- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
justaview
senior tag
A gondolatodat folytatva (és részben egyetértve), azt gondolom, bármilyen területen eljön egy pont, ahol a különböző gyártók hasonló típusú termékei erősen elkezdenek hasonlítani egymásra külsőleg is, hiszen hatnak egymásra, valamint a vevőkre, amelyek igényei visszahatna a gyártókra. Elég néhány autómárkát összehasonlítani, hogy lássuk, mi mindent másolnak a másikról.
A baj azt gondolom ott kezdődik, ha egy cég a versenypályáról kilépve 10-15 országban támadja a versenytársát megakadályozva termékeinek piacra jutását, és mindezt egy olyan termék esetében, amely nem áll másból, mint egy keretbe zárt kijelzőből.
A nagyon szomorú része a történetnek, hogy jó néhány bíró még be is veszi az olyan nevetséges érveket, mint a hasonló sugarú lekerekítések, stb. Jó, hogy USB kábelt lehet még kapni a boltokban, mert ha az apple-en múlna, azokat is betiltatná, mert hasonlít az övére.
Lassan több hír jön az Apple bírósági pereiről, mint a termékeiről. Ez pedig nem normális.
Úgy gondolom a fentiek miatt nyílik ki sokaknak a bicska a zsebében, ezért nagyok az indulatok.[ Szerkesztve ]
-
zooole
senior tag
Természetes, hogy az iOS sikerét látva, nem mentek bele egy öngyilkos rendszer építésébe. Ezt tette volna az Apple is.
Azt meg továbbra sem értem, miért lenne iOS klón jelenleg az Android. UI-ban teljesen más, a design-ra pedig elég erősen ráhajtottak a Holo-val. Egyértelműen megkülönböztető. A felépítése, az appdrawer pedig teljesen más.
Az android már elég régóta kinőtte az iOS klón jelzőt. Már csak a teljesítményen kéne csiszolni.
Legtöbbeknek pedig szerintem nem az a problémája, hogy úgy gondolják, a Samu nem másol/lop, hanem egyszerűen az, hogy az Apple mindent megtehet, ők lophatnak, de tőlük nem lehet. És nem tudok nem igazat adni nekik ebben. Ráadásul mostanában az Apple több időt tölt ezzel, mint mondjuk a vészesen elavult iOS UI megújításán.
Samu másol, Nokia is másol, Apple is másol. Előbb pont ezt írtam le. Nem lehet csak saját ötletekből megélni, aki tanult egy kis közgázt, vagy történelmet tudhatja. Nagyon nehéz újat alkotni.
Ettől függetlenül vicc, hogy az Apple itt veri a nyálát a nagy másolókra, miközben mindenki ugyan ezt teszi, mégsem kap vérszemet.
A minimalizmus pedig olyan, mint az autóknál az áramvonalasság. Egy egészséges fejlődés, de nem valami dizájnszabadalom.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Az elmélet nagyon szép, a gyakorlati megvalósítás azonban rengeteg kérdést vet fel.
Pl.:
Ebben a szektorban a 2-3 év tilalom erősen visszavetné a fejlődést.
Mit nevezünk olyan megoldásnak, amire a tilalom szólna (az érintőképernyőt, a rajta keresztül vezérelhető oprendszert, a keretbe zárt érintőképernyőt, vagy a bizonyos sugárral lekerekített , bizonyos méretű, vagy színű keretet, stb.).
Ha két cég függetlenül egymástól (mert ez is lehetséges) hasonló megoldást fejleszt ki, akkor aki pl. 1 héttel előbb bejegyezteti, az betiltatta a másik cég termékét 2-3 évre, amelynek fejlesztésébe az több milliót ölt bele....szóval a szabadalmi problémákat egyrészt nehéz egy ilyen egyszerű szabállyal megoldani, másrészt azt gondolom az igazi megoldáshoz elengedhetetlen a piaci szereplők megfelelő szintű viselkedési kultúrája és toleranciája is - például a saját fejlesztéseikre való koncentrálás a másik termékeinek betiltatási kísérlet sorozata helyett.
-
justaview
senior tag
Nem érzed a hatalmas csavart a gondolkodásodban?
(#77) joey20: többször átrágtuk mér, a megoldás az lenne, ha mondjuk pár évig, legyen mondjuk 3, nem használhatná ezeket a megoldásokat és formákat más cég, utána pedig szépen perkáljon érte. Ez talán járható út lenne.
(#105) joey20: az android féle értesítési sáv és a hangvezérlés olyan szinten volt a többi készülékben, mint a copa paste: hogy van, de minek, és az Apple tette rendbe
Az a helyzet, hogy ha valaki bejegyeztet egy ötletet, ami újdonságnak számít, akkor (ha bevezetnénk a 3 évig tiltás elméletedet), azt az Apple 3 évig semmilyen formában nem "teheti rendbe". ...utána pedig "perkálhatna", akárhogyan fejlesztette később tovább.
De nézzük fordítva: Ha már ilyen elnézőek vagyunk az Apple másolásaival, akkor ugyanezen elmélet szerint a Samsung csak tovább fejlesztette az Apple ipad-jét, annak formáját, stb.-jét. Így az Apple mit keres a bíróságokon?
Na a hasonló aszimmetrikus hozzáállás gerjeszti az indulatokat a fórumok tömkelegén, és lesznek ingerültek egyre többen már az Apple név hallatán is.
[ Szerkesztve ]
-
feliks
senior tag
Siriről korábban sem én beszéltem, mert nem piszkáltam sem iPhoneban, sem bármelyik másik telefonomban a hangvezérlést, mert tök fölöslegesnek tartom. A mostaniban is van a 4.1-es androidnak hála, ezt is pont annyira használom, mint eddig bármelyik másikat..
ugye még mindig ott vagyunk, hogy az android féle értesítési sáv és a hangvezérlés olyan szinten volt a többi készülékben, mint a copa paste: hogy van, de minek, és az Apple tette rendbe.
Ne hülyéskedj már, a hangvezérlés az olvasottak alapján tényleg kezdetleges volt siri előtt (bár a sirit sem próbáltam annyira mélyen, összvissz benyögtem neki egy "find bi*ches near budapest"-et a poén kedvéért, erre nem értette meg, és még strandot sem listázott, én meg hagytam a fenébe), de azt te sem gondolhatod komolyan, hogy az android értesítési sávját az apple tette rendbe, előtte meg fölösleges volt... Kb az egyik legjobb, leghasznosabb része a rendszernek a kezdetek óta, és a magam részéről még mindig kicsit gyengének találom a mostani iOS értesítési sávot is, tekintve hogy wifi/bluetooth/gps/adat/3G állapotváltozást még mindig nem támogat, ami elég fontos lenne. Persze van sbsettings ami ezt megoldja, de ahhoz már JB kell, ami sokaknak nem evidens hogy hogyan is kell, illetve hogy létezik-e, plusz ugye frissítéskor bukod, stbstb. Lényeg, hogy használtam már néhány rendszert, nem célom az iOSt szidni vagy bármi egyéb, mert bár az én moddolós lelkivilágomtól távolabb áll az iOS mint a Droid, mégis baromira jó rendszer, de azért nem fair lekicsinyelni ott az Androidot, ahol ő előbb tudott jót produkálni, mint az iOS..
[Be Happy]
-
justaview
senior tag
"na de éppen ez a probléma, a samsung semmi érdemit nem tett hozzá szerintem"
Az, hogy ki mit tesz hozzá egy lemásolt dologhoz, nem változtat azon, hogy másolta. Vagy ha én a Te korszakalkotó, (vagy csak simán szabadalmaztatott) ötletedet lemásolnám, majd erősen továbbfejlesztve hatalmas üzletet csinálnék belőle, Te azt mondanád, hogy ja az más, így ok?
Nem hiszem.De úgy látom mindig lesz egy "de", ha az apple másol.
A fő probléma azonban a szabadalmi hivatal és a különböző bíróságok működése, és úgy gondolom, e szabadalmi háborúban is el kell menni egy olyan szélsőértékig, amelyre már mindenki felkapja a fejét, hogy ez nonsense, és a közfelháborodás kikényszeríti majd a rendszer újragondolását.
Az Apple minden esetre jó úton halad, hogy mielőbb kiverje a biztosítékot.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
De pl a Samsung már jóval korábban is kapott ilyen kritikákat, itt a fórumon is, csak akkor még éppen a Nokiát másolta.
"Egészen eddig a Nokiára figyeltünk és olyasmire koncentráltuk az erőforrásainkat, mint a Folder, a Bar és a Slide kidolgozása, mégis ha összevetjük a termékünket a váratlan ellenfélként felbukkanó iPhone-nal, olyan érzésünk támad, mintha a Mennyországot hasonlítanánk a Földhöz. Válságban van a dizájnunk."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- Óvodások homokozója
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- 24.Lenovo l480 laptop Processzor:8250U Full Hd-s Memória: 8 gb ddr4 SSd:256 gb Billentyűzet:világí
- 29.Lenovo L440 laptop Processzor:4200M Memória: 6 gb SSd:180 Billentyűzet:angol Akku jó töltő erede
- 1.Lenovo L460 laptop Processzor:6300U Memória: 8 gb SSd:180 Billentyűzet:magyar Akku jó töltő ered
- 28.Lenovo E550 4x2000Mhzprocesszor Processzor:4x2000Mhz Memória: 16 gb SSd:Új 240 Billentyűzet:magy
- 25.HP 840 G3 laptop Processzor:6300U Memória:8 gb ddr4 SSd:256 gb Billentyűzet:világító Full Hd Akk
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest