Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz s4tch #106477 üzenetére

    De ez is az elvárásokon múlik.
    Egy fül/fejhallgatós rendszer van annyira "mesterséges" módja a zenereprodukciónak, hogy én pl úgy állok már hozzá, hogy a valósághűség nem érdekel, pontosabban nem általánosságban. Nekem elég ha a sajátos módján immerzív, nyugodtan csapjon be és prezentája a valóságnak egy torzított képét, mert az is jó élmény.

    Még pár éve láttam ezt a videót: How Does Mirror’s Edge Still Look This Good? , a hyperrealizmusról. Hogy talán a valóságot nem kell valósághűen rekreálni, a stilizálásnak, a mesterségességnek, a valóságtól való elrugaszkodásnak igenis megvan a helye.
    Még JBP mondta, hogy a történetek, a fiction valóságosabbak, mint a valóság, mert a valóség esszenciáját foglalják magukba.
    Ezek mindig eszembe jutnak, mikor a fejhallgatózás valósághűsége kerül szóba, annak ellenére, hogy nem hiszem, hogy jól párhuzamba hozhatók. De gondoltam mégis megemlítem.

    Tehát igen, a fejhallgatózás valótlansága egyszerre előny és hátrány. Hogy melyik, az az alany hozzáállásától függ. Lehet keresni a valóságot és csalódni, mert -a fejes/füles alapú zenehallgatásnak: nem lehet annyira sem valósághű, mint egy hangfalpár- vagy szivélyesen fogadni a fejhallgatók sajátos, virtuális valóságát. Ami lehet módosított, kompresszált, torzított, "processzált", stilizált és bizonyos tekintetekben hyperreal. :R

    Én szeretem a hyperreal hangzásjegyeket, mert érdekes. Azthiszem mondhatom, hogy a 400i-ben az ének hyperreal és ez relevánssá teszi. :K

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák