Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CptAdamica

    veterán

    Nálam viszont valami továbbra sem kóser, a kábel problémám megoldódott, viszont azóta jelen vannak a fagyások, mivel sokszor leírtam már, engedjétek meg, hogy bemásoljam azt, amit a szerviznek írtam néhány módosítással:

    Amióta megérkezett a videó kártya és beszereztem, azóta 1-2 naponta fagyásokat tapasztalok, ez azt jelenti, hogy megfagy a képem és a curzorom is és csak az újraindítás segít, de nincs kék halál és a gép is bekapcsolva marad, csak a kép megfagy. A helyzet komikuma, hogy játékok és stressz teszt alatt még egyszer sem produkált fagyást, csak és kizárólag az asztal alatt szokott megfagyni, általában chrome használata közben.
    Amiket eddig próbáltam:
    - Windows 11 volt fent, frissítettem minden létező drivert, de a fagyás ugyan úgy megmaradt.
    - Tegnap este visszaraktam a Windows 10-et, hogy kizárjam a szoftveres gondokat, de sajnos az imént ismét történt egy fagyás.
    A processzorom egy i7-11700K, a tápom pedig egy Seasonic Focus GX 750W. A videókártyának 3x8 pin tápcsatlakozóra van szükség, a tápomon pedig 2 ág van PCIe felé, ezért az egyik ág 2x8 pin tápellátását oldja meg. Létezik, hogy esetleg a tápom érzékenyebb a 3xxx szériára jellemző power spike-okra és ilyenkor kinyomja a képet, vagy ennek a tápnak elkéne bírni a kártyát? (MSI oldalán 750W-os tápegységet ajánl a kártya mellé)
    A problémám az, hogy kipróbálnám esetleg nagyobb tápegységgel is, csak jelenleg sehonnan nem tudok keríteni egyet, 80 ezer forintot pedig nem szeretnék kidobni jelenleg az esetleges semmire. Amit még szerintem fontos kiemelni, hogy semmilyen tuningot nem alkalmaztam egyik alkatrészemen sem és a videókártya kivételével az összes többi hardver ugyan az maradt, előzőleg egy MSI 2070 gaming Z videókártyám volt és azzal a rendszer stabil volt és nem voltak fagyások.

    Nektek esetleg van ötletetek, vagy tapasztaltatok/láttatok már esetleg hasonlót? Van esetleg valamilyen log file, amivel lehet következtetni a hibára? Szerintem 99%, hogy nem szoftveres a gond.

    A kártya egy MSI 3080 gaming Z (10Gb-os verzió)

    [ Szerkesztve ]

    Megyen!

Új hozzászólás Aktív témák