Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zanik

    addikt

    válasz Dreimus #113048 üzenetére

    A kérdésedre a válasz: a játékfejlesztők szemszögéből egyáltalán nem mindegy, hogy hány darabot adtak el a konzolból. Minél több eladott konzol, annál nagyobb a felhasználói bázis, ergo annál több potenciális vevő, nagyobb haszon ugyanakkora fejlesztési költségre levetítve!

    A marketing kommunikáció alapján a Scorpio-t nem a 4K BD lejátszási képességeivel akarja eladni a Microsoft, akkor nem terafloppokról hadoválna. Az RX 480-ben egy GPU van, az XBox Scorpio-ban APU lesz, amiben IGP-van. Ne keverjük! És bár igaz, hogy TFLOPS-ban papíron erősebbnek tűnik az RX 480-nál, de a konzol APU-k IGP-inek számítási teljesítményét nem lehet egy az egyben összehasonlítani a dedikált GPU-kéval. Ráadásul ugye rebesgetnek olyat is hogy a Scorpio-n kvázi egy módosított Windows 10 fog futni, ami azért igencsak meg tudja fogni a hardvert. Ezzel szemben a Sony rendszere Linux alapú, ami sokkal kevesebb erőforrást zabál mint a Windows.

    Az MS a Scorpio-val a hardcore konzol gamer-eket célozza meg. Ők viszont egy nagyon kis szelete az össz-konzolos felhasználóknak. A kérdés, hogy a többi "casual gamer"-t mivel győzik meg erős húzócímek nélkül, hogy cseréljék le a sima XBox One-jukat, vagy vegyeneke egyet a PS4 Slim/Pro mellé?
    Én pl. sokkal nagyobb esélyt látok arra, hogy a leárazott XBox One S jobban fog fogyni miután megjelenik a Scorpio.

    Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

Új hozzászólás Aktív témák