Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • J.R.Ewing

    tag

    Üdv

    Pár kérdésem lenne a témát átfogva

    Adott otthoni háló: 2 gép 1 noti és van egy switch.
    1. gépben SMC 1211TX és 1255 kártyák, erről van leosztva a net
    2. gépben integrált

    meg lehet-e azt csinálni, hogy a Chellos kábelmodem MAC addressét adom meg, utánakötöm a switch-t, és routerként használnám őket.

    ugyebár ezt írja:
    The SURFboard cable modem can be used as a gateway to the Internet by a maximum of 32 users on a Local Area Network (LAN). When the Cable Modem is disconnected from the Internet, users on the LAN can be dynamically assigned IP Addresses by the Cable Modem DHCP Server. These addresses are assigned from an address pool which begins with 192.168.100.11 and ends with 192.168.100.42. Statically assigned IP addresses for other devices on the LAN should be chosen from outside of this range

    ez működik elvileg? azt írja 32 címet tud kezelni, nekem csak 3 kell. vagy csak én vagyok ilyen naiv, hogy gateway+dhcp server+switch kitesz vmi primitív routert?

    másik dolog:

    2 gép közötti másoláskor soha nem megy 50-60 Mbit fölé a sebesség. próbáltam automatán, vagy direkt fullduplexre állítva,de semmi.
    nem vágom, hogy a kábelek milyenek, de van köztük crosslink is, bár lehet mind az, és ugyebár az 2 gép között jó csak, gép és switch/hub/router közé sima kell.

    viszont neten meg azt írják, hogy a mai hálózati eszközök mind autosense-sek. a 1211TX-es SMC van 9 éves lassan, a switchem is vagy 4-5 éves. lehet a sebesség feleződése vmilyen kábelezési hibának az oka?

    harmadik dolog:

    mitől lassú a windowsos filemegosztás, amikor másik gépet böngészek?
    van, hogy 2 perc mire behozza a workgroupot, aztán még 2 mire belép a másik gépre.
    már próbáltam QoS-sal, anélkül, regstry tweakekkel, egyszerű megosztás van, automatikus keresés a hálózaton kikapcsolva, netbios engedélyezve.
    másoláskor soha nem

    negyedik dolog:

    kell-e tűzfal a megosztott netet használó gépeken, ha az átjárónak használt gépen van már. Outpostot használok. Microsoft azt írj az XP tűzfal leírásánál, hogy a kliens gépeken egyenesen ajánlatos a szoftveres tűzfalak kikapcsolása.
    eddig használtam és megnéztem: pár blokkolt kimenő csomag, de nulla támadás, nulla blokkolt bejövő csomag.

    ha a kliensekről leszedem az outpostot, akkor vajon a megosztott kapcsolatú gépen szedjem ki a pipát a Trusted-ről? Most ugye úgy van beállítva, hogy amelyikkel a netre kapcsolódom, az ohne netbios, ohne trusted, a 192.168.0.0-nál pedig NetBios és trusted is pipálva.

    előre is köszi

Új hozzászólás Aktív témák