Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajtorja

    aktív tag

    Asus2014L1T problémám lenne, bár lehet általános gond, remélem valaki tud segíteni.

    Eddig ment rendesen írt/olvasott.

    Pár hónapja ha filmet nézek róla, egy pause/resume a lejátszás közben és vége van. Csak keres, keres... pörög, de nem folytatódik amit lejátszok. Lemez kiadás majd visszatétel után persze hibátlanul olvassa ugyan azt a média filet. Érdekes.

    A fenti hibajelenség megmaradt, plusz kiegészült annyival, hogy üres lemezeket egyáltalán nem olvassa be. Próbálkozik, villog egy darabig de semmi. 1-2 perc után már nem villog csak halk, de mégis magas frekvenciájú hangot ad ki. Ekkor már a lemezt sem lehet kivenni (üres lemezről van még mindig szó) sem az író elején található sem az os menüjében lévő eject gombbal. Így gyakorlatilag csak olvas, de azt is csak "megszakítás nélkül" hajlandó tenni.

    AHCI módban van, néztem több kábellel, több porton, külön az üres lemezeket is megnéztem (laptop hibátlnaul írja őket), firmware csere is volt (semmit nem segített)

    Az írást/üres lemez beolvasását illetőleg ugyan ez a gond barátnőm dvd írójával is (más márka mint az enyém)... érdekes. Szépen lassan, de biztosan meghalt fél év alatt 2 dvd írónk.

    Ötlet esetleg, hogy mi a hiba? Javítható? Vagy csak ez a természetes módja egy dvd-rw halálának.. használom gari idő+2 hetet aztán csoki?

    --- ---

Új hozzászólás Aktív témák