- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz KubanitoS #17149 üzenetére
A MÁK-ról ingyen utalod ki magadnak és aznap ott van az OTP számládon (gyakran gyorsabban, pont most csináltam a napokban, 8-kor indítottam a DKJ-ből eladást, 8:45-kor az OTP számlán volt). A takarék számláról limitálva van havi hányszor tudsz ingyenesen visszavezetni a főszámládra, csak a ráutalás van ingyen. Illetve nem kapsz utána semmi hozamot mint már írták feljebb.
Nekem csak azért van a Smart-hoz takarék számla mert aktiváltak, de nem tartok rajta semmit, nem is kértem volna alapvetően. Így is utólag már verem a fejem a falba minek tartottam én takarék számlán évekig megtakarítást. Tanulj a káromból. OTP-nél csak annyit tartok ami a havi kiadásokra kell.
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
válasz Peter.70 #17154 üzenetére
Ahogy írták 6% körül van jelenleg az éves, a rövidebbek ennek időarányosan kisebb részét adják.
Nem ezzel fogsz magadnak nyugdíjra takarékoskodni, de nem is arra van. Arra ott pl. az TBSZ + VWCE kombó
Ez mondjuk arra jó hogy a 6 havi tartalék béredet amit relatíve likvidben akarsz tartani, az ne a banknál poshadjon hanem hozzon egy kis extra bevételt.[ Szerkesztve ]
-
twice
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy április végén igényeltem OTP Bonus hitelkártyát, ami meg is jött, viszont még mindig azt írja, hogy nincs visszafizetendő tartozásom. Ha jól tudom Bonusnál 13.-án van a fordulónap de mivel az hétvége volt, ezért úgy számoltam, hogy ma már befizhetem az elhasznált összeget, de ez nem történt meg. Esetleg első hónapban máshogy működik? Vagy majd holnap jelenik meg az opció? Első hitelkártyám, úgyhogy sajnos nincs viszonyítási alapom.
Válaszokat előre is köszönöm
-
xrvman
őstag
Igen, számomra is ez az első, mert én is nemrég igényeltem. Ugye hétvégére esett a 13.-a, s nem előre hozzák, hanem átviszik az első munkanapra, hétfőre eszek szerint. Remélhetőleg ma éjfélkor lezárul és holnap kapunk SMS-t.
Majd itt a tapasztaltabbak megaszondják.
Én is köszönöm előre a válaszokat. -
namenlos
tag
Az aktuális elszámolási időszak minden hónap 13-án, nap végén zárul. Ha ez nem munkanapra esik, akkora fordulónapot követő első munkanap nap vége. Ez azt jelenti, hogy csak azokat a tranzakciókat fogák az aktuális időszakba beleszámolni, ami eddig az időpontig lekönyvelésre kerül (azon tranzakciók, amik "könyvelés alatt" státuszban maradnak, azokat a következő időszakban kell majd viszafizetni). Tehát, ha most veszel valamit, azt már biztos nem könyvelik le ma nap végéig, így hiába vagyunk az aktuális időszak utolsó napján, nem fogja a most visszafizetendő tartozás egyenlegét növelni. (Mivel a könyvelés 1-3 munkanap is lehet, főleg ha nem OTP-s terminál volt, ezzel lehet játszani.)
Mivel még az aktuális időszak tart (még lekönyvelhetnek függő tranzakciókat), a visszafizetendő egyenleg a következő napon jelenik meg, jön róla SMS, jelenik meg a kivonat.
Visszafizetni bármikor lehet, annyi, hogy ha előbb utalod, túlfizetésként fog megjelenni, és csak akkor fogja elszámolni a rendszer, ha már lezárt az időszak és van fizetendő tartozásod.
A hitelkártya-rendszer nem igazán real-time, szóval ha most utalsz valamit, az nem fog egyből megjelenni (hétvégén meg egyáltalán), éjszaka könyvelik le a befizetést, addig egyszerre lehet tartozás és túlfizetés is a számlán, szóval érdemes másnap megnézni, amikor befrissül az egyenleg.
-
törölt tag
Másik telefonra raktam a simplet és kellemes meglepetés megmaradtak a hűség kártyák
#17001 yogibear
A Googpepay meg mindenféle app telepítése nélkül is, rendszer integrált."Hat a google ökoszisztema része, de egy csomo telefonon nincs fenn gyarilag."
Az nem baj, nálam sincs fent a wallett, de ugyan úgy működött így is. A kártyákat váltogatni kellene a wallet. Egy kártyával nincs gond. Vagy beállításokban lehet váltogatni, csak körülményesebb.[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
Van az appban/új internetbankban egy olyan opció, hogy màs banknal vezetett számla hozzáadható és annak az adatai (egyenleg, tranzakciók) is láthatóak. Használta/ja ezt vki? Én hozzádtam egy másik számlát, jöváhagytam a dolgot de az egyenleget nem mutatja, viszont belemenve a tranzakciók megnézhetőek.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
addikt
Ma kaptam az értesítést, hogy elfogadták a reklamációmat a bonus hitelkártya születésnapi akcióval kapcsolatosan és jóváírták az ajándék 10.000-et, hurrá
Na így kb majdnem kijön nullára a kártya éves használati díja, vagy legalábbis annyit értek el vele, hogy idén akkor még nem fogom megszüntetni.Ha esetleg vki más is járt így, hogy elfelejtették elküldeni a bonus összeget, tessék megreklamálni, ne maradjon bent a rendszerben
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok S.O.S. segítségre lenne szükségem.
Csoportos beszedést állítottam be az új Alfa lakásbiztosításomhoz.
Rámírt az Alfa, hogy nincs jól beállítva a fogyasztó azonosítóm.
Összenéztem amit ajánlottak, és amit én állítottam be.
Tökéletesen azonos.
Namármost a fogyasztóazonosítóm a kötvényszám és előtte AOO.
Itt lehet esetleg eltérés, hogy a nagy "A" betű után két darab nagy "O" betű áll, vagy két darab 0(nulla).
Ha valaki meg tudná mondani, hogy az két betű, vagy két nulla, azt megköszönném. -
addikt
válasz hard74 #17166 üzenetére
Haha, akkor lehet nem is a reklamáció miatt kaptam meg
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz xrvman #17169 üzenetére
Decemberben kezdődött és 3 hónapig tartott az időszak amikor nézték a vásárlások összegét. Március 31. volt a hírdetményben, hogy addig írják jóvá a bónusz pénzt, ez kicsit több mint két hét után sikerült nekik
-
donbig
tag
válasz balazs1956 #17167 üzenetére
Gondolom már tárgytalan, de mivel amúgy is bankoltam megnéztem az enyémet. 11 karakter A+10 szám szerintem, de én is csak a következtetek az adott karakterek formájából.
[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
addikt
válasz Angie™ #17168 üzenetére
Na ma kaptam egy hivatalos választ, hogy technikai hiba miatt nem kaptam meg időben Akkor remélem azért volt tegnap pénzosztás mert megreklamáltuk és rájöttek, hogy technikai hibájuk volt
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz donbig #17172 üzenetére
Köszönöm szépen, közben rájöttem, hogy két db. O betűt használtam a két db. nulla helyett.
Sajnos az összes, az Alfa biztosító által kiküldött brosúrában nem egyértelmű, hogy az betű, vagy szám. A közönségszolgálatuknál lévő ügyintézőket is hiába kérdeztem nem tudták megmondani.
Most kizárásos alapon megcsináltam számmal, remélem sikerül beszedniük a pénzüket. -
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Egy online vásárolt termék árának visszatérítése esetén a webkártyára vissza tudja utalni az összeget az eladó?
-
addikt
válasz Ryder62 #17180 üzenetére
Szomorú lenne ha ezt nem lehetne megcsinálni
-
hhgygy
senior tag
válasz Cblacksmithc #17183 üzenetére
Kártyára biztos nem. Banki fogalmakkal tisztában kéne lenni.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Cblacksmithc
tag
válasz hhgygy #17186 üzenetére
Bocsi, de feltételeztem, hogy kérdező T. topictárs ezt úgy értette, hogy vissza tudja-e az eladó adni/vezetni/téríteni azt amit szeretne....
nem utalással, hanem visszapénz annak, akitől kaptam dolog
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
hhgygy
senior tag
válasz Cblacksmithc #17187 üzenetére
Oké, én meg csak arra céloztam, hogy a pénz nem a kártyádra érkezik, hanem a _számládra_
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
DS39
nagyúr
úgy látom még nem írta senki, egy újdonság az új Netbank használóknak:
2024. május 8-tól automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limitet állítunk be az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásokra. A szolgáltatás az Ön biztonságát szolgálja, és a beállított limitet bármikor módosíthatja, vagy ideiglenesen akár fel is függesztheti az OTP MobilBankban
2024. május 8-tól valamennyi OTP InternetBankot vagy OTP MobilBankot használó (Digitális Szerződéssel rendelkező) ügyfelünknek napi 1 millió forintos átutalási limitet állítunk be az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásokra. Ez azt jelenti, hogy ettől a naptól lakossági ügyfélként Ön legfeljebb napi 1 millió forint összegű átutalást indíthat az új OTP InternetBankból és OTP MobilBankból. A korlátozás nem érinti a saját számlák közötti pénzmozgásokat.
Az 1 millió forintos napi átutalási limitet Ön bármikor kényelmesen módosíthatja, vagy ideiglenesen (a nap végéig) akár fel is függesztheti az OTP MobilBankban.
Ha még nem használja az új OTP MobilBankot, az alkalmazást Androidos készülékre a Google Play, iOS készülékre az Apple Store-ból tudja letölteni.
Ha nem kívánja igénybe venni az OTP MobilBankot és napi pénzügyeit továbbra is kizárólag az OTP InternetBankban intézné, akkor a napi átutalási limitet bármelyik OTP Bank fiókban módosíthatja.Ez mind szép és jó, de akkor ez azt jelenti, hogy aki nem akar mobilon bankolni, az sem a régi, sem az új netbankban nem tudja majd MAGÁNAK feljebb venni a limitet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez egy új MNB szabályozás csalók ellen, csak OTP kicsit előre szalad.
Szeptembertől az MNB ajánlása alapján várhatóan minden banknál napi limitösszeget vezetnek be az átutalásokra a csalások ellen. Ezt az ügyfelek átállíthatják esetileg, ha nagyobb összeget akarnak valamiért utalni. Van olyan bank, amelyiknél már most is van ilyen védelmi korlát, az OTP pedig a hét elején értesítette az ügyfeleit, hogy májusban 1 millió forintos limitet vezet be az átutalásoknál.
-
DarkByte
addikt
válasz the radish #17192 üzenetére
Ahol majd szépen megpróbálnak mindent rádtukmálni.. arról nem beszélve hogy pár díjcsomagnál, pl. a Smart-nál a személyes ügyintézésnek alkalmi díja is van..
-
törölt tag
Legalább fizetős?
Mindig mosolygok, mikor megy az otp reklám, bázis számla, "kedvezményes sms" külföldi nyaralásra pipa...
Akkor a push még jobb, mert ingyenes, bázis számla sem kellett hozzá
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Szerintem nem rossz dolog, sőt, én a mobilbankos módosítást sem engedném. Rengeteg olyan ember van akinek az összes vagyona egy számlán van, elég egyszer bedőlnie egy csalásnak.
És valljuk be az átlag ember ritkán utal rendszeresen 1 milla felett, ha pedig sor kerül rá, akkor fiók /egy rendes telefonos azonosítás során x időre megemelteti.
(bár hozzá tenném hogy a hülyéket ez sem fogja 100%-ban megmenteni)
-
GabN73
addikt
Ha látnád hogy havonta mennyi összeg meg ki bankonként, lehet nem így gondolnád.
Az MNB pedig nem írja elő, csak ajánlja - azaz egy irányt adnak a bankoknak - ez azért fontos mert ha téged átvernek, akkor úgy is panaszolni fogod a banknál - a bank pedig szépen elutasítja mert te voltál a hülye / üzletszabályzatot szegtél - te ezt nem fogadod el, majd elviszed az ügyet Pénzügyi békéltető testülethez / perre ahol szépen leírják hogy hol voltál hülye.
A bankok se hülyék, de nem akarnak 2-t visszalépni, azért a neo bankok is sok pénzt húztak ki tőlük.
Legtöbb nagyon fontos helyen meg ott a kártyás fizetés/topup lehetőség. Személy szerint nem nagyon használok kp-t, kincstárhoz működik a kártyás fizetés, Revo, Wise, Zen akár kriptós nagy oldalak...
Értem én hogy vannak xy helyzetek amikor nagyobb összeget kell átutalni, akár autó akár ingatlan vásárlás, de én inkább szopok 20 percet egy limit módosítás miatt, mintsem hogy több millió / több tíz milliót percek alatt elvigyenek.
-
DS39
nagyúr
válasz GabN73 #17198 üzenetére
Persze, alapvetően nem gyakori hogy ennyit utal valaki (magánszemély).
Ettől függetlenül nem érzem azt hogy egy Ulefone-on futó mobil app biztonságosabb lenne, mint egy MacBook-on az OTP weboldalán intézni ezt.
Ráadásul minden tranzakció kétlépcsős, kicsit túl van ez reagálva.
Ahhoz tényleg nagyon hülye ügyfélnek kell lenni hogy valaki megadja a második faktort a csalóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest