- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LGLuke
őstag
-
betyarr
veterán
egy második hdd installálásánál azon kívül hogy rádugom a két kábelt a vinyóra,kell még valamit csinálni?jumperelni,vagy biosban állítani valamit?
-
LGLuke
őstag
válasz betyarr #13254 üzenetére
Csak az IDE HDD-ket kell jumperelni! Ezt úgy érdemes, hogy a bott HDD legyen master, és a másik adat HDD slave. Optikai meghajtó külön kábelen legyen.
SATA HDD-k esetében csak bizonyos gyártmányúaknál kell, és ott csak akkor, ha az alaplapod SATA I-es míg a HDD SATA II-es és vissza kell állítani SATA I-re.Egyébként az új SATA II-es alaplapoknál és SATA II-es HDD-k esetében nem kell jumperelni.
-
LGLuke
őstag
válasz betyarr #13256 üzenetére
Nulla az esélye, ugyanis a SATA kábelre egy eszköz köthető. Csak úgy lógva nem raknak be kábelt, hogy nincs a végére semmi kötve. Viszont az alaplapokhoz adnak többet is, így a dobozában lehet, attól függetlenűl, hogy Te nem használtad fel mindet, de ha ebben nem vagy biztos, akkor inkább vegyél 1-et pár 100 Ft csak. A legdizájnosabb UV-s kábelek is max 1500Ft-ba kerűlnek, szóval nem horror összeg.
-
brugo
aktív tag
a WD6400AAKS 1 tányéros ?
-
Calibos
addikt
Ma délután szereltem össze az új gépemet, ilyen winyot vettemarracuda 7200.12 500GB (ST3500410AS) Gyakorlatilag füllel nem hallató semmi hang, mint ha nem is lenne a gépben a winyo. Kisebb mennyiséget másoltam de akkor sincs hangja. Most már csak az élettartam a lényeg, remélem nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
Porcupain
aktív tag
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen drága ez a sata kábel, szerencsére eddig nem kellett venni.
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
laczkoo
tag
Sziasztok!
Az SSD drive-okkal kapcsolatban lenne az a kerdesm, hogy igaz-e valami azokbol a dolgokbol, hogy az azokon tarolt adatoknal sokkal nagyobb esellyel fordul elo adatvesztes, mint a hagyomanyos HDD-knel?
udv.:
Laccsak akik pokereznek: http://poker150.fw.hu/
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Egy asus k8v-x lapra kötnék egy 2,5" sata lemezt. Kivitelezhető? Ellenérv esetleg? Milyet vegyek?
Előre is köszi! -
Dzsekó
addikt
válasz jobbacsabba #13268 üzenetére
Hali!
Elképzelhető, hogy a Via 8237-el nem fog elsőre beröffenni, mert az még Sata1-es.
Vagy lapcsere, vagy a vinyót át kell rakni Sata1-re. Ez vagy jumperes, át kell rakni a jumpert, vagy a vinyó automatán érzékeli, ekkor semmit se kell csinálni, vagy szoftveresen kell átrakni, mint pl. a Hitachiknál, na ekkor nem fog menni kapásból.
Megoldás, egy Sata 2-es lappal havernál átrakod Sata1-re a vinyód, és utána fogja a lapod látni.Másik kérdés a méret. 320GB-nál tuti nincs gond, mert jelenleg is fut apámnál, de 640 és 750-es méreteknél hallottam, hogy meg se nyekkent a gép, igaz, az külső integrált Silicon Image vezérlésű esetek voltak.
Milyen méretű vinyót szeretnél?
Mod: most olvasom, hogy 2,5-ös kéne, ott sztem nem lesz méretgond, mert nincs olyan nagy, de azokon jumper nincs, másik két eset lehetséges, felismeri, vagy szoftveres sata1-re rakás.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz jobbacsabba #13268 üzenetére
Lejárt a mod idő.
Viszont 2,5-ösből lehet Sata1-est kapni, kb. 1000-el drágábban, és akkor megspórolod ezt az átállítási macerát.
WD gyárt ilyet:
WD2500BEVS 250GB-os
WD3200BEVS 320GB-osEz a pontos tipus, fontos a végén az S betű, mert a T betűs a Sata2-es.
[ Szerkesztve ]
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz Dzsekó #13270 üzenetére
Köszi!
Max 320GB. Én is sata2-re gondoltam, hogy visszafogom satára. Tehát tanácsod szerint eljárva elvileg működnie kell!? Van esetleg tanácsod arra nézve, hogy melyik márkából válasszak? Mégvalami, a tápomon asszem nincs sata tápkábel, átalakítóval megoldható a probléma? -
kem
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem sata notivinyóból jó gyorsat? nem kell nagy csak gyors legyen. SSD-n gondolkodom, de nemtom,h jólenne-e nekem.
Köszi!
-
kem
addikt
Köszi!
-
Dzsekó
addikt
válasz jobbacsabba #13276 üzenetére
WD-t ajánlom, az megbízható.
Sata2-est nem tudom, hogy beröffen-e Sata1-en, még nem próbáltam.
Ennek előtte nézz utána, mielőtt megveszed a sata2-t, nehogy aztán ne menjen.
Egyébként Sata2-es vinyó nem gyorsabb pláne nem a notivinyó, sata2-es lap meg viszi a sata1-es vinyót, szal ha nem vagy biztos, akkor sata1-es WD-t vedd.Sata tápkábel átalakítóval simán megy a dolog.
Akkor WD3200BEVS vagy a sata2-es WD3200BEVT-et ajánlanám.
Googlizz rá a T-s végűre, hogy megy-e Sata1-ben. Jobbat nem tudok. -
Dzsekó
addikt
válasz laczkoo #13275 üzenetére
Sok helyen nézegettem az SSD-ket ezt így nehéz lenne belinkelni, az általam fent írt 3 SSD a legjobb, de nem is olcsók.
Itt a pénztárcád szabja meg, hogy melyikre van pénzed. PH-n is van két MLC-s teszt.
De az Intel, Samsung és OCZ Vertex-en kívül a többi MLC-s SSD sztem tucat SSD, kvázi ugyanazt nyújtja.
Nekem Samsung van és meg vagyok elégedve vele. A vezérlő a lényeg, nem az SSD átlal nyújtott sebesség. -
loki22
tag
Sziasztok!
Melyik most a leggyorsabb/leghalkabb winchester ami 640gb-os és megbízható,valamint,hogy számít e ,hogy 32 vagy 16mb a cache,mert az első hozzászólás szerint nem nagyon??
Köszi!
Igazából a hitachi 640gbos 16mb vs samsung spinpoint f1 között vacilálok,de mondom nem értek hozzá így jó lenne a help.
[ Szerkesztve ]
-
loki22
tag
Vagy még a WD 640gb 16mb cache caviar blue ami 15k most és én is ekörül az ár körül keresgélnék.
-
J97
tag
Üdvözletem!
Egy kérdés eldöntésében szeretném a tisztelt publikum segítségét kérni! Rendeltem egy WD3200BEVT winyót a notebookomhoz. Abban jelenleg egy Hitachi Travelstar 5K100 -as teljesít szolgálatot (60GB). Mivel ez elég kicsi így szükség is lesz a nagyobb winyóra. Elméletileg úgy terveztem, hogy a Travelstar marad a régi helyén és az újdonsült WD kerül majd az USB rackbe. Rendszerwinyónak tökéletesen megfelel a 60 -as is, hangjával, hőtermelésével meg vagyok elégedve. Még azt mondom, hogy a sebességével is figyelembe véve azt, hogy mire használom a notit. Nézegettem a 2 winyó adatlapját, ahogy néztem a specifikációi közel azonosak.[WD Spec] [TravelStar]. Elérési idő 12ms mindkét winyó esetében, cache méret, fogyasztás, zajszint közel azonosak a gyártó adatlapja szerint. Tehát elméletileg egyik sem gyorsabb/lassabb/tud kevesebbet/többet a másiknál kivéve a méretüket? Ez azért lenne fontos, mert ha a WD érezhetően gyorsabb, halkabb, stb, akkor azt szerelném be a notiba és a 60 as kerülne a rackbe. Sajnos ez újabb gondot vet fel, mivel a rackes winyón szándékoztam tárolni azokat az adatokat, amikre szükségem lenne mind a notin mind az asztali számítógépemen, és egy egyszerű USB csatlakoztatásával elérhetővé válik mindkét gépen. Viszont ha a 60 -as winyó kerülne a rakcbe egyszerre nem tudnék minden szükséges adatot azon tárolni, ezért szükség lesz majd egy kis törlés másolás manőverekre is, ami már ugye plusz művelet, plusz idő, de ha a WD rendszerwinyónak annyival jobb a travelstarnál, akkor már elgondolkodtató.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
LGLuke
őstag
Azt nem értem, hogy miért nem 3.5"-os HDD-t vettél külső tárnak!?
Szerintem sokkal jobban jártál volna egy WD greean 1TB WD10EADS HDD-vel, hiszen kemény 20-21k HUF az ára, s közben 1TB-nyi adatot tudsz tárolni rajta, valamint jóval gyorsabb, mint a noti winyók. Tehát ha valamikor berakod asztali gépbe, vagy eSATA-t használsz a deskhez, máris sokkal jobban jártál.Egyébként, ha nem fontos a sebesség, akkor szerintem ne cseréld ki a 60-ast. Csak plussz macera, és ha a 2 gép között adatokat akarsz húrcolászni, akkor jobban jársz, ha kint marad a nagyobbik. De az újabb természetesen gyorsabb HDD.
-
bobababa
csendes tag
Sziasztok!
500GB-os vinyót szeretnék venni, de nem tudom melyik lenne ideális.
Ezt néztem ki:
Samsung SpinPoint F1 500GBMi a véleményetek róla?
Előre is kösz:
boba -
J97
tag
válasz LGLuke #13287 üzenetére
Van 3.5" rack is egy kisebb winyóval, az a gond, hogy az nagy, kell neki külön táp, stb és macera hurcipászni. A gond az, hogy az asztali gép otthon van A városban, a notit meg viszem magammal B városba ahol dolgozom, hétközben B városban tartózkodom, ilyenkor használom a notit, hétvégén meg otthon, ilyenkor az asztalit. Ha lényegesen gyorsabb az új winyó, érezném géphasználat közben a sebességbeli javulást (OS bootidő, programok indításának ideje, másolás, stb.), akkor fontolóra venném a notiba való beépíését a 320-asnak, mivel úgyis a notit használom többet. De ha nincs nagy javulás e téren, (gyártói adatlapok szerint elvileg nincs), akkor valóban jobban járok ha rackben hagyom a nagyobbat.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Hitachi Deskstar 7K1000.B 18,9K-ért megéri?
Vagy Samsung 1T-s EcoGreen 19,4K-ért Hétfőn megyek venni, mert már nagyon kéne a hely, addig el kell dönteni
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
forceberg
veterán
Nem teljeskörű az 1. HSZ, vagy nincs ajánlható Samsung HDD?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
LGLuke
őstag
válasz Motion_Blur #13292 üzenetére
Ragyogó kérdés!
Most akkor 5400RPM-es HDD-t akarsz vagy 7200-ast? -
audi100td
nagyúr
válasz Motion_Blur #13292 üzenetére
Szia,
nagyon is megéri ennyi pénzért, csak az a hátránya, hogy kb. a legzajosabb 1TB vinyó a régi 7200.10-es Seagate után, bekapcsolt AAM-el már azért elviselhető.
De ha nem zavar, akkor csak ajánlani tudom, mivel gyors és megbízható HDD.
Samuval se volt még gondom, viszont sokaknak meg igen, szóval annyira nem javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
20 körül akarok venni 1TB-s vinyót. Nálam a lényeg a teljesítmény és a megbízhatóság eddig amit kinéztem az a WD Caviar Black. Valaki tud esetleg jobb vételt ennél?
Ebben a hónapban akarom megvenni mert júliustól növekszik az ÁFA és biztos mennek fel az árak.
Előre is köszi! -
TazLeacher
nagyúr
Melyik most a leghalkabb winyó? Méret 250-500Gb-ig mindegy. A lényeg, hogy minnél halkabb legyen. Sebesség se elsőrangú szempont.
-
audi100td
nagyúr
válasz TazLeacher #13299 üzenetére
Esetleg Hitachi P7K500
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital