- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Attix82 #38801 üzenetére
Ez vmi mérési hiba lehet.
A cod amúgy is egy igénytelen, förtelmesen ronda játék, 20 éves Battlefield 2 különbül néz ki.
Ennyi VRAM-ot lehet befoglal, de lehetetlen teleszemetelniMár nincs cod a gépemen, kölcsön account volt, letörölve.
Van fiókom, az ingyenest lehet lerántom tesztre.
Az mw2 érdekes, 4-5gbramot használ. -
Attix82
addikt
válasz zebra_hun #38802 üzenetére
Több sebből vérzik a COD, a CPU kihasználással is bajok vannak....1 szálat max 75-80% terhel , és ha engedi az ember a tesco gazdaságos magokra elég érezhető fpsbe. Ezért is kell megadni file-ba, hogy mondjuk 5/10et használjon csak . P core 8/16 ból is csak 8at használ aztán megy rá a E Core-kra. 5/10-es beállítással 8 P Core +2 e Core tartalék.
-
válasz Attix82 #38804 üzenetére
Nagyon ritka az ilyen játék. Mármint ami kifut. CP77 is egy olyan játék, ami nem a mai gépekre való.
CoD-ra emlékszem, sógornak van (övét használtam), és ritka bénán használta a cpu-ját.
Volt egy config file, ott adtam be a magok/szálak számát, és teljesen jó lett. Már nem emlékszem, doksikba vhol.
Engem az e magok nem zavarnak, ha a p magok mennek rendesen. CoD-t nem ismerem, csak a bench-re kellett, megcsináltam, töröltem is le.
Sztem sokaknak jön jól ez az infó.
Amúgy ilyesmi elemzésre a CFX nagyon jó program. Rendellenességet ki lehet pikk pakk szűrni. OK, MSI is jó, csak ez jobb.
Nagyon hasznos még a 720 low bench is, cpu oldalt meg lehet akkor nézni. Ha az vacak, akkor az már baj. -
- = Zk = -
félisten
válasz zebra_hun #38800 üzenetére
Látványos meg minden, de aki vmivel játszani akar, akkor nem maxolja ki a végletekig sztem.
hát.. én pedig de... nekem mindenem az ultra grafika, csak ennek ára van manapság..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
válasz - = Zk = - #38807 üzenetére
Jó, én is kimaxolom. Addig, amíg megfelelő fps-t kapok.
Pl itt van ez a CP77. RT Overdrive preset nem is a kimaxolt, még egy halom beállítást lehet rátenni. Aztán legalább egy 16x élsimítás...
Simán az RT Overdrive alatt kipurcan a 3080, nem a vram miatt, hanem mert nem bírja ezt.
Avg 60 fps. Ez alá én már nem mennék, tehát kimaxolva játszhatatlan. Ez is DLSS mellett.
Én is szeretem a szép grafikát, de itt nem tudnám végigjátszani, csak úgy, ha pár csúszkát visszaveszek.
Te mennyit hozol RT Overdrive-on napi UV-n? -
- = Zk = -
félisten
válasz zebra_hun #38808 üzenetére
Te mennyit hozol RT Overdrive-on napi UV-n?
tessék?!
nekem 1815/10500/0,9 az UV napi szinten...
a CP meg még a 2080Ti időkben lett belőve, úgy mélységekig menően, ott futott korrekt fps-sel.. csakis 80 fölött... 60 alá soha semmit... még a 60 is zavar, holott
szal nem néztem tesztet" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
válasz - = Zk = - #38809 üzenetére
"hát.. én pedig de... nekem mindenem az ultra grafika"
Na, akkor az nem hyper mega giga ultra grafika lehetett, ha 80 fps alá nem ment
Ezt írtam én is, lehet ezt játszani, csak nem kimaxolva.
Nem is 720 low-on, az elég ratyi, de kompromisszumos akkor is.
Még egy 4090 sem tudja kimaxoltan 1080p-n a 60 fps-t.
Szerencsémre nem vonz egyik új gamma sem.
Különben vehetnék vmi drága vackot.Ugye tegnap ezért kaptam egy kicsit, hogy 1080p-re miért írok 4080-at. Ezek a mai vackok egy 4090-en sem képesek futni rendesen (kimaxolva).
-
addikt
válasz zebra_hun #38800 üzenetére
Spiderman-ban biztosan nincs bench, a God of War -ra meg nem emlékszem, pedig nemrég játszottam végig szinkronosan, de vissza tudom rakni és megnézem, ha szeretnéd.
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
NFree
addikt
Sziasztok , vettem egy msi suprim 3080ti vga-t , nagyon szép nagyon tetszik , szuper meg minden , de , a 3080 , hoz képest sokallom a fogyasztást és a hőmérsékletet normális , hogy a kari 400w ot kajál alaphangon , és hangos venti-k mellett is 70-76 fok . nekem ez meleg . Nagyon gondolkodom , hogy kapjon egy aio-t de k drága szóval , normális ? hogy ennyire melegek . uv val lejebb tudom venni a fogyasztást de akkor is eléri a 75 fokot . minden márka kb ilyen vagy van különc ? evga ftw -t szerettem volna , de ez a kari is csodaszép nekem . csak meleg
vga
-
4264adam
veterán
MSI SUPRIM a megfelelő hűtő rá, és igen gondolhatod hogy 200W-ot és 400W-ot más ventillátor fordulaton kell forgatni hogy lefújd a hőt. Egyébként a 76 fok nem rossz érték. Amit olcsóbban tudsz neki tenni az a PAD csere és paszta.
U.I.: Ha mégis megválnál tőle árában megveszem
-
Busterftw
veterán
A 3000 széria sajnos ilyen, forrófejűek, pedig a Suprim éppen a legjobb hűtések között van.
Újan vagy használtan vetted? Ha utóbbi esetleg megér heti újrapasztázni és Gelid padokat rakni rá.
Nekem a 3080ti FE-n anno 20 fokot javult azzal a vram temp.Milyen házban van a kártya/config?
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz zebra_hun #38810 üzenetére
jaja... pont ezért tettem hozzá: " csak ennek ára van manapság... " csak ennek ára van manapság... "
persze, hiába a 3080, nem mindenhol sikerül az über mega giga brutál grafika..(néztem én is, soxor natívban a 4090 IS kevés, de az is jó, ha már alapból szar a motor ).. de törekszem arra, hogy is-is" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
NFree
addikt
válasz 4264adam #38813 üzenetére
鞞Busterftw
Nos az előző tulaj asszem igen megcsinálta újrapasztázta és kapot gelid padokat, mondjuk nem pont az adásvétel előtt , de gondolom 1-2 hónap vagy hét alatt nem lesz gatya a dolog. Corsair 850d ve költöztem de ez a gyönyörűség befűti elöl 2db 14 es hátul 1db 14 venti van +ba , mondjuk ha amíg lent volt a ház oldala addig meg állt 65 fokon ennyit jelentene az oldal lap ? van egy evga ftw3080 am az hűvösebb a 3070ti meg szinte egy álom , halk és hűvös csak ugye a teljesítmény az gatya ehhez képest . most kiörömködöm magam vele 1-2 hétig aztán úgy is rakok megint valami másik karit sokat csereberélem őket . Csak hosszútávra terveztem ezzel , viszont nálam nem opció 60fok fölött a hőmérséklet . Víz lesz belőle (lehet)
Köszönömvga
-
Busterftw
veterán
Ha jól látom ez egy zárt ház, ehhez a confighoz kellene egy mesh paneles, jól szellőző ház.
Ezért is esik 10c oldallap nélkül, megfullad a vga.Ha nem gond/van rá lehetőség, inkább kellene egy jobban szellőző ház illetve akár mehet a 4000 széria, ott már nincsenek ilyen gondok. (persze oda sem árt egy nem zárt ház )
-
NFree
addikt
válasz Busterftw #38818 üzenetére
Az obsidian 850d több lyuk van rajta mint egy ementálin . jól szelőző házikó , de igen ezzel a bestiával nem bír . olyan gyorsan telefújja a környezetét meleg levegővel , hogy csoda .
#38814Busterftw
érdekes , hogy a a napokban szórakoztam egy asus strix 1080ti vel 300w nem ment 60fok fölé pasztázás után . De néztem most pár napja egy 2080ti lightningot is és meglepetésemre nagyon hűvös volt (robosztus darab) ebből gondoltam , hogy a suprim nem lehet rossz. Egyenlőre komolyabb játékkal úgy sem merek játszani , mert már a fire strike- nál 2x levágott a táp . 650w seasonic. (vennem kell) wotoztam kicsit többnyire azzal játszom ha van időm , ott meg eldöcög félgőzzel , nincs vele baj . Köszönöm , urak látom majd , hogy mi lesz .vga
-
addikt
Ha vkit esetleg érdekel még a Robocop játék rajtam kívül, leteszteltem a techpowerup-os srácok ajánlott beállításait 1080P-hez és úgy néz ki ezzel játszható a game RTX 3080-al.
A 0,1% nagyon-nagyon ritkán leesik 30FPS-re, de az 1% frame is stabilan 100-on van vele. (igaz fixálva is vagyok 100-ra)
Nyílván jobb lenne egy jobb 0,1%-os eredmény, de erre már én is azt mondom, hogy játszható⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Gratula az újdonsághoz.
Nekem FTW3 van, borzasztó módon felfűtötte a házat. OK, egy divat giccs ócska hulladék házban volt (O11 Lian Li), de az a hő amit a 450W BIOS-szal tud művelni, az sok volt nekem is. Levett oldallappal is igen, hangos venti fordulaton ~75C volt.
OK, extrém OC mellett.
Be lehetett lőni UV-tal normális szintre, de nagyon kiakadtam. Sok év után ez volt az első légkavarós kártyám. (980Ti AIO, majd 1080Ti AIO, majd 3080 vízhűtés után)
Másnap rendeltem is rá blokkot, a 30xx szériára relatív olcsó már, mivel nem divat.
Nekem meg teljesen megfelelő a 3080Ti ereje.
Sajnos normális amit látsz, megerősíteni tudom a tapasztalatokat.
Szoktam nézni a 3DMark eredményeidet a többi cuccal, várjuk ide is az összeset -
Busterftw
veterán
Nem talalok egy normalis kepet errol a hazrol, biztos 850d es nem 750d?
A 3000 szeriaban Nvidia a Samsungot N8 node-t hasznalta gyartasra, ami nem teljesitett olyan jol mint a TSMC N7, ezert szalltak el a hofokok es a fogyasztas.
1080ti/2080 pl TSMC volt, na meg nem is volt akkora teljesitmeny, hogy lehetetlen lett volna lehuteni.
4000 szeriaban mar N4-el TSMC-n megint remek a perf/watt arany, az overkill hutesek miatt pedig a hofokok is, konkretan teljesen mindegy melyik markat veszed.zebra_hun
A O11 Lian Li pedig jo haz, csak inkabb vizhutesre van.
Ebbol jott a mesh verzio Li O11 Air, azzal mar nem lenne gond normal leg setuppal.[ Szerkesztve ]
-
válasz Busterftw #38822 üzenetére
Egyik gépem a Mesh változata, de mindegyik full vízhűtés. Persze nem a Mesh-be próbáltam, abban túl jó lett volna
Hülyeséget félretéve telepakoltam ventikkel, de okádta a meleget. 420-430-450W 3DMarkokkal bencheltem 2100+ frekikkel. Azért rendes OC volt. Normál UV alatt 300W a max, azért úgy nem szállt el annyira.
Végül kapott egy blokkot, elviszi a meleget a víz. Így nem izgat. -
SzlobiG
félisten
Feszeld alul, 400W-ot halkan nem fogsz meghűteni, max vízzel.
Nekem volt 3080 Ti FTW3 és Rog is mindkettőt alulfeszelve használtam 300-350W közötti fogyival.
Most a sima 3080-at 0.850-es fesszel használom 1860MHz-es boosttal így 300W körül elmegy. Viszont durva hogy Diabloba a 4080-hoz képest kb +100W-al többet eszik azonos beállítások mellett.
-
Exelsior
senior tag
Hali nekem a Trio plus 3080 12G 76 fok max és csendes. Igaz jó a ház hűtésem. Régiben volt evga ftw3080 az kb jó pár fokkal forróbb volt azt én is menesztettem de az még csak 10G-s változat volt. Szerintem az jó hőfok ahogy irták. Rosszabb házban nekem is 10 fokkal több volt az már zavart nagyon.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
eldiablo
addikt
Mester, 1000 éve.
Nekem is AIO került a 3080 Ti FTW-re, mert léggel hűthetetlen volt. Elfűtötte a mindent is a az aprócska házban (Phanteks Enthoo Pro 2). RTX 2080S után értelmezhetetlen volt a fogyasztás/hőtermelés. Gyári lég kb 2 hetet ha ment, azóta figyel a gyári AIO dobozában. -
NFree
addikt
válasz Busterftw #38822 üzenetére
de 750d , bocsánat .
Srácok köszönöm mindenkinek , nos asszem aio lesz majd belőle valamikor addig keresek valamit ami hűvösebb. 0.95v al is 1900mhz felett van, van 3d mark teszt , hogy belenyal a 400w ba menjek lejjebb a fesszel ? áldozzam be a frekit , de akkor vissza teszem a 3080 at . értitek. Az a baj , hogy évekig vizeztem és egyszerűen nem barátkozom meg ezekkel a dolgokkal.
#38823gainwardgs
kb 10 fokkal melegebb de ami még szörnyűb a mamória az még melegebb. de most elég hideg van nálam .vga
-
addikt
Ez egy teljesen jó hőmérséklet érték
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
lafaty80
addikt
válasz F e Z o #38829 üzenetére
Akkor most mi a "elfogadhtató" hőmérséklet tartomány gpu/mem/hotspot-ra?
#38783zebra_hun: köszönöm a választ , nincs beállítva a "Prefer Max Perf". AB jó lenne, mert korábban egész jó profilt be tudtam állítani. De ezek a "kofagyások" kiidegeltek, nem csak pubg-ban, szinte minden játékban, csak az előbbinél volt gyakori. Többinél volt hogy 1-1 játék alatt nem történt meg, aztán meg 10 percenként. Szerintem minden más tool-lal menni fog gond nélkül persze Megnéztem az általad javasoltat, de abban elsőre az undervoltage lehetőséget nem tudtam megtalálni, majd még megnézem. A kártya tool-ja jó lenne, ha a beállított mV-ot nem fix-re venné, hanem max-nak. Csak ennyi bajom van most vele
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
addikt
Srácok, melyik program ez amivel ilyen szépen lehet kiírni a rendszeradatokat?
-
ScomComputer
veterán
válasz -=RelakS=- #38837 üzenetére
Nem olyan egyszerű ezt megcsinálni..sok idő a mókolás...vannak róla tutorial videók..sőt a logout-n is bobalázs írása...meg ott guru3d riva osd skin topikja..ott kell keresgélni..
#38839-=RelakS=...jaja sőt ha van hwinfo az Afterburner már felesleges nem kell ![ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ScomComputer #38838 üzenetére
Ezért írtam az advanced részt, mert el sem tudom képzelni, hogy azt hogy
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
válasz -=RelakS=- #38839 üzenetére
Köszönöm szépen, majd egyszer neki vetem magam
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
Üdv!
Honnan tudom, hogy melyik bios van az Rtx 3080 gaming oc kártyán? A giga oldalán ezek vannak ugye.
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.
De a gpu-z nem mutatja az F betűt a bios verziónál.Play Hard!!!
-
addikt
Ma kipróbáltam a 7900XTX kártyát, hát.. teljesen más szint.
A Robocop-ot néztem meg, FSR nélkül, full maxon átlag fps 100+, a 0,1% pedig 60 felett
Én meg napok óta itt sz...ok vele
Most bajban vagyok, mert erre nem számítottam, hogy ennyire jó lesz CSak elszúrtam, mert a sima pulse-t rendeltem meg, és hangos nagyon a ventije terhelés alatt..Most megnézem a többi játékban, hogy mivel tud többet mint a 3080..
Én is próbálkozom majd vele[ Szerkesztve ]
-
válasz ScomComputer #38844 üzenetére
Ha betesz hasonlító bencheket, akkor jöhet ide is
Tehát kép 1 rtx3080 cp77 1080p high preset
Kép 2 7900xtx cp77 1080p high preset.És ugyanígy pár benchmarkkal
Nekem kimondottan tetszene.Angie: Gratula az új szerzeményhez
--------------->
Ez ettől nem lenne amd vs nvidia, itt mindenki kultúrált. Kötekedők nem járnak ilyen helyeken, csak divat topikokba
Pont ma rendeztem át a ph kedvenceket, kidobtam egy csomó topikot. Azokat is, nincs idő annyit olvasni. -
4264adam
veterán
válasz ScomComputer #38844 üzenetére
Ide már nem tévednek be huligánok, és engem is érdekelne, hogy 3080Ti-al szemben mit művel a 7900XTX főleg ha RT On
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz 4264adam #38846 üzenetére
+1
En is szemeztem vele, de amikor megjelent, akkor elengedtem a kezdetleges bukdacsolasok miatt. De ahogy mostanaban egyre tobb review-ban veszik elo a 9900k-t, hogy megmutassak eljart felette az ido (mar amennyiben kell a 100+ FPS mindenhova), ugy ez is erdekes lehet azoknak, akik most 3080(Ti)/90 szintu kartyaval rendelkeznek es esetleg elcsabulnanak.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
MaddeNNNN
őstag
másfél hónapja győzködöm magam, hogy nincs szükségem a 7900XTX-re.
köszi, nagy segítség vagytok
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs