Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz cecil #71288 üzenetére

    Háát- most őszintén? Sokkal

    Nekem volt 55VT50-em, majd lett 65VT60-am, mert nem lehet egy lapon említeni.

    Illetve ez így genyóság az 50-es szériával szemben ezért leírom kulturáltan:

    Amennyiben totál éjszaka szeretnél TV-t nézni, akkor jó lehet egy VT50- mert nagyon szép képe van.

    Amit figyelembe kell venni: a kalibrálható PRO módnál a Panasonic egy firmware update keretén belül (1.624- ha jól emlékszem) úgy döntött, hogy a panel drive-ot ami az 50-es szérián EU model esetén be van drótozva - középről sötétre állítja. Tették mindezt a beígért árnyalatszám megjelenítése miatt, illetve így sokkal szebben mozog. Igen ám, de úgyan úgy ahogy a 60-as széria esetén, itt is a sötét drive magasabb fekete értékkel társul, sokan egyébként csak ennyit látnak az egészből - így csak akkor ajánlható tiszta szívvel, ha a 0.02-es fekete nem gond. Hozzávetőlegesen a VT50 normál illetve THX módokban tudja a 0.01-et, a VT60 sötét drive-al tudja a 0.0075-öt, illetve középpel a 0.0033-at.

    Fényerőben is jelentős a lemaradása a VT50-nek,

    Én az enyémet kalibráltattam, pro mód, 0.02-es fekete és 88 as fehér volt a vége. Háááát - nem vakultam meg. Ha nem tetszik nézhetsz THX-et kalibrálatlanul, illetve ez sem teljesen igaz, mert János a szervízmenüből legalább a teljes képet érintő fehéregyensúlyt helyre tudja rakni - szóval nézhetsz 0.01-es feketét illetve 110-es fehéret. Persze itt is van PBL, tehát ez részfehér paca esetén értendő csak.

    Aztán:
    mozgás: nagyjából ugyan azt tudja a kettő
    dither: jóval kevesebb a VT60-nál
    line bleeding: VT60 szinte soha nem csinálja, vt50-nél gyakori
    ghost hajlam: vt50- legyünk őszinték erős, vt60- nem kell vele számolni - tudom, mert egy pár hete kokszolt oda egy 4 órára egy BD menü, ami 2 óra alatt nyomtalanul eltűnt - vt50-nél egyszer édesanyám nézte az rtl-t 3-4 órát, és ez kb 2 hónapig látszott!!!

    Más dologok:

    VT50- mostanában VSUS feszültséget kell után állítani, első lépésben szerviz menüből, másodikban kajakra panel hátulján potméterrel, különben jönnek a sárga foltok - nekem is volt. Aztán sávosodás - mindegyik sávos. Egytől egyik - pedig láttam vagy 4-et. Függőleges sötétebb sáv, főleg zöld területeken látod kamera svenkelésnél: foci

    Mindezeket végig olvasva biztos te is úgy érzed, hogy jelentős a fejlődés. Én azt mondanám, hogy a VT60 majdnem tökéletes, a vt50-el mindig úgy éreztem, hogy valamit valamiért, annak ellenére, hogy tényleg szép a képe.

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák