- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch
- iPhone topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszrap
tag
Köszönöm
-
-
SirRasor
addikt
Érdekes jelenség, hátha tudtok rá megoldást:
2db Windows Server 2012 R2-t upgradeltem 2019-re.
Látszólag semmi gond.
Egyiken RDP kapcsolat normálisan működik.
Másikon (az fájlszerver, bár gondolom nem számít) RDP kapcsolat mindig új sessiont indít. Tehát belépek, ki-X-elem, belépek megint és ezt eljátszom 5x, akkor 5db adminos session látszik a feladatkezelőben, amiből 4 disconnected, és 1 aktív.
Miért csinálja ezt?Make Love not war!
-
Gargouille
őstag
válasz SirRasor #27303 üzenetére
Ez a probléma, ha jól értem, ugye?
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
SirRasor
addikt
válasz Gargouille #27304 üzenetére
Igen, köszönöm, van is benne infó, amiket ki tudok holnap próbálni
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Gargouille #27304 üzenetére
Nem jutottam el a tesztelésig, mert ma kipróbáltam és már rendesen működik.
Annyi történt, hogy frissítések miatt várt egy restartot, amit éjszakára beütemeztem.
Azaz...Windows...újraindítás megoldja a hibátMake Love not war!
-
Gargouille
őstag
válasz SirRasor #27306 üzenetére
Azt írták ott a linken is, hogy egy ez bug a 2019-ben és csak frissíteni kell a Windows-t hozzá. Gondolom nem maga az újraindítás oldotta meg hanem, hogy települt a megfelelő patch. De örülök, hogy most már rendben van.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Hzsolsz
csendes tag
Sziasztok!
Ha bejelentkezek adminként a Windows SBS 2011-re, akkor csak a Windows SBS konzol fogad egy kék színű háttérrel. Nem látom az asztal ikonjait, sem a tálcát, de még a feladatkezelőt sem tudom elindítani. Szerintetek peszoptam valamit? -
Gargouille
őstag
válasz Hzsolsz #27308 üzenetére
Először nyiss egy fájlkezelőt és nézd meg a fájlrendszert, nem látsz-e furcsa nevű / kiterjesztésű állományokat. Ha benyaltál például egy ransomware-t az például így szokott kinézni.
-
Hzsolsz
csendes tag
válasz Gargouille #27309 üzenetére
Pont ez a problémám, hogy semmit nem tudok elindítani, se fájlböngésző, se egy program, se start menü, se asztal, semmi....még a feladatkezelőt sem (CTRL+SHIFT+ESC sem). Viszont ezen a szerveren vannak megosztott mappák, amiket a klienseken keresztül el lehet érni, és azokkal minden rendben.
-
-
SirRasor
addikt
válasz Gargouille #27307 üzenetére
Ez csak azért gáz, mert upgrade után az első dolgom a frissítés volt. Felment egy zsák frissítés mind2 szerverre (látszólag ugyanazok a csomagok), majd mind2 újraindult.
Az egyiknél elég volt, a másiknál nem?
1 nappal később megint kerestettem updateket és már csak 4 maradt mind2 szerveren. Oké, az a 4-ből valamelyik megoldta. De a másiknál meg alapból ment
Nem szeretem az ilyen anomáliákat...Make Love not war!
-
TheSaint
aktív tag
Biztonsági mentésre (a jelenlegi kaotikus rendszer kiváltására) használ-e valaki ilyen megoldást?:
[TANDBERG QuikStor 8636-RDX Storage Enclosure]Előnyök-hátrányok mondjuk egy mezei Synology NAS-hoz képest?
-
Gerr0XL
csendes tag
Sziasztok. Állami iskoláknál mit takar a levelezőrendszer? Exchange, esetleg valami linuxos megoldás? Köszönöm.
-
bon
őstag
válasz Gerr0XL #27315 üzenetére
Office 365 (ingyen jár), helyben már nem divat a levelező üzemeltetése, plusz pénz sincs a suliban rá.
[ Szerkesztve ]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
Segítség kellene: Van egy windows server 2012r2 mentésem macriummal, úgy kitudom e szedni a hálókártya beállításait a mentésből, hogy nem állítom vissza az image-t?
A gép amiről mentettem, már frissült server 2019-re, és nem ismerte fel az egyik hálókártyát. Ezt én kézzel frissítés után feltelepítettem, de a beállításokra nem emlékszem, viszont a tartomány vezérlő amit hyperv-vel futtat ez a szerver, meg erre a kártyára hívatkozna.A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Gerr0XL
csendes tag
Sziasztok. Valaki már vizsgázott Azure -ból? Jelenleg egy udemy kurzuson keresztül tanulok, közben egy free fiókkal gyakorlok. Ez egy közel 30 órás videóanyag, picit több, mint 3 hete kezdtem el készülni. Előzetes AZ/AWS tapasztalatom nincs. Megköszönném, ha a a már sikeresen levizsgázottak írnának a vizsgáról pár sort.
szerk:
A tervezett vizsga az AZ-104.[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz DopeBob #27318 üzenetére
Köszi, sikerült kinyernem az adatokat. Végül kiderült, hogy más volt a gond. A hyperv konzolban a virtuális kapcsoló kezelőben lévő hálózati kapcsolókat kellett újra beállítani és a virtuális gépeken átcserélni az újakra.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az Azure AD-ban miért van, hogy a beléptetés után (Hybrid Azure AD joined, tehát AD-ből vannak felszinkronizálva) még a gépnév jelenik meg a display name mezőben, de pár óra után a gépek egy részénél ez átváltozik az eszközazonosítóra/deviceid-re + _Windows_6/13/2023_10:36 AM?
Végigtúrtam a netet, de nem találtam semmi olyat ami segítene. Ha kiszedem dsregcmd /leave parancssal, majd újra visszaszinkronizálódik, akkor először megint a gépnév alapján jelenik meg, de aztán megint visszavált. Más gépeknél meg ez nem jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz Visormail #27323 üzenetére
[Some Azure ID devices names appears with their Device ID and not their name]
[Azure AD Hybrid joined devices display name gets changed to ID?]Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
tpotyka
tag
Sziasztok, nem rendszergazda vagyok, hanem felhasználó. Mint olvasható is.
Egy PC üzletben egy nem hozzáértő személy egy adatmásolás során elbaltázta a régi laptopom működését, az új laptop esetében pedig kérdések tisztázandók, bár a régi gép kapcsán itt, a fórumozók segítségével kb. összeállt, mi lett elszúrva, ill. mit lehetne tenni. Részletesebben ez a történés és a helyzetállás.: #150556 Pár releváns véleményezés: #140466 #150564 #150609
Van közöttetek esetleg olyan informatikus, aki gyakorlott szakértelemmel képes kezelésbe venni ezt a két gépet? Vagy: jó szívvel van javaslata a feladatra? Kérlek, jelezd, akár privátban, nagyon köszönöm!
Mivel alapból jó és jól elindított gépen dolgozom, ahhoz vagyok hozzászokva, hogy 8-10 évig rendszerszintű babrálás nélkül problémamentesen működnek a dolgok. A cél ezúttal is a jó működés visszaállítása, illetve ellenőrzése.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy a felhasználók időnként nem kapják meg az Office 365 licencet, vagy fél-egy napra elveszítik? Az Admin center szerint van hozzájuk rendelve E3 vagy E5 license, de az Outlook reklamál és az Office portálon is azt írja, hogy nincs license. Ma volt szintén két új belépő F3 és E3 licensel, akiknek nem látszott az Office portálon semmi, viszont nem is találtam meg azt a menüt sem ahol meg tudom nézni. Nincs hozzáférésem az Admin centerhez. csak azt tudom amit nekem továbbküldött a kollégám.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Fujitsu Primergy TX100 S2 szerverhez keresnék alaplapi vga drivert Windows Server 2019-hez.
Tud valaki segíteni egy linkkel?
Köszönöm! Üdv, Peti -
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Szerettem volna a laptopomon használni a Hyper V-t, de egy hibába ütkzök. Próbáltam kutani a neten, de ilyen típusú hibára nem találtam megoldást. Próbáltam a szolgáltatásoknál ki és bekapcsolni, de sajnos semmi. A biosban is be van kapcsolva elvileg a virtualizálás.
Esetleg tudtok valami megoldát? Ott tartok, hogy már újra telepítem ezt a vackot...
Egyébként Windows 11 fut rajta ha esetleg ez számít.
-
válasz Rinocerosz #27329 üzenetére
Ez a M fura karakter T a géped neve?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
F.E.K..
senior tag
válasz Rinocerosz #27331 üzenetére
Pedig az lesz az.. máté --> mμt ..
Nevezd át ékezet nélküli névre, lehet hogy simán megoldja...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
addikt
válasz Szakbarbár #27327 üzenetére
A 365 admin centerhez nekem sincs hozzáférésem, de nálunk is mondják, hogy a számítógépek egy része is elveszíti időnként az O365 device licenc-t, erről sem tudja nálunk se senki, hogy miért van.
Meg ahogy elnézem az egész azure is egy félkész valami, nagyítóval kell keresni benne olyan menüpontot ami nincs épp ki vagy bevezetés alatt, a funkciók fele előzetes verzió.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
nagyúr
Üdv!
Van itt iskolai rendszergazda? Privátban lenne 1-2 kérdésem. Nem technikai jellegű.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Néha ránézek a tűzfalra mik csesztetik a mikrotik portjait. Aztán a támadó ip címeket megnézegetem mik futnak.
Volt már default Windows server üdvözlőszöveg, RDP, cenos default webpage, stb. Portok össze vissza nyiltva.
Jószándékból adok ip-ket ha valakinek kell játszani de úgy hogy jelezze valahogy a tulajok felé hogy gáz van. Én már belefáradtam a jelentgetésbe hivatalos úton de lehet valakinek ez jó hobbi lenne gyakorolni. Vagy ha tudtok valaki etikus hackert aki foglalkozna vele azt is megköszönném!
Valahogy örülnék ha kevesebb zombi lenne a neten. Legalább a magyar Ip-ket letakarítani valahogy.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Új vagyok az M365 mentésben, ezért inkább kérdezek, mert a manual számomra nem egyértelmű mindenütt. Első körben csak és kizárólag levelezést szeretnénk menteni a Veeam Backup for M365 programmal. Az első kérdésem a retention policyval kapcsolatos: azt jól értem, hogy a Snapshot-based verzió az, ami úgy működik, mint egy kvázi hagyományos backup, tehát ha nekem 2 hét a megőrzési időszak, akkor 2 hétig minden egyes postafiók minden egyes eleme megmarad, a két hétnél régebbi levelek is? Tehát ha valaki 13 nappal később jön rá, hogy törölt valamit, ami kellett neki, de maga a levél a fiókban mondjuk 4 éves volt, azt is vissza tudom állítani? A másik, Item-level szint pedig a példánál maradva azt jelenti, hogy a mentésben csak a két hétnél fiatalabb levelek lesznek benne, az annál régebbieket pedig folyamatosan szanálja a rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz SirRasor #27340 üzenetére
Cégen belül mi se látjuk sok értelmét, de van olyan intézmény, ahol törvényi kötelezettség.
Illetve, ha nem elég az, hogy X napig tárolja a törölt leveleket, akkor is érdekes lehet vagy valaki fél attól, hogy az alkalmazottai szándékosan törlik tisztára a saját levelezésüket. -
Microsoft 365 admin felületen belül a felhasználók naptár megosztásait hol lehet kezelni?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Gombinyó
őstag
válasz E.Kaufmann #27343 üzenetére
Nem rég még nem találtam ilyet, sztem nincs rá lehetőség. Marad a powershell az exchange online modullal.
-
válasz E.Kaufmann #27343 üzenetére
Kicsit bővebben, hogy mit szeretnél kezelni?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
s.roland93
csendes tag
Sziasztok!
windows 2016 alatt AD fut és gondoltam törlök felhasználókat és töröltem is 200at és most újakat hozok létre. Az egyik felhasználó után egy olyan üzenett fogadott:az objektumok a következő okokból nem hozható létre: a címtárszolgáltatás elhasználta a relatív azonosítók készletét és utána bezártam és jött még egy hogy a kiszolgáló nem működő képes és nem látok rá az AD-ra de attól még kiszolgál csak nem látom.
Tud valaki segíteni mit néztem el?
Előre is köszönöm
-
Gargouille
őstag
válasz s.roland93 #27347 üzenetére
Esetleg ez a hiba lenne az?
-
setup
tag
Jól tudom, hogy egy NOKS-os iskolai rendszergazda (aki nem tanár is egyben, csak rendszergazda) az a minimálbér 110%-át fogja keresni 2024 januártól a legmagasabb iskolai végzettségétől függetlenül egy középiskolában az új törvény szerint? Ez komoly vagy nekik hogyan lehet valami egyéni bérmegállapodásuk?
Én is bedolgozom egy gimibe, de nem akarom elhinni, hogy ezt komolyan gondolják. Nem is csak az, hogy kik lesznek ennyiért a végeken, de ma például abba futottam bele, hogy az Oktatási Hivatal "Adafor" nevezetű programja 20 év fejlesztés után perpill ott tart, hogy egy víruskereső (Avast) törli a kommunikátor modulját, mert rosszindulatú kódnak látja és ennek utána semmi hibaüzenetet nem dob a program. Nem lehet vele küldeni és fogadni, mert a vonatkozó menüre kattintva dob egy ablakot, hogy indítsa el a kommunikátort. Kb. az egyetlen célja és értelme az lenne az egésznek, hogy kommunikál(na)
Közben az első vonalas arcok (pl. Deutsch Tamás) végig az oktatás digitalizációjáról beszélnek.
Kíváncsiságból: Ismer itt valaki olyan informatikai segédmunkást (nem rendszergazdát, csak informatikai segédmunkást), aki a minimálbér 110%-nak megfelelő összegért melózik és nem éppen állást keres közben? -
Rinocerosz
őstag
Igazából a szakmunkás minimálbér 110%, de gondolom te is erre gondoltál. Most volt egy papír amit alá kellet írni és abba annyi jó dolog van, hogy a NOKS dolgozók is kapnak 50 nap szabit + valami esélyteremtési illetmény, de azt nem tudom, hogy ezt mindenki kapja vagy csak a hátrányos sulik... na mindegy mert amikor számlát kell fizetni akkor ez édeskevés és az, hogy nincs egy nyamvadt bónusz az a nagy szivacs. (még karácsonykor se)
Én sok sulis rendszergazdát ismerek, de vagy már ott hagyták az egészet vagy éppen állást keres, de sokan inkább ugródeszkának használják, hogy be tudjanak írni pár év tapasztalatot és közben tanulnak... mondjuk programozni vagy valami egyetemet végeznek.
Magasabb bért most nem nagyon tudsz szerezni suliban még akkor se ha mester diplomád van mert a bértáblát valamiért nem akarják módosítani.
Én szeretem magát a szakmát meg suliba is elvagyok, de ha lesz jobb akkor megyek .
Az oktatás digitalizációjával annyi probléma van csak, hogy nincs ember aki mondjuk ssd-t rakjon a sulis gépekbe és mondjuk csapjon rá egy win10-et mert nincs rendszergazda és az ssd + ramok sok suliba csak ott rohadnak a polcon...
Deutsch Tamás a "porszívó" szerintem keveri a magyar sulikat a német sulikkal
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos autók - motorok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest