Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rlazol

    addikt

    válasz Veron #17536 üzenetére

    Nem tudom pontosan se a szerződésének a részleteit, se a vonatkozó cap-szabályokat.
    De ha így lenne, akkor a hosszú távú szerződés nem jelentené azt a biztonságot a játékos számára, amit jelent, és amiért keresik.
    A lényeg az, hogy amikor aláír egy játékos egy szerződést, akkor meghatározzák, hogy ez melyik évben
    a) hogy jelenik meg a könyvelésben
    b) mennyit kap meg a valóságban.

    Amikor kivágnak egy játékost, megnézik, hogy
    -eddig mennyit fizettek ki neki összesen
    -eddig mennyi cap hitet számoltak fel neki összesen
    -mennyi a garantáltja és a csapat által kifizetett eddigi pénz közötti különbség - ezt a csapatnak ki kell fizetnie - ez a halott pénz.
    -ezen kifizetés és az adott évre előirányzott elvi összeg közti különbség "szabadul fel".

    A szívás ott van, hogy AB szerződése játékosbarát,az aláírási nem egyenletesen van elosztva, hanem egy "back-loaded" szerződés, vagyis ezek az utolsó évekre vannak tolva, mert így a Steelersnek nem éri meg őt kivágni, vagyis a játékosnak biztonságot jelent. Nála az utolsó, ötödik évre is van 12.5M aláírási beosztva a 38-ból.
    Vicces, hogy eredetileg ez nem így nézett ki, de tavaly tavasszal átalakították a szerződés bónusz elosztását, hogy a csapat 8M cap space-t felszabadítson.

    A "június 1 utáni" kivágás rendszer lényege, hogy a csapat a cap hitet nem arra az évre könyveli el, hanem sokkal kedvezőbben. Így a játékos sokkal könnyebb szívvel kivágható. A gond ezzel az, hogy a cap-space is csak június 1 után szabadul fel, amikorra a szabad ügynök piac lényege lezajlik. Ennek egy "játékosbarát" megoldása, hogy kivágják márciusban, de rátesznek egy "post june 1" jelölőt, ami lényegében azt jelenti, hogy a játékos mehet amerre lát, de a könyvelésükben olyan, mintha jún. 1ig még náluk is lett volna. Így a játékos ki tudja használni a márciussal megnyíló piacot, de attól még a csapatnak nincs cap space-e jún. 1ig.

    Ami a cserét illeti, az a könyvelés szempontjából ugyanígy működik. A halott pénzt akkor is benyeli a csapat, ha a fizuját a továbbiakban a másik csapat fizeti.

    [ Szerkesztve ]

    Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Új hozzászólás Aktív témák