Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tr3a
csendes tag
Ha nem ragaszkodik az ember ahhoz, hogy az átalakítón is alma logó legyen, akkor lehet ám találni mini display portot akármivé alakítókat $10 körüli áron is: Monoprice
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
marchellow #32 üzenetére
do...not...feed...the...troll!
miniDisplayPort témához: Az nem igaz,. hogy a DisplayPort egy haszontalan dolog. nagyon is sok olyan dolog van benne, ami fontos és fejlettebb ezekben mint egy DVi, vagy HDMi. Én nagyon-nagyon szomorú lennék, ha "elfogyna" akár az apple, akár más gyártó gépeiről. Aki emiatt lázadozik az nem tudj amire jó. Komolyabb monitorok mind ezzel "mennek" manapság, és nem csak a CD-k. Kell ez, jó ez. Átalakító meg... Van olcsóbb, van drágább, mindneki azt vesz amit jónak lát.
-
marchellow
tag
Hogy is van ez? Hát nem az Apple az Isten Császár, ha adobe cuccokról van szó. Nem már ott sem.
megvolt a napi Apple fika adagod?
már megint ott van szerintem a kutya elásva, hogy ez nem bénább mint a win-es, csak más. fullscreen/szürkeséghez: én speciel a szürkeséget nem akarom látni, hanem szeretek alálátni a cuccnak. -
törölt tag
azért ne megészen. mert a videókábel szinte semmivel nem kompatibilis, míg azért a 3,5mm-es jack csatlakozóhoz biztosan van eszközöd. ha másképpen nem, de a beépített mikrofonnal tudod használni a gépet. de mivel manapság már Európában kötelező érvényű szabványnak számít a 3,5-es jack, így az összes új telefont ezzel kell már forgalmazni felénk, ami azt jelenti, hogy a hozzá adott headset-ek is ilyenek lesznek, tehát működni fognak vele. szóval szerintem ez konkrétan nem akkora probléma.
a bloghoz meg: én is örülnék neki, ha több bejegyzés jönne, mert szivesen olvasom őket, ahogy a kapcsolódó fórumokban kialakuló párbezsédeket/vitákat is, de biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan akarnak kib..ni velünk, hanem egyszerűen nincs idejök többre. azt, hogy ez megfelel-e az elképzelt ellenértéknek, meg majd eldönti a cég, aki adta őket.
-
djozsi
senior tag
Konkrét specifikáció szintjén nem érdemes összevetni maceket más gépekkel, mert nagyon csúnyán elvéreznek.
Macbook: 1000 dollár (az más kérdés, hogy nálunk 300ezer forint, ami durván 1300 dollárnak felel meg, ez nem tudom minek köszönhető)
Összeraktam a Dell oldalán egy gépet, 1025 dollárra jött ki, tehát 25-tel több, mint a macbook, cserébe amiben jobb:
core2duo helyett core-i5 processzor
vettem bele win7 ultimate 64 biteset, mert ugye osxből csak egy van, vegyük hát helyére a legjobb wint, ha megelégszünk a professionallal, akkor már ez is csak 1000 dollár
250gigás 5400rpmes hdd helyett 500 gigás 7200rpm-es
nvidia 320m dedikált memória nélküli videókártya helyett ati 4530as 512 rammal
2gigaram helyett 4 gigaramEzen kívül a dellhez jár office starter (machez nem jár iwork), 15 hónapos mcaffee előfizetés és 2 gigás online tárhely.
Szóval a macek ár szintjén nem versenyezhetnek, de hidd el, nem mellébeszélés az, hogy minőségben, igényességben nagyon a többi fölött járnak és rengeteg olyan apróság van bennük/velük, ami kompenzálja az árkülönbséget.
-
iSTYLE
csendes tag
az ökölszabály az, hogy 10% legalább legyen üresen egy merevlemezen. De ez nem Win vs. Mac kérdés, hanem a merevlemez tányéros technológiájából adódik. Persze ha kevés a RAM (a srácok gépében csak 2GB van, manapság 4GB-al jönnek a gépek) akkor lehet pár giga a cache is, de ez sem a Mac-en múlik...
-
djozsi
senior tag
válasz
#16820480 #20 üzenetére
Megint ott vagyunk, mint a videókábelnál. Jó ez, HA veszel még ezt-azt-amazt...
Persze annyira nem drámai dolog ez, de én visszafejlődésnek érzem. Ha annyira a felhasználói élmény miatt akarják rátenni azt a ki+bemenetet, akkor tegyék a külön ki- és külön bemenet mellé, hely van a gépen rengeteg.
Nem érvágás ez nekem, bőven jó lesz a régi macem még egy jó ideig, de meglepett, amikor olvastam.Én nem vagyok járatos a blogon, nem ismerem a bloggerek életútját, másfelől keveredtem ide. És igazából szerintem ez nem is kéne, hogy számítson, ha valakinek nincs ideje ilyesmivel értékarányosan foglalkozni, akkor ne vállalja el, odaadják valaki olyannak, aki ráér foglalkozni vele és akkor mindenki jól jár, de főleg mi, olvasók. Nyilván a blog zárt, egymást jól ismerő közösségének ez így megállja a helyét de gondolom a laptopot adó cég egy szélesebb körnek szánja ezt a reklámot, be szerették volna mutatni, hogy hogyan zajlik egy switcher élete napról-napra az első 3 hónapban és ettől a jelenlegi formátum nagyon messze áll szerintem.
De ahogy írtam a témát innentől nem hánytorgatom fel többet, mert tényleg semmi közöm hozzá, elnézést, hogy erre még reagáltam. -
törölt tag
igen, lekerült róluk a külön audio ki- és bemenet. mondjuk ez még nem baj, mert így viszont a telefonokhoz és ipodokhoz kapható headsetekkel tökéletesen működik a foglalat, nem kell külön headset a telefonodhoz és a számítógéphez (mondjuk ezt egy bt-s füles is tudja, csak az drágább).
egyébként nem egyedi eset, tapasztalatból mondom, hogy a Lenovonál is ezt a taktikát követik, csak az a baj, hogy linux alatt nem működik a 3 eres jackígy sajna tényleg rákényszerülök a bt fülesre, aminek meg rossz hangja van telefonáláskor eléggé.
off: azért ne haragudj, de Bogéknak nem ez a blog az egyetlen munkája, mellette cikkeket, híreket írnak, újabban rendezvényt is szerveznek, és ha hiszed ha nem, emellett még más állásuk is van, mert a MA nem képes eltartani főálásban egy embert. rengeteget melóznak az oldalért, szerintem nem kéne sajnálni, ha néha velük is történik egy-két jó dolog. plusz ahogy a blogból kiderül, azért ez sem fenékig tejfel.
-
Cassidey
senior tag
Felso menusor: Window - Application frame, katt ra
Es szurke lesz a hattered PS-ben, de ezt mar irtam neked egyszer mikor kerdezted, nem mukodik?
-
djozsi
senior tag
Kötekedés folytatódik
miért nem írjátok le azonnal és 1 hónap múlva majd írok mást? Miért kell 1 hónapot váratni rá?
Majdnem 1 hónapja megy a rovat, 14 cikk van benne, most néztem vissza, 2 macet kaptatok érte, szóval macenként 7 cikk, ha ez az ütem marad, az 21 bejegyzést jelent a kijelölt 3 hónap alatt 1-1 macért, vagyis forintban számolva (én ilyen anyagias vagyok..) több, mint 10ezer forintot bejegyzésenként.
Egy szó, mint 100 amikor olvastam, hogy valakik ajándékba kapnak egy macet és cserébe csak blogolniuk kell róla arra számítottam, hogy napi szinten olvashatok beszámolókat, hisz egy átlagember ha nem is 3, de 2 hónapig napi 8 órát dolgozik egy mac áráért.
Alapvetően semmi jogom beleszólni, hogy mennyit írjatok, van is macem, szóval nem ismeretlen a téma, egyszerűen csak mást, többet vártam, amikor elindult a rovat, ennyiről van szó, elnézést a kötekedésért és abba is hagytam. -
Kötekedés előtt:
Abból a szempontból kicsit érdekes lesz a dolog, hogy maguk a gépek már több, mint egy hónapja nálunk vannak, részben előre dolgoztunk a bloggal, most nagyjából egy hónapra elegendő anyag van felraktározva. Attól tehát senkinek nem kell félnie, hogy az élmények nem jönnek át, nem "konzervből" dolgozunk, mindent egyből lejegyeztünk magunknak.
Blog, nem teszt....
-
djozsi
senior tag
Elnézést, kötekedés jön.
Azt viszont nem értem, hogy miért kell minden megéri macre váltani rovatos cikknél még azzal is hergelni a népet, hogy ezek 1-2-3-4+ héttel ezelőtti dolgok csak épp most írták le?
Így is elég ciki szerintem, hogy kaptak a srácok ha jól emlékszem 3 macet ajándékba, ami barátok közt is közel 1millió forint, cserébe pedig adnak kábé 3-5 naponta 1 cikket, amik ráadásul nem is hosszúak, nincsenek hozzájuk videók, (amiket többen is kértek már) de még csak képek se sűrűn, szerintem nem érdemes még azzal is tetézni, hogy lenne anyag, de lusták írni róla, azt így is látja mindenki. -
djozsi
senior tag
Már nem azért, de dvi csatlakozóhoz is lehet venni hdmi, vga, stb átalakítót, szóval ez nem a maces mini display port előnye, hogy bármire rákötheted.
Amúgy ez is egy olyan dolog, amit ezer éve kér mindenki, évek óta rá lehetne téve a megfelelő csatlakozó, de az Apple lesz_rja, mert hát nehogymár ne kelljen a potom pénzért (minimum 300ezer) megvehető laptop mellé még 10ezerért kábelt is venned.
Apropó azt jól hallottam, hogy a legújabb modellről még a külön audio be- és kimenet is lekerült és 1 közös jack maradt nekik?! -
alamuszi
senior tag
Ja az ilyen "vackok" mint minidisplay port kábel, garbővítés meg az ilyen említésre sem méltó dolgok
, kiteszik a gép árának 1/4-ed részét minimum, bagatel.
Én most vettem egy Kis 13"-os HP-t mini display port van azon is a kábel 1990 Ft- bruttó, eredeti. Vettem Care Packot 3 évre 33 000 Ft Bruttó. Na ja, és a gép váza aluminium is. Kb másfélszer erősebb a processzor benne, mint a Macbookba, és 2/3-ad az ára, még ha beleszámolom a 3 év garit is. Picit viccesek, az Apple árak. De Apple-ról jót vagy semmit, ezeken a fórumokon."A képeket pedig egyelőre a Photoshop CS3 30 napos trial verziójával vagdosom meg, ami viszont egyértelműen bénább, mint a Windows alatt futó darab, lévén más az ablakkezelése, nehéz hozzászokni, de alapvetően arra a pár dologra, amit telefonok fotóival csinálok bőven elég. "
Hogy is van ez? Hát nem az Apple az Isten Császár, ha adobe cuccokról van szó. Nem már ott sem. De Hype az jó hogy van, mert legalább haszna nem sok van, ha már az ára a csillagokat verdesi.
OFF
-
kocziank
csendes tag
Használd a CS4-et ott be lehet állítani a szürke hátteret!
Probáld ki ezt is: http://www.neooffice.org/neojava/en/maindownload.php
Filmek quicktime-os lejátszásához meg ezt telepítsd: http://www.perian.org/
Helyesírás ellenörzés: http://plastik.hu/2009/09/05/magyar-helyesiras-ellenorzes-snow-leopard-alatt/Üdv
Krisztián -
doc
nagyúr
nalam kb. 200 MB szabad helynel szokott sikoltozni hogy nincs tobb hely, olyan is volt hogy elfogyott, de baj meg sosem volt belole...
-
sanp
tag
A 25% szabad hely inkább olyan 15GB-ot jelent a gyakorlatban, ennyit érdemes szabadon hagyni, különben észrevehető módon belassulhat a rendszer. De ez csak ajánlás amit az optimális működéshez érdemes betartani.
-
Ford2000
csendes tag
"És itt jön a bibi: a MacBookon nincs videokimenet (miért nincs?), csak úgy dugható fel neki egy jóféle monitor, ha előbb ehhez veszünk valami adaptert, ami 10 lepedő."
A mondat eleje es vege uti egymast. Van video kimenet. Csak kell egy adapter, ha nem minidv csatlakozos monitorra akarod kotni. (az ujabbaknal meg mini display port talan?)
Es 5-6 ezerert mar itthon is kapni.Vinyo:
nekem rendre tele van a vinyom. nem 15% van szabadon, hanem sokkal kevesebb, altalaban 1 giga alatt (sok hulye torrent). De volt olyan, hogy 8 mega (nem giga, mega!) volt a szabad hely a vinyon, es a rendszer siman uzemelt. -
AkosL
aktív tag
Ez a dispaly port tényleg fura, engem is zavart az elején, rögtön vásárláskor megvettem hozzá a vga átalakítót, kellett a projektorhoz.
De előnye is van, mivel így lehetőségem van rádugni hdmi, dvi, vga, stb. re. Csak pénzbe kerül... -
Frenky87
aktív tag
Az elegge a magyar boltok szegyene kell, hogy legyen, ha 10e ft egy atalakito.
Apple oldalarol rendelve is £16-21 az ara [VAT-tal]. [es apple oldala altalaban dragabb, mint a viszonteladoke].uk store
bocs, tudom, hogy magyarorszag, meg nem kellene osszehasonlitani kulfoldi arakkal, de apple elegge jo pelda erre [lehuzas] -
KKT-255
csendes tag
Szállítással együtt 5 fontért van minidisp.-dvi átalakító, csak így fél perc keresés után:
http://cgi.ebay.co.uk/Mini-Displayport-Display-Port-DVI-adapter-Cable-UK-/170492698033?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_Apple_Mac_Accessories&hash=item27b2281db1#ht_3522wt_943
-
KFChicken
tag
ha már desktopot helyettesitünk egy notival, akkor semmi pénzért nem mondanék le a dokk kényelméről...
-
rOwLeY
őstag
Nekem spec a 120-as vinyómon 14 Gb szabad hely van a Macbookom és semmi ilyet nem jelez.
Valamint az nem igaz, hogy nincs monitor kimenet, mert van, csak MiniDisplay port, ami ugye egyedül az iMacekhez meg a Cinema Dsiplayhez jó, úgyh bekaphatják.Egyébk aukciós portálokon egész jó árban lehet venni átalakítókat.
-
Gusztáv
addikt
Gondolom a 25% szabad hely csak ajánlott az optimális működéshez, de mondjuk vicces. A kimenet témánál én már azon is agybajt kaptam, hogy a Dell displayport-ot rak hdmi helyett a Latitudokra
. Mondjuk legalább ott van d-sub is.
-
P00By
nagyúr
elfogy a vinyóról a hely, s ettől vélhetően ideges leszek, már most para, hiszen elvieg a kapacitás 25%-át szabadon kell hagyni a rendszer miatt (amit megint nem értek: zárja le a rendszer, ha neki ez kell, mi az, hogy nekem kell figyelgetni?).
Ez érdekesen hangzik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Végre mindent sikerült átmozgatnom a Mac-re.
- Dark Souls sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Micro Four Thirds
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Home server / házi szerver építése
- PlayStation 5
- Revolut
- További aktív témák...
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest