Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• B.Tamas

csendes tag

válasz Milan24 #10339 üzenetére

Én most vettem nemrég az MSI GX720X-et és igazaból elégedett vagyok vele teljesen.
    Jah igen előre elnézést szeretnék kérni, hogy a tesztben sajnos nem tudtam olyan részletes eredményeket közölni mint például a terhelés alatti hőmérséklete a notinak 6 részre bontva, vagy a képernyő színhelyessége, illetve a zajszint mértéke. A megfelelő eszközök nem állnak a rendelkezésemre :)

Picit részletesebben:

A vas maga:

Konkrét specifikációkra nem is pazarlom a szót, hisz a gyártó weboldalán bárki elérheti a részletes leírást:

[link]

Nem feltétlen a GX720X hez tartozik, de az MSI notebookjait ellenörző procedúráról egy kisfilm: [link]

A tesztelés közben kicsit eltérően a megszokott körülményektől egyidejűleg a Windows 7 (Vienna) operációs rendszert is kipróbáltam. Az általam mért adatok eltérhetnek más rendszereken természetesen, főleg ha figyelembe vesszük, hogy más power planeket is használhatunk :)

Benchmark:

Tesztelésre a 3dmark'06-ot használtam default beállításokon. Hálózatról üzemeltetve a gépet egész szép pontot kaptam (5200), ha lehuztam a hálózatról a Win7 leszabalyozta az órajelet így nagyjából az elért pontszám 2100 körül van.

Adapteren:

Aksin:

Ugye a laptopot úgy forgalmazzák hogy beépített overclocking van benne. Leteszteltem hát ezt is. A Turbo gombot csak akkor lehet használni, ha hálózatra van dugva a gép. Ez még a kisebb probléma lenne, viszont semmilyen órajel emelkedést nem vettem észre a Rivatunerben, csak a ventillátorok kapcsoltak magasabb fordulatszámra. Ennek ellenére rejtélyesen 150 ponttal többet adott a 3dMark'06 "Turbo" módban. Lehet másnak más tapasztalata van ezzel a gombbal, és csak a driver kisebb inkompatibilitása a windows7-el miatt volt számomra kevésbé "hasznos" ez a funkció. Természetesen az összes driver működőképes Win7 alatt, azonban pár helyen a konfig menük nem hajlandóak lefutni. Sajnos másik op rendszeren nem volt időm tesztelni.

Turbó Gombbal:

A frekik változása adapterre kötés után:

Gaming:

Igazából szeretek játszani, ezért is kerestem olyan notit aminek rendes VGA-ja van nem pedig integrált x3100-as :) Van pár elég új játékom, de komolyabb izzasztást játékkal még nem végeztem a notin (Crysis). Általában a játékokat igyekeztem a monitor natív felbontásán tesztelni (1680*1050).

Kezdem is egy új játékkal. Mirrors Edge. Nem féltem a beállításokat maxra tolni, és így se esett le az FPS em jelentőssen.

Beállitások:
    Felbontás: 1680x1050
    Textúra részletesség: Highest
    Grafika minősége: Highest
    Élsimítás: x2
    Physx: Off (fagy a játék ha be van nyomva)

FPS: Fixen 20 fölött marad kültéren is.
    A turbo gomb benyomása után ez az érték 22-24 körülire emelkedett.

Régi kedvencem a TF2: Ugye ez már a megújitott Source motort használja.

Beállítások:
    Res: 1680x1050
    Model detail: High
    Texture detail: Very High
    Shader Detail: High
    Water Detail: Reflect All
    Shadow Detail: High
    Color correction: Enabled
    Antialiasing: 16xQ CSAA
    Filtering mode: Anisotropic 16x
    Motion Blur: Enable
    HDR: Full

FPS: Nagyobb harcokban sem esik 25 alá, zárt terekben pedig 40 fölé és megy

COD4:

Res: 1680x1050
    Anti-aliasing x4
    Shadows: Yes
    Specular Map: Yes
    DoF: Yes
    Glow: Yes
    Number of Dyn. Lights: Normal
    Soften Smoke Edges: Yes
    Ragdoll: Yes
    Bullet Impacts: Yes
    Model Detail: Normal
    World Detail: Normal

FPS: 17-25 között

World of Warcraft:

Egy picit kilóg a jaték egy teljesítményteszt sorából, azonban a popularitása illetve az új patchek nyomán fellépő eszméletlen memória használata végett nyugodtt szívvel teszem ide az FPS eredményeket.
    Beállítások szerint a Natív felbontást használtam 1680x1050-ben. És minden beállítás high-on. A játék eredeti szerveren természetesen és legfrisebb patchel volt kipróbákva. A köztudottan bugos és memóriazabáló Dalaranban is simán hozott 35-40 FPS-t ami egész jónak mondható, de nagyobb csaták alatt se esett a mutató 20 alá.

Hőmérséklet:

Melegedés szempontjából a noti szerintem egész jól teljesített. A gép teste nem melegedett jóval a testhőmérséklet felé, és a proci és a vga se izzadt le a tesztek során.

3dMark'06 Akkuról:

3dMark'06 Adapterről:

Kb negyed óra Mirrors Edge után a hőmérséklet alakulása:

Hangok:

Sajnos mint korábban említettem zajszintet nem tudok rajta bemérni eszközök híjján így kénytelen voltam a botfülemre támaszkodni ;) A ventillátorok csendesen és ritkán zümmögnek fel még terhelés alatt se lesz a gép "hangos". A turbo gomb használatakor hallhatóan emelkedik a fordulatszáma a ventillátoroknak, sajnos órajelen nem tapasztaltam változást :S

Hangrendszere 4.1-es. Igazából nem tudom ki milyen igényeket támaszt ezzel szemben, de nem egy faládás mélynyomóval ellátott gépre kell számítan :) Szebb a hangzása mint egy 2.0-ásnak de aki műkedvelő úgyis külső hangrendszert fog használni :)

Szerkezet:

Ami először is szembetűnő volt számomra a notin azok az érintőkijelzős mediagombok. Szépek és az érzékenységükkel sincs probléma, azonban sötétben nehézkes a megfelelő gombok megtalálása. A power gomb picit közel helyezkedik el az ESC hez, de nem vészes. A billentyűzeten egyedül a hosszú í van logikátlan helyen a többi gomb szerintem rendben van. Annak ellenére, hogy nincs felfestve a tapipad jobb széle természetesen gördítősávnak használható (érthetetlen miért nem festették fel). A szerkezetének talán egyetlen hátránya a DVD tálca, melynek van egy miliméteres "elmozdulása" felfelé ha alányúlunk.

Ajándékba járt hozzá egy táska és egy egér is. Igazából mindkettővel elégedett vagyok azt hiszem. A táska mérete megfelelő, és kényelmesen belefér minden. Az egér feliratát tekintve MSI, de egy Trust márkájú egér átcimkézett változata :) Ami pozitívum az egérrel kapcsolatban az, hogy a drivere alapértelmezetten felülírja a windows által lekorlátozott USBport frekvenciáját és 500 HZ-et (2ms) használ.

Utólagosan is elnézést kérek a Wall of Textért, és a kókler tesztért. =)

szerk. HTML tagokat javítottam

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák