- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
blikkk
csendes tag
válasz D@reeo #11803 üzenetére
Szerintem beforrasztom, ha nem kapok gumit. Az alaplap rögzítőcsavar lyuka ki van kopva, szerintem az volt a gond, nem szorította rendesen a gumit össze a karral. Esetleg még egy próbát megér, ha tudok szerezni egy ilyen gumit. Nincs valakinek esetleg? Elszaladnák érte.
-
blikkk
csendes tag
válasz D@reeo #11807 üzenetére
Összehoztam. Gyakorló utcában (ott csövezek) kb egy hónapja ki van b@szva egy mosógép. Hazafele lerúgdostam az aljáról a szivattyút. Nagyon sukár jó kiállású RÉZ dróttal volt megtekerve (bárcsak lett volna egy tonna)... Lakkszigetelt. Na az ficcent be a lap meg a joy közé. Azért megpróbáltak átkúrni a japcsik, mert ahogy megforrasztottam az alaplapot, egyből a négy lábból lett nyolc. Sebaj Tóbiás (vagy Mekk Elek?), nagyítóval látszott, hogy két lábanként egy fólián vannak. Majdnem hibátlan lett a cucc.. Sőt, jobb mint új korában. Tényleg tökéletes lett az analóg. Viszont elkúrtam. Nem kicsit, nagyon. Ekkora böszmeséget még PSP szerelő nem követett el. (Nem az vagyok.) Az R gombnak a fóliája a sok b@sztatás közben megtört. Gumigeci már nem kell, viszont egy jobb oldali slim fóliás cuccra vevő lennék, jóárasítva természetesen, + két sör.
Másik: 5.50 prome-4 cfw van rajta. Érdemas a 6.f@sztudjahanyasra feltornázni, vagy jó, ahogy van? Mivel tud többet a 6.61?
THX előre is. -
-
D@reeo
aktív tag
válasz blikkk #11808 üzenetére
Stand up comedy fellépéseken nem gondolkodsz?
A szalagkábelt este megnézem, de 99% ig biztos vagyok benne, hogy akad még. Majd írok ha hazaértem.
A kék hátteres UMD olvasásos problémára: Van benne lemez? A Settingsben kapcsold ki az UMD auto startot, szerintem úgy érzékeli hogy van benne lemez és próbálja indítani.
Ha az UMD mode: m33-ra gondolsz, nem, annak nincs köze ehhez. Az csak az egyik módszer a pár küzül, amivel "átverik" a gépet. Hagyd m33-on, vagy ha fejből jól emlékszem, akkor talán NP9660 volt a másik, amit sokan ajánlottak/használtak.CFW-t nem érdemes frissíteni feltétlenül, csak ha valami játék nem akar indulni semmiéppen se az 5.50-en.
Az OFW-be került újdonságok listáját itt meg tudod nézni: [link]
Ha van közte olyan, ami nélkül nem tudsz élni, akkor frissítsd -
darnics
aktív tag
Szia!köszi a választ!sajnos kicsit csalodtam mert azt irtad grafikailag nincs külömbség.na most sikerült beszereznem egy psp 1004-est és valahogy kedöbbentem hogy a betekintési szög kicsit gagyi mindt egy 30000ft-os telefoné és a játékok grafikája is kicsit dedos!fifa 2013,need for speed most wanted stb és valahogy nem erre emlékeztem.nekem volt egy 3000-es szériásom pontosan nem tudom milyen de az olyan mindt ha fémböl lett volna de gondolom kemény minöségi müanyag lehetett de sokkal profibb volt a gombok is a grafika is a kép is stb!de aztán kehet hogy akkoriba az jónak tünt mert a teknika akkor ott tartott de az emlékeim ilyenek de ez betekintési szög gáz,grafika gáz,a cucc neg full müanyag olyan gagyi müanyag hatású!te azt mindtad grafikailag nincs külömbség!akkor a többi széria is ilyen vagy ez ilyen mert régi?a sziftvert esetleg hogy kehet frissiteni ha ezen nincs wifi?jó játékokat honnan tudok keszedni?köszi kellenes napot!
-
darkmore
tag
3000-esnek sokkal jobb a betekintési szöge, nekem volt minden típus és nem értem, hogy sokan a fatet szeretik, mert abban több fém volt, nem mintha ezzel akarnám kiékelni a parkoló kocsimat a lejtőn. Műanyagokban van különbség a street E1004-es pl. hótfos...
Grafikában azt kell nézni (szerintem), milyen vas mit tud. Psp 222MHz cpu (nativ azt hiszem enyin pörög, de sok emu, homebrew húzza 333-ra, pl. GBA emulalashoz kell is) és csak 4MB Vram, ha jól emlékezek. Szóval ezzel csinálni egy God of Wart, MGS Peacewalkert, az zseniális művészet!
OFWt is tudsz offline frissíteni memoriakartyarol, toltsd le, masold fel, futtasd xmb menubol es kesz! -
darnics
aktív tag
válasz darkmore #11812 üzenetére
kicsit bövebben,honnan tudok letölteni?és milyen verziot?honnan kell felrakni,és az ujjabtól mennyire lessz jobb vagy mivel tud majd többet??honnan kell feltelepiteni vagyis frissiteni?sajna volt már ilyenem de ezekbe a dolgokba nem mentem bele hiszen az komolyabb volt.szép napot!stb stb.köszi!!
-
darnics
aktív tag
válasz darkmore #11815 üzenetére
köszi a választ! egyépként még annyi hogy az illető akitöl vettem az azt mondta futnak rajta a másolt játékok na én tettem fel és egyáltalán nem látja pedig legalább 8 db-ot rektam fel.honnan tudom hogy nem fleselt?simán csak nem látja vagy mit?a frissitést is leszedtem de egyépként 6.60 van rajta ugyhogy nem olyan régi ami rajta van de azt sem látja.a frissitést a psp-game pappába raktam a játékokat meg a psp gyökémappába csináltam egy uj iso mappát ahogy youtubon láttam de nem lát semmit.mit csinálok rosszul?fiaimnak addig nem adom oda mig nincs teli játékokkat a memo kártya.ezt kéne megoldani.szép napot!
-
darnics
aktív tag
Üdv!melyik a legjobb psp amituti anyagból van nem gagyi szreet,komoly felbontás grafika stb??köszi szép estét!
-
darkmore
tag
-
darnics
aktív tag
válasz darkmore #11820 üzenetére
akkor ezekszerint ugyan ugy fog grafikailag kinézni a játék a 3000-esen is mindt az e1004 streeten csak max szebb a betekintési szög?mondjuk minnél jobb játékokat szedtem le sok nem is volt olyan gáz de azért fifa 2013 vagy killzone,stb azért meglepödtem milyen szar.messzi nézet felülröl semmi grafika akkor a jobb grafika miatt nem érdemes venni hiszen az nincs mert azért adtam el mert betekintési szög meg sok játék gagyi grafika gondoltam csak a street hibája.akkor full hd vagy legalább hd felbontást ne is keressek.élethübb kinézet stb.na mindegy.az a baj hogy volt nekem régen ilyen 3000-es de ugy emlékszem az jó volt de már rég volt.ezen a streeten meglepödtem az bizto mert emlékezetemben nem ilyen gagyira emlékeztem.youtubon sok bemutato van de olyan fos mindegyik hogy nem látni egy igazán tuti szép videot hogy láthassa az ember a külömbséget.gondolom a ps vita már komolyabb lehet felbontásba de akkor ezekszerint a psp lerakadt egy helyben!na köszi a gyors választ!!!
-
darkmore
tag
válasz darnics #11821 üzenetére
Megpróbálok összeszedetten válaszolni:
1.széria PSP 100X Fat
- képernyőnek nincsen nagy fényereje
- szerintem súlyos ghosting/bluring effekt, azaz szellemképes, gyorsan mozgó alakok elmosódnak
- jó betekintési szög
- kicsit fakó színek2. széria PSP 200X Slim
- képernyőnek nincsen nagy fényereje
- a szellemképes dolog mintha egy kicsit enyhült volna
- jó betekintési szög
- kicsit fakó színek3. széria PSP 300X Slim & Bright
- képernyő fényereje kb. duplája
- szépen telített színek
- jó betekintési szög
- szellemképes dolog megszűnt
- de gyorsan mozgó részeknél becsíkoz kissé, interlacing, kb. minden második pixelsor elsötétül, ez sokaknak zavaró, nekem pl. nem4. széria PSP Go
- mindközül a legjobb, nincsen szellemkép, se interlacing, de nagy fényerő és telített színek, azonban a képernyő mérete kissé csökkent! van akinek ez tetszik, mert a felbontás ugyanannyi maradt és így élesebb a képe5. széria PSP e1004 street
- a legszarabb, főleg hogy a betekintési szög nagyon gyengus így élvezhetetlen, de minden más tekintetben is egy bóvliA PSP képernyője sok változáson ment át, de a felbontása ugyanannyi maradt 480 × 272 ez messze nem HD. Tény, hogy vannak grafikailag nagyon szép és nagyon csúnya játékok PSPre, sőt van olyan ami szép, de egy unalmas lerágott csont, van ami csúnya, de simán beletoltam 50-60 órát. Ez nagyon ízlés kérdése.
Egy dolgot még elfelejtettem, hogy amin nekem mindig megakad a szemem azaz FPS, ebben legtöbb játék elég gyenge és max 20 fps-el riceg-ficeg, sokszor ez alatt csúszik-mászik csak, ez engem pl. jobban zavar, mint az elnagyolt textúrák, vagy szögletes modellek.Mint írtam, szerintem próbálj beszerezni egy PS Vita-t, kb. 25e Ft, annak jobb grafikus képességei vannak.
[ Szerkesztve ]
-
mad1
veterán
válasz darnics #11811 üzenetére
En is ezt mondom a grafika miota a kijelzo?Ha pl van 1 regi crt tvd es azon akarsz pl ps3 as full hd cimeket akkor nem a grafika valtozik hanem a kijelzon a lebutitott 640x480at latod.A grafika ugyanaz.
Rosszul tetted fel a kerdest nem en adtam rossz valaszt.#11822) darkmore
Lehet velem van a baj de nekem valahogy uncharteden kivul mas nem mozgat meg vitara.
Amugy az tudja a ps2 es jatekokat?Mint pl a psp a ps1 eseket?Mert akkor mar lehet jo vasar.Ne szemetelj ! = Steam
-
darkmore
tag
PS2 játékok nem mennek.
Engem több cím is érdekelne főleg jRPG-ék, de ahogy látoma Shovel Knight 3DS-re jelent meg és lehet nem lesz darkest dungeon sem ps vitára, hát nem tudom.
-
darkmore
tag
Még annyit, hogy van jópár PS2 átírat, van ami PSP-és átírat és az fut a PS vita-án, lista:
Cel Damage HD
Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space
Odin Sphere: Leifthrashir
Persona 4 Golden
Final Fantasy X / X-2 HD Remaster
God of War Collection
Jak and Daxter Collection
Metal Gear Solid HD Collection
Ratchet and Clank Collection
The Sly CollectionPSP ports of PS2 games available on Vita:
Disgaea: Afternoon of Darkness
Disgaea 2: Dark Hero Days
Persona 3 Portable
Phantom Brave: Heroes of the Hermuda Triangle
Star Wars: Battlefront 2Ahogy látom platform gyöngyszemek is vannak rá, pl.: a Rayman részek, Children of Light, Rouge Legacy, Velocity, SALT AND SANCTUARY !!!, stb... de még kipróbálnám a Borderlands 2-t is, bár ez nem sikerült túl jól portolni, de még nem játszottam Ps3-on, tehát lehet nem húznám a számat annyira.
-
mad1
veterán
válasz darkmore #11827 üzenetére
A ps2 emurol tudok lassan 11 eve nyitottam.
Akkor vita emu nincs meg?Ne szemetelj ! = Steam
-
darkmore
tag
Egyelőre nincsen, de sok cím ami engem érdekel úgyis van pc-re pl.: child of light, darkest dungeon, titan souls, salt n sanctuary, de lehet lesz vita emu is, hiszen csak felnyomták a 3.60-ot, tehát azóta hegesztik szerintem. Psp emu is van még droidra is.
Kicsit sajnálom, hogy most lemaradtam a karácsonyi akciókról psn-en, meg hogy nem találtam olyan vita-t, ami fullos állapotban, memóriakártyával 30 körül lett volna..., van több hirdetés, de egyik se volt megfelelő. Új gépet se nagyon lehet kapni csak kb. Mega pakkot 72-ért...
Psp-től is elment a kedvem kicsit a go-hoz nekem túl nagyok a kezeim, megint vadásznom kellene egy fullos 3000-est...
[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
Van egy PSP 2000 gépem (thx darkmore , eddig valahogy nem zavart de most valamiért felettébb mód kevésnek érzem a fényerejét. Neten találtam különböző segítségeket amivel lehet tolni a fényerején. Ezek valóban működöképesek, próbálta már valaki?
Köszi
-
darkmore
tag
-
darkmore
tag
Homebrew *.prx file-t mindig a seplugins mappába kell rakni, majd ugyanitt bekapcsolni egy vhs.txt-file-al, ha nem létezik ez a vhs.txt, akkor csinálni egyet és ezt bele:
ef0:/SEPLUGINS/category_lite.prx 1
ef0:/SEPLUGINS/popsloader/popsloader.prx 1ef0 PSP Go-nál
ms0 minden más PSP-nél(ha jól emlékezek)
-
mad1
veterán
válasz darkmore #11840 üzenetére
Igen nekem is a videolejatszo ugrott be rolla
En igy nyujtom el altalaban a hasznalati idot.
pl.masterboyal meg nesterj vel 75 mhz en fut legalacsonyabb fenyerovel ami siman 8-10 ora jatekido 1 toltessel,igy h van fenyero szabajozo, jo lenne a feher egyensuly isNe szemetelj ! = Steam
-
darkmore
tag
PS Vita 1004 OLED (Fat) PSP-és szemmel:
Elég sokat vártam a váltással, mert az elején kb. 2-3 játék jelent meg a vitára, ami közepesen érdekelt csak, de mostanában tömegével kezdték kiadni a kissé fura, kissé retro, rougelike, indie játékokat, amiket mindig is ki akartam próbálni PC-én (90% PC portok) és a másik hordozható eszköz a min. 100e Ft-os GPD WIN, ami annyira azért nem jó.
Tehát, érdemes váltani?
Hardware:
Erre nem lehet panasz, látszik, hogy a PSP-ből befolyt pénzt erősen visszaforgatták a fejlesztésbe. Az egész szerkezet masszív, érzésre a PSP 1004 (Fat) szériát idézi, de attól nagyobb, ez kicsit fura amúgy, mert én mindig is a nagyobb kézi konzolokat preferátam (Gameboy-ok közül is a régi szürke téglát), de egy japán kézben ez nem tudom mennyire kényelmes
A súlya is még elviselhető, de ha ezen is végigtolnám a Silent Hill: Origins-t egyhuzamban, akkor leszakadna a kezem, mint a PSP Fat-nél, bár a PS Vita 20 grammal könnyebb.
Legfontosabb változás a képernyőnél tapasztaltam persze, hiszen a PSP-ék közül talán csak a Go-nak van "tökéletes" képe, azaz nem szellemképes, nagy fényerő, telített színek és nincsen interlacing, de a mérete csak 3.78". A Vita 5" OLED képernyője gyönyűré képet ad, bár a fényereje azért nem túl nagy és elég sokat eszik, a második vita széria (PS Vita Slim PHC-2000), azért bír többet egy órával, mert sima LCD van benne. Végül azért döntöttem az OLED képernyő mellett, mert nagyon szeretem a horror játékokat, ahol a képernyő 80% fekete és jobban szeretem, ha ez nem szürke, hanem tényleg fekete, valamint úgyis van egy 10A powerbank-em, ha extreme sokat akarnék játszani, mondjuk a mostani időjárásnál egy MÁV kalandozás...
A kicsit kisebb gomboktól először idegenkedtem, de használat közben kiderült, hogy sokkal jobbak a PSP gombjaitól. Nagyon kis holtjátéka van és kellemes, tompa, kis kattogós érzést kelt, míg a PSP-nél a D-pad eleve ficergett oldalra egy kicsit és a gumitappancsos érintkezés nem volt annyira..., izé..., feszes. Persze, hogy melyik bír többet az majd kiderül. Egyetlen negatív dolog a vitánál, hogy az analóg karok nem tetszenek. Nem olyan rúgós, csúszós megoldás, mint a PSP-nél volt, hanem törékenynek tűnő kis gombák, amik nekem túl érzékenyek. Persze a régi analóg kar volt általában az első alkatrész, ami minden PSP-nél elkezdett vacakolni, nem tudom a vitán mennyit fognak ezek bírni, ja igen és kettő van belőle, juhúúú, kár, hogy FPS-ből van kb. 5 darab a vitára. A hátsó tapipadot kevés játék használja, még nincsen sok tapasztalatom vele. Az érintő képernyő viszont annyira jó, hogy csak lestem, sokkal jobb, mint a telómnak az érintőképernyője!
Felesleges memória, hánymag hányatrezeg dologba nem mennék bele, nem ettől függ, hogy melyik játék milyen jól fog futni, hanem a játék fejlesztőitől (rosszabb esetben a kiadótól...)Software:
Mint írtam ez lesz a neccesebb része a dolognak. Szerintem a PS Vita kicsit rosszul lett időzítve, bár nem lehetett volna sokkal jobban időzíteni, talán előbb kellett volna megszülni és mondjuk a PSP széria foltozgatását a PSP 3000 Slim & Bright-nál abbahagyni, lényeg hogy sok játékost elvitt a mobiltelefon és ezt teljesen átalakította a játékkínálatot. Az elején még próbálkoztak pár nagy címmel (Uncharted, Killzone, stb...), de utána ezek már erősen akadoztak, valmint sok HD-sített régi címmel helyettesítették. Persze erről már ezren írtak, ezerféleképpen, lényeg ha megnézzük a PS Vita játékkínálatát, akkor főleg a honosított (amerikánisított) tipikus japán akció RPG-ék és körökre osztott RPG-ék dominálnak, utána bődületesen nagy kínálat következik mindenféle kis fura platformerből és csak utána jönnek a "nyugati" játékok. Tehát, aki szereti ezeket annak aranybánya, de aki a két analóg karal 50 FPS-t akar végigjátszani a Vitán az csalódni fog.
A játékkínálat persze masszívan kibővül, ha figyelembe vesszük, hogy minden PSP játék (persze az UMD lemezedet nem fogja vinni, mert nincsen benne UMD lejátszó) és a PSone classic játékok is mennek rajta, valamint van PS3+PS4 remoteplay is.CFW:
Gondolom ez sok embernek piszkálja a fantáziáját, ezért informális jelleggel írok róla. Létezik Vitára, de nem egyszerű a helyzet. Nincsen egy olyan jól letisztult megoldás, ami a PSP-én volt, révén a PSP hackelés mögött anno tömegek voltak, míg a Vita sceena elég karcsú és valószínűleg a Sony is már okosabb lett a PSP után (Dark_Alex tuti valami security ceo ott éppen), ezért készüljünk fel a kínlódásra, a mókolásra, github-on való vadászgatásra és eszméletlen mennyiségű hibás infót tartalmazó már már átverős youtube videókra, ha mindennel készen vagyunk akkor sem lesz leányálom, egyik játék ilyen megoldással lett dumpolva, másik máshogy, egyik ilyen launcherrel megy, másik amolyannal..., bocs ha nem megfelelő szintaktikát használok. Szerintem, ha csak olyan játékokkal akarunk a vitán játszani, amit nyugodtan és leárazáskor viszonylag olcsón letölthetünk PSN-ről is, akkor nem érdemes ezel kínlódni. Ha azonban homebrew-k, emulátorok, saját játék fejlesztése, tesztelése is érdekel, akkor hajrá!Összegzés:
Csúcs hardware, közepes játékkínálat, nem is a mennyiség, szerintem nem túl széles réteget elégít ki a kínálat, persze ez lehet azért alakult így, mert amit rossz tapitelón játszani, az pont jó ide, gondolok itt a pixelpontoságot igénylő nagyon durva platformerekre, de ha valakinek tetszenek a megjelent címek, akkor ne gondolkodjon egy percig se a gép tényleg brutálisan jó! -
jófejsrác
senior tag
válasz darkmore #11842 üzenetére
Nekem volt két Vitám (Oled és LCD-s is). Mindkettőt eladtam miután kijátszottam magam rajta a pár nagyob AAA címmel. Egyébként a gépet én is imádtam, baromi jól néz ki gyors és klassz kütyü. Szép a kijelzője főleg a PSP után. Nekem van PS4 így a remote play is elég frankón ment rajta + lehet második gamepadnak használni. Miután eladtam őket vettem egy PS vita TV-t 5k-ért így a Persona 4 Goldennel ha kedvem tartja játszogatok + sok PS plusz címmel.
ui.: Viszont ha sikerül neked megoldani, hogy a Vitán menjenek a snes/sega/nes emuk és a homebrew akkor én azonnali hatállyal vásárolok újra
-
chatran
őstag
válasz darkmore #11842 üzenetére
A játékkínálat persze masszívan kibővül, ha figyelembe vesszük, hogy minden PSP játék (persze az UMD lemezedet nem fogja vinni, mert nincsen benne UMD lejátszó) és a PSone classic játékok is mennek rajta, valamint van PS3+PS4 remoteplay is.
Ezt kifejtenéd kérlek bővebben, hogyan mennek Vitán a PSP játékok? Ps Store-ból lehet ezeket letölteni a Vita-ra? Az irányítás ezen játékoknál maradt az eredeti, vagy már a második analóg kart is lehet használni? köszi -
darkmore
tag
válasz chatran #11844 üzenetére
Ps storebol, ahogy látom, nagyon sok vita játék crossplatform buy, azaz som ps4, ps3 és szerntem minden psp és psoneclassic megy a vitán is. Második analógot nem használják a psp, psone játékok, bár cfw-nél elképzelhető, hogy van rá megoldás, ami azért jó lenne, mert pspre csak van 2 symphon filter és egy metal gear rész, amik nekem játszhatatlanok voltak egy analoggal.
Bocs, de nincsen több tapasztalatom még, cfw-t felkínlódtam, usb kapcsolat megoldva, retroarch-al szokásos emuk mennek (gb,gba,nes,snes,genesis,c64), most akarom beüzemelni a psp,psx játékokat, hátha van homebrew a második analóghoz. Psxre is mennyire jó lenne alien trilogyhoz pl, bár ott a vertikális kamera mozgatásra nem volt annyira igény. De portoknál is ki kell még próbálnom, quake1 ugye
-
mad1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● tilos a warez!
● tilos az adás-vétel!
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest