- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Találtgyerek #17220 üzenetére
Minden emelkedni fog/emelkedett.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz X Factor #17325 üzenetére
Szerintem nem fogunk látni a 12GB-os verzióból semmit kb, mert ha maradnak az árak instant megy bányába mind, polcokra kevés fog kerülni.
És most még szarabb a helyzet szerintem mint 2018-ban az előző nagy bányászlázkor, mert most ugye könnyebben beleugrik bárki egy Ampere kártyába legyen az 3060/Ti/70/80, mert mivel hiány van belőlük és nagyon úgy néz ki az is marad ha be is dőlne 1-2 hónapon belül a kártya, akkor simán eladja annyiért a kártyát mint amennyiért vette, és akkor még ott van a közben kibányászott coin is.
Másik nagy előnye az amperének meg pont az amit te is mondtál, hogy relatív 2-3 kártyával is eléred azt a teljesítményt amit régen egy 470/570/580 karival, töredék fogyasztással.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz MPowerPH #17420 üzenetére
Arra nem kérdeztem árat, csak tudom, hogy érkezik belőle, mert mikor sorolta a nagykeres kapcsolatom, hogy mi jön akkor közte volt. Ha nagyon szeretnéd holnap rákérdezhetek, de abból kiindulva mennyi a sima FTW3 3090 900 magassága biztos van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz VoltanIgor #17491 üzenetére
Eleg neki ha nem alapon hasznalod.
-
-
nagyúr
válasz Találtgyerek #17552 üzenetére
Mert bányába a 3070 ugyan azt tudja mint a 3060 TI, de a 3070 ugye drágább.
-
nagyúr
válasz hadogabi1 #17640 üzenetére
26x le fogod cserélni a kártyád, mire a 10GB kevés lesz.
Semmivel sem lesz jobban eladható azért, mert több valamin a memória. Az Nvidia sem feltétlen azért akar 12/20 GB-ot adni majd, mert kevés lenne, hanem mert muszáj követnie az AMD-t. Pszichológia semmi egyéb ez per pill. Nem vagy előrébb azzal, hogy 16GB memória van a kártyádon, ha az esetek 95% (per pill inkább 99)-ban kihasználatlanul csücsül a kártyádon. Ugyanez a szitu a 3090-el is, semmit sem profitál abból, hogy több memória van rajta.
Maximum melóba tudom elképzelni azt, hogy előnye legyen.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
A lófaszt. De már a nagykerek is rég limitálják az egyszerre vásárolható mennyiséget adott termékből. És tudomásom szerint Alzán is volt valami limit, mint ha írták volna itt.
Szóval nem az, hogy sajnálja az ember vagy irigykedik, de azért minimum fura.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz keIdor #17865 üzenetére
Az a baj, hogy most más a dolog mint 2018-ban.
Most ha tud valaki nem elszállt áron venni (3080 max 450) akkor az nagyon nem veszt semmit. Ugyanis ha be is dől a bánya, attól nvidia még nem fog több kártyát gyártani, ergo el tudja adni. Ha 1 hónapot meg marad a jelenlegi árfolyam már keresett is rajta.
Ez 2018-ban nem állt fent, mert akkor az 570/580-ak voltak a sláger kártyák, meg P106 és 1070/1080 és ennek TI variánsai. Azok már akkor sem voltak drágák, plusz alapól nem volt covid, meg ennyire hiány.
Most csak azért duplázódtak az árak aprón, mert nincsenek új karik és mivel jó az árfolyam mindenki tolja be a régi fosokat is bányába. Ha holnap bedőlne a bánya, a most 80-100K-ért futó meg bányába vásárolt RX470/480/570/580 kártyák tonnaszámra ömlenének az apróra, és szépen visszaállna az áruk 40-60K-ra. Ellenben a 3060Ti/3070/3080-ak simán eladhatóak, mert keresik őket.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Ki keresett itt a múltkor hybrid 3090-et? Valaki nem emlékszik?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sokan csinálják
Itt ph-n és facen is a csoportokban, rengetegen vannak akik keresik a hibás, csíkozó stb kártyákat. RX kártyák esetében is működik ez a megoldás, és ott még kevésbé macerás mert alapból létezett belőle 4/8GB-os modell is.
Így lehet könnyen a 4GB-os RX470/570/580 ból 8GB-ost csinálni ami továbbra is jó bányábaÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
nagyúr
Amiket kaptam most pár darabot azok ennyibe mentek 5% haszonnal:
3080 FTW3 421K
3070 XC3 306K
3090 FTW3 903K
3090 Kingpin edition 948KIlletve még a többivel volt foglalásom 3070 FTW3-ra, illetve 3060 TI FTW3-ra de azok nem jöttek végül, és esélyes, hogy már nem is fognak. Ezek pedig ennyik lettek volna:
3070 FTW3 340K
3060 TI FTW3 260KÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
Azért nem kéne azt sem elfelejteni, hogy ezek a tesztek nem relevánsak. Mert nem mind1, hogy 370W a max amit a bios enged vagy 450W.
-
nagyúr
Új év, emelkedik mindennek az ára. Most meg, hogy covid van baromira megdrágultak a logisztikai és szállítmányozási költségek. És nem fogja a gyártó benyelni, így is nyelt eleget hogy kb nullszaldós az RTX kártyák előállítása az AIB partnereknek.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Krisz0418 #18444 üzenetére
Én a helyedben mellőzném az OC biost. Nem tesz jót neki, ha folyamatosan megy a venti.
Egyrészt, valamivel rövidebb lesz a ventik élettartalma, valamit a kártyának is ártasz vele, mert nagyobb lesz a difi az idle és terhelt állapot között hőmérséklet szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mihellers56 #18461 üzenetére
Ha jól rémlik ismerősnek már van matrica a 3080-on a Giga kártyáján.
Amúgy 2018-ba mikor még VEGA64-em volt, ráadásul STRIX aminek ugye alapból volt tervezési hibája, akkor megkérdeztem őket, és azt mondták nem kizáró ok a matrica sérülése / hiánya.
Plusz nem akkora nagy mutatvány már leszedni manapság, majd visszarakni, hogy annak ne legyen nyoma
Azóta nem tudom változott e az álláspontjuk.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ScomComputer #18496 üzenetére
Amúgy nem kell ezt túlmisztifikálni.
Egy rakás kártya van ami évekig ment bányába (vagy megy most is minden gond nélkül) pedig ott sem másabb a szitu, csak ott nincs ez a hülyeség sok esetben.
Pl nekem az RX 5700 XT rig-ben a memóriák a Pulse-on 88C fokon járnak úgy hogy ugye relatív szabad levegő, meg mögöttük 100%-on tekerő Arctic 120-as ventik. És itt itt meg ugye 95-100 fok a limit GDDR6 esetén.
Amúgy nekem van itthon lézeres hőmérő méregettem, és nem vagyok meggyőzve, hogy ez valós hőmérséklet továbbra sem.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
-
nagyúr
válasz Erdei88 #19156 üzenetére
kis hazánkba 450 ezer körüli bruttó az átlagkereset
Papíron maximum, mert a valóság az más.
Vidéken minimálbér, vagy picivel felette, 1-2 helyen ki lehet fogni jobb fizut de ez ritka.
Még pesti viszonylatban is lófasz a bér, van pár ismerősöm aki kereskedelembe dolgozik, és 200 órákat dolgozik /hó és keres 250K körül normál esetben, most meg a vírus miatt sok helyen ahol legalább próbálják megtartani a dolgozókat még ennyi sincs, mert kevesebb az óra.
Az albérlet, meg a rezsi, stb viszont maradt ugyanannyi.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz zebra_hun #19229 üzenetére
Nem hiszem, hogy az összes gyártó a feketepiacra termelne, olyan nincs.
Ó dehogynem, és még mennyi minden van amiről legtöbben nem tudok.
Példának okáért az, hogy az Asustól idén már volt egy szállítmány, de az Asus előre megmondta a nagykernek kik kaphatnak belőle.
Ezért van az, hogy Ipon, Aqua, PCX meg trásaiba 4-5db is lehet készleten, csak ugye 800-ért a kutyának sem kellÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Jocikablack #19435 üzenetére
Bár elvileg max 95c ami még egészséges a memóriának.
Igen, GDDR6 esetén
GDDR6X kicsit több.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz keIdor #19530 üzenetére
Én továbbra is tartom, hogy egy felfújt BS az egész. Kb mindenki leszarta amíg ez a junction marhaság be nem került, meg tonnaszámra mennek ezek a kártyák, 24/7 bányában minden gond nélkül.
GDDR6X amúgy is magasabb hőfokra van hitelesítve mint a sima GDDR6.
Pl az RX 5700 XT is ami nem samu ramos az 88C nekem, és ugye 95 vagy 100C a plafon, már nem vágom most fejből. Az is megy minden gond nélkül, meg megy millió darab a bányákban.
EVGA karikon van hőmérő 3db is ami a memóriára vonatkozik, és gpu +10 fok kb amit mutat egyedül ez a szenzor mutat ilyen magas értékeket.Lézeres hőmérővel méregettem, backplate meg maga a kártya abszolút nem meleg, a ramot ugye meg nem tudom megmérni, mert nem férni hozzá. De én úgy vagyok vele leszarom, ha meghal akkor van gari és kész. Ha meg is döglik 2-3 hónapon belül még jól is járhatok, addigra talán már lesz duplázott memóriás verzió (bár most volt cikk a ph-n, hogy csúszik a 2gb-os chip, és következő negyedévben kezdik el szállítani, ergo addig a 3080 12/20 vagy a tök tudja már hanyadik verziós új karik fixen nem jönnek, ha csak nem állnak vissza sima GDDR6-ra, de azt meg kétlem)
szerk:
Plusz ami miatt szerintem nem pontos az a szenzor, hogy elvileg 110C foknál lenne throttling, de ennek nyoma sincs, pedig GPU-z írja ha lenne. Ha leveszem a ventit 50%-ra akkor már van, de akkor felmegy elvileg 112-re. 110C-nál fixen nincs lassulás.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz ScomComputer #19566 üzenetére
Bányába ennyi amit a képemen látsz, normális használatban ez is 80 környéke emlékeim szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Radeon RX 6700 XT GAMING OC 12GB használt videokártya számlával és garanciával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- BESZÁMÍTÁS! EVGA RTX 3080Ti XC3 ULTRA HYBRID 12GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- -57% DOBOZOS: NVIDIA RTX A2000 6GB GDDR6 (minden gyári tartozékkal) - videó szerkesztés, 3D tervezés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest