Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
"Bár én csak teszteket láttam/olvastam de elvileg képminőségben is láthatóan jobb a Nikon."
Nem kicsit főleg a széleken.
Ehhez képest az összes Youtube blogger a Tamit vinné az ára miatt.
Én is azon agyalok, hogy a kölönbségből elmennék túrázni inkább valahova.Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
Expósorozatot mekkora lépésközzel szoktátok lőni? 0,3 vs 0,7 között gondolkodok. Leginkább olyankor használnám amikor a "legrosszabbak" a fényviszonyok és magasan a nap ezért nagy a különbség az árnyékos és fényes részek között. Ilyenkor jobb lenne a nagyobb átfogás (0,7) viszont nem tudom a végeredmény szempontjából mit kapok a 0,3-hoz képest ami ugye finomabb átmenet de kisebb tartományt ad ugyanannyi képből (9db- alá és felé lőtt képekkel).
Illetve miután az exposorozat az alap -akár expokompenzált- expozícióból indul el, ti hogy állítjátok be az alapképet?
Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #47493 üzenetére
Akkor gondolom expokorrekció nélküli a kiinduló kép?Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
válasz t72killer #47507 üzenetére
A sigma/ tamron már rég felnőtt optikailag. Lásd a Sigma Art-ok. A Tami új szériái is elég jók lettek lásd 70-200 G2 még úgy is, hogy nekik bűvészkedni kell a kommunikációval is. (A gyáriak mindig előnyben leszenek.)
Apropó tegnap benéztem gyorsan a 220V-ba megnézni a Tamron kiállítást és kipróbáltam a 70-210-et. Hát messze nem olyan gyenge mint a tesztek alapján gondoltam. (Sem a fókusz sebesség sem a képszélek.) Jövő héten viszem a vázam a tripontba aztán jobban megmustrálom.Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz *Ropi* #47514 üzenetére
Hehe számomra meglepő de, Flare tekintetében még úgy is jobb a két lesajnált, hogy a nap jobban belóg a képbe mint a Canon esetében. Persze ennek köszönhetően a Taminál nagyobb is a kontraszt vesztés, a sigma nem tudom, hogy csinálja... brutál..)
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
Pontosan. Amit most kalibrált Ropi az brutál. 50mm-en a +8 (Ha ez ekvivalens a nikon shift mértékegységével bár gondolom.) az kb. fél centi. Egy portrénál már pont bebuktad a szép éles szemet..
Ezek után szoktak jönni a lágy a kép meg nagyon ken és társai írások.[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
válasz t72killer #47712 üzenetére
Azzal csak annyi a gond, hogy majd 3x annyi mint az F mountos G verzio. Ráadásul az 50mm 1.8G nem is egy rosszul sikerült darab nyitva sem. (Félreértés ne essék jó lett a Z verzió nagyon de brutál ára van.)
Gondolom a kérdező spórolni akar a "vintage" obikkal.[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
..
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #47779 üzenetére
Ilyen gépre vágytam. Összerakták a felső középkategóriás DSLR-ek meg a MILC-ek előnyeit egy vázba. A gond, hogy az árukat is összeadták...
Ha valaha kinövöm a d750-et ezt venném viszont addigra már nem lesz érdemes megvenni mert annyival jobbak lesznek a MILC-ek.Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz t72killer #47812 üzenetére
Az ártól eltekintve szerintem jó az elképzelés.
Gondold el felhasználástól függően azért sokat lehet ebből profitálni. Nálam túrán tökéletes az OVF-es megoldás mert a fázis alapú fókusz rendszer elég ha meg nem akkor úgyis manuálozás van, cserében pedig hosszú akkuidő is rendelkezésre áll.
Ha portrézok -nagy ritkán- akkor MILC-ként használom a mostanit a kontraszt alapú fókusz pontossága miatt itt megint csak jól jön a hibrid lét és jöhet az eye af.
Mindez egy kipróbált bevált strapa vázban touch screennel. (nekem a Z6-ról leesik az ujjam így mindenképp bővítő kellene akkor meg már tök mindegy..)Az obik terén meg.. aki nem tud az F mountos G-s obikkal jó képet lőni az a Z-vel sem fog. Technikailag nyilván jobbak az újak, viszont a kép nem attól lesz jó.
-
rekid
addikt
-
rekid
addikt
Tokióra D6-al készülnek az meg még ha jól tudom F mountos lesz.. nem hiszem, hogy addig a Z-re erőltetnék a nagy telét. Nem véletlen jött most ki a 120-300 f2.8.
Bár legyen úgy.Szerk.:
Tévedtem: https://pixinfo.com/hirek/2020/01/09/kilenc-nikkor-z-objektiv-varhato-iden/[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz Throme #47872 üzenetére
Na persze.. látod már az is túleffekt ha kontrasztot emelsz + a tárgy és a háttér között 1/3-2/3 FÉ különbséget csinálsz...
(#47870) anaqer: Nem +1FÉ-re lett volna szükségem hanem több háttér mosásra. (Meg vagy 40mm-re amit megadott volna egy 2.8-as standard zoom a fenn lévő UWA helyett.)
-
rekid
addikt
válasz RP1980 #47904 üzenetére
Ha nagyon maximalista akarnék lenni, akkor én eladnám a 18-105-öt meg a 35mm f1.8-at.
Utána megvenném a 17-50 f2.8 sigmát. (70-80K)
Aztán ha nagyon kell lőnék egy 70-200-at f4-ből. (Tami vagy Nikon)Így tájra meglenne az UWA és a tele.
Általános zoomnak a 17-50.
Portréra ott az 50 f1.4.Persze neked kell tudnod tényleg mire van szükséged.
-
rekid
addikt
válasz RP1980 #47914 üzenetére
Jobbnak jobb. De hogy neked ez szemmel látható e azt csak te tudod megmondani.
85mm 1.8g vel mehetnél a -kis túlzással- a világ végére komponálni hacsak nem részletfotókat szeretnél csinálni.
-
rekid
addikt
válasz robi1979 #47945 üzenetére
Minden évszakban, de a téli még mindig tart..
-
rekid
addikt
válasz robi1979 #47950 üzenetére
d750 az esküvőfotósok nagy kedvence, nem véletlenül. Nekem csont nélkül megy vele a godox Xpro (ugyan az mint az x2t csak nagy kijelzővel vakupapucs és bt nélkül.)
Ha nem akarsz mindenáron milcet akkor eléggé best buy árban van. Illetve most jött ki az utódja a d780 aminek livew view fókusza megegyezik a z6-al. Így kapsz egy 2 in 1-et. Igaz most még horror az ára.Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz robi1979 #48021 üzenetére
Én d750-en használom túrákon a 17-35 Tamit. Nagyon jó vétel volt, nem bántam meg. (Nálam kritérium volt a f2.8 legalább a széles oldalon, kis tömeg és, hogy használhassam a csavaros szűrőim.)
Portréra tökéletes az 50-es és a 85-ös G verzió. Mind kettő nagyon jól sikerült darab. Amit még szoktak használni és "legendás" az a Nikon 135 mm f/2 D AF DC.
"Illetve régről megmaradt még egy Tamron 28-75 2.8-am, XR Di (régi) verzió. Ez mennyire használható szerintetek D750-en?"
-
rekid
addikt
válasz robi1979 #48024 üzenetére
Ott van a csoport leírásában "a09"-es variáns. A csoport 2006-óta létezik..
Tami honlap szerint:
Gyártói cikkszám: "a09"[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz robi1979 #48030 üzenetére
"Rekid! Baszki! A09 az enyém! 1x fölraktam willhabenre, de örülök neki hogy nem vitték el!"
Még a végén kiderül, hogy a fotós számítFigyi a legegyszerűbb ha fogod magad és bérelsz egy d750-et 1-2 napra és kipróbálod.
Sohasem volt nikon 18-35-öm nem tudom, hogy teljesít a Tamival szemben. Van egy rakás teszt mindkettőről a neten nézd meg melyik szimpibb neked. A Tami picit szélesebb és 2.8-ról indul a Nikonnal szemben. Hacsak nem astro fotóznál nem túl nagy a diffi.Elvileg picit van a Tami mögött a cameralabs szerint:
Compared to Nikon 18-35mm f3.5-4.5G
"The Nikon 18-35mm f3.5-4.5G ED is the lightest of the lenses tested here, compact in size, and reasonably priced. Although its design is from 2013 it still performs quite well on a 46MP D850: It is just a tad behind the new Tamron 17-35mm in optical performance. Although it lacks the f2.8 focal ratio at the short end and also starts at 18mm instead of 17mm the Nikon is a worthy compact wide-angle-zoom on FX bodies or for those who want to keep their options open for a future upgrade to a full-frame body. Good points: Good image quality in the DX image-circle; weather sealing at the lens-mount; quiet AF operation; small package; reasonably priced. Bad points: Needs stopping down to f8 to produce good FX-corners; barrel-distortions at 18mm hard to correct; slow AF. Still it earns a Recommended and for prospective buyers it being an original Nikon lens might be an additional bonus."Sajnos nem Tirolban lakom.
-
rekid
addikt
válasz r.levente75 #48044 üzenetére
Az kvázi új. Itthon 250 körül van az új ára és szürke importtal sem kapod meg 210-nél olcsóbban..
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz r.levente75 #48048 üzenetére
Most láttam a hirdetést.. nem néz ki rosszul..
Jelentene bármilyen előrelépést felhasználásodban a d7200-höz képest? (Egy d750-re váltásban nagyobb előrelépést látok.. igaz az durván egy százassal fentebb van..)Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz r.levente75 #48075 üzenetére
Most láttam, már 260 körül van 28ezer expos d750...
-
rekid
addikt
válasz robi1979 #48085 üzenetére
Asszem 150e hivatalosan.
Itt meg a gyakorlat ugyan nem túl nagy mintavételi tartománnyal.
Amúgy ha az esküvősöknek jó munkára ahol aztán jön az expo rendesen.. akkor hobbira sem rossz. (Persze bele lehet szaladni egy peches darabba mint mindennel.)Gyáva népnek nincs hazája!
-
-
rekid
addikt
válasz AuraSync #48193 üzenetére
1. Jellemzően jpg-ben fotózásnál van értelme ha nem dolgozod ki a képeket LR-rel vagy más progival. "Elkeni" a zajt részletet buksz. Ha rawban fotózól megtudod tenni utólag is a zajcsökkentést miután kidolgoztad a képed.
2.Szintén jpg-nél használatos. Ha utólag dolgozod fel, úgyis magad állítasz mindent.Gyáva népnek nincs hazája!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest