Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz macilaci78 #150986 üzenetére
A rutint nalunk se, de a forgalmit nem igazan halasztottak eso miatt.
Everybody lies.
-
veterán
válasz macilaci78 #151038 üzenetére
Ismeros J astrajaban kiakadtam, hogy egyszer csak radobja a kuplungra, nem tudom rendesen csusztatva elinditani, hanem mindig tarkonvagja a kuplungot az autoval igy random ido utan...
Everybody lies.
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #151137 üzenetére
Nekem megint elgondolkodik az eleten a hornet, megint a szentlelek ter kozeleben, meglatjuk, most is halalba inditoztam az akkut ,vagy lesz meg kraft egy inditasra ma
Everybody lies.
-
veterán
válasz Topiccsendőr #151168 üzenetére
en pont azert vettem motort auto helyett, mert a kozlekedoeszkoz auto/motor ennyi km-re fenntartasa nem magyarazhato, de mint szorakozasi eszkoz nem tudok magamnak belekotni Mondjuk az evi 10k km-re autot is vehetnek…
Everybody lies.
-
veterán
Nem, a kenyelem miatt van annyi automatanuk es mert bonyolultabb a kezelese a manualishoz kepest. Nem tudom, honnan vetted, hogy a baleseti statisztikanak lenne koze az amerikai piac automata maniajahoz, de kis hazankban is az arerzekenyseg miatt nem szerettek sokaig.
Everybody lies.
-
-
veterán
válasz Shadowbull #151242 üzenetére
komolyabb lejtőn nem működik.
Kerlek, mutass nekem komolyabb lejtot, amin nem megy. Csak gyors lab kell hozza.Kell is használni relatív gyakran.
Ez eleg furan hangzik, ha hatsofekkel nem tudsz elindulni a kuplungot csusztatva es szerinted ez oke.Gyakorold mindkettot, ha nem mennek. Kezifekkel egyszer kellett elindulnom autoval, amikor 2 centire volt a csomagterajtotol a kapu a tenyleg meredek felhajton. Azon kivul soha.
Everybody lies.
-
veterán
válasz Shadowbull #151244 üzenetére
Persze, elméletben. A gyakorlatban meg ahogy sikerül.
Ha nem gyakorlod, akkor valoszinuleg igen, nekem jol megy, koszi, pedig sok fele autot vezetek parhuzamosan, amilyet epp sikerul berelnem/elkernem.Egyrészt ki mondta hogy nem tudok?
Akkor szereted hasznalni, de nem kell.
A bal labad nem tudod letenni, vagy mindket labad kell az elindulashoz?Nem ertetlenkedni akarok, de tenyleg nem ertem, miert nem fogadjuk el, hogy ezek kenyelmi extrak, amik elott ugyanugy volt elet. Engem a hill assist kifejezetten zavarni is szokott par autoban, ha nem lehet kikapcsolni. (J astra pl csak random radobja valamikor)
Everybody lies.
-
veterán
válasz csongi #151246 üzenetére
En nem keverem ezeket, ezert nem ertem, miert nem vesszuk ugy, hogy ez egy kenyelmi extra. En nem fizetnek erte felarat, az biztos.
#151231Topiccsendőr irasaval ertek egyet, en szeretem ezeket a kontrollokat megtartani. Nem vagyok tul gyors motoros, de technikailag szepen vezetni lehet nem olyan gyorsan is.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
veterán
válasz Topiccsendőr #151252 üzenetére
Ha mar akku, leterdelt a hornet masodjara is, feltoltottem labortappal itthon az akkut, mentem 5 km-t hazaig, ket nappal kesobb felultem es ket utca mulva megallt nullas akkuval.
2001 cb600s hornet
Lehet, hogy a fesszab halt meg, de idoszakosan jol mukodik, ha a toltofesz rendben volt, amikor neztem a legutobbi akku toltesnel?
Ha az akku halt meg, azt kb a feszultseg drop mutatna terhelesre? Felhozom majd, feltoltom ujra es merek toltofeszt meg inditaskori fesz esest is nezek.
Uj akkut honnan rendelnetek, ha arra kerul a sor? Fesszab cseredarab egyszerubb.Everybody lies.
-
veterán
válasz Shadowbull #151254 üzenetére
Szerintem felreerted. En azert nem ertem, hogy tudtok ezek nelkul vezetni, mert ezek a jogsi megszerzesekor meglevo kepessegek, amiket kesobb kinda jogos, ha furan nezek, hogy nem alkalmaztok.
Az, hogy engem aktivan zavarnak ezek, az en problemam, de azert zavarnak, mert hozzam kepest lassabbak, kevesbe hatekonyak, veszelyesebbnek erzem, mert sokszor talalkoztam mar a problemaval, hogy nem kiszamithatoan viselkedtek.Everybody lies.
-
veterán
válasz Shadowbull #151256 üzenetére
Elvileg az alacsony sebessegu kanyarodas, veszfekezes, emelkedon elindulas, parkolas mind a jogsi megszerezeseig elsajatitott, magabiztosan alkalmazott tudas.
Everybody lies.
-
veterán
-
veterán
válasz Shadowbull #151271 üzenetére
Menj el egy safety treningre es hamar kiderul, mennyit lehet csiszolni a kozuti kepessegeiden, hogy biztonsagosabban kozlekedj.
Everybody lies.
-
veterán
válasz macilaci78 #151290 üzenetére
En azota se mentem le kimerni a toltest a horneten. Jo, hogy mondod, viszek ragot.
Everybody lies.
-
veterán
-
veterán
válasz macilaci78 #151321 üzenetére
A rutinnak, hogy lekapcsolod az indexet.
#151320bacus
Nekem teljesen mindegy, milyen emberekkel mesz es a forum nem reprezentativ kozossege hogy vezet. A jogsi megszerzesenek vannak feltetelei, amik elvileg nem megkerulhetoek. A szemelyes tapasztalataitok es anekdotak nem valtoztatnak ezen.Everybody lies.
-
veterán
válasz macilaci78 #151325 üzenetére
Akkor valamit nagyon rosszul csinalsz/neked tobb idore van szukseged.
Ez nem problema, tolts vele tobb idot, amig rutinna valik.Everybody lies.
-
veterán
válasz bacus #151327 üzenetére
Megint anekdotazol es szemelyes tapasztalatokat hozol fel. Ezektol fuggetlenul a vizsga es a motoros oktatas elmeleti celkituzese/celja ugyanaz marad. A rutin kialakitasa nelkul pedig nem szabadna sikeres vizsgat tenned/jogositvanyt kapnod.
Ahogy indulas elott is ellenorzol mindent, amit a kresz szerint kotelezo, hiszen felelosseggel tartozol erte, hogy ezek rendben legyenek.Everybody lies.
-
veterán
válasz FeZ... #151331 üzenetére
Ugy tunik, hogy nem tudom eleg alkalommal leirni, hogy nekem mindegy, milyen sztorijaitok vannak. Ezektol teljesen fuggetlenul a vizsga hivatalosan kituzott celja nem valtozik meg.
Nem olyan nehez ezt elfogadni.
Legkozelebb mi jon, megveregetitek egymas vallat, hogy cserbenhagyta az elutott gyalogost, mert csak vizsgan kellett azt mondani, hogy megallsz segiteni, meg minekmentoda?
Everybody lies.
-
veterán
válasz -secret- #151334 üzenetére
Kb, feltavnal poziciot cserelve. De van, hogy egyedul van a vizszgazo.
A kepzessel kapcsolatban van kulon topic.Most az egyik random atkepzo tantervet dobta fel a google, de tessek:
A képzés célja
A „B” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezők részére szervezett „A1” kategóriás tanfolyamra jelentkezőket olyan járművezetőkké képezni, akik képesek önállóan, biztonságosan, kulturáltan, a szabályokat betartva, a környezetet kímélve közlekedni, és a megszerzett vezetői engedély birtokában járművezetőként szerzett tapasztalataikat felhasználva továbbfejlődni.
A képzés feladata, követelményrendszere
A felkészítés keretében mindazon ismeretek, jártasságok és készségek elsajátításának lehetőségét biztosítani, melyek a fenti cél eléréséhez szükségesek, ide értve:
- a közlekedés zavartalanságának elősegítése érdekében a jogszabályok helyes alkalmazásának az elsajátítását,
- a közúti közlekedésben rejlő veszélyek felismerését és helyes megítélését,
- a jármű feletti uralom birtokában a folyamatos és biztonságos közúti közlekedést és az
esetlegesen kialakuló veszélyhelyzetre a megfelelő módon való reagálást,
- a közlekedési partnerek – különösen a fokozottan veszélyeztettek – biztonságának szem
előtt tartását,
- a jármű külön jogszabályban előírt ellenőrzését, a közlekedésbiztonságot veszélyeztető
műszaki hiba felismerését és a továbbhaladás lehetőségéről való helyes döntést.
Megvan kozben a sima B is:
Everybody lies.
-
veterán
válasz etnies #151345 üzenetére
Meg lazan vizsgazhat, meg mehet gyakorlati orakat addig is, idojaras fuggo lesz ugyis, meddig nyomjak.
#151347-secret-
En is tobb orat voltam a kotelezonel, addigra kaptam vizsga idopontot es addig se akartam felejteni, meg elveztem a rutinpalyan gyakorlast.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
veterán
válasz FeZ... #151351 üzenetére
Nem a mesedelutan erdekel, hanem a tenyek. Ez egy szabalyrendszer, egy fix tanterv.
A birosagot, a rendort es az esetleges karosultat se erdekli, hogy maskor teljesen betartod a szabalyokat,csak jaj, most az egyszer pont nem
. (Igaz, enyhitest erhet a birosagon...)De nem gondolom, hogy barmelyik embernek, aki rendelkezik jogositvannyal, ennyiszer le kellene irnom, mire megerti, hiszen akkor hogyan is szerezte a vezetoi engedelyet... ?
Everybody lies.
-
veterán
válasz Cleinor #151356 üzenetére
Nekem is ez tetszett meg a safetyben, hogy motorozni tanultam meg naluk, nem csak megszereztem a jogositvanyt.
Meg volt palyazas is motorral, a gyakorlati alkalmakon, amikor mar jol kozlekedtunk, az oktatok is motorral jottek, hogy "kicsit megmutassak, miert jo motorozni". Nagyon nagy elmeny volt, pedig nem mentunk 130-nal gyorsabban a leszabalyzott hornetekkelEverybody lies.
-
veterán
válasz macilaci78 #151365 üzenetére
A szabalyokat betartva resz lefedi nekem
#151366FeZ...
Nem irom le megegyszer ugyanazt, nem tudom, miert ragaszkodsz a kifogasokhoz meg az anekdotazashoz.
Ezeknek buntetesi tetelei vannak jogositvannyal is, ismerd el a hibadat, fizesd ki, orulj, hogy nem lett nagy baj, haladj tovabb.Everybody lies.
-
veterán
válasz Topiccsendőr #151266 üzenetére
12.02V negyezres fordulaton is, diodak a fesszabban rendben, tekercseket kesobb merem ki, de ez eddig eleg szomoru Meg gyanakszom kontakthibara, mert gyertyacsere utan talan tul lelkes voltam a zsirral a csavaroknal, de nem sok eselyt latok ra, hogy pont az lenne.
Everybody lies.
-
veterán
-
veterán
válasz macilaci78 #151456 üzenetére
En azt ugy ertelmeztem, hogy esetleg szarul beallitva kapta a motort es ujrakezdene a beallitast.
Everybody lies.
-
veterán
válasz -Mosquito- #151569 üzenetére
Korrozio miatt kevesebb kontaktfelulet, emiatt nagyobb ho.
Everybody lies.
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest