Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kcsa

    veterán

    válasz AndrewTdi #2567 üzenetére

    TFH: variátort cserélem. Nyomólapon is van már egy kis vájatocska, akkor már azt is cserélném, bár ráér. Kuplung fel van keményedve, de akkor már az is milyen jó lenne valami olyan, ami jobban tapad (FlyClutch szimpatikus :) ). Harang még nem lett kimérve, remélem az legalább kerek :D

    A helyzet az, hogy említettem már korábban, hogy van egy hülye rezonanciám, amivel egyelőre nem sokat tudtam kezdeni - bár van egy olyan tipp hogy a kontrasztrugó is lehet: alacsony sebességnél és/vagy kis gáznál (kis terhelésnél) rezonál. Ha fullgázt húzok ~4000nél kisimul, viszont fordulatszám is lassan kúszik felfelé, szerintem eleve kicsit mélyről indul - alacsony fordulaton viszont ott a rezonancia. Két személlyel még durvább a helyzet - baromira rezonál, és alig-alig megy feljebb a fordulatszám.

    Új szíjat berakva kvázi használhatatlan volt a fenti tünetek miatt, egy ideje visszakerült a régi, ezzel úgy-ahogy jó, de rezonancia itt is megvan, csak nem annyira.

    Most azt próbálom, hogy könnyebb görgőt kap, hátha magasabb fordulatszám-tartományt jobban szereti - de nem ezt érzem valódi megoldásnak, hiszen gyári súlyú görgő van benne, még ha nem is gyári, hanem polini variátorban.

Új hozzászólás Aktív témák