Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsigus

    őstag

    válasz DM-Fan #8558 üzenetére

    Én valami olyasmire gondoltam a tabletes/erintőkijelzős távirányítással kapcsolatos dolgokban, hogy pl. a digitális zeneterjesztés miatt az otthoni komolyabb hi-fi-ket kényelmesen tudnád vezérelni egy tabletről (vagy egy céleszközről, amit jelentősen olcsóbban adhatnának, ha akarnák), kijelző nélkül megoldható lenne a vezérlés, és böngészhetnéd akár a több ezer dalt tartalmazó zenetárat (extraként borítókkal, információkkal stb. a tablet kijelzőjén). Főleg akkor ha zeneszobát alakítasz ki, mert egy ekkora zenetárat egy közepes méretű kijelző nélkül nehéz kezelni.

    De ehhez szabványosítani kellene ezt a megoldást, mert a high-end gyártók pl. nem költenek erre, és Wi-Fi-t sem tesznek a zenelejátszók többségébe (legyenek akár CD, akár háttértáras eszközök, kivéve ha a hálózatról való lejátszást is támogatja, de ahhoz kell egy bekapcsolt PC/NAS stb.), ezért mindent nem is lehet megoldani iPad-ről, és ha változik a tabletpiac részesedési aránya, akkor vissza is szorulhatnak az ilyen alkalmazások iPad-en, és újra a széthúzás lenne az úr (bár erre nem sok esély van, mert tényleg igaz, hogy ha tablet akkor iPad).

    Tehát egy mindent vezérlő érintőkijelzős eszközre gondoltam, de a gyártók nem így gondolják (ha lesz is ilyen a CEC sorsára jut), és nem használják ki a rendelkezésre álló lehetőségeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák