- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
A youtube videók hol mennek hol nem. friss Opera Mobile, Android Os (12).
-
Orgi
addikt
válasz zoltanz #29802 üzenetére
Érdekes, nálam Androidon működött mindig is, de a Linuxos laptopomon hol mennek, hol nem... több ilyen netes megoldást próbáltam, de nem vagyok nagy szakértő, csak azt nem értem, hogy ha codec probléma, akkor egyszer miért megy, máskor meg miért nem
A KAÜ-s dolog is fennáll, tök idegesítő -
Fred23
nagyúr
Arról lehet szó, hogy mostanában ezerrel próbálnak fellépni a blokkolók ellen, más böngészőkkel is ugyanez a helyzet, vagyis hogy néha gond van YT-on. Legutóbb például Vivaldin és Kiwi böngészővel is akadt problémám, utóbbin lepődtem meg csak igazán, mert feltett uBlock Origin mellett történt.
-
félisten
válasz Fred23 #29804 üzenetére
Igen, nagyon küzd mostanában a ublock youtube-on. Voltak napok, amikor a mozgó reklámokat nem töltötte ugyan be, de a statikus képernyőjüket igen, és csak a továbbra kattintva lehetett a videóre tovább lépni.
Cache törlés, filter update, Opera restart sem segített akkor, nem értem az okát.
Csak az asztali gépem érintette, amin ugyanazok a kiegészítők vannak fent, mint laptopokon, mégis, azokon csak egyszer láttam ezt, akkor egy böngésző restart megoldotta. -
dqdb
Topikgazda
A KAÜ-s dolog is fennáll, tök idegesítő
Ez nem Opera issue, hanem skill issue a fejlesztői oldalon.Privát ablakban használd az ilyen hivatalos oldalakat és netbankot, így legkevésbé leszel kitéve a hasonló nyűgöknek.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
Topikgazda
Azért mert az oldal egyszer szemetet küldött le megfelelő süti helyett a gépedre, amit aztán azóta nem fogad el a böngészőtől, mert hibás, de még annyit sem tesz meg, hogy törölteti/lecseréli a kliensen. Az Edge még nem kapott szemetet, így működik.
Ha nem akarod megvárni a süti lejártát, akkor az ügyfélkapus sütik törlése megoldja (az opera://settings/content/all címen törölj mindent, ami gyanús), de a probléma bármikor újra előjöhet, hacsak a KAÜ oldalán ez a fele a problémának nem lett javítva időközben.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz FoxiestFox #29805 üzenetére
-
félisten
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! uBlock Origin, hogy tudnám telepíteni? Operából nem érhető el, de Firefoxból, sem.
-
félisten
-
pinnacle
nagyúr
válasz FoxiestFox #29812 üzenetére
Valami átmeneti probléma lehetett, mert most sikerült.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
hogy tudom az operában letiltani, hogy ne frissítse magát automatikusan? A 98-as volt a pendriveon és már 108-nál tart. Vissza tudom tenni a régit, de nem szeretnék megint beleszaladni egy frissítésbe,. elég ha letörlöm a installer.exe és installer_helper_64.exe és autoupdate.exe fájlokat? (most azt csináltam)[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
BitRider
senior tag
válasz Wolfskin #29814 üzenetére
Mi a baj a frissítéssel? Alapvetés minden böngésző esetén biztonsági és kompatibilitási okokból is kifolyólag. Idejét sem tudom, mikor volt utoljára ebből valamiféle hiba, a Chromium alap óta kb. 1x, előtte a Presto-nál voltak gondok minden másodiknál. Hacsak nincs valami specifikus indok, akkor tök hülyeség nem hagyni frissülni. Nem poénból van. És ugyanez vonatkozik minden operációs rendszerre és főleg a netes programokra.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Wolfskin #29818 üzenetére
[link]
"We’re happy to introduce the stable version of Opera 98 today. The browser comes with internal and practical improvements. Chromium is updated to version 112.0.5615.87."[link]
[link]
"Heap buffer overflow in libwebp in Google Chrome prior to 116.0.5845.187 and libwebp 1.3.2 allowed a remote attacker to perform an out of bounds memory write via a crafted HTML page. (Chromium security severity: Critical)"Vagyis az Opera megvédte a segged az utóbbi idők legnagyobb webes sérülékenységétől, mert nem engedte, hogy okosabb legyél, mint kellene. Na, az ilyenek miatt nincsen lehetőség kikapcsolni az automatikus frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Wolfskin #29818 üzenetére
Minden más böngészőnél is ugyanez a helyzet, ez nem Opera-specifikus. Különben is két fő motor létezik, a Blink meg a Gecko. Az első az összes Chromium cucc, utóbbi a Firefox.
Az nem az Opera hibája, hogy valaki saját magával akar kicseszni – és akár potenciálisan mással is ezáltal. Mindegyiknél vannak sérülékenységek, melyeket folyamatosan javítani kell. Ki lehet kerülni, de ez kb. olyan, mintha szándékosan vírus-gyanús programot használnál. Remek dolog az autonómia, míg nem a szakadékba ugrálással éled ki.
Ha nem akarsz frissíteni, akkor húzd ki a netet! Olyan módon ez teljesen legitim dolog. Hogy az online programokat ilyen módon kell értelmezni és alkalmazni, azt tényleg meg kell magyarázni egy őstagnak, mintha csak az első napja lenne az interneten? Nemár.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Hello
Mi történhetett, hogy yt-on már nem blokkolja a reklámokat? Nem állítottam semmit.
-
dqdb
Topikgazda
válasz F_Zolee #29827 üzenetére
A YouTube esetében nincsen olyan, hogy aktuális verzió, folyamatosan kerülnek ki az újabb release-ek a szerverek egy-egy csoportjára, szóval simán lehet az, hogy X-nél nem működik a reklámblokkolás, Y-nál köhögősen megy, míg Z-nél minden tökéletes, miközben kliensoldalon pontosan ugyanazt használják.
Most erőteljes macska-egér harc folyik a YouTube reklámblokkolás terén, ahol két dolgot tudsz tenni: felteszed az uBlockot és reménykedsz, hogy a Google nem tesz egy új verziónál early adopterré, vagy előfizetsz.
-
vlevi
nagyúr
válasz F_Zolee #29825 üzenetére
Windowson, Firefoxban én is uBlock Origint használok, Tableten Revancedet, az Androidos TV-n pedig Smartubenext-et. Még egyik sem rinyált, hogy nincs reklám YT alatt
Telefonon nagyon ritkán yutubozok, ott a gyári van fenn, és kegyetlen idegesítő, amikor egyszeregyszer megnéznék valamit, és felordít Gyurcsány, Soros, Brüsszel.
Opera csak olyan másod-harmadlagos böngészőnek van, ott be sem vagyok lépve YT-ra.
De igen, ott sajnos, hiába van bekapcsolva a gyári reklám blokkoló, megjelenik a reklám.
Valahol érthető, mert az Opera is csak egy skinezett Chrome, persze, hogy a reklám blokkoláson átcsúszik a google terméke. -
félisten
válasz BitRider #29831 üzenetére
Hamarabb szoknék le az internetről, mint reklámokkal használjam.
Érzik ezt amúgy, nem csak Google sok más is, szerintem pár évtized és lesz általános drágább netcsomag ami teljesen reklámmentes blocker nélkül is.
Persze az is lehet hogy semmi sem változik, csak jönnek a szofisztikált AI alapú blockerek, mirror site-ok amik grabbelik a kontentet és te azt fogod elérni már szűrt reklámokkal stb -
F_Zolee
veterán
Visszatérve a problémára. Régi gépen 95.0.4635.90-es opera van, mert már nem tudja frissiteni 8.1 alatt és itt nincsen ilyen gond, hogy beugrana reklám mégis. Nincs külön bővítmény fent. Bejelentkezve se vagyok.
-
Mtbsrác
senior tag
Üdv!
Linux mint a sys. Opera böngészőben utolsó frissítés után, youtubon kívül akármit indítok el a hang mindig sokszorozza magát a hang, mintha állandóan elindítanám a videót. Video beletekerás vagy megállításkor kezdi csinálni. Így kismilliószor lehet hallani ugyanazt egymáson.
Sok verziót tettem fel és vissza a régire de a gond megmaradt! (normal, beta, developer-t is próbálva) Velük együtt váltottam fel-le ezt is [link] . De maradt minden ugyanúgy rosszként. Hiába teszem vissza régieket a hiba ugyanúgy fenntáll azóta.Sok oldalon írják is hogy operával nem működnek a videók de okát nem találtam meg a neten se.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Mtbsrác #29836 üzenetére
Ilyenkor megnézel másik Blink alapú böngészőt is, mint Chromium, Vivaldi, Brave, Edge, vagy csak az Operával próbálkozol? Ez inkább tűnik valami rendszerszintű nyűgnek, mint Opera-specifikusnak, bár néha csodákra képesek a fejlesztők.
-
Mtbsrác
senior tag
Az a bibi hogy nem csak nálam csinálja ezt a módit, hanem több emberkénél is. Rendszertől függetlenül, s kb mindenkinél a frissítés után jött elő, és a weboldalak is akkortájt kezdték el kiírni hogy nem biztos hogy menni fog az operával vagy opera_nx-el vagy mivel a videónézés.
-
Janou
őstag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy Operában a gyorshivót hogyan tudom kiexportálni illetve egy új gépen visszaimportálni? Opera fiók szikronizálással mindent vissza tudtam állítani már csak ezt nem. Olvastam hogy elvileg a kiexportált könyvjelző html-ben is benne vannak. Viszont hiába importálom be azt akkor sem jelennek meg. Van erre valami megoldás, hogy ne kelljen mindet újra felvenni?
-
dqdb
Topikgazda
Ctrl+Shift+B > bal oldalon megjelenjen a könyvjelzősáv > alul Teljes Könyvjelző nézet megnyitása > bal oldalon kattints a Más gyorshívók mappára és válaszd ki azt a mappát, amiben a régi gép gyorshívóit találod > Ctrl+A > egérrel ragadd meg az első gyorshívót és húzd át az egészet a Gyorshívó mappába
-
dqdb
Topikgazda
Úgy oldották meg az Operánál, hogy míg a könyvjelzők közösek, addig minden telepítésnek saját gyorshívója van, mert egy telefonon, egy tableten, egy otthoni vagy egy munkahelyi gépen tipikusan mást szeretnél gyorsan elérni. Persze egy-egy mappában látod a többi eszköz gyorshívóit is, ha szükséged lenne azokra, de ha ugyanarra van szükséged egy másik gépre költözéskor, akkor kézzel át kell azokat húzni.
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok.
A mai frissítéssel jött valami rettenet tab felugró ablakocska, a fülön az x-re többször kell emiatt kattintanom hogy bezárja mert ez a felugráló nyavaja jön fel, nem bezárja a tabot. Nekem az agyamra megy. Hogyan lehet ezt kikapcsolni, nem találtam rá megoldást.
Már az is szerintem egy hülye újítás volt hogy a fülsávban, amíg nem telik meg, addig sem egyforma szélesek a fülek.
Eddig ha nyitva volt 5-6, a második fülön ráálltam az x-re, és kattintottam 4-et. Most meg mindig arrébb kell vinnem az egeret 1 milliméterrel mert nem oda esik a következő lap x. Brilliáns.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz tordaitibi #29843 üzenetére
Nekem is ugyanez a tapasztalatom, pont ezért ugrottam be most a topikba, mert kezdek agyfaszt kapni. Használhatatlan az X-elés, ráadásul a címsorban sokszor nem működik a szöveg egérkurzorral történő kijelölése. És valóban, össze-vissza ugrálnak a tab-hosszok.
Eddig is szar volt, de most elérte a kriminális szintet. Ez az első olyan verzió kb. a Presto-s Opera óta, ami konkrétan a használhatóság kárára megy. Weboldalakat szerkeszteni eszembe se jutna Operában. Arra marad a Chrome.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz BitRider #29845 üzenetére
Jó látni, hogy milyen hasznos a publikus fejlesztői és béta változat, mert így a felhasználók előbb megismerkedhetnek az éles változatban várható hibákkal /s
Komolyan nem értem, mi a fenéért bohóckodnak ezekkel, amikor az összes ilyen nyilvánvaló és sokakat érintő UX hiba sem került javításra az elmúlt 2-3 évben, és simán átkerültek az éles változatba.
-
Cr00py
senior tag
Ezt a csodálatos új feature-t nem lehet valahol kikapcsolni? Hihetetlen, hogy erre van kapacitásuk.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #29848 üzenetére
Van egy jó hírem: nem.
Majd két verzió múlva a opera://flags/#tab-art címen tudod megtenni (jelenleg csak a fejlesztői változatban létezik), nem olyan sok az, csak röpke másfél-két hónap, hátha addig rájössz, hogy születésed óta erre a feature-re vágytál, csak nem tudtad. /s
Mint az összes világmegváltónak szánt feature-t, ezt is sikerült kikapcsolhatatlanul bevezetni, ráadásul ez egyszerre érkezett az összes változatban, hogy még visszajelzés se legyen a nyilvánvalóról, azaz hogy mekkora egy hülye ötletet sikerült kitalálniuk megint. Úgy tűnik, most leszálltak egy kis időre a gyorshívóról, és érdemi fejlesztés helyett a másik kedvencüket, a füleket próbálják meg megújítani (=elrontani).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
Eszembe jutott, hátha a tab preview-t bekapcsolva nem aktiválódik ez a feature, mert ugyanazt a képernyőterületet használná mindkettő. Azonban mindhárom változatban a beállításokba lépve kiderült, hogy be van már eleve kapcsolva, szóval sikerült úgy megvalósítaniuk ezt a világmegváltó dolgot, hogy közben eltörtek egy 20+ éve létező funkciót, ami vagy fel sem tűnt nekik, vagy úgy voltak vele, hogy kit érdekel (a fejlesztői változatban kikapcsolom a tab emojikat, akkor sem lesz tab preview).
Szóval jár ezért is külön a taps
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs