- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sacrem
csendes tag
Sziasztok van egy Toshiba a 110 satellite noti, amibe szeretném a RAM-ot bőviteni. (2 GB-ig bővithető)
Gyárilag 512MB, DDR2 533Mhz- es Ram van benne.
Már próbáltam úgy hogy a gyárit kicseréltem egy új 1GB-os ra, és a szabad modulba is raktam egy 1GB-ost. Így persze csak kb10-15 percig működik majd összeomlik a rendszer. Ha a régi helyén hagyok egy 1GB-ost akkor működik, de ha a szabad foglalatba berakom a másikat akkor már nem. (Pedig mind a két RAM ugyanolyan specifikációkkal rendelkezik mint a gyári) . Mind a két ramot kiprobáltam külön-külön abba a foglalatba amibe a régi volt, és működnek is, tehát nem hibásak. Most akkor vegyek a gyárival megeggyező tulajdonságú 2GB-os RAM-ot és azt tegyem be a gyári helyére?, mivel a 2db 1x1GB os-ramokkal csak a gyári foglalatot tudom használni. Vagy van még valami amit esetleg figyelembe kell venni a RAM-nál, amit én esetleg nem néztem. Ez a gyári: Hynix Hynix (2Rx16 PC2-4200S-444-12), 512MB, 533 Mhz, DDR2
Ezek pedig az újak: Corsair (VS1GSDS533D2) ,1GB ,DDR2, 533MHz,/PC2 4200 SODIMM
( az hogy CL3, vagy CL4 befolyásolja e a működést illetve kompatibilitást? )
Új hozzászólás Aktív témák
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi belépő szinten
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest