Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz zsolti_20 #23442 üzenetére

    ha látványosan hézagosan nyomtat, akkor pedig mégiscsak extruder körüli a probléma. Viszont így, hogy mondtad a kalibrálást, hogy úgy megfelelő hosszan tekerte le, így a cura a gyanús.

    Volt valamelyik újabb verziónál egy olyan hülyesége, hogy a beálításoknál (lehet nyomtató profilban) nem volt hajlandó elmenteni a nozzle méretet. Ellenőrizd vissza, hogy a curában tényleg jól van-e beállítva. Nem csak közvetlenül a parmétereknél, amit nyomtatás előtt állítasz, hanem a cura nyomtató kofigurációs részén is nézd meg, mert ott is van nozzle állítás.

    Ha esetleg megvan még egy régebbi gcode fájl vagy pléda a hozzá kapott sd kártyán, ami jó volt, akkor megpróbálhatod azt nyomtatni.

    (#23447) Reggie0
    naja, persze érdemes mindent ellenőrizni. Terhelés alatt lehet mégsem csúszik olyan jól a szál, ha valami nem jó.
    Nekem is megvoltak már a saját magam szivatásai korábban. Pl amikor a direct extruderembe való pár centis ptfe cső darabot kifejeltettem és beletekeredett a filament a nagyobb térbe. De volt már olyan is, hogy nem vettem észre, hogy hosszabbak a csavarok és emiatt nincs meghúzva valójában az extruderem rögzítése (bmg klón + full metal v6 klón). És volt valami extruder kalibrálós történetem is, amikor mindig más érték jött ki, mert valamit figyelmetlenségből nem húztam meg vagy raktam jól össze.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák