- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Series 7 - új idők széle
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz kalozhun100 #4499 üzenetére
Jól jársz vele, nekem ilyen vas alatt dolgozik a pad. Eddig nem olt gondom vele.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
senior tag
válasz unyadavid #4502 üzenetére
A felsoroltakat mind meg is csinálnám, ha nem lenne még garancia alatt a gép. 2-5%-os throttling jelentkezett úgy 5 perc alatt, úgy hogy leállítottam a tesztet emiatt.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
senior tag
válasz unyadavid #4504 üzenetére
Szerbiai Toshiba szervizt felhívtam, azt mondták csak akkor tisztítják ki ingyen, amennyiben melegedési problémák vannak a géppel. Nekem ugye nincsenek, csak játszás közben jön elő a probléma, alapvetően jó.
Éreztem, hogy a hűtőpad csak kiegészítésnek lesz jó. Ha tudnék egy megbízható személyt, aki megcsinálja nekem, akkor tuti kitisztíttatnám.⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
-
andriska0725
tag
Sziasztok, egy msi vr630 hoz szeretnék hűtőt venni, fontos hogy jól teljesítsen, mert eléggé melegedik a gépem, és fontos lenne még, hogy könnyű legyen, nagyjából 5000 ft ot költenék rá, esetleg kicsit többet, ha megéri. Előre is köszi a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz kalozhun100 #4499 üzenetére
Arra én is kíváncsi leszekm Y580 alja ilyen , én G580.omé is hasonló, nálam E1 azért hűtött, nemtom U3 jobb választás lett e volna, majd kiderül
Vsz ezek az 1 db nagy ventis, nagy CFM-es hűtők leginkább a középen elhelyezkedők hűtőrácsos notikhoz lehetnek igazán jók, fentiekhez lehet jobb egy több ventis, v több pozicionálható ventis, mint U3.
Jó lenne vmi átfogó teszt ezekről...Egyik haverom is akar venni, neki Z580-as Lenovo van (alja), Infinite Evo-t nézagette, aminél ok, h 2*60=120 CFM de h hűt az lenti középső üregből alátolja, az úgy hatékony, v neki E1, X-Slim jó lenne, esetleg ErgoStand, U3, a fene se tudja már...
-
kalozhun100
őstag
válasz King Unique #4508 üzenetére
Majd csinálok melegedési tesztet (Ha lesz rá időm XD)
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
senior tag
válasz gerokrisz #4506 üzenetére
Szia!
Nekem két noname venti volt pontosan a nyílások alá helyezve és egy 5V-os régi mobiltöltővel járattam, tehát a 2db 12V-ot igénylő venti elmegy így is. Eredetileg akvárium hűtésre készítettem, de végül jó lett ide is. Ha csinálnék keretet nekik, rendes tápról mennének és jól pozicionálnám őket, akkor tuti jobb eredményt tudnék elérni, mint a CMC3. De ehhez kéne valami jó venti, mint pl. az F12. Szerintem egy DIY megoldás olcsóbban kijön és hatékonyabb is lehet. Tulajdonképpen egy U3 klónt lehet ilyen egyszerűen készíteni. Nem kell hozzá nagy szerelési tudás, de azért oda kell figyelni, hogy nehogy áramütés legyen a vége. Nekem a faterom villanyszerelő, szóval minden szakszerűen van megoldva. Egyelőre úgy érzem, hogy megbántam a CMC3-at, lehet, hogy építek majd sajátot inkább.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
senior tag
válasz gerokrisz #4506 üzenetére
Az alábbi linken található bejegyzés alapján vettem rá magam, hogy csináljak DIY hűtőt. Ezen az elven elindulva jutott eszembe a laptophoz is. Nem kell hozzá semmi szaktudás, viszont az esztétikusabb megoldásokhoz már kell barkácsolni
-
Gheldin
csendes tag
Sziasztok. Egy HP Pavilion g6-2303sh -hez szeretnék hűtőpadot venni, ezt néztem ki: http://notebook-huto.arukereso.hu/thermaltake/massive23-lx-cl-n0015-p44668196/termek-leiras.html
Vagy tudtok jobbat ajánlani?Köszi!
-
King Unique
titán
válasz Gheldin #4513 üzenetére
Jóféle ez Thermaltake, de érdekes, h CM E1-ben is 23 cm-es venti van, 600-800 rpm körüli érték, de az 90-92 CFM, ezé meg csak 55... igaz E1 szembefúj elülső rácson, azt nem szeretem benne...
Ilyen notid alja, akkor lehet egy ilyen egy ventis is jó hozzá, v amit többiek is ajánlgatnak, CM U3, áthelyzhető, pozicionálható ventikkel. -
Gheldin
csendes tag
válasz King Unique #4514 üzenetére
Igen én is néztem alját hogy pont jó lenne hogy középen fújja, oldalt meg csak a videokari hűtő kimenete van asszem az meg tapasztalataim szerint megoldja magának simán. Akkor aztmondod ez jobban megérné? http://notebook-huto.arukereso.hu/cooler-master/notepal-u3-p44860196/termek-leiras.html#properties
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz gerokrisz #4512 üzenetére
Nem nagyon értem a kérdésed. A ventik ráfekszenek a laptop hűtőnyílására, valamint a ventik alatt van pár centi (2-3) hely, hogy legyen honnan szívni a levegőt.
-
-
HyperMalac
csendes tag
Sziasztok!
Vettem végül egy CM U3-ast, hazamentem és boldogan összeraktam majd próbaképpen megnéztem mit hűt.
CoreTemp, AIDA64, voltak a progik amivel néztem, és meglepődve tapasztaltam hogy (a hűtő) max fordulat számon, nem igazán változtat a hőfokon. Csináltam egy stressz tesztet AIDA-val, kikapcsolt illetve bekapcsolt hűtővel is, de semmi különbséget nem találtam.
Biztos vagyok benne hogy valamit én cseszhettem el, ezért a képen jól bejelöltem hogy hova is tettem a ventiket a hűtőn, kérlek titeket hogy nézzetek rá, és mondjatok valami okosat mert el vagyok keseredve.A gép egy Asus K46CB WX123h, kb 2 hónapos szerkezet (tehát szerintem a paszta illetve a hűtés még biztosan rendben kell hogy legyen). Hűtő nélkül most a nagy melegben kb 48-51 fokos szokott lenni a CPU, és a hűtő bármilyen fordulatszámon ugyanezt produkálja.
A fenti két lyuk a hangszoró kivágása, azt ugye egyértelműen felesleges hűteni, a legalsó piros kocka felesbe a RAM-hoz, és a HDD-hez van rakva, a jobb oldali szerintem ahogy néztem a procinak lehet valami hűtés kivágás ezért tettem oda is egyet, a felső kockára meg csak azért mert a harmadik ventit nem tudtam hova tenni
[ Szerkesztve ]
-
Landdd
csendes tag
Nekem van egy Titan laptop hűtőm ami alig használt, és eladnám, nem műanyag, 4 ventillátoros 11E-ért vettem a médiába és nem zajos akit érdekel, írjon!
-
EczkE
veterán
ASUS N55SF.207 típusú notihoz kellene egy frankó hűtőpad.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Asszem mindenféleképpen!
-
senior tag
Csinálj képet a laptop aljáról és mutasd meg.
CMC3 például csak akkor jó, hogy ha a nyílások közel vannak egymáshoz, mivel a venti csak kis részt tud hűteni. Gyakorlatban így néz ki:⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Samsung NP350V5C notebookom van. (i7-3630QM,12GB-DDR3,ATI 7670M, 120GB SSD, 1TB HDD)
Ez alá szeretnék venni valami hűtőpadot. Mit ajánlotok? Esetleg ha valakinek van ilyen gépe, ő mit használ?
Így néz ki a gép alulról:
Köszi
-
Unying
tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 7720 SE 17"-os laptop alá keresnék valami jóféle hűtőt, olyan 6-8000 Ft. közötti áron! Mit mondanak a tapasztal guruk, milyet vegyek? Esetleg kecskeméti boltot tud valaki ajánlani? Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat, a figyelmet!
Samsung Galaxy s8 plus
-
Gheldin
csendes tag
válasz King Unique #4516 üzenetére
Károsodhat a laptop, ha játék közbe 90-100 fokra melegedik? Siessek azzal a hűtés beszerzésével?
-
senior tag
válasz Gheldin #4531 üzenetére
Károsodhat bizony. Inkább a kitisztításával és az újrapasztázásával sietnék a helyedben. Normál esetben egy laptop nem mehet olyan magasra fel játék miatt, az már közel van a kritikushoz a legtöbb processzornál.
Persze egy laptop hűtő nem árt, de itt ez most csak másodlagos.⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
senior tag
válasz Gheldin #4533 üzenetére
Ha nem megfelelően használtad, simán lehet. Faterom a cégnél olyan helyen dolgozik, ahol sok a por. A gépeket 2 havonta kifújatják. Ha sokat használtad szöveten (pl. pokróc), eltömődhetett. De akár gyárilag minőségtelen paszta is okozhatja.
Te tudod, a te géped, de nálam 30°C levegő hőmérséklet mellett soha nem ment a GTA 4 magasabbra 86°C-nál 4-5 óra hossza játékkal sem, pedig már 1 éves lesz a lapos. Ez saját tapasztalat.
90-100°C-nál én már vinném márkaszervizbe melegedési problémával, ez tuti.[ Szerkesztve ]
-
Gheldin
csendes tag
Játék nélkül, csak internet meg zene:
Gondolom akkor ez se számít normálisnak... [A laptop]
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Gheldin #4536 üzenetére
A G6-os széria hírhedt a melegedéséről sajnos. Az, hogy új ,még nem jelenti azt, hogy a pasztázása is tökéletesen sikerült. Nagyon sok laposnál hanyagul végzik ezt a részét, és mennek vissza gariba egy újrapasztázásra. A hűtőpad sem fogja tudni kikompenzálni ezen hiányosságot.
Ebben a melegben is picit magasak az értékek. Viszont ha játszani kezdesz vele, akkor biza csúnya szákokkal is találkozhatsz, ami már nem túl jó a gépre nézve.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
senior tag
válasz Gheldin #4536 üzenetére
Hát nem túl alacsonyak. Nem ismerem a HP gépeket, az exemnek volt, de annak 50 körüli értékek voltak. Íme az enyém, egy L850-13M:
Ha még garancia alatt van (márpedig 3 hónapos, szóval valószínű) és tudnád nélkülözni egy rövid időre, én megpróbálkoznék a tisztíttatással. Hívd fel az ügyfélszolgálatot, egyeztess velük és meglátod mit mondanak. Amennyiben belemész a tisztításba, csinálj biztonsági másolatot, az ajánlott előtte. Ha ingyen van, nem veszíthetsz vele semmit, csak nyerhetsz és ezzel akár megelőzhetsz egy nagyobb meghibásodást is.
-
senior tag
válasz Gheldin #4540 üzenetére
Szerintem igen. Mint ahogyan Impressa kolléga is mondta, a gyári paszta tökéletességét nem garantálja semmi, viszont a laptopod zavartalan működését a HP igen, tehát irány a szerviz, ha úgy érzed
-
Impressa
őstag
válasz Gheldin #4540 üzenetére
aaron111 kolléga megelőzött.
HP-nál nagyon figyelnek (körültekintőek) a gariban visszaküldött melegedős gépekre. Bizonyos esetekben, akár procit is cserélnek, az esetleges "károsodások miatt". Csak jól járhatsz vele.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
opeter87
senior tag
-
Impressa
őstag
válasz opeter87 #4544 üzenetére
Sajnos minden márkánál előfordulnak galibák. Bár ez azért elég csúnya, de remélhetőleg a kivételes esetek közé tartozik. Nem tudok olyan márkát mondani, ahol ne lettek volna érdekességek. Lenovo-éknál már odáig süllyedtek, hogy közölték az egyik vevővel nyugodtan újrapasztázhatja a gépét nem jár garanciavesztéssel. Kérdem én a matrica megsérül, akkor mi lesz a garival? A levelezést átküldte nekem, kicsit megdöbbentő a dolog.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
kalozhun100
őstag
Ma vettem egy CM Notepal U3-at 8290-ért, és van egy lenovo y580as i7es gépem. A ventillátorokat hogyan rendezzem el?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Muerte
addikt
válasz kalozhun100 #4546 üzenetére
Most ez komoly kérdés értelemszerűen a szellőzőnyílásokhoz közvetlenül...
-
King Unique
titán
Zsenge itt tartózkodásom alatt annyit kisilabizáltam, h ilyen elrendezésre vsz egy pzicionálható ventis CM U2/ U3 lenne talán a legjobb (ha ventik leérnek oda), mert a nagy ventisek, mint E1, venti átmérőjén belül hűtenek leginkább, bár tied is 15,6" körüli lehet, mint én Lenovóm, E1-en kellően fentre helyezve, alját is éri venti légárama, de vsz előbbi megoldás jobb.
Középső szerelőnyílásnál van vinyó, megtapogatva hol a legmelegebb?Más:
Laptop usb portjának, hűtőpad ventinek nem ártanak a "direkt rádugós" dupla csatlkozós usb csatik, mint ami CM L1/ CMC3/ XSlim-en is van, mert a külön kapcsológombos egyenletesebb indítást-leállítást eredményez, v tök mindegy Persze annál is be-kinyomva érintkezik, usb-nél is, utóbbinál nem káros, ha gép indítás előtt dugom rá, leállításkor húzom ki, v mehet közben is, ventinek (gépnek) ugyan mindegy?[ Szerkesztve ]
-
Defterdar1
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem a CM NotePal E1 hűtőről. Mi lenne, ha a lyukasztott alumínium lemezt kivenném a keretből, akkor elméletben jobban áramlana a gép alá a levegő nem? Vagy az a lemez pont azt szolgálja, hogy némileg elvezesse a meleget a noti házáról? Illetve ha így van, akkor nem lenne jobb, ha közvetlenül érintkezne a gép testével?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest