- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
7ER
aktív tag
Szerintem meg éppen ez a baj "2-3 lap frissítésenként, mindig be kell jelentkezni újra. Pedig bepipáltam a sűrű IP váltást stb. is."
Ha egyszer valahova bejelentkezel és közben módosul az IP cím, akkor bizony az új kapcsolatnak számít. . . . Az IP cím maradjon állandó. Legalább is addig, míg a szolgáltató (több nap folyamatos fennlét esetén) nem változtatja meg, vagy míg ki nem jelentkezel a hálózatból. Amikor meg újra bejelentkezel, akkor kapsz új IP címet a hálózati kapcsolat idejére. -Folyamatosan változó IP címmel fájlokat sem tudsz letölteni.[ Szerkesztve ]
-
7ER
aktív tag
Az, hogy egyik celláról a másikra áll, vagy más üzemmódra, attól az IP cím nem változik meg. Legfeljebb akkor, ha megszakad a kapcsolat.
Egyébként meglehet határozni, hogy milyen cellára jelentkezzen be. GPRS, 3G, 4G.
A biztonságos kapcsolatot kell választani. A térerő változás pedig a folytonos celláról cellára vándorlás miatt van. Ha sok felhasználó van egy cellán, vagy nagyobb térerő érhető el a másik cellán, akkor automatikusan át áll a modem. -Vagy a cella "dob" át.
Ki kell kapcsolni a barangolást (folyamatos hálózatkeresés) és akkor ahova bejelentkezik ott is marad a modem. Egyébként a térerő nem különösebben befolyásolja az adatok átvitelét, ezt a mobilszolgáltató teszi meg, anélkül, hogy el is ismerné. Ha sok felhasználó van a cella környezetében, akkor korlátozzák az adatforgalmat, mondván: Jusson mindenkinek. Bár ezt soha nem fogják elismerni hivatalosan. -
7ER
aktív tag
A leírás magáért beszél. . .
1. buktató a hűségidő.2. Ha elfogy a nappali 06:00 - 24:00) forgalmazási keret, akkor nem lassítja a netet, de GB-onként 1000 ft-ot kell fizetni. -Ha nincs adatszámláló, ez is nagy buktató lehet, hiszen észre sem veszed a pénztárcád laposodását. . . Aztán jön a meglepetés csekk.
3. 100GB + adatforgalom csak 24:00 - 6:00 -ig történhet. Ebben az időszakban leáll a nappali adatszámlálás, illetve automatikusan átvált éjszakai számlálásra.
Nekem Telenor net van. 15GB-után lassít, de még nem kerültem ilyen helyzetbe.
A 100 GB + adatforgalom pedig 24:00 - 08:00 óráig van és ez barátságosabb időköz mint a Vodafone -é. Letöltéseket erre az időpontra teszem, tesszük át. -
radio100jozs
őstag
A 12 GB-os csomag nem enged fel a 4G-re, csak a 3G-re, ami nem gond, hozza a Vodánál Pesten is a 20 Mb/s letöltést.
A 100 GB külön számláz, csak éjszaka, így nem gond, ha a nappali elfogy.
Ha elfogy a nappali 12 GB, akkor automatikusan hozzácsap a számládhoz 1000 Ft-ot, és még +1 GB-ot, de ha ez is elfogy, akkor nappal leáll a net, azaz 0/0 a le és feltöltés. Így nappal venned kell már neked még + adatcsomagokat.
Most van nyári akció, így ingyen kapsz 3 GB-ot.
Van a 20 GB-os csomag 6741-ért, ott már engedi a 4 G-t is, amivel Pesten nekem nincs gondom, le van teljesen fedve, és a Táblagépen tesztelve a sebessége már 30 Mb/s letöltésben.
-
oncsi
őstag
Már nem kell adatforgalom mérő a Voda Net-hez. Felesleges. Csak most tudtam meg, hogy pontosan hogyan is működik ez a 100GB esti net. Holnap lehet, hogy vissza mondom. Bocs ha valakinek ez nyilvánvaló volt, de nekem nem volt. Plusz eljátszották azt, hogy nem tudtam az E számlát megnézni. Nem volt regisztrálva a szám a rendszerűkben 4 napig (?)
Szóval a lényeg: Van 12 GB havi forgalmi mennyiség ha modemmel veszem akkor 4900Ft-ért. Ha ez elfogy akkor van egy autómatikusan bővülő 1x1GB bővitési lehetőség 1000Ft-ért. Ez lemondható, de azért érdekes egy megoldás. Ez után nincs Net. Sem lassitot, se se semmi! A100GB addig nem elérhető. Az csak onnantól használható ha az alap 12GB már elfogyott. Akkor megint van net, de csak éjjel 0h-tól 06-ig. Viszont messze nem olyan sebességgel mint az alap 12GB. A feltöltési sebesség színte nulla. A letőltési sebesség akkor is jó.[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
legenda
a felhasználási módtól függ, mert ha beállításra kerül több e-mail cím fetch szinkronizációval és kellően sűrű ellenőrzésre, például minden 15 perces intervallum leteltével és mindig felkerekíti a forgalmazott adatot, illetve van még mellé több olyan alkalmazás, ami szintén sűrűn frissítget - időjárás, naptár vagy bármi ilyesmi -, ráadásul a netezési szokás is olyan, hogy szintén sűrűn van mit kerekítgetni, akkor nem nehéz 1 GB adatforgalom mellett ~200 MB különbözetet összehozni a nem kerekített és a felkerekített számlálással.
nem véletlenül vannak szolgáltatós profilok bizonyos alkalmazásokhoz, amikkel adatforgalmat (is) mérnek.mate3553; szia, az 5 GB elég soknak mondható, hacsak nem a komolyabb felbontású youtube videókról van szó, amiknél néhány perc is gigára rúghat akár.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
BéHGT
senior tag
Jobb lett volna a DPI-s Hipernet 42 5500+1000 Ft-ért full korlátlan net.
Persze nem tudom most mennyi a számlád. Persze ez 2 év hűséges. -
legenda
szélsőséges esetben is nagyon elenyésző mértékben szabadna csak befolyásolniuk a dolgot, amely eltérést a felhasználó nem hiszem, hogy olyan szinten észlelne, miként itt szóvá tesz.
régebben, a(z) 4g/lte indulásakor direkt készült ilyen teszt - pont annak a bizonyítására, hogy a gyorsabb net nem jelent hamarabb elfogyó adatkeretet, ha valaki nem változtat a felhasználói szokásokon és a feltételeken -, de ahogy nézem, a képek sajnos nem elérhetők már, bár otthon is egyszerűen rápróbálhat bárki, de azért csinálok majd néhány mentést én is, edge, 3g (h+) és 4g/lte is elérhető itt.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- BMW topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AliExpress tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Nintendo Switch
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest