Új hozzászólás Aktív témák
-
Fooler89
őstag
Elkezdték nálunk is bevezetni az ekréta (új magyar központi enapló) rendszert.
Annyi a baj, hogy a mostani címe az eléggé összetett (tanároknak).
Mivel van domainünk szeretnék egy aldomaint átírányítani ekretára.ekreta.domain.hu Cname centrum-iskola.e-kreta.hu.
Ezt fel is vettem de azt kapom, hogy nem található ilyen intézmény. (404-es hiba)Valami ötlet? Valaki csinált hasonlót?
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Fooler89 #17151 üzenetére
Elképzelhető, hogy az ekreta használja a címsorba írt domain nevet.
Esetleg egy gomb a könyvjelző eszköztárra, parancsikon az asztalra, stb.
Nálunk a suli honlapjára is kiraktak egy e-napló gombot, és a suliban az a kezdőlap. Tehát sokféleképpen megoldható hogy 1 kattintásra legyen, nekem a domain felvétele eszembe se jutott volna...[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
bon
őstag
válasz Fooler89 #17151 üzenetére
Részvétem, egy katasztrófa a rendszer, napi szinten derülnek ki a problémák, nem győzők írogatni az ügyfélszolgálatnak. Eddig bukta a rendszer számunkra.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
elmouse
aktív tag
Kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
Cégünk két telephelyen dolgozik és a második telephelyre valamiféle vékony klienses / RDP-s megoldást szeretnénk. A lényeg, hogy a file-ok ill. az ERP (Microsoft Dynamics Axapta) a központban lennének, náluk csak a nyomtatók (meg persze a vékony kliensek).
Jelenleg teljes értékű munkaállomásokat használnak, de a kapcsolat lassúsága miatt eléggé szenvednek.
Milyen megoldást javasoltok? Van-e ingyenes vagy azt felejtsem? Köszi!Ka nama kaa lajerama!
-
válasz elmouse #17157 üzenetére
Milyen net van a két telephelyen? Bérelt vonal? Wifi nem opció? Az RDS nem olcsó mulatság, de pl egy szerver asszem enged 3 RDP session-t egyszerre, ha több kell, akkor mindenképp licensz kellene. Voltak régebben trükközések dll cserével, de nem ajánlott.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
elmouse
aktív tag
válasz E.Kaufmann #17158 üzenetére
Legális ingyenes dologra gondoltam. A kapcsolat elég kaka, a világhírű amtel szolgáltatja. Bérelt vonal egyelőre még nem jött szóba.
Ka nama kaa lajerama!
-
válasz elmouse #17159 üzenetére
Azok meg kik?
Hány kliens kell?
Ha nem lenne nagyobb terepakadály és max 10km a táv (ha van torony akkor akár több is), akkor át lehet lőni Wifi-n is. Van már 24GHz-s engedély nélkül használható technika is, de az 5GHz-sek is jól használhatók.[ Szerkesztve ]
-
elmouse
aktív tag
válasz E.Kaufmann #17160 üzenetére
Hát ez az.
Maradjunk az RDP vonalon egyelőre. 6 kliens lenne.Ka nama kaa lajerama!
-
válasz elmouse #17161 üzenetére
Ha van Windows server és pl nincs ellőve az összes VM licensz (standardhoz asszem 1-2 VM licensz jár verziótól függően), telepítenék Hyper-V szerepkőrt, arra fel egy Windows szervert RDP szerepkörrel, kliens progikkal, olyan nettó 250e lenne a licenszköltsége, ha jól rémlik. De majd a profik leírják, ők hogy csinálnák
Ha jár a két VM licensz akkor lehet simán felraknék két vm-et és azokra 3-3 felhasználó fel tud csatlakozni egyszerre ingyen, bár hosszútávon licenszügyileg nem tudom, mennyire egészséges, de hekkelni nem kell hozzá. Akkor van gond, ha rendszergazdaként hozzá kell nyúlni a VM-hez, mert akkor asszem az egyik session-t dobni kell a munka idejére.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz elmouse #17159 üzenetére
világhírű amtel
Esetleg ha a második telephelyről a munkaállomásokat átvinnéd az első telephelyre a szerverterembe, helyére pedig vékonyklienseket tennél, amivel a munkaállomásukra csatlakoznak? Nem szép de olcsó megoldás
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
olloczky
senior tag
Hali
Sulis rendszergazdák. Egyik tanár szólt nekem ma, hogy arról értesítették, hogy nem tudnak levelet küldeni az iskolának, mert az "email tárhely megtelt". Na mondom az f.sza.. küldtem én is egy emailt, amibe csatoltam 3 darab képet összesen 12 MB mérettel, és valóban ilyen hibát kaptam gmailben:
"Final-Recipient: rfc822; *e-mail cím*
Action: failed
Status: 5.3.4
Remote-MTA: dns; mx1.sys.sulinet.hu. (*ipv6 cím*, the
server for the domain .....)
Diagnostic-Code: smtp; 552 5.3.4 Message size exceeds fixed limit"Néztem a sulinetadmin oldalán, ahová be van regisztrálva a felhaszánló a domain alá (ez a suli fő email címe amúgy), és kvótának 5 MB volt megadva de a maximum is csak 100 lehet. Na már most majdnem minden levlében van ugye valami csatolmány (általában pdf, doc, xls stb..) ami már réges régen elérte volna az 5 MB limitet. Most akkor hogy van ez? Az email szolgáltatás a sulinet rendszerében fut, nem külsős szolgáltatás.
üdv
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
válasz elmouse #17165 üzenetére
Ha OEM licenszeik vannak akkor cseszhetik, ott vannak RDS alapon mint új licenszekkel. Ha viszont dobozos vagy vállalati, akkor szvsz felpakolhatják VM-re, de kell valami licensz szaki véleménye.
bugizozi: +1, de hátha nem oem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
elmouse
aktív tag
-
olloczky
senior tag
válasz E.Kaufmann #17168 üzenetére
A kimenő levelek méretnéke kvótája? Mert 100-ra állítás után sem engedi elküldeni számára. Illetve akkor hol tudok tájékozódni a teljes email tárhelyéről? Mert erre nem találok menüpontot.
-
válasz olloczky #17171 üzenetére
Nem ismerem azt a rendszert. Bejövőre szokták inkább, de biztos be lehet állítani kimenőre is.
Message size exceeds fixed limit, valahol valaki megadta ezt a fixed limitet és nem hiszem, hogy a programozó égette bele a programba átállíthatatlanul.
[ Szerkesztve ]
-
olloczky
senior tag
válasz E.Kaufmann #17172 üzenetére
Igen az nekem is feltűnt :/ akkor lehet megejtek egy telefonhívást. Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
olloczky
senior tag
válasz sugarforce #17174 üzenetére
Igen ez valami sulinetes dolog, már felvettem velük a kapcsolatot, írtam nekik emailt Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz elmouse #17170 üzenetére
Akkor próbáld meg az egyik licenszet VM-re telepíteni, ha megy, akkor átmigrálod mindet, kliens oldalon meg telepítesz valami Linux-ot és bütykölsz egy kicsit, hogy automatikusan indítson egy távoli asztali kapcsolatot, vannak RDP kliensek Debianra, Ubuntura pl.
Ami cumi lehet, az a nyomtató, de hálózati nyomtatót a vpn-en át fel tudod csatolni a távoli gépre.Ha van felesleges licenszed, akkor simán csak windows-ból indíttass automatikusan távoli asztali kapcsolatot, a távoli windows meg távoli asztalon át tudja használni a helyi windows-ra felcsatolt nyomtatót elméletileg, gyakorlatilag nem próbáltam.
-
chepavel
aktív tag
válasz E.Kaufmann #17162 üzenetére
Szia,
Csak megjegyeznem, hogy 2 darab session mehet egyszerre, es jogilag az is csak abban az esetben, ha maintenance/management, egyeb esetben, pl altalanos munkavegzes nem engedett. A harmadik session megakad az elejen, es megkerdezi melyik active sessiont akarod atvenni.
Sajnos hivatalosan csak RDS a megoldas.Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
sanzi89
addikt
válasz chepavel #17177 üzenetére
Nem hivatalos megoldásnak pedig működik az RDP Wrapper.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
sugarforce
addikt
válasz E.Kaufmann #17176 üzenetére
ha van driver, akkor gyakorlatilag is.
-
elmouse
aktív tag
válasz CsodaPOK #17180 üzenetére
Na nézzük jól értem-e:
Van egy pl. Windows 2012 R2 Standard szerverem, rajta Hyper-V. Hyper-V-ben 6 db virtuális gép, mindegyik Windows 7, licence rendben, Volume Licensing. Mindegyik virtuális gépen engedélyezve az RDP, egyszerre egy virtuális géphez egy user csatlakozna.
Azt mondod, hogy egyszerre csak 2 virtuális géphez tudnánk csatlakozni?Ka nama kaa lajerama!
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #17175 üzenetére
Válasz: a sulinet korlátozza a kimenő / bejövő levelek méretét a szolgáltatásukban, ezeknek a mérete, nem haladhatja meg a 8 MB-ot.. csodás.. és amúgy 1 GB tárhely van, nem szigorú limitte. Ha nincs aránytalanul nagy forgalom, vagy tárhely abuse akkor hagyják túllépni, utána is csak figyelmeztetnek.
Más:
Squid proxy-t (win 2012 r2) állítanám be a klienseken. Nagyon érdekes dologba futottam bele.. röviden: amely gépeken van chrome, ott működik rendesen a proxy (facebook stb letiltva, más megy), ahol viszont még csak az edge van, ott nem.. feltelepítem a chromeot utána megy. Esküszöm ennyi beállítás történik, semmit nem állítok közben Feltelepítem a chromeot és működik a proxy.. ez így mi? szerk.: Vagy a chrome telepítése állít át valamit?
üdv
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz olloczky #17166 üzenetére
Használjatok Office 365-öt és nem lesz gond, suliknak ingyenes, könnyen üzemeltethető, gyors, stabil, plusz rengeteg extra szolgáltatás. A sulinet szeméttől mi már évek óta megszabadultunk.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Ma délután ennek fogok neki
Sajnos az elődöm nem igazán sokat törődött a kábel menedzsmenttel, valószínűleg hírből sem hallott még ilyen szót, de ez látszik is... Már megterveztem hogyan akarom szépre, átláthatóra megcsinálni, lesz vele munka. Kábelek már megérkeztek. A lényeg, hogy valakinek esetleg még van ötlete, hogy ebből a gyöngyszemből hogyan varázsolhatnék szép, átlátható racket? Első fázis mindenkinél gondolom a régi kábelek kukázása, hogy egyáltalán átlássam mi hova....
-
válasz elmouse #17182 üzenetére
Nem jól. Egy Windows serverhez 2 session indítható párhuzamosan, asztali Windows-hoz meg egy. Én (mint nem felszentelt papja a szent MS licenszeknek) úgy gondolom, hogy minden egyes virtuális Win7-hez indíthatsz egy távoli asztali kapcsolatot és nem köthetnek bele.
Csak arról ment az értekezés, ha Windows szerver rendszert akarsz használni távoli asztali kiszolgálónak, licensz nélkül hány kapcsolat használható, hogy ne kelljen annyi virtuális gépet üzemeltetni, és annyi licenszet elhasználni. De ha simán mozgathatod a licenszeket és van elég erőforrás akkor használj 6 virtualizált Win7-et.Lifer092: 2 Xanax és egy szövőnő
[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
válasz E.Kaufmann #17188 üzenetére
Ha a Windows Server-re munkavégzés céljából jelentkezik be a user (értsd: terminál szerverként használja és nem arra, hogy menedzselje a szervert), akkor RDS licenc kell. Függetlenül attól, hogy technikailag 2 session-t megenged.
Az egyszeri szőröstalpú Win 7-et nem is futtathatod virtuális környezetben, mivel az átlag licenc nem engedi meg. Ehhez kell az SA vagy a VDA, az adja a virtualizációs jogot. És licenc szerint akkor jelentkezhetsz be rá, ha az eszközöd, amiről bejelentkezel, rendelkezik hozzárendelt licenccel. Függetlenül attól, hogy technikailag bármiről felépül az egy darab RDP session a virtuális kliensre.
-
-
sugarforce
addikt
-
bugizozi
őstag
válasz E.Kaufmann #17193 üzenetére
Nah, mondtam én már az elején
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Lifer092
senior tag
válasz sugarforce #17194 üzenetére
Köszönöm! Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a dologból, két switch alapból kiesik, mert már leváltotta őket két új, így a korábbi 4 ből lesz 2. Van kék és fekete színű kábel, 0,5 és 1 métereseket rendeltem, meg 3 darab 2 méteres narancs a UPS-nek meg a szervernek.
Remélem sikerül úgy megvalósítani ahogyan gondolom, mert nem egy modern szekrény, nem igazán menedzselhető úgy mint egy mostani gyártású modern rack. Nézegettem azt is, de kizárt hogy belemegy a cég ilyenbe. Pedig a vezető irodájában lévő kis szekrény még ennél is katasztrofálisabb... De nekem már az is tökéletes ha minden kábel látható hová megy, becsukható az ajtó, meg van szellőzés....
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Iskolai környezetbe tud valaki valami ingyenes víruskergetőt? Avasték kezdik bedobni a kulcsot, és fizetősre váltják az Avast for Business Basic Antivirust.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
veterán
Sziasztok! ASAP segítségre lenne szükségem! Meglévő 0365 domainek alatt működő DNS rekordjait kellene új mezőkkel bővítenem. A névszerverek egy hazai szolgáltatónál vannak. Olyan típusú rekordokat kellene hozzáadnom, amit az aktuális DNS szerveren nem lehetséges, ezért a szolgáltató át akarja rakni a DNS-t másik szerverre, azonos tartalommal (kiegészítve persze az új rekordokkal). A kérdésem, hogy ezt követően kell-e tennem bármit az O365 alatt, validálni az új rekordokat, bármi, vagy mindegy, hiszen a DNS rekordok tartalma nem változik? Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest