- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz gurabli #108316 üzenetére
Az M20X-et én kizárnám. A 30-as már nem rossz. Szerintem a 40-es jobb hangú, de az meg jobban szorít. AT-ból ebben az árkategóriában az AVC-500-as lenne a legkényelmesebb és adapter is kell legyen a csomagjában. Hangját sajnos nem hallottam, csak egy nagyon hasonló nyitott verziójának (TAD-500), az kényelmes volt a kisfiaimnak is. Automatán beállítja magát, ha felrakod a fejedre.
-
s4tch
veterán
válasz gurabli #108316 üzenetére
Shure vonalon is nézelődj. Az SRH840 parádés volt, ha az SRH840a (új verzió) is hozza azt a hangot, akkor azt fontold meg az Audio-Technicák helyett. Az SRH440 is jobb lehet ilyesmire, mint az említettek.
#108320 gurabli: "Amúgy jól gondolom, hogy zongorához jobb a zárt? Akkor csak a zenére tud figyelni, nem zavarja semmi."
Nincs jelentősége, ha épp nem különösebben zajos a lakás. De az a helyzet, hogy nyitott, olcsó, könnyen hajtható (a zongora fejes erősítője nem lesz épp combos), jó hangú fejest én sem tudnék mondani hasonló áron a Shure-ok ellenében.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz gurabli #108325 üzenetére
Bár nem hozzám jött a kérdés, de azért került szóba a Shure 440, mert az árkategóia talán legsemlegesebb fejhallgatója, ezért a felhasználáshoz kizárólag a hangja alapján ez lenne az egyik legmegfelelőbb. Csak - mint ahogy szoktam mondani - a hang, csak 1 szempont a fejhallgatónál. Az, hogy ne nyikorogjon, meg a kényelem egy másik. És ebből az igényhalmazból kell/célszerű egy kompromisszumot összehozni, mindnekinek a saját igénye szerint.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz gurabli #108325 üzenetére
A totális csúcs minőség nem ez; csak arra utaltam, hogy ami hangban egy számmal jobb lehetne, ahhoz komolyabb erősítő kell. Ezekbe az elektronikákba általában gyenge fejhallgató erősítőt tesznek, nem érdemes hozzájuk magas (azaz ~250 ohmtól magasabb) impedanciás, nem érzékeny fejest venni. Az említett zárt fejesek nem nehéz esetek.
Egyébként az SRH840 egy megbecsült stúdió fejes, és állítólag az SRH840a (tehát az 'a' végű), most futó verzióban a Gzula által kifogásolt felépítésen javítottak elsősorban. Az új verziót még nem hallottam. Az ATH-M20-30-40-50x sornál az SRH840 egy semlegesebb hangú eszköz, zenéléshez én azt venném - de ez a saját preferenciám. Mindenesetre az említettek közül kerüld el az M20-at, azt leszámítva nagyon nem tudsz mellényúlni, bármelyiket is választod.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz gurabli #108342 üzenetére
(Bár nem hozzám jött a kérdés...) Hangra igen, a 361-es az egyik (ha nem a legjobb) általános jelleggel az árkategóriájában. Minőségre szokott panasz lenni, de nem annyi, mint a Shure-okra. Egy próbát megérhet, a pudig próbja meg az evés. Ha van keret rá, vsz. a 361-es egy jobb választás lenne. Azt nem tudom, hogy a csomagban van-e adapter.
Hogy teljes legyen a kép, ott van még a Beyerdynamic DT240pro, meg a Yamaha MT-5-ös is. Ezek mind nagyszerű fejhallgatók. Szóval ezekből is válogathatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz gurabli #108344 üzenetére
Igen. Azért itt a fórumon nem ennyire jellemző a panasz a 361-371-es sorozatra, valaki esküszik arra, hogy semmi baja nincs vele, de ezért van ellenkező vélemény is.
AT-knál meg 3-4 év után a műbőr málik le, de attól max csúnya lesz. De ez minden fejhallgatóra igaz, ami műbőrrel van borítva, az le fog málni.
Ezekkel sajnos számítani kell. Egyik fejhallgató se az örökkévalóságnak készül, mindegyiknek van legalább 1 gyenge pontja.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz gurabli #108344 üzenetére
Nincs gyári cserepárna. Nem tudom, mennyi ideig bírja a párnája, 2-3 évnél valószínűleg nem tovább, és utána hogyan tovább? Alternatív párnával lehet próbálkozni, kérdés a kényelmük, szigetelésük, na meg a hangzásra gyakorolt hatásuk. Ezért nem tudom fenntartások nélkül ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest