- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz DeathAdder #73201 üzenetére
Jó választás!
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
KisBundi
őstag
Sikerült hozzájutni egy WD121PURZ-hoz, tehát 12TB lila. Eddig egy WD40PURZ ment a NAS-ban ami szinte teljesen hangtalan volt, de ez a 12 terás valami brutál. 7200-es, az ok, de fej mozgatásakor hallható kattogó hang sokkal hangosabb mint a 4 terásnál. Adatlapjuk szerint csak 1dB a különbség seek alatt, de nekem sokkal hangosabbnak tűnik. A HDD hibátlan és pár szár nap üzemidő van benne, de ennyire nagy a különbség a 2 HDD között?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok, 4TB-os lemezt keresek NAS-ba. 2TB fontos adat lenne rajta, amiről egy másik 2TB-os HDD-re készülne backup. 2TB pedig torrent, ami pótolható. Milyen lemez lenne ideális, milyet keressek erre a célra?
Előre is köszi! -
-
hunaqua
addikt
Hasonló kérdésem lenne nekem is. Szeretnék OMV -hez külső usb-s házba folyamatos torrentre 10TB vagy 12TB HDD-t. Mit ajánlanátok ami árban is talán kedvező?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
tibaimp
nagyúr
válasz hunaqua #73209 üzenetére
Mi az az OMV?
Ekkora méretben már jó áron van a Toshiba MGxx széria és a Seagate EXOS. A WD-k drágábbak, de jók attól persze: WD (HGST) Ultrastar, WD Red PLUS, WD Purple PRO , ezek mind 7200-as RPM, 3-5 év gar, CMR HDD-k.
Illetve még egy tipp: célszerű megnézni a 14-16TB mérettartomány árait is, ha az szóba jöhet, mert lehet hogy csak pár 1000Ft ráfizetéssel megvan a +2-4TB méret!!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
hunaqua
addikt
Köszönöm szépen!
Ez az Esus-it cég megbízható?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Ma vásároltam az Aqua-ban egy Seagate Exos X18 16TB merevlemezt.
Amikor a gyártó oldalán ellenörizném a garit akkor ezt kapom.???
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Mezga Aladár #73214 üzenetére
Az Aqua-nál mit mondtak? Hány év kisker garral vetted?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
titán
Szia!
Erről az aqua tudna neked felvilágosítást adni.
-
hunaqua
addikt
Akkor ezt Nas-ba nyugodtan megvehetem?
Seagate Exos X18 16TB
-
nordino
tag
Sziasztok!
Olyan házzal szemezek ahol a hagyományos meghajtók is csak oldalt döntve elhelyezhetőek.Ez az elhelyezés lehet negatív hatással a meghajtókra,vagy felesleges ilyesmitől tartani. -
UnSkilleD
senior tag
alzánál is ez van, nincs semmi baj vele
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Dr. Akula
félisten
válasz hunaqua #73212 üzenetére
Életemben nem hallottam róla. Google szerint 2020 óta működnek itthon, de 2009-ben már Lengyelországban bizniszeltek valamit. Mondjuk beírni én is be tudok bármit, pl. hogy én vagyok Mike Tyson. Én azért inkább ráfizetek egy kicsit, de olyan helyen vegyem az ilyesmit, ahova vissza is lehet vinni. Lehet hogy ide is lehet, csak nem tudjuk.
-
hunaqua
addikt
válasz Dr. Akula #73222 üzenetére
Én sem hallottam semmit,igaz rosszat sem.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A napokban akarok (végre) a kamerarendszerhez merevlemezt venni.Ami most van benne haldoklik...
Az összefoglalóban a WD22PURZ ajánlott.Nekem 2 TB-és kellene.
Ezeket találtam.Mi az eltérés?Én mint laikus nem látok semmit csak az árat...
Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ)
Western Digital WD Purple 3.5 2TB SATA (WD22PURZ)Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
tibaimp
nagyúr
Semmi. Szép lassan a WD23-as leváltja a korábbi WD22-es jelzésűt. A gyártó tudná megmondani, hogy mit változtattak. Olyan fordulhat elő például, hogy változik a cache mem mérete, kevesebb tányérral oldják meg ugyan azt a tárkapacitást.
[ Szerkesztve ]
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
Vettem 2db Toshiba MG10 20 TB merevlemezt. Szállítás során a csomag belseje láthatóan sérült, mert a műanyag "doboz" amiben az egyik merevlemez volt összetört.
A merevlemezeken látható sérülésnyom nincs.Az egyik merevlemez azt csinálja, hogy bootolásnál kb. 20-30 másodpercig kb. 0,5 másodpercenként egy ilyen elég hangos kattanó hangot ad ki. Ennyi idővel meg is hosszabbítja a boot időtartamát, ha csatlakoztatva van.
A másik lemezzel ilyet nem tapasztaltam.Viszont futtattam írás és olvasás tesztet a felületre, és nem volt hiba. Látszólag a Windows fel is ismeri és adat is másolható rá. HDS se mutat semmi hibát. SMART értékeknél se látok semmi furcsát.
Mi lehet vele a gond?
Ez ok lehet a garanciális cserére?[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz ablack #73229 üzenetére
Az a 20-30 másodperc meg kattanó hang engem arra emlékeztet, amikor egy USB-s külső vinyó nem kap elég áramot és próbálkozik többször is a felpörgetéssel.
Lehet valamelyik tüske sérült a csatlakozóban, nézd meg esetleg közelről.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
tibaimp
nagyúr
válasz ablack #73229 üzenetére
Próbáld már ki másik gépben is, azzal kizárod a saját géped összes paraméterét, ha ott is csinálja, akkor HDD hiba lesz, ha nem, akkor a gépedben van a hiba, kb. mint, amit Patice kolléga írt! Illetve itt kérdezz már rá: HDD probléma (nem adatmentés)
-
-szabi-
addikt
Hi
Kicsit off de remélem azért megfér itt a kérdésem.
NASba WD vinyók közül a red plus amit ajánlotok.
Mi van ha én wd40purz vinyót teszek NASba?
Egyáltalán nem ajánlott? Tönkremegy? Jó lesz az is?üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Köszönöm a választ, mindkettőtöknek.
-
dethroner
veterán
Hello!
Bocsánat a félig off kérdés miatt, de nem találtam másik pörgős topikot.
Muternak van egy régi asztali gépe, 1 db sata vinyó van benne, és a tálcán ott figyel valami "Intel Rapid tárolási technológia" zöld pipa. Kérdésem mi ez, mire jó és kell-e?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
nagyúr
Sziasztok!
Kétféle felhasználásra keresek hdd-t:
1. Torrent. NEM 7/24, de sokat menne a PC-ben, nyilván sok apró írás/olvasás megy rajta. Ennek megfelelően a halkság is szempont, persze nem elsődleges. (A jelenleginél mindig tudom, mikor osztok épp vissza valamit, elég hangosan dolgozik. 100/100 Samsung HD204UI 2TB) 2-3 TB
2. Archiválás. Ritkán lenne használva, csak akkor, amikor új anyagokat másolok rá, 2-3 havonta. Máskor a szekrényben pihen. 3-4 TB
Ezekre a fehasználásokra milyen fajta hdd-k a legalkalmasabbak? (Nem hagyva figyelmen kívül az ár/érték arányt sem. )
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz liszi70 #73242 üzenetére
Nincs köze az élettartamhoz az 5400-as RPM-nek, sőt, az összes 5 év garos Enterprise HDD 7200-as!
Jó a WD Purple, ahogy fentebb írta ANOka! Ráadásul kb. az a leghalkabb HDD is, szóval hacsak nem váltasz SSD-re torrentezni, akkor azt vedd. Itt van pár Purple tapasztalat "hangosságra": [link], [link] ,
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi a válaszokat! A halkságtól vannak fontosabb szempontok, leginkább az ár/érték arány és a megbízhatóság. És igen, egész biztos, hogy nagyon jó a Purple, de az adott felhasználásra nem TÚL jó? Mondjuk archiválásra, ami 2-3 havonta van egyszer bekapcsolva, nem túlzás egy ilyen árú HDD? Megéri az árkülönbözetet?
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
ANOka: 3-4TB-os méretben a Toshiba MGxx pont, hogy nem olcsó!
liszi70: Jó a WD Purple, mert CMR. Értem én, hogy van olcsóbb 3-4TB-os, például a Toshiba P300, WD Blue, Seagate BarraCuda de ezek csak 2 év garosak és SMR-es, ami nagyon be tud lassulni másoláskor (pár 10MB/sec-re [link] ).
Ha kivárod, és elég a 2 év gar, akkor OK, Te tudod, de szerintem megéri a Purple azt a plusz ~pár ezer forintot.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
jovás
aktív tag
válasz tibaimp #73247 üzenetére
Meg hát pont azt írta a srác hogy "A halkságtól vannak fontosabb szempontok, leginkább az ár/érték arány és a megbízhatóság". Az SMR-es vinyók meg pont a techológiájából kifolyólag ha valami gebasz van vele, sokkal nehezebb róluk visszanyerni az adatokat. Ez az én véleményem, de cáfoljatok meg ha nincs igazam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Milyen egeret válasszak?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 1TB - 7,300/6,000MB/s
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest