- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
álommanó
csendes tag
Szia!
Olyan problémám lenne az Aida-val,hogy nem írja ki egyáltalán a tápfeszültség értékeket.
A
weboldalról letöltöttem az aida64extrem590 és az enginel580-et még azt sem írja,hogy trial vagy valami.Ez a hiba jelenség azóta adott mióta lapot és tápegységet cseréltem.
Kiváncsiságból megnéztem tört portable verzióval is, ott sem jelenik meg semmilyen érték sem semmi.
ASUS ROG STRIX Z270H
BE QUIET! Straight Power 10 600WMeeg tudnád mondani miért nem írja ki a tápegység feszültség értékeit és,hogyan írattathatnám ki??
-
betyarr
veterán
üdv!
most vettem nemrég egy g4560-as procit és egy asrock h110-tm lapot.a biosban a procinak 46-50 celsius fokot láttam,viszont az aida jóval kevesebbet mutat (kb 31-32 fok).melyiknek higgyek?
illetve,az miért van,hogy csak 1 magot mutat az aida,holott a cpu 2 magos? 5.60.3700 az aida verzió. -
Fiery
veterán
válasz betyarr #4355 üzenetére
Nem mindegy, hogy melyik CPU hofokot hasonlitod melyikhez. Altalaban tobb hofokot is mutat az AIDA64, es azok kozul altalaban a sima "CPU"-nak cimkezettet lehet osszevetni azzal, amit a BIOS Setup jelez. Arra azonban figyelned kell, hogy a BIOS Setup-ban nem tudjak a CPU-k hasznalni az energiata sporolo trukkoket (pl. C1E, SpeedStep), es emiatt teljesen normalis, hogy nyugalmi allapotban a BIOS Setup-ban lenyegesen magasabb hofokon jarnak a processzorok, mint Windows alatt.
Az 1 magot talan azert jelezheti, mert tul regi AIDA64 verziot hasznalsz. Probald ki a legujabb, 5.90-es verziot is.
-
Franklin
addikt
Üdv Fiery Mester,
Androidos AIDA nem tudja megmondani, hogy a készülék milyen frekvencia-sávokat ismer?
Jó lenne tudni, hogy a mobil ismeri-e a B20-as 800 MHz-es frekit.
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Ha Aida64 stabilitásteszttel is ellenőrizni szeretném a tuningolt i5-4670K-s CPU-m, akkor mit ikszeljek be? Stress CPU? Stess FPU? Stress cache? Esetleg mind a hármat? Minimálisan mennyi ideig fusson a teszt? Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Fiery
veterán
válasz Anubis_9 #4362 üzenetére
Attol fugg, mit szeretnel ellenorizni. Ha a hutest akarod stresszelni a leheto legtobb disszipaciot okozo koddal, akkor csak az FPU-t ikszeld be, semmi mast. Arra viszont figyelj, hogy a Haswell processzoroknal sajnos teljesen normalis, hogy olyan extrem terheles alatt, mint amilyen az AIDA64 Rendszer stabilitasteszt FPU altesztje, a CPU throttlingol, azaz tulmelegszik. Normal hasznalat kozben ez nem jelentkezik, es a Skylake, Kaby Lake (valamint a Haswell elotti) processzorokra sem jellemzo ez.
Ha hibat akarsz keresni, akkor CPU+FPU+Cache. A RAM-ot is beikszelheted negyedikkent, de annal a legjobb az, ha kulon futtatod par oraig. Minden esetben celszeru legalabb nehany oraig futtatni a tesztet.
Ha a RAM altesztet beikszeled, figyelj ra, hogy a teszt futasa kozben ne hasznalj mas programokat, ugyanis a RAM teszt teljes egeszeben "felzabalja" a fizikai memoriat. Emiatt, nagyon lassan fog futni minden mas program, hiszen a lapozofajlt (swap file) lesz kenytelen a Windows hasznalni azokhoz.
Amennyiben a szamitogep (pontosabban a Windows energiagazdalkodasi semaja) ugy van beallitva, hogy aludni menjen X perc utan, akkor celszeru a teszt inditasa elott meggyozodni arrol, hogy az AIDA64 Rendszer stabilitasteszt / Preferences (ablak aljan gomb)-en belul a General fulon a "Prevent the computer from going to sleep" opcio be van ikszelve. Ez az opcio csak az AIDA64 legujabb, 5.90-es verziojaban talalhato meg.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Szia! Nem a hűtést szeretném próbálgatni: egy Hyper Z600-as hűtőm van kiegészítve egy 12 cm-es Noctua ventivel. Az érdekelne, hogy 4.0 - 4,2 - 4,4GHz-en mennyire stabil a proci. Akkor ha jól értem, elég ha a Stress CPU és a Stress Cache lesz beikszelve? Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
törölt tag
Egyébként a Prime95, Linx, Intel Burn test és hasonlók miben különböznek az Aida tesztelőjéhez képest? Én már hosszú évek óta nem foglalkozom tuninggal, de annak idején kizárólag a Prime95 stabilitás volt bármire is mérvadó, pedig már akkor is volt az Aidaba építve és nem igazán használta senki.
-
Fiery
veterán
válasz #90933760 #4366 üzenetére
Mas es mas stressz teszt kodot hasznalnak a kulonfele programok. Egyik sem 100%-os, hiszen a stabilitas es az instabilitas sem irhato le matematikai kepletekkel, nem definialhato, nem megfoghato, maximum korulirhato jelenseg. Emiatt a legjobb az, ha mindent hasznalsz, es nem egyetlen szoftverre tamaszkodsz. Voltak olyan mokas konfigok is, ahol az AIDA64 es Prime95 is ment orakig, hiba nelkul, de aztan ha a stressz teszt kozben nyitottal egy Firefoxot, azon belul 4-5 bongeszo ablakot, akkor fejreallt a gep
-
arabus
addikt
Szia Fiery!Hogyan tudom azt megoldani hogy minden értéket mutasson
meg a teszt?Tudnál esetleg tanácsot adni?Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz #90933760 #4369 üzenetére
Köszönöm.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
CirrMee
addikt
Valamikor éjjel elszállt valami, onnantól fogva https://www.aida64.hu/letoltes oldalról semmit sem lehet letölteni, A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt. Telepített verzió ha el is indul nagy sokára pl bekapcsolt Sensor panel használatával, a külső IP cím modul nem üzemel a panelon, sensor panel kikapcsolásáig random fékezi magát a programot.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
lvitya
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy viccesen hangzik és nem ez a legfontosabb dolog, de esetleg retró hw (egész pontosan egy Shuttle HOT-433 lap) jobb támogatása működhetne?
Gondolok itt ilyenekre, mint pl. memória típus és időzítés, ill. external cache detektálás, memóriateszt nem működik, lapkakészletre unknown-t ír az összegzésnél, az alaplap szekcióban viszont felismeri[ Szerkesztve ]
-
-
Fiery
veterán
válasz MasterDeeJay #4377 üzenetére
Biztonsagi okokbol a DIMM TS erzekelo tamogatas alapesetben le van tiltva. Engedelyezni a fomenu / Fajl / Beallitasok / Stabilitas oldalon tudod. Azutan inditsd ujra az AIDA64-et, hogy a valtozasok ervenyesitesre keruljenek.
-
-
128bit
tag
-
core i7
addikt
Sziasztok jártam már itt ezzel a problémával
De most olyan van ,hogy megnnyitom aida érzékelők fület semmit nemcsinálok és néha 1 másödpercre felpörög a vízhűtő venti
Ezelőtt voltak még olyan furcsaságok ,hogy 1x aida nem jelzett hőfokokat és nem prögött fel vízhűtő venti CPU MAX terhelésen ilyesmi
Akkor aztmondták ,hogy a 990xcpu-m hőérzékelő rossz de mutatja rendesen a hőfokokat valaki valami ötlet? -
Fiery
veterán
válasz core i7 #4386 üzenetére
Azert kerdeztem az USB-t, mert bizonyos, USB-vel csatlakoztatott vizhutesek furan tudnak reagalni a detektalasra, de ez nem all a Te vizhutesedre. A felporgesnek akkor csak az lehet az oka, hogy egy pillanatra, a szenzorok keresese (detektalasa) felnyomja a CPU terhelest es azzal a CPU hofokot is, es erre reagal a vizhutes.
-
Fiery
veterán
válasz core i7 #4388 üzenetére
Az akkor fordul elo, amikor az AIDA64 nem tudja betolteni a kernel driverét. Ez lehet jogosultsagi problema (nem rendszergazdai jogosultsagu felhasznalo futtatja az AIDA64-et), lehet pillanatnyi zavar a Windowsban (egy rendszer ujrainditas ezt meg szokta oldani), vagy egyszeruen az AIDA64 nincs korrektul feltelepitve, es az AIDA64 kernel drivere (KERNELD.X64 fajl peldaul) hianyzik.
-
core i7
addikt
Habár az viszont érdekes ,hogy akkor amikor ez történt a vízhűtés ventije nem pörgött fel cpu max terhelés alatt sem
14xy rpm volt egyfolytába mostmár felmegy 1900 ig is nem tudom mi volt az oka valo igaz sokszor reseteltem gépet előtte egymásután
majd gépre win10 tettem és megjavult lehet rendszer zavarodott meg
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Szia Fiery! Ha veszek egy ilyen memóriahűtőt ([link]), akkor van-e valamilyen módja, hogy aidával lecsekkoljam az előtte-utána hatását? Sokan írják ott alatta milyen jól hűt, én egy kissé kételkedem ebben, de szívesen kipróbálnám, 500Ft nem pénz érte és mivel egyoldalasak a ramjaim még meg is maradna a fele. Érzékelőknél alapesetben nem írja ki a ramok hőjét, valahol máshol esetleg lehet nézni vagy következtetni erre valahogy? Köszi.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Minden indításnál netre akar kapcsolódni az Aida. Ezt most tiltottam, mivel manuálisan szoktam frissíteni. Szeretném megkérdezni, hogy a frissítésen kívül még mi miatt lenne rá szüksége?
Tiltottam, de 1-2 másodpercenként! a végtelenségig próbálkozik különböző portokon. Ezt miért csinálja?
A vírusirtóm naplózza ezeket és annyira dolgozott a HDD, hogy már nem tudtam elképzelni mi a gondja.
Ez egy részlet, de végtelen lenne... -
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Tudtok olyan szoftvert ajánlani Windows operációs rendszerre (XP és 10 is), valamint Android rendszerre, ami ingyenes alternatíva (ha szerényebb is) az Aida64-nek?
Korábban a SIW-et használtam, de ez sem ingyenes már.Köszönettel várom a javaslatokat.
-
Fiery
veterán
válasz zsoltip #4398 üzenetére
Az androidos AIDA64 ingyenes. Alternativaja lehet pl. Ampere, Castro, CPU-Z, DevCheck, HWMonitor.
Windowsos alternativak: CoreTemp, CPU-Z, GPU-Z, HWiNFO, HWMonitor, RealTemp, SIV, SpeedFan. Azt nem tudom fejbol, hogy ezek kozul melyik megy XP alatt is, de jo esellyel mindegyik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest