Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _cHAos_

    aktív tag

    válasz David75 #888 üzenetére

    Vállalatoknál (desktop workstation) leegyszerűsítve úgy néz ki a CPU kiválasztása, hogy van egy performance/compute power igény (ez a legfontosabb, általában Passmark-ban megadva) és SDP/TDP követelmény.

    Amelyik CPU-k megütik az elvárt fenti szinteket, azok közül választják ki a legolcsóbbat. (Price/performance mutató). Ebben eddig is jó volt az AMD, csak a Performance hiányzott. :D
    A Ryzen CPU családdal meglett a Performance is.

    A fentiekből következik, hogy ahová kell az 1800x által biztosított performance, ott azt fogják preferálni a termék kb. 2x jobb Price/Performance muatója miatt.

    Ha az AMD ezt a teljesítményt, ár/teljesítmény mutatót és fogyasztást le tudja vinni a középkategóriába (mivel ugyanaz az architektúra , ezért ez valószínű), akkor ott is eldőlt a verseny jelenlegi állása. ---> Lépnie kell az Intelnek.

    Ne hargudj a szájbarágós magyarázatért (az értelmes hozzászólásod/felvetésed miatt válaszoltam neked és nem valamelyik egybites embernek).

    Ill. nem is igazán neked szólt, inkább rendet tenni a sok vérpistike fejében, nem mintha számítana a véleményük, vehetik sértésnek is nyugodtan, mert nem én vagyok az, akinek oka lenne szégyenkezni. ;] :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák