kettő rakoncátlankodott. Aztán kicseréltem a memóriákat, és mindkettő megjavult... Szóval ez az eset is megvan
Ja, és még Dune1, szerepjáték --> 36 óra folyamatos játék...
(én barom...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Jonsbo C2
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest