Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz lkksioskdl3 #14234 üzenetére

    Valószínűleg azért van benne valami.
    Egyik ismerősöm a húsiparban dolgozott sokáig és még 2000 körül voltak kint Németországban üzemlátogatáson, ahol az egyik prémium tápgyártónak is beszállítója volt a húsüzem.
    A durva az volt, hogy 3 kategóriába válogatták a színhúsokat:
    1, prémium húsok egyedileg csomagolva vagy éttermeknek
    2, jó minőségű húsok az állateledel gyártónak
    3, átlagos minőség hipermarketek polcaira

    Ettől függetlenül az én tapasztalatom mind kutya, mind macska esetén az, hogy egy jó genetikájú állat tejbe mindenféle emberi étel maradékán is felnő és hosszú, egészséges életet él, ahogyan anyámék, nagyanyámék tartották őket és többnyire 15-20 évet egészségesen megért kutyák és 10-15 éves macskák voltak, amiket a végelgyengülés vitt el, nem a betegség.
    Nekem a pekingi pincsim 16 évet élt és megevett mindent.

    Egy macskának a mozgás sokkal fontosabb mint a táp minősége. Ezért nézem rossz szemmel, mikor bezárnak egész életére 40 m2-re egy olyan állatot, aminek az élettere ideálisan több km2.

    Nekünk is bent vannak, de akkor megy ki amikor akar. Természetesen elfogadom, hogy ezt egy 50-100 ezer forintos maine coon vagy brit esetén nem lehet megtenni, ezért nincs is ilyen macskánk, mert sajnálnám bezárni a 4 fal közé. Így meg van a kockázata, hogy elütik, megsérül, összeverekszik másik állattal, de 100x kiegyensúlyozottabb életet él és egy állattartó számára szerintem ennek ugyanolyan fontosnak kell lennie, mint az, hogy a gazdi kiskedvences igényei ki legyenek elégítve.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák