- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Lite lesz az X9c-ből
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Tamas
csendes tag
válasz Milan24 #10339 üzenetére
Én most vettem nemrég az MSI GX720X-et és igazaból elégedett vagyok vele teljesen.
Jah igen előre elnézést szeretnék kérni, hogy a tesztben sajnos nem tudtam olyan részletes eredményeket közölni mint például a terhelés alatti hőmérséklete a notinak 6 részre bontva, vagy a képernyő színhelyessége, illetve a zajszint mértéke. A megfelelő eszközök nem állnak a rendelkezésemrePicit részletesebben:
A vas maga:
Konkrét specifikációkra nem is pazarlom a szót, hisz a gyártó weboldalán bárki elérheti a részletes leírást:
Nem feltétlen a GX720X hez tartozik, de az MSI notebookjait ellenörző procedúráról egy kisfilm: [link]
A tesztelés közben kicsit eltérően a megszokott körülményektől egyidejűleg a Windows 7 (Vienna) operációs rendszert is kipróbáltam. Az általam mért adatok eltérhetnek más rendszereken természetesen, főleg ha figyelembe vesszük, hogy más power planeket is használhatunk
Benchmark:
Tesztelésre a 3dmark'06-ot használtam default beállításokon. Hálózatról üzemeltetve a gépet egész szép pontot kaptam (5200), ha lehuztam a hálózatról a Win7 leszabalyozta az órajelet így nagyjából az elért pontszám 2100 körül van.
Adapteren:
Aksin:
Ugye a laptopot úgy forgalmazzák hogy beépített overclocking van benne. Leteszteltem hát ezt is. A Turbo gombot csak akkor lehet használni, ha hálózatra van dugva a gép. Ez még a kisebb probléma lenne, viszont semmilyen órajel emelkedést nem vettem észre a Rivatunerben, csak a ventillátorok kapcsoltak magasabb fordulatszámra. Ennek ellenére rejtélyesen 150 ponttal többet adott a 3dMark'06 "Turbo" módban. Lehet másnak más tapasztalata van ezzel a gombbal, és csak a driver kisebb inkompatibilitása a windows7-el miatt volt számomra kevésbé "hasznos" ez a funkció. Természetesen az összes driver működőképes Win7 alatt, azonban pár helyen a konfig menük nem hajlandóak lefutni. Sajnos másik op rendszeren nem volt időm tesztelni.
Turbó Gombbal:
A frekik változása adapterre kötés után:
Gaming:
Igazából szeretek játszani, ezért is kerestem olyan notit aminek rendes VGA-ja van nem pedig integrált x3100-as Van pár elég új játékom, de komolyabb izzasztást játékkal még nem végeztem a notin (Crysis). Általában a játékokat igyekeztem a monitor natív felbontásán tesztelni (1680*1050).
Kezdem is egy új játékkal. Mirrors Edge. Nem féltem a beállításokat maxra tolni, és így se esett le az FPS em jelentőssen.
Beállitások:
Felbontás: 1680x1050
Textúra részletesség: Highest
Grafika minősége: Highest
Élsimítás: x2
Physx: Off (fagy a játék ha be van nyomva)FPS: Fixen 20 fölött marad kültéren is.
A turbo gomb benyomása után ez az érték 22-24 körülire emelkedett.Régi kedvencem a TF2: Ugye ez már a megújitott Source motort használja.
Beállítások:
Res: 1680x1050
Model detail: High
Texture detail: Very High
Shader Detail: High
Water Detail: Reflect All
Shadow Detail: High
Color correction: Enabled
Antialiasing: 16xQ CSAA
Filtering mode: Anisotropic 16x
Motion Blur: Enable
HDR: FullFPS: Nagyobb harcokban sem esik 25 alá, zárt terekben pedig 40 fölé és megy
COD4:
Res: 1680x1050
Anti-aliasing x4
Shadows: Yes
Specular Map: Yes
DoF: Yes
Glow: Yes
Number of Dyn. Lights: Normal
Soften Smoke Edges: Yes
Ragdoll: Yes
Bullet Impacts: Yes
Model Detail: Normal
World Detail: NormalFPS: 17-25 között
World of Warcraft:
Egy picit kilóg a jaték egy teljesítményteszt sorából, azonban a popularitása illetve az új patchek nyomán fellépő eszméletlen memória használata végett nyugodtt szívvel teszem ide az FPS eredményeket.
Beállítások szerint a Natív felbontást használtam 1680x1050-ben. És minden beállítás high-on. A játék eredeti szerveren természetesen és legfrisebb patchel volt kipróbákva. A köztudottan bugos és memóriazabáló Dalaranban is simán hozott 35-40 FPS-t ami egész jónak mondható, de nagyobb csaták alatt se esett a mutató 20 alá.Hőmérséklet:
Melegedés szempontjából a noti szerintem egész jól teljesített. A gép teste nem melegedett jóval a testhőmérséklet felé, és a proci és a vga se izzadt le a tesztek során.
3dMark'06 Akkuról:
3dMark'06 Adapterről:
Kb negyed óra Mirrors Edge után a hőmérséklet alakulása:
Hangok:
Sajnos mint korábban említettem zajszintet nem tudok rajta bemérni eszközök híjján így kénytelen voltam a botfülemre támaszkodni A ventillátorok csendesen és ritkán zümmögnek fel még terhelés alatt se lesz a gép "hangos". A turbo gomb használatakor hallhatóan emelkedik a fordulatszáma a ventillátoroknak, sajnos órajelen nem tapasztaltam változást :S
Hangrendszere 4.1-es. Igazából nem tudom ki milyen igényeket támaszt ezzel szemben, de nem egy faládás mélynyomóval ellátott gépre kell számítan Szebb a hangzása mint egy 2.0-ásnak de aki műkedvelő úgyis külső hangrendszert fog használni
Szerkezet:
Ami először is szembetűnő volt számomra a notin azok az érintőkijelzős mediagombok. Szépek és az érzékenységükkel sincs probléma, azonban sötétben nehézkes a megfelelő gombok megtalálása. A power gomb picit közel helyezkedik el az ESC hez, de nem vészes. A billentyűzeten egyedül a hosszú í van logikátlan helyen a többi gomb szerintem rendben van. Annak ellenére, hogy nincs felfestve a tapipad jobb széle természetesen gördítősávnak használható (érthetetlen miért nem festették fel). A szerkezetének talán egyetlen hátránya a DVD tálca, melynek van egy miliméteres "elmozdulása" felfelé ha alányúlunk.
Ajándékba járt hozzá egy táska és egy egér is. Igazából mindkettővel elégedett vagyok azt hiszem. A táska mérete megfelelő, és kényelmesen belefér minden. Az egér feliratát tekintve MSI, de egy Trust márkájú egér átcimkézett változata Ami pozitívum az egérrel kapcsolatban az, hogy a drivere alapértelmezetten felülírja a windows által lekorlátozott USBport frekvenciáját és 500 HZ-et (2ms) használ.
Utólagosan is elnézést kérek a Wall of Textért, és a kókler tesztért. =)
szerk. HTML tagokat javítottam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest