- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
félisten
Szerintem érthető kérdést tettem fel. Engem nem érdekel hogy mennyire kiràly, vagy éppenséggel sz@r. Egyébként kipróbàltam igaz 5 perc erejéig és félig meddig gomb érzetét adja vissza, Szimpla igen vagy nem a vàlasz.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
madgie
titán
Az egész koncepció 3D Touch-ostúl, Taptic Engine-estől baromi jól
működikműködne, ha mindenbe beleraknák. Mert oké, hogy az újabb Macbookokban ott van, tök jól működik, iPhone dettó, de az iPad Pro-ban meg nem? Hátizé, miért?Kicsit lentebb az innovációt hiányoltad az iPhone-ból: ha beleraknák a 120 Hz-es frissítést (mint az új iPad Pro-ba), az azért sokat dobna a folyamatosság érzésén (és a konkurencia még nem lépett hasonlót sem tudtommal, megragadtak a 60 Hz-nél).
-
buvartacsko
addikt
nincs előttem most i7, soha nem próbáltam kikapcsolni. az első találat szerint igen, ki lehet kapcsolni. van ahol azt írják hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
A legélesebb. Szeletelni fogom vele akkor a párizsit
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
-Ben-
veterán
válasz buvartacsko #148 üzenetére
Szerinted meg csak jó lehet. Ki az aki nem fogadja el, hogy van aki szerint sz*r? Te. Van még miről beszélni? Nincs.
Egyébként a megjelenéstől június végéig i7 -et használtam, nekem abszolút nem jött át a „kamugomb”. Még véletlenül se éreztem azt, hogy egy fizikai gombot nyomkodnék, pedig ezt a hatást próbálták elérni több-kevesebb (sajnos kevesebb) sikerrel. Megszoktam, de jó sosem volt, nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz buvartacsko #153 üzenetére
Arrogàns kioktatàs helyett simàn vàlaszolhattàl volna.
Tudom Google a baràtom, de én tőled mint felhasznàlótól vàrtam a vàlaszt, ezért sem hasznàltam keresőtI guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
buvartacsko
addikt
Én elfogadom hogy valakinek nem tetszik, bár nem értem hogy miért, szándékos dacnak érzem. Valamint megjegyeztem hogy elég furának találom hogy csak fórumokon látok erről panaszt, személyesen még soha senkitől nem hallottam rosszat rá, teszi a dolgát, ráadásul nem rosszul.
Soha nem mondta az Apple hogy pontosan olyan érzés lesz lenyomni mint egy fizikai gombot, szóval nem is értem, hogy miért várja el ezt bárki is.
Na jó de hogy megnyugodj leszarozom neked én is: az i7 home gombja egy szar!!!4444 de csak mer epül márka, ha szemszung lenne akkor bizonyhúdejólenne! sztívdzsabsz forog a sírjában!44444444
Bárkinek bármi tetszik az Apple háza tájáról az egy hülye, ostoba, elvakult vérfan. Az összes Android felhasználó pedig egy tudatos okos ember, mindenkinek járna egy Nobel díj.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz buvartacsko #153 üzenetére
Szerintem nem lehet kikapcsolni, a Sytem Haptics = OFF csak a többi visszajelzést nyomja ki nálam, a Home gombét nem. De még egyszer leírom: ha ki lehetne kapcsolni, hogy jelezne vissza duplakattnál, hogy te az alkalmazásváltót vagy az egykezes elérési módot aktiváltad? Mert ugye az előbbihez kétszer le kell nyomni a gombot, a másiknál meg csak kétszer érinteni (és az előbbinél jelez csak vissza a rezgőmotor)
-
Arcképgyáros
Bocsánat, de nem tartom fikázónak magam.
Csak mivelhogy nem vagyok i7 felhasználó, komolyan érdekelt, hogy ez - az egyébként számomra is idegesítő kattogás külön kikapcsolható-e, és gondoltuk, hogy egyszerűbb megkérdezni egy i7 felhasználót ez ügyben.
És köszönöm a választXperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Csapo83
aktív tag
Remélem lesz valami meglepi az i8-ban. Az eddigiek alapján viszont nem estem hanyatt tőle ( mármint innovációs téren ).
Ami a 120Hz-t illeti azért nem lépi meg senki szerintem ezt mint ahogy a VR-el komolyabban foglalkozó Samu sem mert a fogyasztást drasztikusan növelné. Mindenesetre egy érdekes koncepció lenne de a mindennapi használatkor többet ártana mint használna.
Nehéz új és hasznos dolgot kitalálni de komoly pénzeket kapnak mérnökök és kutatók hogy ezt tegyék.
Sajnos ez nem csak az Apple-re igaz hanem egyre több nagy gyártóra. Ölik a milliókat olyan dolgokba amik már így is túl vannak egy kicsit fejlesztve, amikkel foglalkozni kéne azt meg kb le sem szarják.Nézd meg a mostani csúcs SOC-ket. Irgalmatlan teljesítmény effektíve kihasználatlanul ( ennek az eredménye hogy a programozók basznak foglalkozni az optimalizációval mert a kütyük erőből úgy is megoldják ).
Minél nagyobb kijelzők ( amire kezdenek rájönni és most mindenki a kereteket vagdossa )
Legyen minél vékonyabba a telefon hogy tudjál vele kenyeret is vágni de a sok üveg és vékony keret miatt már tok nélkül nettó öngyilkosság egykézel megfogni de legalább az akkuk is papírvékonyak és a régi technológia miatt már csoda ha egy mobil egy napot kibír töltés nélkül.Az Apple telefonok közül ami a legszimpatikusabb és tervezem is a vásárlását magán telefonnak az a SE vagy ha igazak a pletykák és tényleg lesz akkor az utódja.
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
CsabaZz
tag
válasz #40359168 #124 üzenetére
Kit érdekel, ha az M4 úgy SZÁR, ahogy van??? Ez az összehasonlítás olyan, mintha azt kéne eldönteni, melyik a finomabb, a tejszínhab vagy a sár. Nem nehéz a 4S javára döteni a kettő közül. Melyik a jobb, az iPhone (1) vagy az S8? Bár inkább egy iPhone (1), mint bármelyik Sony.
"[...] Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük." :)
-
Csapo83
aktív tag
válasz buvartacsko #158 üzenetére
Szerintem ezt egy kicsit túl dramatizálod és sajnos mind a két oldalon vannak akik ilyenek.
Vannak kurva jó dolgok Apple oldalon amikre mint droidos irigykedve tekintek de vannak olyan dolgok is amikkel SZERINTEM IS melléfogtak.
Optimalizáció példás
Frissítés és termékciklus frenetikus
3D Touch-ot szívesen látnám az S8-ban is.
Siri szerintem messze a többiek előtt járSzóval vannak jó dolgok de vannak hibák is bőven.
Android fronton sem jobb a helyzet. A Samut viszont hiába szidja mindenki doroid és Apple oldalról is de azt el kell ismerni hogy jelenleg megkerülhetetlenek a piacon és ennek oka van. Kijelzők, gyártástechnológia, kamerák, és végre nem úszik el az egész a szoftveren sem. Cserébe csak hogy ne legyen már túl szép jönnek olyan dolgokkal mint az elbaszott ujjlenyomat olvasó ( mármint az elhelyezése ), csökkenő akku méret ( csak hogy spóroljanak 1mm-t a vasatagságon, Bixby erőltetése pedig még nem kész a használatra...
-
CsabaZz
tag
Valamelyik nap összenéztük az S8-amat az új 120Hz-es iPaddel. Semmi különbség nem volt a görgetés folyamatosságában, ezt az iPad tulaj is elismerte (ellenben a Huawei M3 százezres tablet úgy laggolt, hogy öröm volt nézni). Szóval a "megragadtak" igen értelmezhetetlen. Minek???
Különben is, az emberi szem csak 30 FPS-ig lát.
"[...] Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük." :)
-
Csapo83
aktív tag
Nem tudom hogy ott hogy működik de lehet hogy számolgattak és tesztelgettek már a mérnökök ezzel és végül is nem terjedt el a dolog. A technológia az akkukat leszámítva adott hozzá, ezek a hardverek már röhögve adnák az alapot is illetve főleg AMOLED oldalon a válaszidő is bőven tudná hozni a szintet.
Ha lesz ilyen próbálkozás akkor azt először Samutól várnám de ott is csak úgy hogy VR módban aktiválva amikor látható hozadéka is lenne.A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
madgie
titán
Biztos az új iPad Pro volt az? Mert azért a tesztelők oda, meg vissza vannak tőle. Nekem még a régi van, így nem tudom sem megerősíteni, se megcáfolni, de például iPad Pro-nál nem csak a görgetés sebessége és animációs folytonossága, amit előnynek szoktak felhozni, hanem a toll reszponzivitása (amivel amúgy a régi Pro-n is tök jó dolgokat lehet csinálni). Persze iPhone-nál ez nem téma, ott nem retusál az ember
-
buvartacsko
addikt
a 60 és a 120 FPS között pedig kurva sok különbség van. az új iPad Pró használata után konkrétan minden másik mobileszköz úgy tűnt mintha laggolna meg akadozna. (Galaxy S7 is).
Nyilván volt olyan aki nem vette ezt észre mikor próbálgattuk, de nekem hihetetlenül látványos az a 120Hz kijelző. Hihetetlen folyamatos rajta minden.
de jellemző is ez amúgy. ha az Apple belerak valamit a készülékeibe ezen a fórumon kétféle reakciót vált ki:
1. felesleges fasság
2. LOHOLNAK A PIAC UTÁNaki pedig kicsit is elismerően nyilatkozna róla az meg egy elvakult vérfan ugyebár...
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz buvartacsko #158 üzenetére
Így van, teszi a dolgát, hisz működik. Azonban a legtöbb ember (köztük én is) azt kifogásolja, hogy ez a „nem létező” gomb fizikai gombnak tetteti magát a taptic engine segítségével, sajnos kevés sikerrel.
Szerintem 2 lehetőségük lett volna almáéknak:1. Csinálták volna meg jobban
2. Engedték volna el és nem próbálna úgy viselkedni, mint egy fizikai gomb, mivel nem is az...Talán a 2. pont lett volna a legjobb. Notebookban nagyon jól működik ez a megoldás, elsőre én is azt hittem, hogy hagyományos padról van szó, iPhone -on ez már nem jött össze.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
én sokkal jobban élvezem az i7 gombját nyomkodni mint a 6s-emét. tudom elvakult vérfan vagyok amiért ez nekem tetszik, de amikor i7 van a kezemben percekig képes vagyok eljátszani azzal hogy csak azt nyomkodom. számomra jó érzés, és tetszik is. ennyit tudok mondani erről.
6s óta így rezeg a telefon amikor lenyomsz a képernyőn egy ikont erősebben és a kijelzőre sem mondod hogy gombként akar viselkedni pedig nem az. a lényeg annyi hogy legyen valami visszajelzés hogy most már nem kell tovább és erősebben nyomnod.
na mind1, sok a szó, a lényeg úgyis az lesz számodra hogy az a normális ember aki szerint ez egy rakás szar megoldás, az pedig hülye akinek tetszik
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr. 444Hertz #125 üzenetére
Nem olyanra, hanem 5s-re fogok, csak ugye pár napja jelentkeztek a gubancok a Sony-nál és munka közben meg a volán mögött ülve nem nagyon tudok hirdetőkkel találkozgatni. Ennyi privátum szerintem elég is lesz rólam a kijelzőélességről szóló anyázós topikban.
#163: engem érdekel. -
amoledus
aktív tag
Vege a kanannak az apple kijelzok is 50ezres tetelek lesznek mint a Samsung Amoledes komolyabb keszulekei lakatos hose armando nem mondhatja tobbet hogy egy iphone 6kijelzo ugy.10.000 a samsung pedig 50.000?! Meg akarsz gazdagodni rajtam moreee
[ Szerkesztve ]
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
.Szaki.
addikt
válasz Pot$imanu$ #166 üzenetére
Ízlések és pofonok.
-
madgie
titán
válasz buvartacsko #174 üzenetére
Nekem az a bajom az i7 gombjával, hogy asztalra téve nincs normális visszajelzése, akármelyik erősséget választom. Kézbe véve kitűnő, érzem, mikor mit csinál, de asztalon csak tippelek (vagy látom ugye). ebben az az érdekes ,hogy a 3D touch-féle visszajelzés ugyanott jobban érezhető (csak az meg nem fontos asztalon, mert azt akkor használom, ha kézbe veszem a telefont).
-
Parallaxis
addikt
Évek óta használok AMOLEDes telefonokat és még nem sikerül beégetnem egyet sem
Örülj neki, nekem eddig mindegyiknél előjött.
Az előző Note 4-em 3 év alatt kétszer volt cserélve emiatt, a jelenlegi S7 Edge-men meg már szépen látszik a beégett státusz sor, szóval rövidesen ő is cserélve lesz emiatt.Mit értesz az alatt hogy problémásak?
Beégés.
Az RGB-s elrendezés miatt hatványozottan előfordul az ilyen panelekénél.nézz már bele egy Gear-be ha feltekered csutkára a fényerőt egy S8-on, kb a tarkódig ég ki a retinád )
Látszik, hogy csak hallottál ilyenről és nincs a birtokodban
A Gear szépen kontrollálja a fényerőt, nem tudod olyan szintre tekerni, hogy vakítsa a szemed.Pl a PS VR-nél ami fontos az a felbontás, kontraszt, válaszidő ( de valamiért okkal ott is az AMOLED/OLED a nyerő )
A PS4 VR-nél egyrészt IPS a kijelző, másrészt negyede a felbontása az S7/S8-as Gear-nek, mégis szebb képet ad a más szubpixel elrendezés miatt.
Ha ez így van akkor miért nem maradnak az általuk preferált és tudományosan bizonygatott "Retina" felbontásnál ami 336ppi.
Már írtam. A szubpixel szintű felbontást emelték addig a szintig, amíg az OLED kijelző elérte ugyanazt a minőséget, amit jelenleg prezentálna IPS-el.
Csak annyit növeltek, hogy ne legyen minőségromlás az eltérő technológia miatt.Az S8-nál pedig egy virtuális gomb van ami rezgéssel igazol vissza lenyomást követően szóval kb semmi köze hozzá...
Ugye tudod, hogy a Taptic Engine amiről szó van, nem csak a Home gomb-nál van jelen???
-Kávátlanítás?
Igen, ez olyasmi ami nekem sem tetszik, főleg, hogy divathóbortnak gondolom.
Az más kérdés, hogyha igazak a feltételezések, akkor az S8 vastag kávás készülék lesz hozzájuk képest.-AMOLED panel?
-Írisz felismerés?
-Nagy felbontású kijelző?Várjuk meg, mit is fognak ezek jelenteni a valóságban.
Eddig, ha az Apple valamit átvett, azt általában nem kicsit átfaragták és a megszokottnál jobb megoldásként dobták piacra.-Dual kamerarendszer?
Ebben mi az újdonság és piackövetés? Ha jól emlékszem a dual kamerarendszert már használják egy ideje és optikai zoomra ők használták először.
-
somogyib
őstag
Ez a felső káva-betüremkedés kicsit furcsa, nem gondolom, hogy ilyen lesz.
Mostanában olyan ez, mint az első iPhone-nál: a bemutató előtt kb. heti 2-3-szor jött ki egy fantáziakép, amin állítólag az Apple leendő telefonja volt látható. Tudjuk, hogy mennyi köze volt az iPhone-nak a korábbi fantazmagóriákhoz. (bár manapság valószínűleg nem tud majd akkorát robbantani).
Mindenesetre, lehet ebből még akármi is.
A képhez egy kérdés: minek három írisz-szenzor?
---
A cikkhez:
"Geskin közölt egy képet egy fotóról" ...amelyen egy tervrajz látható.
Ezt lehetne még fokozni:
A Twitteren közzétett fényképen, amin Geskin képe közöl egy fotót, egy tervnek a rajza látható.
vagy:
Az interneten megjelent fotográfián a Twitteren közzétett, Geskin által közölt fotón, egy ábra látható egy terv rajzának az állítólagos fotójáról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem tetszik. Ez az üveghátlap (még ha bizonyos szempontok miatt szükséges is) Nekem nem bejövős.
Legalábbis a "7s" -nek valahogy......
nem.
Viszont a "8" kinézetéhez illik -
Csapo83
aktív tag
válasz Parallaxis #179 üzenetére
Beégés.
Az RGB-s elrendezés miatt hatványozottan előfordul az ilyen panelekénél.1: a beégésnek mint olyannak az ég adta világon semmi köze nincsen a subpixel elrendezéshez. amire te gondolhatsz mint régebbi oled próbléma az a kék subpixelek korai fáradása volt ( erre szolgált megoldásként a PenTile ( RG BG elrendezés ).
2. Note 4 és S7 is PenTile panellal van szerelve nem RGB-vel.Látszik, hogy csak hallottál ilyenről és nincs a birtokodban
A Gear szépen kontrollálja a fényerőt, nem tudod olyan szintre tekerni, hogy vakítsa a szemed.Volt Gear a birtokomban és megnyugtatlak hogy állítható a fényerő ( ugyan nem tudod maxra húzni de arra elég hogy már kellemetlen legyen )
A PS4 VR-nél egyrészt IPS a kijelző, másrészt negyede a felbontása az S7/S8-as Gear-nek, mégis szebb képet ad a más szubpixel elrendezés miatt.
Tévedsz! 1920X1080 RGB OLED kijelzővel van szerelve. ( 960X1080/szem )
Nem csak az RGB miatt ad jobb képet hanem pl a 120Hz miatt meg a célhardver miatt...
https://www.playstation.com/en-gb/explore/playstation-vr/tech-specs/Már írtam. A szubpixel szintű felbontást emelték addig a szintig, amíg az OLED kijelző elérte ugyanazt a minőséget, amit jelenleg prezentálna IPS-el.
Csak annyit növeltek, hogy ne legyen minőségromlás az eltérő technológia miatt.Metekozunk
1125 x 2436 x 2 ( mivel pentile ) = 5481000db subpixel
750 x 1334 x 3 = 3001500db supbixel
Bár ennek az összehasonlításnak kb semmi értelme csak gondoltam számolunk.
RGB IPS és RGBG AMOLED kb annyira vethető össze mint egy Wankel és egy Otto motorUgye tudod, hogy a Taptic Engine amiről szó van, nem csak a Home gomb-nál van jelen???
Miről beszélsz? Virtuális gombnál a rezgéses visszajelzés kb az érintős mobilokkal egy idős dolog....
Az S8-ban te hol látsz fizikai gombnak látszó vitruális gombot?Várjuk meg, mit is fognak ezek jelenteni a valóságban.
Eddig, ha az Apple valamit átvett, azt általában nem kicsit átfaragták és a megszokottnál jobb megoldásként dobták piacra.Az eddigiek alapján semmi új nincsen ezekben... Ha csiszolnak a dolgon az a minimum....
-
Csapo83
aktív tag
Valamiért ebben főleg a Samu iránti ellenszenvet érzem ilyenkor....
Ahogy el lehet és el is kell ismerni azt amiben az iPhone a jobb úgy viszont is meg lehet ezt tenni.
Minden szakmai fórum egyértelműen elismeri hogy jelenleg a Samsung féle AMOLED képviseli a mobil kijelzőgyártás csúcsát. Ezzel gondolom még az APPLE is egyetért hisz ők is ilyen paneleket építenek be a csúcs készülékükbe.A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Csapo83
aktív tag
válasz janeszgol #186 üzenetére
Nem. Amiről te beszélsz az a pixelhiba és pont az LCD ( az IPS is LCD ) panelekre jellemző.
A beégést úgy kell elképzelni hogy halványan ott marad a nyoma az adott alakzatnak.
Ez a régi első-második szériás Plazma TV-k-nek volt az ismert betegsége. AMOLED/OLED szinten ezek már nagyon ritka jelenségek és extrém használat esetén jelentkeznek csak pl több óra folyamatos használat úgy hogy közben nem változik a képernyő tartalma. Ezek a beégések viszont idővel maguktól is eltűnnek illetve a gyártók is különböző trükköket vetnek be ellene.A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
madgie
titán
Konkrétan a Pentile nem oldotta meg. Igen, később fárad el, mint eddig, de Samsung AMOLED-ek is fél év használat után másképp öregednek ott, ahol fekete sáv van, mint ahol a folyamatos tartalom. Jó megoldás erre, ha a navigációs és értesítések sávja nem csak fekete lenne, hanem programonként változó (hol sötét, hol világos, mikor melyik "illik" jobban oda). Ilyenkor már képes nagyjából egyszerre öregedni az egész panel, nem lesznek beégésszerű részek benne.
-
Arcképgyáros
-
somogyib
őstag
válasz Dr. 444Hertz #190 üzenetére
Nem, csak magával ragadott a cikk miliője.
-
Parallaxis
addikt
AMOLED/OLED szinten ezek már nagyon ritka jelenségek és extrém használat esetén jelentkeznek csak
Ez sajna nem igaz. Normál használat mellett (alacsony fényerős használat) is kb. fél év után jelentkezik még a legújabb kijelzőknél is (S7-S8).
pl több óra folyamatos használat úgy hogy közben nem változik a képernyő tartalma.
Pl. státuszsor, ami mindig jelen van a kijelzőn.
Ezek a beégések viszont idővel maguktól is eltűnnek
Ez végképp nem igaz!
A beégés a szubpixelek öregedése miatt van, ez soha nem fog eltűnni, hacsak nem úgy, hogy cserélteted a kijelzőtilletve a gyártók is különböző trükköket vetnek be ellene.
Pl. pentile és egyéb alpixel elrendezések.
-
Ricardo
titán
Mindegyik kijelző típusnak megvan a maga hátránya /hibája. Beégés, sárgulás, foltosodás, pixelhiba, fény beszűrődés, lassú frissítési idő.......stb Mindenki válogassa ki milyen kilyelzőre melyik hiba illik. A lényeg az, hogy tökéletes nincs.
azviszont nem véletle gondolom, hogy már nem első alkalommal választották a Samsung féle Amoledet a legjobb kijelzőnek, és az sem, hogy az Apple is készül átállni rá.
-
Parallaxis
addikt
a beégésnek mint olyannak az ég adta világon semmi köze nincsen a subpixel elrendezéshez. amire te gondolhatsz mint régebbi oled próbléma az a kék subpixelek korai fáradása volt
Vagyis de, igencsak komoly köze van a subpixel elrendezéshez, mivel a nem RGB elrendezések lényege, hogy kevesebb kék szubpixelt alkalmaznak
Note 4 és S7 is PenTile panellal van szerelve nem RGB-vel.
Ennek ellenére szépen be tudnak égni ők is.
RGB-t a Note 2 használt, ott még jelen volt a blackboxosodás is.Egyébként a Note 4 és az S7 is diamond elrendezést használ, nem pentile-t.
Volt Gear a birtokomban és megnyugtatlak hogy állítható a fényerő
Nem is azt írtam, hogy nem lehet, hanem azt, hogy a szoftver ezt szabályozza, így nem tudod veszélyes mértékre feltekerni.
Tévedsz! 1920X1080 RGB OLED kijelzővel van szerelve.
Igaz, erre rosszul emlékeztem.
Nem csak az RGB miatt ad jobb képet hanem pl a 120Hz miatt meg a célhardver miatt...
Az, hogy kevésbé pixeles, annak csak a szubpixel elrendezéshez van köze.
A 120 Hz-nek a folyamatosabb mozgásélményhez van köze, de itt nem arról beszélgetünk.Bár ennek az összehasonlításnak kb. semmi értelme csak gondoltam számolunk.
Pontosan, mivel ez nem matek kérdése.
Nem a szubpixelek száma a lényeges, hanem a látott kép minősége.Miről beszélsz?
Arról, hogy a Taptic Engine nem kizárólag a Home gomb rezegtésére van kitalálva.
Az S8-ban te hol látsz fizikai gombnak látszó virtuális gombot?
A Taptic Engine az UI-ban lévő virtuális gombok és egyéb interakciók esetén is szerephez jut, nem csak a fizikai gombnak látszó Home gombnál.
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
válasz Parallaxis #192 üzenetére
Nagyon sajnálom hogy ilyen rossza a tapasztalataid az AMOLEDel kapcsolatban. Nem tudom hogy nálad ezek hogy jelentkeznek nekem is van több éves AMOLED-el szerelt telefonom illetve apám is egy nem mai S4-et használ és beégésnek nyoma sincsen.
Alapvetően két dologról beszélsz.
A beégés és a kijelző öregedés két külön dolog.
A beégés mint olyan egy ismert jelenség ( ha neked fél év alatt jelentkezik akkor ott valami egyéb hiba van )
Az öregedést igyekszik ellensúlyozni a PenTile elrendezés ( a beégéshez kb annyi köze van mint a telefon színének ).
A PenTile megjelenésének a fő oka az hogy az OLED technológia miatt a kék sub pixelek a piros és a zöld subpixelekhez képest gyorsabban veszítenek a fényerejükből.
A PenTile elrendezésnél a kék subpixelek nagyobb méretűek és így alacsonyabb terhelésnek vannak kitéve.
A korszerű OLED kijelzőknél már a tervezési fázisban számolnak a beégéssel illetve az öregedéssel és ezt megfelelő algoritmusokat használva folyamatosan kompenzálja a rendszer.Az öregedés amúgy nem az OLED-es sajátossága ha egy kicsit beleásod magad a témába akkor rengeteg LCD/IPS tulajt találhatsz akik panaszkodni fognak a befelhősödött, pixelhibás vagy épp besárgult panelekre.
Mindkét technológiának vannak betegségei de jelenleg az OLED ami korszerűbb és több előnye van mint hátránya.
Tényleg sajnálom a rossz tapasztalataidat de az hogy te ennyit szívsz vele az szerintem nagyon nem stimmel.
Neked fél év alatt tönkremegy az S7 kijelzője míg másnak még a S3 S4 is hibátlanul működik.Nagyon szívesen beszélgetek veled a kijelzőtechnológiákról egy másik fórumon de ez szerintem itt kezd már egy kicsit sok lenni.
Annyi a lényeg hogy nem véletlenül térnek át a gyártók a felső kategóriában mind az OLED-re.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
A beégés és a kijelző öregedés két külön dolog.
Nem igazán, hisz a beégés pont, hogy a szubpixelek nem egyenlő sebességű öregedésének a következménye.
már a tervezési fázisban számolnak a beégéssel illetve az öregedéssel és ezt megfelelő algoritmusokat használva folyamatosan kompenzálja a rendszer.
Ja, az AOD-t, meg a virtuális home gombot pixelenként vándoroltatja, hogy ne égjen be de ettől még a navigáció és a státusz sor még szépen beég egy idő után (ezt nincs az az algoritmus, ami kompenzálná).
Neked fél év alatt tönkremegy az S7 kijelzője míg másnak még a S3 S4 is hibátlanul működik.
Ha olvasol fórumokat, akkor láthatod, hogy eléggé gyakori dolog a kijelző beégése másoknál is.
Nem véletlen, hogy a Samsung minden szó nélkül azonnal cseréli az ilyen kijelzőket, mert tisztában van vele, hogy ez gyakori probléma.Annyi a lényeg hogy nem véletlenül térnek át a gyártók a felső kategóriában mind az OLED-re.
Nem véletlen, hisz a szaturáltabb megjelenítés miatt a vásárlóknak jobban tetszik (marketing).
De az sem véletlen, hogy a professzionális megjelenítők esetében még véletlenül sem használnak OLED paneleket. -
Deck
titán
válasz Parallaxis #192 üzenetére
1db S4 2év alatt nem égett be.
2db S7 1év alatt nem égett be.
Egyik sem volt alacsony fényerőn.S8 meg nincs is fél éve még a piacon, hogy kijelentsd beég ennyi idő alatt.
Sok IPS-es telóm volt mindegyiknek volt baj a kijelzőjével.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
madgie
titán
Küldj rá pár homogén képet, meg fogsz lepődni. Direkt megnéztem, az egyik kolléganőm S4-én qrvára látszik az értesítősáv másképp öregedése. Sőt, azon egy asztali widget alakja is. A másik kolléganőm A7-ese dettó, ott virít felül a “beégett” sáv.
És mielőtt jön a dehát nem nézek homogén tartalmat érv: az LCD felhősödése is úgy látszik.
Nem tudom jól lefotózni, meg igazából kedvem sincs hatvanhatodszorra lefutni ezt a kört, annyit mondanék csak: nem véletlen, hogy az LG fehér OLED-et használ és inkább azt színszűrőzi.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Most olvasom, hogy az Apple a Samsung által legyártott OLED panelek 40%-át visszadobja minőségi problémák miatt.
Gondolom itt lesz a lényegi különbség, hisz ezek a panelek gond nélkül bekerülnének pl. egy S8-ba...
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Subaru topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest