Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Belba

őstag

válasz gergelyk3 #7940 üzenetére

"... De vannak eszkombanjok akik ugyan mar evek ota viraggal kereskednek de meg mindig kepesek beirni olyan szamot amit nem lehet kiszallitani... NA ez a gond..."

Nem csodálom... :U
    Az egész táblázat totálisan érthetetlen és követhetetlen!!!

Nem értem, miért csak a DB megnevezést használjátok minden mennyiségnél, holott szépen követhető lenne minden, ha használnátok a SZÁL, CSOKOR, LÁDA mennyiségi kifejezéseket is... :F

Bocs, de nekem az is elképesztő, hogy a menün a "Vásárlás"-gombra kattintva egy totál érthetetlen táblázatot látok, ahol mindent lehet, épp csak vásárolni nem? :F

Én a helyedben elfelejteném ezt az egész rémálmot és egy valódi webshopot telepítenék, ahol teljesen másképp árulnám a virágokat!

Ha osC. webshopot fogsz készíteni, akkor ennek az ismeretében én a menüt (kategóriákat) így alakítanám ki :
    - Rózsa >> vörös >> 80 cm szálhossz >> Name1
    - Rózsa >> vörös >> 80 cm szálhossz >> Name2
    - Rózsa >> vörös >> 80 cm szálhossz >> Name3
    - Rózsa >> vörös >> 50 cm szálhossz >> Name1
    - Rózsa >> vörös >> 50 cm szálhossz >> Name2
    - Rózsa >> vörös >> 50 cm szálhossz >> Name3
    - Gerbera >> vörös >> 80cm szálhossz >> Name1
    - Gerbera >> sárga >> 80cm szálhossz >> Name3
    - Gerbera >> vörös >> 50cm szálhossz >> Name1
    stb...

Ha meg rendelni csak ládánként lehet, akkor a megrendelési egység = 1 láda (1láda/40szál) !

A virágok egységára (szálankénti ára) már több helyen is feltüntethető, ez sokadrangú kérdés, csak informatív szerepe van abban az esetben, ha a Vevő csak ládánként rendelhet.

Amúgy azt javasolnám, hogy próbálj a Vevők szemével körülnézni a shopodban :
    - legyen minél egyszerűbb és világos a menürendszer
    - az egyszerű emberek nem biztos, hogy tudják majd, hogy Nederland=Hollandia, viszont neked semmiből nem állna "Hollandia"-t beírni...
    - a terméknévben sokkal informatívabb lenne a Rózsa - Verena elnevezés, mint a RVerena... (Aki rózsát keres, miért kell keresztrejtvény-fejtésre kényszeríteni?)

"...160 DB - ennyi van a keszleten..."

Ja..., ja...
    De akkor most 160 db SZÁL virág?... Vagy 160 db LÁDA?... :W
    Nem mindegy!
    Arról már nem is beszélek, hogy ott a képen én 1-1 CSOKORBAN láttam 40 szál virágot, a LÁDÁBAN meg 5 db CSOKROT láttam...

Lehet, a Vevők is olyan hülye népség, mint én vagyok, akik még úgy tudják, hogy több SZÁL virágból áll egy CSOKOR... És több CSOKOR van a LÁDÁBAN?... :F

Ne vedd csesztetésnek a leírásom, inkább szeretném megmutatni, hogy a jelenlegi módszerrel miért nem tudtok eladni és mit kellene csinálni, hogy könnyen kezelhető shopban örömmel tudjanak a Vevőid vásárolni!

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

Új hozzászólás Aktív témák