Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Migee #85004 üzenetére

    Nehéz a kérédés, ugyanakkor meg nem is az.

    Az 50-es széria számos problémával, vagy lehetséges problémával volt sújtott: eleve ott volt az utolsó, elbaltázott firmware, amivel az ISFccc, kalibrálható képprofilok feketeszintjét odavágták.
    Ezen felül számos példány panelje sávosodott, aminek következtében a homogenitásnak lőttek. Ez utóbbi probléma mondjuk csak eshetőleges (nem érintett minden péládnyt, illetve hol jobban, hol kevésbé volt feltűnő), valamint csak kiélezett helyzetekben lehetett látni (nagy, homogén felületek előtt mozgó kamera, pl. focimeccs, égbolton repülő tárgyak, stb.).
    Végül ott volt a red blob, ami az 50-es széria számos példányát érintette, az elektronika hőterhelése miatt főként kétoldalt hajlamosak voltak kipirosodni a panelek.

    Szóval az 50-es széria elég problémás volt, sokan váltottak is az utolsó évben 60-asra a felsoroltak miatt. Ugyanakkor sokan ma is megelégedve használják, szerencse kérdése is volt a dolog.

    A 60-as szériával a fenti anomáliákat sikerült kiküszöbölni, ott talán csak a line-bleeding lehet olyan defekt, ami időnként észlelhető (ez egyébként a korábbi modelleknél szintén megvolt), mást hirtelen nem is nagyon tudnék említeni, annyira meg vagyok elégedve a 65VT60-nal.

    A méretbeli dilemma a másik nagy kérdés: 50"-os készüléket én ma biztosan nem vennék, maximum valami nagyon kis helyiségbe, de leginkább oda se. A 65" olyan 2-2,5 méteres nézési távolsághoz ideális, annál nagyobbhoz pedig már az is kevés.

    Szóval vállalható a nagyobb 50-es szériás modell is, csak jól meg kell nézni előtte minden szempontból, különös tekintettel a fent felsoroltakra.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák