- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz5435
aktív tag
Van itthon tartalékban 2 db 8 centis venti, majd holnap teszek egy próbát. Egyébként te már szedtél szét ilyen 6850-est, vagy ehhez hasonlót?
Más: tudnál linkelni a te pst-s ventijeidről képet, nem baj ha nem ugyanaz, csak arról legyen kép(tudom hülyén fogalmazok...na mindegy). Ha esetleg rendesen hűtenek, mennyiért válnál meg tőlük postával? Mennyit használtad? Hány évesek?
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5501 üzenetére
Ilyet (VTX3Dt) nem, de valszeg a burkolat ventivel együtt könnyen lejön.
Tégy próbát, láttad a képen, gyorskötözőkkel sima ügy a rögzítésük ;pA többit talán privátban illdomosabb lenne, de egyébként ilyenek (2db).
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
7770-ra milyen bordákat tudok feltenni?
Úgy látom Speed(R) itt is összefutunk.
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi a különbség az Accelero XTREME Plus és az Accelero XTREME Plus II között?
Annyi hogy a kettőhöz adnak ramsünit és a matrica változottÜdv.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #83381760 #5508 üzenetére
Mint ahogy tegnap este beszéltük, nem a RAMsünik, hanem a hozzáadott egyéb bordák tekintetében lehet eltérés, ill. a rögzítő nem fix, hanem több furattávot tud, tehát több típusra szerelhető fel.
Kép alapján a bordán minimális módosítás történt, hogy az eltolt GPUval szerelt duplaDVIos kártyákra is felmenjen..ennek tulajdonítom a kivágást.[ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
Na kipróbáltam 2 gagyi 8 centis kolink ventivel, ami 2000-et pörög és elvileg 20 dB-es a hangja(tényleg halk) és furmark burnin teszt alatt 69 fok volt a maximum. De aidában néztem és ott a memio-nak 74-76, az árnyalónak meg 70 fokot írt. Sajna nem néztem meg előtte, de nem sok az egy kicsit?
Ja és az egyik venti 7v-on ment így tényleg halk, a másik meg ment 12v-ról. Szerinted életképes lenne így másik ventivel? vagy vegyek egy rendes hűtőt?"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5511 üzenetére
Abszolute nem gázos értékek, ha halknak ítéled, felesleges bordát cserélni. A ventiket meg neked kell tudnod..hang/esztétika/vezérelhetőség..
-
Krissz5435
aktív tag
Most visszatettem a régi ventijét csatlakozó hiányában, és 74/78/78 fokos értékek voltak, szóval azért ért valamit. Na meg persze terhelés alatt azt nem lehetett hallani, ezt igen.
Már csak annyi kérdésem lenne:
Szerinted arcticból 8 vagy 9 centiset vegyek? És simát vagy prót?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5513 üzenetére
Olyat vegyél, amelyik szerinted jobban mutat, ill. korrektül rögzíthető. Talán az F9 szerencsésebb, mert picit túllóg alul/felül, így direkt légáram is éri a nyákot..de ez csak tipp a kép alapján.
A Pro inkább házhűtőnek ideális, keret hiányában picit szantaszét fúj, nem célzottan át a bordán..szóval hagyományos ventit tegyél rá szerintem. -
Krissz5435
aktív tag
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Krissz5435 #5515 üzenetére
Fránya szerkeszthetetlenség
Ha nem tudok F9-et venni, hanem csak F8-at vagy F12-t akkor megérné az F12 990 ft-ért az F8-as 660 ft árával szemben?"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5515 üzenetére
Most komolyan megkérdezed még1x, mijazaPSTéshogymüxik?
Igen, a PWMeseket! össze lehet kötni..és PWM útján vezérelni.
Ha feszültség alapon szabályoznál, ne PWMeseket vegyél rá ;pMéretet neked kell eldöntened..8 is elég, 9 jobb talán, 12 túlzás.
-
Krissz5435
aktív tag
Lehet hogy hülyén fogalmaztam, na
Arra gondoltam, hogy van-e valami kivezetése, hasonló, mint a PWM-esnél, csak 3 pinnel, hogy sorba lehessen őket kötni, és ezáltal csak egy helyről kapnák az áramot. Mellesleg a 12 az nagyon túlzás, vagy azért még belefér? sak mert ha mégis eladom a vga-t akkor a ventik meg mennének házhűtőnek. Mellesleg a 9-eshez képest lenne valami plusz a 12-essel?Ha már erről beszélünk a csomagban van 3pinről molexre alakító?
Előre is köszi a válaszokat, és bocs, hogy ennyit kérdezek, csak szeretek biztosra menni"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5518 üzenetére
Nem baj, hogy kérdezel, csak az, hogy meg sem próbálsz utánanézni ;p
Nincs kivezetés a 3 ereseknél tudomásom szerint, de te összekötheted.
12 azért túlzás, mert lelógna a ~fele és nem valami kényelmes rögzíteni.
Ugyanakkor lehet, hogy a 8/9es jobb is, nekem anno GW460on az volt..
Tegyél rá 12es ventit és győződj meg róla magad..az a legbiztosabb -
pirate29
tag
-
tjokai
senior tag
Hali
GTX560 kártyának szeretnék plusz hűtést adni. A gyári hűtőt nem szeretném levenni, hanem inkább a házba gondoltam egy plusz ventillátort beszerelni, úgy h a VGA-ra fújja a levegőt. Megoldható? Milyen ventillátort ajánlott venni ami nem is drága és jó is?Üdv!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5520 üzenetére
Haggyámán' a molex átalakítóddal Lévén PWMesek az enyémek, tuti nem.
pirate29
Úgy értem, hogy különösen oda kell figyelni a VRM alkatrészeire, melegedősek. A gyári vicvacak bordácskák alig érnek valamit és hajlamosak a potyogásra, ha nem megfelelően előkészített felületre kerülnek.
Xtreme Plus II van..illetve rendelhető. De qrva drága..TT II jobb ár/értékre..a Zalminak viszont nagyon korrekt a nyákhűtő bordázata..a legkorrektebb. -
cocus007
tag
Játék közbe csak úgy kikapcsol a gépem, és elég meleg is van a házban, ezért arra gondoltam hogy lehet kéne 1 új hűtő a videokártyára.
Csak sajnos amit kinéztem: arctic cooling accelero L2 pro kompatibilitási listáján nem szerepel a kártyám,mert gondolom újabb tipus.Ezért azt kérdezném, hogy elég ha a felfogató lyukak távolsága megfelel vagy más kritériumtól is függ? És fontos hogy azokat a kis bordákat is felragasszuk vagy az már mellékes? mert akkor nem kéne venni pasztát...
köszi, ha vki tudja a választ. -
Tothgera30
Ármester
Nah, olyan problémám lenne hogy halkan és hűvösen akarok hűteni egy 200W TDP-vel rendelkező kártyát (HD4890). De szereztem hozzá egy VTX HD5850-es hűtőt, de a gyári ventijét le akarom cserélni, tehát a hűtőből maga a borda maradna meg. Teát milyen ventit ajánlanátok hozzá? Azért rafkós a kérdés mert elég szúk helyre kell beférnie, tehát magasságban egy Scythe Slip Stream férne még rá a bordára, vagy egy másik gyártótól származó venti. Esetleg a Cyclone féle megoldáson gondolkoztam, hogy kéne egy ilyesmi venti, azt applikálnám a borda közepébe és mehetne úgy. De fontos hogy halk legyen, és 200W-os hőtermelést hűvösre tudjon tenni (sőt, tuning is lesz, szóval többet). De mivel vonzanak ezek a "nyitott" natúr kártyák, tehát borda + venti, ezért ilyesmin gondolkozom.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Krissz5435
aktív tag
Hello, Bocs, hogy megint téged zaklatlak, de te jól informáltnak tűnsz.
Szóval szerinted melyik lenne jobb, ha árat nem nézünk. A beszélt két venti a jelenlegi bordára, vagy egy accelero l2 plus? Egyébként ilyent tudnék szerezni 4300ért.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5529 üzenetére
Az L2 egy hőcső nélküli borda, nem ilyen kártyákra/melegedésre készült.
Szóval venticsere, esetleg S1 + venti vagy Twin Turbo a megoldás inkább. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz5435 #5531 üzenetére
Nézd meg a kompatibilitás listát, azonos furattávval megy fel bármi is.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #5528 üzenetére
...így gondolom én, hogy ne legyen vastag sem, és szellőzöm is, de azért a Cyclone-tól nagyobb legyen a hőleadó felülete.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #5528 üzenetére
Egész pontosan milyen az a VTX3D borda? Egyébként: Setsugen/2..de a VRM részre fokozottan kell figyelni ennél a kártyánál.
-
Tothgera30
Ármester
Tudom hogy figyelni kell, az nagyon izzad, volt pár HD48**-es kártyám és ebből kettő 4890-es is anno, amiket imádtam. De VRAM-ra már meg lesz a teljesen passzív megoldás, egy Thermalright HR-09 személyében, az anno a húzott 4870-esemen is szépen dolgozott.
Tehát maga a hűtés ilyesmi, lebontva így kellene kinéznie, teljesen szétkapva, és ahogy én gondolom.
Annyi különbséggel hogy az enyém nem három réz hőcsőből, hanem négy nikkelezett hőcsőből áll és a külseje fekete. Lehet hogy inkább HD5870-ről van ez a hűtés.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #5535 üzenetére
Elég sűrű borda..ha elférne egy normál, 25mm vastag venti, TY140.
Vagy a gyári helyére besüllyesztve egy NF-R8, az is jól szellőztet.. -
Tothgera30
Ármester
Sajnos 2,5 cm-t már nem tudok rászámolni, attól kevesebb a hely. Amúgy Slip Stream 140-esen gondolkodtam, ami szinte egy az egyben a TY-140-es, csak fekete, és ilyet használok a D14 közepében is. Esetleg más venti ajánlatod van-e? milyen fordulatú venti kellene maximum, amit esetleg előlepi szabályzóval állítgatnék?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tothgera30 #5537 üzenetére
Nem tudom, mit tud az a borda a 4890en..attól függ, milyen venti lenne jó.
De a borda felépítése alapján nagy nyomás kell, mert ugye sűrű bordázat.
Én megpróbálnám egy normál 8as ventivel, a lapos 12esek nem frankók..
De ha nincs hely 1 rendes 12/14esnek, akkor muszáj leszel olyat rátenni.Hasonló felépítmény a Setsugen2 a maga 4 hőcsövével és a slim ventivel,
nálam anno 460on bevált, szóval lehet, hogy a 4890et is megfogja halkan. -
sultansmith
senior tag
Üdv!
Keresek egy progit, az ati kártyámhoz, amivel in-game ki tudnám iratni a hőfokokat, fps-t, kihasználtságot, etc. az sem lenne túl nagy baj, ha a prociét is kiírná, de a gpu kell elsősorban. Ötlet?Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Krissz5435
aktív tag
válasz sultansmith #5540 üzenetére
Ati tray tools esetleg.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, érdemes lecserélni egy HD4870-en a Silent Efficiency hűtést egy GFX chilla-ra? elbírná a karit? halkabb lenne mint a silent e. hűtővel? hőfokok javulnának?
köszi!
-
törölt tag
sziasztok!
mire lenne érdemes egy msi gx700ban lévő (jócskán elöregedett, ha egyáltalán volt benne ) hűtőpasztát egy 8600gt-ről lecserélni?Illetve, a procit érdemes bepasztázni?
gondolom egy nagytakarítás sem árt, ha már szétbelezem
esetleg hozzányúlni a ventillátorhoz?Nem zörög, csak nagyon prögeti magát egy ideje...Főleg mozilla fut, az meg az online játékok miatt pörgeti a procit az meg fűt mint állat
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
sziasztok
az accelero s1 -et szerintetek, hogy jobb használni ?
ha rajta van a műanyag sapka a magrész fölött vagy ha nincs ?"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
viszont olyat is hallottam, hogy a hőcsövekben csak bizonyos hőfok esetén indul meg a hőszállítás és ha le van véve az a sapka és éri az a részt egy ventilátor akkor esetleg nem olyan hatékony mintha el lenne takarva
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik