- Magisk
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Apple Watch
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cross56
senior tag
válasz LamaCube #28699 üzenetére
Na majd meglesem holnap megint.
Egyébként kalibrálás után nyomtattam megint egy kockát, most már 0.05 mm-en belül vagyok, úgyhogy még nem teljesen tökéletes de legalább nem tizedek vannak. Viszont a fránya “elephant foot” effektus továbbra is megmaradt. Curaban pedig állítottam -0.2 mm-t az inital layer horizontal expansion-ön.
Valamint a szintezés sem lett tökéletes azóta sem...sőt pár nap után újra is kellett állítanom mert elállítódott. Rugócsere ezen javíthat, vagy ez mitől van?[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
válasz adatfalo #28686 üzenetére
Megnéztem a képeidet.Én nem igy nyomtatnám hanem a platformot állítva. Az időt meg mondjuk 2.5. Nem biztos hogy kell az off time. (Monjuk nekem csak photon meg elegoo mars 2 pro van). Sokkal több support kell. Próbáld ki a lychee slicert háha segít beforgatni rendesen.
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28701 üzenetére
Erősebb rugóra mindenképpen cseréld ki. 0,05??? Az tökéletes, ez egy hobbi gép 0,0-át ne várj tőle. Az elefántláb lehet a magas asztal hőmérséklettől is. PLA-nál 100%-ra teheted a kezdő réteg hűtését is. Egy pici nálam is jelentkezik, de mivel a legtöbb modell alá teszek brim-et így amikor körbevágom, akkor az elefántlábat is lefaragom óvatosan. Vagy adjál neki -0,4mm-ert hogy változik-e.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
cross56
senior tag
válasz LamaCube #28703 üzenetére
Neked 25 mm-es az erősebb rugó?
Ja rendben, kicsit elszaladt velem a ló, annyira szét kalibráltam
60 fokos szokott lenni az asztal, vegyem esetleg 50-55-re?
Megpróbálom -0,4-gyel is.
Ja és mindig elfelejtem megkérdezni azt is, hogy nozzlet honnan és milyet érdemes rendelni?[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz Scallion #28702 üzenetére
Köszi a tippeket.
Hétfőn megpróbálom. A hőmérséklettel nem hinném, hogy gond volt, mert 25 fok volt a szobában folyamatosan. Azt furcsálom, hogy a support és a modell találkozásától kezdve nem nyomtatta ki a tárgyat...
Utánanézek majd, mert lehet a supportot más megvilágítási értékkel nyomtatta, mint magát a tárgyat.www.adatfalodesign.hu
-
Szabikaa20
őstag
Jó reggelt!
Szóval hogyan is kalibráljam az Ender 5 plus-on az extrudert?Most lemértem és 100mm helyett csak 96mm-t adagol.Nincs lehetőség a menüben,hogy korrigáljam. Van valami rejtett menü vagy ilyesmi?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
trialkornel
tag
válasz Szabikaa20 #28708 üzenetére
Gyors guglizás után azt találtam hogy valóban nem lehet menüből estep-et módosítani, ez elég szomorú így 2021-ben.... Így az a lehetőséged maradt hogy usb-n rádugod egy PC-re és pronterface-en keresztül csatlakozol a nyomtatóra. Aztán gcode-dal fél perc alatt megvan a kalibrálás. Ilyen lehetőséged van?
-
Szabikaa20
őstag
válasz trialkornel #28709 üzenetére
Lehetőségem lenne PC-re kapcsolni,mert egy informatika teremben vagyok... Ez az hogy én is vagy 1órát kerestem,de nem találtam.Azért irtam ide,mondom lehet én keresem rosszul.
Most elinditottam egy nyomtatást és 120% Flow-ot raktam.Meglássuk mi lesz.Egyébként Marlinra nem lehetne átrakni a softwaret?Vagy az nem kezeli az érintős képernyőt?Bár akkor gari ugrik nem?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Szabikaa20 #28710 üzenetére
kezdő gcode-ba be tudod írni a módosított értéket, hogy onnan töltse be mindig.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Szabikaa20
őstag
válasz Mr.Csizmás #28711 üzenetére
Arról láttam videót csak ahhoz nemigazán értek...elrontani meg nem akarom.
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
LógaGéza
veterán
válasz Szabikaa20 #28712 üzenetére
A slicerbe kell beleírnod plusz egy sort, és mindig hozzáadja a gcode generáláskor.
Pl.:M92 E688.4
Forrás: [link]
Melyik slicert használod?
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
rokapet
tag
válasz Szabikaa20 #28714 üzenetére
Silabusz: Marlin gcode M92
Az Ender 5 Plus-on is Marlin fut, csak a Creality szépen átbrand-elte saját képére és hasonlatosságára, ahogy a többi nyomtatóján is ( [link] ).
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Szabikaa20 #28714 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom mennyi a gyári érték a Ender 5 Plus-on, ha másnem Pronterface-el ki tudod olvasni (
M503
, azecho:M92
sor mellett lesz az érték), majd ide beírod az adatokat: [link], és kiadja az értéket.
Nem használok Cura-t, de ha jól rémlik, akkor a Preferences - Configure Cura - Printers - <kiválasztod a nyomtatód> - Machine Settings - Start G-code alá kell beírnod, a G28 elé."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
cross56
senior tag
válasz cross56 #28704 üzenetére
Megpróbáltam a tegnap beszéltek szerint beállítani a motionben az értékeket.
Tehát sd kártya bent, beállítottam őket majd storage configuration, csippant is.
Ezután kikapcsoltam a gépet, sd kártya bent maradt, majd úgy is indítottam el, viszont a beállításaim visszaálltak a gyárira.
Hol lehet a bibi? -
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28704 üzenetére
Igen 25mm-es.
Nálam is 60C°-os esetleg próbáld csökkenteni 5 fokonként és nézd meg, hogy van-e változás.
Mk8-as nozzle kell bele.
#28717 cross56
Miket állítasz a menüben?
Én csak az extrudert kalibráltam és simán elmentette a kártyára!
Új kártyát tettél bele vagy a gyárit? Ha újat tettél bele az EEPROM mappát átmásoltad az új kártyára?HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LógaGéza
veterán
válasz cross56 #28717 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy melyik firmware van a gépeden? Ugyanis (elvileg - nem merek már kijelenteni semmit ) a legújabb Creality is tud menteni EEPROM-ra, SD nélkül is.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
cross56
senior tag
válasz LamaCube #28718 üzenetére
Akkor én is olyat rugót szerzek be.
Mk8-ason belül mindegy milyen? Gondolom vannak minőségbeli különbségek.
A transmission ration belül mindent állítanom kellett nekem.
Sima gyári sd kártya, nem csináltam vele semmit.LógaGéza: 1.0.2-es verzió van rajta
Ha nincs bent az sd kártya akkor nem csippan a mentésnél. (Bár így is hiába mert csippanással sem menti el)Más: Közben újabb problémám adódott és rettentően bosszant. A filament tartónak a kupakját képtelen vagyok betekerni, egyszerűen nem megy. Egészen addig tök jól becsavarható amíg nem dugom át a hengert a lemezen, de aztán nem megy. Mintha túl vastag lenne a lemez. Próbáltam jó erősen lenyomni, erősen tekerni...de semmi.
Van erre is ötletetek?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz cross56 #28721 üzenetére
Én a helyedben már rég lecseréltem volna. Van egy FB csoport, ahol egy tapasztalt(nak tűnő) srác készít FW-t Ender3-v2-re, és egész jó vélemények vannak. Ha érdekel, meghívlak szívesen.
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28721 üzenetére
Nem tudom a nozzleval kapcsolatosan, hogy melyik a jobb minőségű, nekem még az van benne, amivel kaptam. Kb. 90 óra van benne , de nem érzem a cserének a szükségességét.
Minden egyes módosításnál mentesz vagy beállítod az összeset és úgy mented el az egészet? Lehet egyesével kell menteni mindegyik beállítást.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
cross56
senior tag
válasz LamaCube #28724 üzenetére
Mindent átírok majd ezután mentem. És utána ha visszamegyek a motion menübe még az átírt értékek vannak, de pl ha átmegyek akár a print menüpontra v valami, és utána vissza az értékekhez akkor már a gyárit látom. Nem tudom pontosan mikor és mitől függ a visszállítódás de elég érdekes. Jó lenne valami megoldást találni rá.
-
LamaCube
addikt
-
Mr.Csizmás
titán
nooby kérdés: dísztárgynak való petg darabokat lehet takonypisztollyal ragasztani? vagy mi fogja össze, ami nem roncsol (annyira)?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #28728 üzenetére
Dorzshegesztes nem megoldhato?
-
Joshi
titán
Ha volt ez (vagy hasonló) videó akkor bocs, de tök érdekes ahogy a nyomtatás tulajdonképpen történik.
[ Szerkesztve ]
-
nemethdavid
csendes tag
Hali!
Mi történik, ha FLX helyett PWM ventilátort teszek be? Ender 3 Pro alaplap és tápegység hűtést cserélnék. -
LógaGéza
veterán
válasz LamaCube #28725 üzenetére
Klippert használok jó ideje. Nekem sokkal egyszerűbb úgy változtatni a dolgokon, hogy átírok egy szöveges fájlt, minthogy újrafordítom az egészet Úgyis megy egy Pi4 a nyomtató mellett.
-
LógaGéza
veterán
válasz cross56 #28723 üzenetére
Szerintem úgy jársz a legjobban, ha kipróbálod. Veszíteni nem fogsz vele semmit
Bejelöllek FB-on, és utánna meghívlak a csoportba.LamaCube
Megoldható, dobj egy PÜ-t."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #28731 üzenetére
Szerintem ragasztopisztoly is megfogja, csak az erintkezo feluleteket erdesitsd meg valami 15-os vagy 30-as papirral.
-
-
dugesz77
őstag
AT-vlogon Attila bemutatja érthetően az extruder kalibrációt. Érdekes okfejtés a 98% os beállításról én sohasem próbáltam. Lehet benne valami.
-
LamaCube
addikt
Cura-ban gondolom nincs g-kód szerkesztésre lehetőség vagy csak én nem találom?
Kipróbálnám a kétszínű nyomtatást e3v2-őn. Mivel szoktátok a modell gkódját szerkeszteni, ha szükséges? Gkód "lexikon", hogy melyik kód mit csinál található valahol? Természetesen elsőre csak tanulmányoznám és utána próbálkoznék.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28744 üzenetére
Nekem is az van rajta pedig. 4.2.2-es alaplappal. Most nyomtatok, de ha leáll kipróbálom, hogy nekem menti-e, ha változtatok a többin. Az extrudert tutira menti.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
cross56
senior tag
válasz Mr.Csizmás #28748 üzenetére
Ne haragudj, de ez most nekem kínai volt Letudnád írni kicsit máshogy mire gondolsz?
Más: Ott tartok, hogy minden nyomtatás után újra kell szinteznem az asztalt...ez ugye csak a gyári rugók miatt lehet, hogy állandóan elmegy?
Mert ha igen, még ma berendelem az erősített rugókat. (illetve nem is tudom mennyire álljak neki a fejlesztésnek ha mindenről kiderül, hogy rossz a gépen)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Horgász topik
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Magisk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- CSS topic
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest