Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz salapp #43036 üzenetére

    "Nálad az SD a plazmán hogy néz ki? Pláne akkorán..."

    Nálam nem annyira drámaian szar az IPTV, mint amit te írsz a szüleidnél, vagy az ingerküszöbünk más. Ott egyébként az LCD is közrejátszhat, hogy nagyon gány a végeredmény. Mint tudjuk, az LCD-nek elég alacsony az SD-tűrő képessége, a plazma toleránsabb az alacsony felbontáshoz, jobban néz ki rajta.

    Gondoltam már, hogy lövök egy pár képet mondjuk DVD-ről és az IPTV-ről is a 65"-oson, mert elég gyakran dilemma szokott lenni, megijednek sokan az SD adások nagy tévén elképzelt minőségétől. Természetesen egy BD Remux "picivel" jobban néz ki, de azt kell mondjam, trauma nélkül nézzük az IPTV-t is. A gyerekek még 2 méterről is. Nem vészes, a "simán nézhető" kategóriába tartozik nálam. A DVD természetesen jobb, nyilván SD és SD között is nagy különbség van. Az IPTV-n is változik csatornánként a minőség, van amelyik jobb, van amelyik kockásabb, szétfolyósabb, kontúr-aurásabb. Tény, hogy jót tesz neki, ha a legnagyobb, 3,3 méter távolságból nézzük a 65"-os plazmán.

    Médialejátszóról mindent HD-ban nézünk, csak azt nem, ami egész egyszerűen nem létezik nagy felbontásban. Azért van olyan is bőven. Nem vagyok elvakult, hogy megfosszam a gyerekeimet az Öreg halász és a tenger-től, Tüskevár-tól, Gyalogkakukk-tól, Moha és Páfránytól vagy No megállj csak!-tól, és magamat se fosztom meg sok értékes, de csak DVD-n megjelent filmtől, csak mert nem HD. És nem csak régi filmek vannak, amit nem adtak ki BD-n, sok, számomra érdekes mai vagy közelmúltbeli film is csak DVD-n létezik.

    Engem akkor zavar marhára az SD látványa, amikor tudom, hogy van HD verzió is belőle. Nem is nézem, letörlöm, majd beszerzem HD-ban. Sok SD filmemet töröltem és írtam fel a HD beszerzési listámra. Ha tudom hogy nincs belőle nagyfelbontású verzió, akkor nem zavar annyira, hogy csak SD, ha a film jó. Na így vagyok az IPTV-vel is. Tudom, hogy ez van, ezt kell szeretni, mindent megteszek hogy az a pár HD adó meglegyen, de ha nincs, nem szúrom tökön magam, a lehetőségekhez mérten élvezem a tartalmat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák