Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Az adózással egyet értek, minden cégnek ott kellene adóznia - a helyi törvények szerint - ahová a terméket vagy a szolgáltatást adja el...mind ÁFA jellegű, mind nyereségadó jellegű esetben. Azt nem értem, hogy miért veti fel ezt egy miniszter vagy politikus, miközben pont ők azok akik megteremtik az adóelkerüléshez a törvényi feltételeket. Az ő dolguk lenne, hogy itthon és az EU törvényhozása esetén is harcoljanak az ellen, hogy a dollármilliárdos cégek kvázi nem fizetnek adót. Szóval nem beszélni kell, hanem cselekedni.

  A cenzúra témában nem értek egyet, mert kell cenzúrázni az Interneten ...sőt ugye törvényileg kötelezik is a cégeket erre. Persze nem a cenzúra ténye itt sem a vita, hanem az hogy a kormányoldal az igazságot cenzúrázná, az normális emberek meg a hamis híreket, uszítást, a cyberbullying-et. Itthon kínai és orosz mintára szeretnének cenzúrázni, hogy mind online, mind offline minden csatornából csak a propaganda dőljön folyamatosan. Amellett hogy ez folyamatosan kárt okoz, nagyon súlyos következményei lehetnek ha elszabadul a dolog, vagy épp szándékosan túltolják. Volt már világháború meg népírtás amiatt mert a nacionalizmust, patriotizmust, az uszítást a végletekig elvitték.

  Szóval igen, meg kellene adóztani az Apple-t, Google-t, Amazon-t, Facebookot, meg persze sok millió kisebb céget is, akik trükköznek...de ezzel nem foglalkoznak a politikusok, csak beszélnek róla.

  És igen, kell cenzúrázni, csak nem úgy ahogy a diktátorok, autokraták, jelenlegi szóhasználattal élve illiberális kormányok szeretnék.

  Egyébként egyetértek azzal is, hogy mindenki azonosítható és elszámoltatható legyen az online tevékenysége után is, csak szinte lehetetlen megoldani, hogy ne éljenek vissza ezzel a hatalmon lévők. Technikailag lehet védeni a felhasználókat, de a gondolkodást nem lehet megváltoztatni. Folyamatosan lehet olvasni, hallani olyan történeteket, hogy miután valaki felvállalta a véleményét, annak negatív következménye lett.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák