- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megkapók a Vivo S20 Pro specifikációi
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz Tengri #73800 üzenetére
A Toshiba MGxx-nek is van SATA-s csatis és SAS csatis változata (kb. az összes Enterprise HDD esetében ez így van).
Nekem SATA-s van 16TB-os! A típusszáma: MG08ACA16TE szóval így keresd.A NAS esetében mindegy milyen gyártmányú HDD-t teszel bele, mindennel is kompatibilis, csak a 16TB a korlát?? Ez tuti, mert ennek nézz utána a Synology NAS fórumon esetleg.
Toshiba N300 kérdés: Az Adatlapján annyit látok [link] , hogy CMR, ez fontos, viszont az éves terhelhetősége kevés 180TB/év, szemben az MGxx szériával [link] , ahol ekkora méretnél ez már 550TB/év, illetve ott van még a +2 év gar is.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
OK, ez is igaz lehet! De ha az MG sokkal többet kínál +2 év garral, pár 1000Ft-al drágábban, sőt lehet olcsóbban, akkor miért a másik lenne a jobb. A gyártó sem véletlenül írja így ki a specifikációt.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Tengri
senior tag
válasz tibaimp #73801 üzenetére
A honlapon 64 TB-ot ír a négy rekeszre és más oldalakon is ezt láttam (pl.: Synology DiskStation DS920+ review). Továbbá a kompatibilitásnál ezeket a 16 TB-os HDD-ket írja:
Kompatibilitási lista | Synology Inc.
Nagyobbat 18 TB-os HDD-t csak a saját termékét (HAT5310-18T) tünteti fel a honlapon. Eddig mindig olyan terméket vásároltam (PC összeállításnál is) ami szerepelt az adott dolog kompatibilitási listáján, így nem tudom, hogy a NAS mennyire "fogadná el" a más típusú HDD-ket.
Fontos tényező még a fogyasztás és a zaj. Itt a NASCompares videóit néztem, habár nem tudom mennyire elfogadott a munkássága, de sok helyen a hozzászólók azt írják, hogy a WD az általában feltüntetett adatok ellenére nem hangosabb mint a Seagate.
Fogyasztásnál meg joval jobb értékeket mutatnak a NAS-ba szánt HDD-nél mint a szerverekbe szánt társaiknál."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
tibaimp
nagyúr
válasz Tengri #73804 üzenetére
Nem értek a NAS-okhoz, ezt látom abból, amit linkeltél:
Tudom, hogy létezik Synology "gyártmányú" HDD jó drágán, bár tuti nem a cég gyártja, jó eséllyel valaki a 3 közül gyártja és címkézi. Mivel írtad, hogy jelenleg is Seagate Ironwolf-okkal használod feltételezem, hogy más HDD-kkel is működik, de inkább a kapcsolódó fórumban érdeklődj, illetve esetleg e-mail vagy telefonon érdeklődhetsz a support-nál, hátha válaszolnak mielőtt veszel 4 darab ~100e Ft-os HDD.Hangosság miatt akkor a Seagate EXOS kiesett, mert írták itt, hogy hangos, viszont a Toshiba MG még mindig játszhat, mert az halk HDD, ezt én is alátámasztom. Hozzáteszem, a hangosság erősen szubjektív kérdés!
-
Tengri
senior tag
válasz tibaimp #73806 üzenetére
A linken ha megváltoztatod a Synology-t "harmadik féltől származó" termékre akkor kiadja más gyártók termékeit is:
16 TB:
14TB:
Érdekes, hogy a kisebb méretű HDD-nél már több gyártó, több "típusa" is szerepel a listán.
Mi lehet a gond? Nem frissítik a listát? Arra is rákeresve 2024 01 31 frissítették a módosítási naplót. A régebbi típusú Synology NAS-nál (Synology DS918+) szélesebb a harmadik féltől való HDD-k támogatása, sőt már szerepel az általad írt MG08ACA16TE is:
Szívesen megvenném, de sajnos az én NAS-omnál nem írja. Így lehet hogy a listán szereplő Western Digital WD Gold 3.5 16TB (WD161KRYZ) vagy Seagate IronWolf Pro 3.5 16TB 7200rpm 256MB SATA3 (ST16000NE000) lesz a befutó.
Nem tudom, hogy van-e olyan fórumozó akinek ugyanilyen NAS-a van mint nekem és más típusokkal használja azt, mint ami a kompatibilitási listáján van."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
tibaimp
nagyúr
válasz Tengri #73808 üzenetére
Ja, így már OK
A WD Gold esetében saját tapasztalat egy 10TB-os példány esetében (nem emlékszem He töltetű volt-e vagy sem!), hogy hangos, de nagyon! A He töltetű Gold már jóval halkabb állítólag, de ez igaz az összes He töltetű HDD-re.
Én, akkor már inkább maradnék a bevált receptnél a 16TB-os vonalon, vagyis Ironwolf "sima"/PRO ezt már majd eldönti a pénztárcád! Annyi, hogy a PRO 5 év garos [link]
-
Dr. Akula
félisten
válasz tibaimp #73809 üzenetére
"10TB-os példány esetében (nem emlékszem He töltetű volt-e vagy sem"
Az. A "szines" WD 8 teráig megy el levegővel (kivéve a Black, az csak 6). 10 terában levegőset tudomásom szerint csak a Toshiba MG06, Seagate Exos 7E10, WD Ultrastar DC HC330, és az ezekre épülő modellek nyújtanak. Ironwolfban is van állítólag ilyen, de HP néven is. A WD-nél is van ilyen jelöletlen Ultrastar.
-
Lokii
aktív tag
2x6 tbot szeretnék venni redundancia miatt (ezért a kisebb méret jobban megérős nagy helyett), elsőnek egy meghajtót vennék. Hang annyiban szempont hogy ne legyen szörnyen hangos de 1 TB WD black , maxtor 7200 rpm diamondback 80 gb, 120 gbos 5400 rpm Samsung ATA meghajtók nem voltak túlzottan hangosak számomra(vagy hangosak, egyáltalán, egy háttér hang talán de nem zavaró)
Sajnos 58.000res 14 teras Toshibákról lemaradtam
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
tibaimp
nagyúr
Ha azok Neked nem voltak hangosak, akkor kb. mindegy mit veszel...
OK, viccet félretéve: WD Red Plus, WD Purple, Seagate Ironwolf, mert olcsóbbak, 3 év gar, CMR. A leghalkabb a WD Purple, és talán a legolcsóbb is.
szerk:
#73810 Dr. Akula: OK, köszi[ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
válasz tibaimp #73812 üzenetére
Poén tetszett nagyon, megmosolyogtatott
Köszi szépen, Red Plus /Purple/Ironwolf szimpik , hát igen WD Black ára évek óta nem az igazi , X300/N300 néha jó Seagateben még nem tudom mi a quality/performansz de valamennyire hangos típus. WD Gold(meg többi gyártó ugyanolyana)meg ugye hangosabb de többet is tud (meg többe is kerül )Dual aktuatoros van egy pár de csak 16-18 TB környékén Nemez mondta azt hiszem , Seagate Mach 2 meg Ultrastar mondjuk két olvasó/író fej miatt kockázatosabb lehet
[ Szerkesztve ]
Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #73813 üzenetére
Dorien: Én is remélem, hogy beválik Majd azért írd meg, hogy mi a helyzet, akár pozitív, akár negatív, ha szabad kérni!
Lokii: A WD Black az valóban drága, nekem van itthon pár, használtam vagy 4-5 évig, de most, hogy az SSD-k ára lejjebb ment, csak 1 darab maradt a gépben. Jó gyorsak, az tény, persze HDD mércével, és nekem annyira nem is hangosak, mondjuk a gépház lent van a földön, tőlem vagy 1 méterre és "gumis-műanyagos" rögzítéssel van, így nem adja a háznak a rezonanciát, ez fontos!
Dual actuator-os HDD-t én még nem láttam, csak a hírekben olvastam.
A Toshiba X300 ugyan CMR és ajánlott is, de az a gond, hogy 2 év garos, nincs róla itt nagy tapasztalat, és olcsóbban veszel egy WD Purple-t, ami meg kiváló, halk, 3 év gar, olcsó! Kb ez vonatkozik a N300-ra is csak az legalább 3 év garos.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Gépösszerakósban gyakran van ajánlva a Toshiba P300. [link] Volt már valakinek ilyenje? Jó HDD?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Lokii
aktív tag
Valamennyi CMR valamennyi SMR [link]
Illetve még: [link]
Egyik felhasználó mondta hogy HDWD110 egyik változata CMR , ami neki van, de többi változata lehet SMR, mondjuk Toshiba talán az aki ezt külön feltünteti leginkább a 3 gyártó közül
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Tartósságra melyik lenne a jobb választás a kettő közül egy WD RED PLUS 14TB és egy WD GOLD 14TB -os HDD, azt tudom, hogy a red pluszra 3 éve a goldra meg 5 év garancia van már ahol megadják rá?ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
tibaimp
nagyúr
válasz kingpython #73821 üzenetére
Egyértelműen a Gold!
Terhelhetősége: 550TB/év vs 180TB/év;
2,5 millió óra MTBF vs 1 millió óra MTBF!szerk:
#73817 Dorien: 5TB-os HDD, az is elég ritka méret volt![ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz tibaimp #73822 üzenetére
Igen, de nem rossz ez a MD04ACA500. Néha kicsit hangos tud lenni, de szerintem mégis inkább ezt tartom meg a 6TB-os WD60EZAZ helyett. Nem is az SMR zavar a WD-ben, hanem erősen tud rezonálni és ezt a rezonanciát az egész ház átveszi. Ha lazábbra húzom a rögzítő csavarokat, akkor kicsit jobb...
Wherever you go - go with all your heart.
-
PpenoO
őstag
2019ben vásárolt 4TB Toshiba N300 meghajtóm haldoklik (30 bad sector, 56% health hdd sentinel szerint). Eléggé kiabrándító, már bánom, hogy annó az ár és a sebesség voltak a fő szempontjaim...
Kérdésem, hogy 8TB wd purple WD84PURZ illetve purple pro WD8001PURP között érdemes a prot választani?
5460 vs 7200rpm, a Toshiba is 7200at forgott és el is vérzett, nem tudom wdnél is gond lehet a nagy fordulatszám.
Ami a pro mellett szól az az 5 év garancia +10e forint felárért.
Mást érdemes még figyelembe vennem?
Cél NAS tárhely és Torrent műveletek.
-
tibaimp
nagyúr
válasz PpenoO #73827 üzenetére
Nem véletlen, hogy a PRO 5 év garos, illetve ott van még az egyéb különbség is, mint a terhelhetősége a PRO esetében 550TB/év a másik 180TB/év, MTBF 2 millió vs 1 millió óra.
Persze ez nem 100%-ra garantálja, hogy a PRO kibír ~10 évet, csak nagyobb a valószínűsége! Azt a +10e Ft-ot ennek a tükrében mérlegeld, hogy Neked megéri-e!
Szerintem igen![ Szerkesztve ]
-
Lokii
aktív tag
válasz PpenoO #73827 üzenetére
A sebesség az nem gond, WD Black anno megérte a magas árat, amikor 1 TB blue volt 18-22 (ugye csak CMR) , black meg 25-32... Mondjuk ugrott 3 hónap (2x500 GBt kellett volna inkább vennem)alatt de amit garanciában kaptam azóta működik
Az a fura hogy elvileg N300 még kicsivel jobb is mint az X300 ami ugye WD Black megfelelője... Mondjuk ezek csak marketing nevek
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz PpenoO #73829 üzenetére
A Gold az nagyon "durva" Enetprise HDD, ugyan ezek a paraméterek szerepelnek annál is, mint amiket fentebb írtam, csak ugye a Gold nagyon régóta megvan a WD-nél, talán az annó méltán híres RE sorozatból nőtt ki! Annyi, hogy lehet hangos lesz! Én nekem volt szerencsém hallani egy 10TB-os változatot, az már He töltetű volt, és mégis hangos volt, pedig a He töltetű HDD-k halkabbak a sima levegőstől.
Szóval jó cucc, sőt, valszeg a legtartósabb HDD, de hangos!
-
titán
válasz PpenoO #73834 üzenetére
Ebben a topikban nem szoktunk győzködni senkit, legfeljebb tanácsokat adunk a vásárláshoz. Én a wd goldról írtam és a gyártói specifikációk alapján megbízhatóbb vinyót nem igazán lehet ajánlani, legfeljebb ugyanolyan megbízhatót más márkából, ami jóval kedvezőbb ár/érték aránnyal rendelkezik.
-
PpenoO
őstag
válasz Dorien #73838 üzenetére
Toshibat max akkor ha pisztolyt fognak a fejemhez, vagy ha ingyen adják.
Exos 7E10 most akciós az alzánál 72e forint. Ráadásul benézhettem valamit mert a wd purple pro meghajtókra csak 3 év garanciát adnak, az exosra meg ötöt.
Lehet, hogy 25 év kockulás után meglesz az első Seagate merevlemezem?
-
Dorien
veterán
válasz PpenoO #73839 üzenetére
Jajj, hallottam ezt már a Seagate-tel kapcsolatban is, nekem meg speciel a WD-vel (WD40PURX) volt rossz tapasztalatom...
A WD Purple Pro is 5 év garis, ha olyan helyen veszed. Pl.: [link] [link]
Toshiba 16TB (MG08ACA16TE) inda house. Most másolódik rá ~4,5TB adat. Egyelőre nagyon tetszik, tényleg csendes.
-
PpenoO
őstag
válasz Dorien #73840 üzenetére
Igazából bármelyik márkából ki lehet fogni hibásat, de azok általában pár hét alatt elhullanak. Az, hogy egy NAS meghajtó 4 év után elfáradjon, mint nálam az N300 inkább silányabb alkatrész minőségre utal szerintem.
Alzához van kuponom, így onnan szeretnék elsősorban vásárolni, de köszi a tippeket.
-
kingpython
aktív tag
Én már hetek óta vacillálok, hogy melyik HDD-t vegyem meg és nem tudom eldönteni melyik lenne a legjobb választás, szerintetek: WD Red Plusz 14TB, WD Gold 14TB, Seagate Exos X18 16TB, igazából árban a Seagate Exos lenne a legjobb 5 év garanciával, csak a Backblaze oldal szerint a gyártók közül a Seagate szerepel a legrosszabbul a meghibásodások szempontjából
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
Dorien
veterán
válasz kingpython #73842 üzenetére
Árban szerintem az Exos X18 és a Toshiba MG08 lesz a nyerő. A WD megkéri az árát rendesen.
-
Tengri
senior tag
"a gyártók közül a Seagate szerepel a legrosszabbul a meghibásodások szempontjából"
Ha elolvasod a cikket ki is derül miért.
Ami érdekes, hogy a 16 TB-os Seagate EXOS (ST16000NM001G) évek alatt a darabszám növekedése ellenére is csökkent a meghibásodás százaléka, viszont a 16 TB-os Toshiba 16TB (MG08ACA16TA) példányszám növekedés után meg megduplázódott. Bár írják, hogy a Toshibáknál még nincs olyan adatmerítési lehetőség hiszen ahogy írják: "kicsivel több mint három évnyi adat áll rendelkezésre"."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz PpenoO #73845 üzenetére
Igen. De az átlag 14,1 hónap az nem sok.
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
válasz Tengri #73846 üzenetére
Úgy nézz ki hogy van egy-két olyan EXOS széria ami nagyon kerülendő:
ST14000NM000J és a ST14000NM0018"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Tengri #73844 üzenetére
+1 és nem vagyok Seagate advocate, de mindig kontextust nézve kell értelmezni minden adatot (nem csak itt amúgy).
Egyébként tényleg széria függő ez inkább, nem márka-függő. Ahogy autóknál is és sok egyébnél is.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tibaimp
nagyúr
A WD Red Plus és a WD Gold között óriási különbség van terhelhetőségben és kb. mindenben. A Red Plus egy "mezei" mainstream HDD (180TB/év terhelhetőség 1 millió óra MTBF) míg a Gold egy Enterprise szintű, nagy írástűrésű HDD 550TB/év
A Gold hangos, ellenben a Red Plus halk(abb) jóval! Szóval az a kérdés, hogy a terhelhetőség, nagy írástűrés a fontos, vagy a hangosság!
A többiek fentebb javasoltak még pár alternatívát, azok is megfontolandóak.
-
Dorien
veterán
60 hónap garival nem tökmindegy? [link] [link]
Én használtan vettem a Toshiba MG08 16TB vinyót. (80e Ft volt + posta)
A régi lemezcímkéből ítélve valami Chia plot drive lehetett.Újonnan szerintem itt a legolcsóbb 5 év garival: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Kingston FURY Renegade 1TB - 7,300/6,000MB/s
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest