Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Anyagárban is aranyárban a Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Milyen okostelefont vegyek?
- DIGI Mobil
- Profinak állt a Garmin Epix
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhaszatti
addikt
Érdekelnek még valakit ezek a pontszámok? 180-200.000 felett szerintem már totál lényegtelen, nem lesz olyan alkalmazás aminél a teljesítmény lenne a szűk keresztmetszet. Ha 3-4 évig használod a telefonod, akkor sem.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Juhaszatti #1 üzenetére
Szerintem csak e-pénisz méter. Én annyira leszarom az ilyen antutut, meg a hasonló szarokat. A legjobb, hogy mindig változik a pontszámítási rendszere, így nagyon követhető....
Megyen!
-
satz18
őstag
válasz
Juhaszatti #1 üzenetére
Én pl inkább megvettem az Mi 9T-t S 730-al 855 helyett. 2 telón spóroltam 200 Eurót. Nem bántam meg cseppet sem. És 4 évre van tervezve a használat.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
moleculez
veterán
iPad Pron (A12x) vágtam 4k videót és nem fektette meg. Mi az az élethelyzet, ahova kell a nyers erő egy mobilban(!). Kizártnak tartom, hogy valami dokkolós mókával is előállnának a telóhoz, azt leszámítva teljesen értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
janeszgol
félisten
-
-
Ryoo
senior tag
válasz
Juhaszatti #1 üzenetére
Ohh persze, hogy érdekel. Sajnos nagyon sok embert. Pár héttel ezelőtt nagy vita is kerekedett ebből az egyik topikban.
Óriási volt.
OnePlus Nord CE 5g, Lenovo Legion Y540, PS 5
-
moleculez
veterán
válasz
aprokaroka87 #6 üzenetére
A mondandóm lényege, hogy szoftveresen nem tudja semmi kihajtani ezeket a vasakat. Pl (ha) lesz A14 annak ugyanaz a task fele annyi erőforrás. A másik fele meg idle, annak mi értelme. Hajtsa ki, legyen kész fele annyi idő alatt. Mint sok Android user aki arra fapfap hogy mennyi üres RAM van. Na az üres RAM az igazán haszontalan RAM.
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #9 üzenetére
A melegedes/throtling akkor is gond lenne. De legalabb a kijelzo is hamarabb beeg
[ Szerkesztve ]
-
-
Tschubi
tag
Nem teljesen tudom, hogy hogyan is működik ez az AnTuTu-mérés. Többen írjátok, hogy gyengébb procival is bőven együtt tudtok élni. Pl. S730 vagy SD665. Azért megnézném ha ezen procikat raknák a cikkben is szereplő Realme készülékbe, akkor az hogyan muzsikálna? Azzal is "fluid" lenne? Sztem nem, ezért kellenek az erősebb hardverek. És igen, fejleszthetnének mást ehelyett.
-
jacis
nagyúr
Ez a Realme ez mi most?
Honnan jött ez a márka vagy mi az ami át van cimkézve?
Totál lemaradtam róla mi ez a brand.Samsung Galaxy S21 Ultra; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4
-
Tschubi
tag
válasz
Juhaszatti #14 üzenetére
Ahogy írod, tényleg csak feltételezem, nem tudom. Az általad említett telók egyébként ugyan olyan paraméterrel rendelkeznek, mint a cikkben lévő?
-
joey04
titán
Az erősebb vas azért fontos, mert általuk készülhetnek később olyan programok, rendszerek, amik kihasználják azt. Vagyis nem a “most” a fontos. ha valaki vesz egy 865-ös telefont 855 helyett az nem fog nagy változást érezni, de ahogy lépkedünk felfelé teljesítményben annál jobban megnyílnak a lehetőségek a fejlesztők előtt akár plusz funkciók, akár gyorsaság, stb terén. Szóval kellenek az erősebb vasak.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
moleculez
veterán
Én ezt értem, de a mai napig nem tudok mondani egy programot sem, ami akár a SD820-t kihasználna rendesen, az meg nem mai csirke. De még csak nem is konkrét appokról beszélek, hanem élethelyzetekről, amikor egyáltaán szükség lehet erre.
Ha nagyon megerőltetem magam, akkor mondjuk a telók képjavítási módszerei, afféle AI/ML -en alapuló funkciókhoz kellhet. De attól is nagyon messze vagyunk még, hogy kiaknázzuk. Az viszont annyira spéci, hogy dedikált chip van rá (ha jól emlékszem).[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Ásztámindenit! Mekkora pontszám! Fú bakker! Most nem fogok tudni aludni, úgy felcsigázott...
Kb. pont leszarom, mennyi pontot tud az aktuális telóm akármiben. -
-
joey04
titán
válasz
moleculez #21 üzenetére
nem, 865 magasság, de ott a mi note 10, aminél hosszú másodpercek telnek el mire ment egy képet, meg a galéria lassú, ha már a kamerát nézzük. azért a maiakat összevetve egy 820-as géppel érezni nagyon is az előrelépést rendszer sebességben.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
-
kukacfej
tag
Kell minden figyelem egy új márka bevezetéséhez.
Lesznek még hasonló cikkek.Ne légy más ha önmagad lehetsz
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Juhaszatti #1 üzenetére
Az S8+ a legfrissebb Antutu-ban talán 200K körül tudott. 3 éve adták ki, a mai napig tökéletes bármire páromnál.
A Note 9-em talán 250K körül végzett. S8-ból kiindulva ez is jól van, köszöni szépen.
Nagyjából talán a Snapi 820 körül értünk el oda, hogy átlag felhasználáshoz több, mint sok.
Ezt a szintet meg már a középkategória is megugrotta tavaly.
Szóval én is teszek rá, mennyit tudnak.
Ettől függetlenül fejlesszék csak őket. Abból még soha nem volt baj, ha erősebb lett a hardver. -
dilajoska1
őstag
Én még mindig Snapi 820-as teledont használok. Kíváncsiságból kipróbáltam az Antutu 8-at. 213.000 pontot dobott, ebből 73.000-et a GPU-ra. Gpu-ban még mindig elég jó és szerintem még mindig nagyon jó használható soc. Főleg Android 9-el. Játékoknál se forrósodik.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
jacis
nagyúr
Én is egyetértek azokkal akik azt mondják nem nagyon érződik már a fejlődés hisz évek óta többet kapunk mint amit ki tudunk hajtani ezekből a procikból. Viszont van egy olyan része a dolognak amiben meg jó hogy fejlődnek az pedig a hőtermelés. A mostani S10+ -om csak nagyon erős gyötrés árán lehet megmelegíteni míg az S7e telóm szinte mindig melegedett nem beszélve a SD810-el szerelt HTC One M9-emet ami meg forró volt szinte állandóan.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S21 Ultra; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4
-
Szakiii
addikt
válasz
Juhaszatti #1 üzenetére
Valamivel el kell adni, de látod működik. Kicsivel erősebb procival sokszor még kamera modul se változik, esetleg 1-2 gb plus ram és láss csodát még az előző kategóriás csúcs telóról is instant váltanak az újra. Értem én hogy sokan itt azt írják hogy kit érdekel erre mégis érdekli hisz a gyakorlatilag semmivel nem rosszabb telefont lecserélik egyből... szóval ez csak a látszat hogy senkit se érdekel, nyílván nem a szám érdekli őket pontosan csak az a tudat hogy a legújabb megvan ehhez viszont valamit adni kell a marketingesek kezébe hogy az érzetet át tudják adni valahogy.
-
válasz
Juhaszatti #1 üzenetére
Én például arra használom hogy újkorában letesztelem majd ha nagy frissítés jön újra és ha nem hozza az eredeti számot akkor megy a reszet mert valami nem stimmel és beakadt. S9+ nál meg a5 nél simán kiderült azonnal hogy nem stimmel valami. De most pl kiderült hogy a 10es droid s10e-n hozott kb 30-40e pluszt. És érezhetően jobb is.
[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Noukoum
veterán
Az ember így működik, nem csak itt van ez jelen. De igen valóban vicces hogy az aki azzal érvel hogy tartós processzor és sok évnyi szupport van a telefonján az általában 1 év után azonnal vált. Természetesen egyiket sem használta ki, de a tudat az valóban ottvan. Az embereknek egyszerű marketing szövegeket kell adagolni, ezáltal befolyásolni. Vannak cégek akik különösen jók ebben, és sajnos a felhasználóikon is meglátszik ez.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Juhaszatti
addikt
Igen, erre valóban jó lehet annak, aki szükségét érzi az ilyesminek.
Illetve arra azért jó még, hogy egy új processzor teljesítményét el tudjuk helyezni egy skálán, tudjunk mihez viszonyítani.
A Snapdragon - Exynos cicaharc jutott még eszembe. Ezekkel a mérőszámokkal megállapítható hogy az egyik erősebb a másiknál, akkor is ha a mindennapi használat során maga a teljesítménykülönbség nem érződik. -
válasz
Juhaszatti #33 üzenetére
Tudod te is jól mennyi ember van aki érzi
mintha az ATV-s faszi küldené az energiát
-
-
moleculez
veterán
válasz
aprokaroka87 #35 üzenetére
Ideális esetben SoC-ra optimalizálnak, de nem ez a helyzet. Pont ezért is értelmetlen az egyre erősebb hardver, mert a rendszer a gyengébb konfigokra van optimalizálva, és hiába a felső kategóriában a lóerő, nem tudja kihasználni a rendszer. Android fejlesztő cimbi mondta a múltkor, mennyire nehéz többszálasítani egy appot, és hogy (pont ezért) mennyire kevés appban implementálják.
Ezért is tetszik az iOS: a régebbi vasak is kapnak frissítést, igaz meg is vágják úgy hogy azon a vason is jól működjön, de alapból az aktuális flagship képességeit figyelembe véve fejlesztik.Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
-
Tschubi
tag
válasz
aprokaroka87 #35 üzenetére
Nem értek hozzá. Nem tudom, hogy egy telefont mennyire kell összelőni a processzorral. Amiket olvastam az újabb telefonok fotó képességeiről, AI és társai, az alapján nekem az jött le, hogy nem mindegy a processzor teljesítménye. És szerintem az sem mindegy, hogy egy 60Hz-es vagy egy 120Hz-es Amoled kijelző mögött dolgozik a processzor. BTW én nem csúcs telót használok és nem is fogok egy jó ideig, tehát nekem is megfelel egy kisebb teljesítményű processzor. Most egy Redmi Note 7-es nyüstölök nagy megelégedéssel.
-
-
Tschubi
tag
válasz
aprokaroka87 #39 üzenetére
Gondolom gond nélkül megjeleníti. De én nem a kijelző képességeire céloztam. Vajon egy gyengébb procival ugyan úgy tudok 4K-s videót nézni egy 120Hz-es panelen, mint egy erősebbel?
-
Ha az adott soc tudja a 4k@60fps-t akkor igen.
Namost lassan már egy középkategóriás soc is tud 4k@60fps videót lejátszani.
Lásd pl Redmi note 7 ( Snapdragon 660 ).
Persze a hdr, meg ilyenek még nagyobb falat.
De pl a snapi 865 tud 4k@120fps-t is, mármint tudni fog.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
aprokaroka87 #41 üzenetére
Ennyi erővel az Exynos 990 is tud 8k 60fps felvételt meg le is játsza mégis sírás van mert a 865 még ennél is brutálisabb. Kérdem én minek ilyen nyers erő mikor kb a felhasználók 1% ának sincs 8k megjelenítője hogy otthon nézze a homevideóit. Persze vehetsz 8k tv-t 1m+ tól felfelé.
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #43 üzenetére
Az még hagyján, de szerintem a büdös életben nem lesz 8k kijelző telefonban
Szerintem meg az elso ilyen ertelmetlen telefont egy kinai ceg fogja piacra dobni elsőzés és PR celbol.2k-4k is az a gond, hogy nincs ra applikacio. Vagyis nagyon keves. Fuggetlenul attol, hogy van e ertelme.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A rekorddöntő készülék minden valószínűség szerint Snapdragon 865 rendszerchippel éri el ezt a teljesítményt.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- LEGO klub
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone XS - FaceID OFF
- !! 1 ÉV GARANCIA !! Független, Számlás, Apple Iphone 12 Pro Graphite 128GB K502
- !! 1 ÉV GARANCIA !! Független, Számlás, Apple Iphone 12 Fekete 64GB K499
- !! 1 ÉV GARANCIA !! Független, Számlás, Apple Iphone 13 Fehér 128GB K500
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest