Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Razr 40 is jónak tűnik, de az Ultra tényleg ultra
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
modd3r
őstag
Kár érte, pedig jó kis alternatíva lett volna a samsung mellett.
-
INGJOKE
veterán
Szerintem simán fel lehet patintani rá a Google-t és utána teljes értékű lesz. Yetteles simmel simán ki lehetet volna próbálni megy-e vele az 5G. Szerintem simán ment volna. Anno mikor kínai belpiacos Xiaomi mi 11 pro-t vettem mindenféle hókuszpókusz nélkül ment.
1457 dollár (és érdekes, de ennyi euró is) a 12/256-os a TS-en. (Kb 553-554e Ft)Troll! Feed them!!! I13PM Sierrablue +AW S6 44mm +Polar Vantage M +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+ Logitech g903+ Jabra Elite Active T65/ Jabra Elite 7 pro
-
d@vee
őstag
Igen, a kínai belpiacos telókra könnyen fel lehet húzni a google csomagját, aki kicsit jobban érdeklődik a dolgok iránt, annak nem gond.
De egy átlagos ember nem bajlódik ilyenekkel, max külföldi oldalon le tudja adni rá a rendelést. Ezért is kár, hogy gyárilag nincs rajta.Ja
-
Fecó 11
kezdő
Az miért baj ha nincs jack csatlakozó? Már nagyon ritka amelyik mobilon van! A mobil nagyon jó lett, kár hogy nem lehet itthon kapni...
-
petymeg
addikt
Ugyanaz a baja, mint a többi hasonlónak: összecsukva nagyon vastag, plusz ott a rés a két fél között.
A zsoltár metálba váltott!
-
INGJOKE
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Külön az elejét nem lehet kapni?
Nagyon kompakt lett.
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
vilmose33
senior tag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
doooo
addikt
"Ezzel szemben a gyűrődésmintát úgy kell keresni középen, mert használat közben egyáltalán nem látszik – furcsa módon csak a piacvezető Samsung nem tud szabadulni tőle, bár ott viszont megvan a vízállóság."
Tehát akkor mégsem furcsa, hisz ott az ok a mondat végén... -
pècsimunkás
addikt
A fènyerő, az mivel van mèrve, vagy hogyan?
A teszten.Itt is, mint több más BBK- s telefonnnál, kamuznak a specifikációkban, a kijelző fènyerejèről.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
pècsimunkás #12 üzenetére
Öööö... minden tesztben a táblázat alatt ott a link, hogy hogyan mérjük a fényerőt, ennél egyértelműbb helyre nem tudjuk tenni...
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
adamklark
senior tag
-
M..
csendes tag
Én nem vágyom erre a tömzsi külső kijelzőarányra. Szerintem egy 21:9-es arány megfelelő lenne, így valóban túl nyurga a Fold4. Viszont, amit nagyobb problémának érzek a Foldnál, hogy a belső kijelző ennyire négyzetszerű, és ebben a Find széria is leszerepel. Szöveg alapú böngészésen kívül csak hátránya van a médiatartalmak fogyasztásánál. Sokkal inkább törekedni kéne a 16:9 irányába elvinni az oldalak arányát. A legtöbb játék csak belenagyít a képbe, a vezérlőgombokat pedig felszórja a helyére. Filmet/YouTubot ha néz az ember, akkor a kijelző felületének majdnem fele inaktív (ekkorát meg senki nem fog zoomolni).
Szóval én inkább elengedem a külső arányokat, az úgyis csak arra kell, hogy a minimális villámfunkciókat ellássam vele, de a belső az tendáljon a 16:9 irányába. -
prolad
őstag
Na erre szívesen cserélném a Fold 2-t, kár, hogy csak a Flip jön erre. Hátha az beválik nekik és hozzák utána ezt is. A Samsung meg elleshetne innen pár dolgot a Fold 5-be.
-
akaido
addikt
"ám nincs garancia arra, hogy a hazai szolgáltatók egy kínai belpiacos modellt felengednek 5G hálózataikra."
Ezt azért mert a Huawei botránnyal eljátszotta-eljátszatták a bizalmat a kínai telókkal?Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
p2pp
őstag
Nem is értem ezt, de nagyon nem, mert az előzőt is úgy vették volna, meint a cukrot!!!
Huawei P40 Pro 8/256 ELS-NX9 12.0.0.326 (C432E3R5P3)
-
janeszgol
félisten
Még mindig ez a legjobb méretarányokkal rendelkező foldable telefon szvsz.
-
ujvendeg
tag
Részemről jószándékú tűnődések, egy-két "nagy szakértői" véleményezés mellett.
Rögtön a folyvást visszatérő, nem egészen korrekt célozgatáshoz. S muszáj alanyinak lennem: egy rokonom 6 éve dolgozik Hollandiában, nálam az ő szava az egyik hang, ami hiteles. Hollandiában (12GB - RAM verzió) adnak lehetőséget a messzi keletről való megrendelésre, egy üzlet kezeli ezeket, s helyileg szállítják ki: tehát a mondott verzió kb. 1200 euróhoz közelít. Nem a szörnyű magyar hatalmasságok, hanem a gyártók drágítanak elősorban. Nincs nálunk egyetlen olyan komoly mobil sem, ami kiugróan drágább lenne, mint ugyanaz a márka-és-típus pl. Hollandiában vagy Dániában. Sőt, akad néhány prémiumnak mondott készülék, ami nálunk olcsóbb. Európa a történelmi hátrányt a kontinens nyugati részével összevetve nem önmaga kérte: megszállták ezeket az országokat, tetszik tudni? És a lemaradást kedvre-óhajra senki nem tudja átugrani, ennyit azért illene felnőtt embereknek tudomásul venni.
Még: 25 dkg fekve mozizás - életszerű helyzetben borzalmasan nehéz, csak találomra: a lényegében ugyanekkora akkuval dolgozó Xiaomi 12X (hogy Kínánál maradjunk, bár átcímkézőék nem tartoznak a nagy kedvenceim közé) 176 gr - vagyis nem éppen könnyű telefon, 70 mm (gyári adatban:69,9 mm - nagyon megnézném azt az ügyes leányt vagy legényt, aki ezen a telefonon egykézzel, mondjuk, ha jobbkezes, gépel, mert vagy kicsi a keze, akkor azért nem megy egy kézzel, vagy nagy a keze, de akkor szép formás a hüvelykujja, és egyszerre pl. 3 billentyű-betűt érint. Nem életszerű a kijelentés, hogy a nagyobb telefonon a tesztelő "simán egykezes" módon dolgozik. Az egyik legismertebb angol szakmai oldal értékelése és laboratóriumi mérése szerint a telefon 83 órát tart ki egy töltéssel, ők várakozási időnek nevezik ezt, ha angolból átfordítjuk. Ugyanez az érték a Xiaomi 12X esetében 105 óra - de ez is jóval elmarad az élmezőnytől, amiből az egyik legismertebb a Sony 10 IV-es telefonja, a közel 170 órával, és 67 mm szélességgel. Érdemes megnézni néhány szakmai oldal igen különböző országokból érkező hozzászólásait, röviden ugyanaz a vélemény rajzolódik ki, ami e sorok írójában is: az összecsukható telefonok ma - túl azon, hogy egyik sem a magyar közép-átlag bérekhez igazodnak, vagy sok a bujkáló milliomos - kb. ott tartanak, mint a normál okostelefonok 2009-ben, számos kifogást lehetne emelni, és annak, aki erről még tanult is, szinte fáj folyvást egyenlőségjelet látnia a szövegekben, hogy a 3,5 mm-es csatlakozó egyet jelent a fülhallgató-csatlakozóval, az ilyesféle kijelentés, vagy erre való célzás teljesen szakmaiatlan. Az a csatlakozó nem költségtényező a félmillió ft-hoz képest, és sok más célra használható, nemcsak a fülhallgató kábeléhez. Ugyanez a helyzet az értesítésjelzőkkel, a bővítőhelyekkel, a bővítés szándékát ne a gyártó döntse helyettem, ha túláraz. S hogy ne kapjam ismét, hogy kétszavas kijelentéseket teszek: a Tesla-elv alapján lényegében, nem is nagyon bonyolult trükkel, minden mobiltelefonnál elérhető a gyorstöltés, másképp fogalmazva: a gyorstöltés biztosítása költség vonatkozásában még elenyészőbb tán, mint a 3,5 mm-es csatlakozó biztosítása. A többi gyártói hadova. Vannak jó és jobb összecsukható mobilok, de ez a fajta telefon, ha egyáltalán szükség van rá, ugyancsak gyerekcipőben jár és így vagy elég komoly kompromisszumok elfogadását feltételezi. Itt is olvasható egy-két könnyed mondat - ami aztán egy nem erősen promotált normál telefon-tesztben a hiányosság hangsúlyát kapja, ott már negatív a vezeték nélküli töltés, a kijelző hiánya, a várható teljesítménnyel egyáltalán nem arányos akku teljesítmény-méret. A SD 888 - hogy egy "régi példát hozzak" bőven kapott hideget-meleget - de a sokkal nagyobb hőt termelő processzor most nagyon kellett, azután a valamivel szerényebb pl. a Xiaomi 12X-ben óriási dicséret - akkor hol is van a szakmai következetesség? Egy jófajta "majdnem-prémium", de bővíthető, értesítésjelzővel ellátott, és ma már minimum 5000 mAh-as akkuval rendelkező telefon tízszer inkább örömmel elfogadnék, mint ezt. A kínai fülelésről éppen a Google viszonylatában beszélni pedig több mint vicc.... Áldás, békesség! Boldog új esztendőt! -
NemMo
őstag
Látom muszáj volt egy kicsit odanyalni a kormánynak, holott az egész írásod politika mentes tartalmú.
Ki kell hogy javítsalak, de igen főleg az itthoni hatalmasságok tehetnek az ekkora mértékű áremelkedésről. Megvan az idei iphone? Euróban mennyit emelkedett az ára tavalyhoz képest? No és forintban? Kinek mit intézett a korm.....
Elnézést mindenkitől, de ezt nem bírtam megállni -
Plug Life
aktív tag
A majdnem négyzet alakú képernyő ideális lehet 16:9-es meg 21:9-es képarányú filmek nézéséhez
-
Kiss4ever
csendes tag
Nagyon nagy kár h nem lehet kapni itthon, az első hajlítható telefon ami tetszik, jó kamerával, szép külsővel, használható méretekkel. Nagy kár érte, nagyon pofás
Sajna így tényleg csak ülni fog a samsung a babérjain az eléggé gázos foldjaival együtt.
[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
Lehet hogy ez lesz a következő telefonom, nekem nagyon tetszenek a méretei.
-
Ba cy lus
senior tag
Hadd ne értelmezzük már innovációként, hogy lespórolnak valamit, amivel rá is kényszerítik az embereket egy bizonyos használati módra, amiután már persze, hogy "nincs rá igény". Undorító, amit a gyártók csinálnak. A TV-k hátuljáról is szépen száműzték az analóg kimeneteket (rca, fejhallgató csatlakozó), ami igenis bosszúság sok esetben, és csak plusz költség.
-
BandiT85
aktív tag
Már lassan egy éve használom az elődjét, a Find N-t, nagy megelégedéssel. Nagyon tetszik hogy kicsi és nagy egyszerre. A 6. könyvet olvasom rajt, a böngészés, youtube is nagyon jó, munkára is tudom használni.
Töltés lehetne gyorsabb (30W), és a külső kijelző is lehetne 120Hz, de ezeket úgy látom javitották, de a wireless charge kikerült. Amit figyelembe kell venni, hogy a nagy kijelzőn (is) van gyári fólia, aminek leszedése elvileg garvesztéssel jár. Mivel összecsukva összecuppan (nagyon minőségi puffanással), ezért elkerülhetetlen hogy az ember odacsuk vele porszemeket, amik meg fognak látszani, ezért érdemes rögtön fóliázással kezdeni a nagy kijelzőt.
Amit még hátrányként meg kell emliteni, az a tok kérdés. Nagyjából mindegyik 2 darabból áll, a kisebbik, ami a külsőre megy rá, nagyon vékony anyagból van (mert nem fér el). Az első el is tört, meg nem is volt jó, csúszkált, könnyen lejött. Megrendeltem a gyárit, ami hasonló volt az előzőhöz, de itt már ragasztócsíkok vannak belülről, hogy jobban rajtamaradjon. Igenám, de ezek a ragasztócsíkok is összeszedik a homokszemeket, amik karcolják szépen a telefon házát, plusz egy idő után, nem tapadnak már úgy, ezért leszedtem, most tok nélkül használom, vigyázok rá, remélem nem ejtem le...
Szoftveresen nagyon jó, gyors, és nem merül, ha nem haszálom, ezt egyik eddigi telefonomról se lehetett elmondani. Éjszaka 2-3%-ot dob le. Vannak frissítések, de még mindig android 11-en van, amivel amúgy semmi bajom sincs. Elvileg egyből 13-ra fog frissülni, még csak béta van.
Összefoglalva nagyon jó telefon, igen, kurvadrága, de mióta megvan, rá sem néztem másik telefonra. Akkuidő nagyon jó, összeszerelés példás, semmit nem lazult egy év alatt, kamera nekem elég. Igen, dupla olyan vastag, mint egy sima telefon, és nehéz, meg a ott a tokkérdés.
Remélem segítettem, aki gondolkodik, ha van rá keret, vegye meg! ( Nekem hamar megjött tradingshenzenről vám és fa nélkül)
Ja igen, tudja az 5G-t, csak nem azt a szabványt ami itt van, ezért nincs 5G. Find N2-ről nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Vajon szolgáltatói előfizuhoz se fog ez jönni itthonra?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
INGJOKE
veterán
válasz
gattolino #39 üzenetére
Bármilyen pénznemmel lehet fizetni, (dollár/euró) utoljára mikor néztem ugyan annyi volt a dollár és az eurós ára is, így revoluttal dollárba fizetve olcsóbb.
Tradingshanzen jó hely és is több telót vettem onnan. Korrekt gyors, mindenmentes.Troll! Feed them!!! I13PM Sierrablue +AW S6 44mm +Polar Vantage M +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+ Logitech g903+ Jabra Elite Active T65/ Jabra Elite 7 pro
-
-
INGJOKE
veterán
Én Xiaomi 11 pro-t rendeltem tőlük az is kínai modell volt minden rendben volt vele, egyedül az AA nem ment sehogyse, el is adtam.
Troll! Feed them!!! I13PM Sierrablue +AW S6 44mm +Polar Vantage M +Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb(+512) ssd+ Logitech g903+ Jabra Elite Active T65/ Jabra Elite 7 pro
-
beno52
tag
És ez a belső, kb. 1:1 arányú kijelző amúgy mire jó?
-
emelhu
aktív tag
válasz
Stauffenberg #31 üzenetére
"Kettő is kifér rá."
Ami nagyon király lehet, ha az oprendszer képes arra, hogy a felső kijelzőn valami film vagy klip fusson, (esetleg oktató videó), míg az alsón valami értelmezhető tevékenységet végez az ember egy másik alkalmazásban (pl.chat vagy email, pdf olvasó, szövegszerkesztő stb)
Oktató videó esetén mondjuk az alsón csinálni amit a videó mutat vagy kijegyzetelni: priceless -
BandiT85
aktív tag
válasz
gattolino #49 üzenetére
Jó, ezek annyira pont nem, de én ilyenekre hasznom többségében.
Ha valamit kell másolni, pl utalásnál számlaszámot, vagy sokmindent számolgatni, akkor jól jön hogy nem kell ugrálni az appok között. Vagy pl ezen egy excel is normálisan jelenik meg. Mindegy nekem nagyon bejön, a többit meg lesz@rom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Tökéletesítette az Oppo a foldable méretet – sok sikert hozzájutni.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Formula-1 humoros
- Windows 10
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- További aktív témák...
- !! 1 ÉV GARANCIA !! Független, Számlás, Apple Iphone 12 Kék 64GB K496
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- !! 1 ÉV GARANCIA !! Független, Számlás, Apple Iphone 12 Pro Graphite 128GB K502
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Gold 64GB Gold - Kártyafüggetlen, Garanciával
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest