Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    Helló!

    Van egy céges szerverünk. Gitlab runnerek futnak rajta, meg docker konténerek. Ezekben meg DB-től az alkalmazás szerverekig minden. Nem sok ezer user-t szolgálnak ki. Ezek adják a fejlesztői és teszt környezeteket. Kicsit elfogyott már, és kiöregedett. A fejlesztés nem jöhet szóba. (Viszonyításként: i5 6600, 16GB RAM, 2x1TB WD RED RAID1, alapvetően átlag alkatrészek)
    Egy "új" szervert kell beszerezni. A jelenlegi Debian alapot vSphere váltja...
    Extrém igények nincsenek.
    CPU: 8 mag (plusz HT)
    RAM: 32GB
    HDD/SSD: 2x1TB SSD (Samsung PRO szériára gondoltunk)
    Torony kialakítás, UPS van.
    És kompatibilis legyen driver ügyben a vShpere 7-el.
    A jelenlegi gép nagyjából 5 éve van meg, így jól látszik, hogy nem exponenciális ütemben nőnek az igényeink. Jó lenne ha újabb 5 évig nem kéne kicserélni az egészet. Egy memória vagy SSD upgrade bőven belefér ha szükséges.

    Van egy elméleti keret...amit nem kell feltétlenül kitölteni. Bruttó 500K.
    Kaptam tippeket boltokra, hogy hol érdemes nézelődni új és akár felújított garanciális szervereket. szerverplaza.eu, serverlite.hu, interbolt.eu..stb

    Van esetleg olyan konkrét típus amit tudnátok ajánlani a fentiek alapján? Nézegettem már a linkeket de érdekelne mit lát több szem.
    Én alapvetően Dell irányba húzok...mert Workstation vonalon van jó tapasztalat.
    De alapvetően minden vélemény érdekelne amit egy ilyen beszerzés során érdemes átgondolni.
    :R

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák