- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Szia!
Nekem ilyen procim van, Skyrim-et játszom vele olykor, low-med között, 1080p-ben, 35-55 fps-em van.
Feltételezem elég kéne legyen Minecraftra is az ereje. Arra figyelj, hogy RAM KIT kell hozzá, 2133 MHz-eseket érdemes nézni.
Kérdezz be a Kaveri topikba, játszik e valaki Minecrafttal.mod: Úgy látom elég szépen megy A8-7600-al a játék: [link]
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Csongi2015 #88929 üzenetére
Arra azért számíts, hogy a procicban lévő HD 530 fele tempót sem tud egy 22k-s bolti árú R7 250 GDDR5 kártyához képest.
Javaslom keress teszteket youtube-on, hogy a HD 530 hogy futtatja a kinézett játékokat, ha az elég, akkor legyen IGP, ha nem, akkor keressetek használtan GTX 750/750Ti-t, vagy R7 360/370-et, ezek kb űrtechnikák a fent írt R7 250-hez képest is.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
Egy kérdés maradt hátra, mennyi a keret.
R7 370 érezhetően erősebb, mint a GTX750. De helyette javasoltabb az újabb, kevesebbet fogyasztó RX 460. Ebből meg érdemesebb a 4GB-os példányt venni, idővel jól jöhet.
RX 470 is jó vásár, sőt a GTX 1050 és GTX 1050Ti is az lesz ha beáll az áruk, szóval tudni kéne, hogy mennyi az annyi, használt is vagy csak új, stb.solfilo
-
veterán
Nyilván jobban megéri az RX 470, de ugye többe is kerül. A keret alapján jó vétel lesz az RX 460.
(#89003) G4RWIN: én a helyedben GTX 1060 6GB-ot keresnék, ha zöld kártyát akarsz. Aztán lehet olyan játék, ahol ultra giga szuper mega beállítás helyett csak simán high-ra tudod tenni a grafikát, de ez talán belefér. Persze ha van keret, akkor GTX 1070 ill még jobb a GTX 1080.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz SirRasor #89016 üzenetére
Köszi, otthon megnézem a tesztet!
A 4GB vs 3GB kapcsán a mikrolagot szokták felhozni, mint lehetséges probléma, meg lehet mondjuk 4GB alatt nem tudod maxra tenni a textúrákat. (fps-t nem nagyon eszi ma már, a játék mégis szebb tőle)
Min fps nem feltétlen lesz alacsonyabb. Elvileg akkor lép fel ez, mikor nekiáll törölgetni a VRAM-ból, hogy beférjen az új információ.
De tapasztalatom nincs ezekről, IGP-vel nyomom.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz SirRasor #89046 üzenetére
Na jó nagy katyvasz akkor ez a DX12, kb össze vissza mérnek az oldalak. Ez így vicc, Rise of the Tomb Raiderben TPU-nál +30% az RX 470 javára DX12-ben, Guru3D-nél meg kikap ugyanebben a játékben, lol.
DOOM-nál meg fordítva, Guru3D-nél nyer, TPU-nál kikap.
innensolfilo
-
veterán
válasz defede #89318 üzenetére
Nem lenne lassúbb az RX 470-el a gép, mint RX 460-al. Sok szituációban gyorsulna is, de ettől függetlenül túl sokat hagyna a kártyában a 860K. A bottlenecket onnan lehet észrevenni pl, hogy ha tuningolod a procit, gyorsul tőle a VGA. Meg lehet, hogy az fps-el nincs gond, de fura mikroakadásokat tapasztalnál játék közben, amik egy erősebb proci mellett nem jönnének elő.
A procit az RX 460 mellett is érdemes lehet kicsit tuningolni, erősen prociigényes játékokban jól jöhet. A procid topikjában segítenek.+1 a W10-re, DX12-höz is kell.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Alister71 #89346 üzenetére
Jogos amit írsz. De félek itt még tápcsere sem lesz, szerintem nem lehet meggyőzni majd a rokonságot erről a +10k-ról, bár ez csak feltételezés a részemről.
Mondjuk ennyi pénzből (VGA+táp) már vehetnének egy használt X360-at is WoT-ra.(#89349) Cfc_Boy: oké, de az Athlon X2 5200+ a Radeon X1900 idejéből való proci. Lehet egy mai A8-as IGP-t se tudna kb kihajtani rendesen.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Alister71 #89351 üzenetére
Igen, ezért néznék valami garis GT 730-at aprón, az talán nem olyan vészesen sok a procinak, 10k körül lehet találni, s spóroltam a rokonnak, nem költ feleslegesen a gépre.
Az egész gép ér vagy 20k-t kb, ebbe kár venni újonnan GTX 750-et szerintem.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz sirszevenap #89438 üzenetére
"...Fontos megyjegyezni azonban, hogy a GTX960-asból is 4 gigás példányt használtunk, mert a beállításaink túlságosan lehúzták volna egy 2 gigás teljesítményét. Egyedül a GTX750 Ti volt így 2 gigás a mezőnyben, és Batmanben így is csökkentenünk kellett a textúraminőséget egy fokkal neki, hogy ne legyen képregény (a nagyobb kártyákon kitesztelve ez egyébként kicsit szól csak bele az fps számba, inkább a memória mennyisége limitáló csak).
Mondjuk a GTX1060 3GB miatt már alapból visszafogtuk egy kicsit az újabb játékok textúrabeállításait, mert például a Deus Ex és a Rise of the Tomb Raider borzasztóan eszik a memóriát, ha a legjobb textúrákra vágyunk. Szerencsére ezek általában 1080p feletti felbontások esetén nyernek igazán értelmet, így a legtöbb esetben nem jelent problémát a csökkentés most, de ettől még tartjuk, hogy egy ilyen erős kártyára nem szerencsés 3GB memóriát pakolni."Ettől függetlenül az R9 380 ellenében én is a GTX 1060 3GB-ot venném. RX 470-el párba állítva már erősen játékfüggő, hogy melyiknek áll a zászló, a linkelt tesztben épp nyert picivel az Rx 470. Más tesztben meg kikap, akár többel is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
Amiket láttam már ajánlva többször:
Sapphire, XFX, ezeken van tápcsati.
Gigabyte, nincs rajta tápcsati, állítólag halkabb valamivel a többinél, de előfordulhat, hogy nem mindig tartja az órajelet.Mindegyikből van már tulaj az RX 460 topikban, nem nagyon lehet mellé nyúlni a felsoroltakkal elvileg. Kérdezz be oda szerintem.
(#89445) sirszevenap: Azt kell valahogy kideríteni, hogy vannak e mikroakadások a 3 GB VRAM miatt magas textúrabeállításokon. Mert a jobb minőségű textúra nem nagyon lassítja a játék futását, ellenben szebbé teszi azt, így érdemes a legmagasabbra tenni, már ha jól gondolom. Tapasztalatom nincs ilyen téren, IGP-vel nyomulok.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz AggressiveGT #89467 üzenetére
GTX 1050 lenne a nyerő, csak 40k-ba még nem fér bele. RX 460-ból van tápcsati nélküli verzió (Gigabyte), azt venném a helyedben.
Hogy mennyivel gyorsabb? Sokkal, simán van 2x szerintem, ha nem több.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Ryder62 #89652 üzenetére
Ne általánosítsunk szerintem, adott szoftvertől függ, hogy melyik gyártó a támogatottabb. Legalább is gondolom nem passzióból adja ki az AMD a FirePro / Radeon Pro-kat, Polarisból is megérkezett már az új széria.
Ettől még jó választás a GTX 970 is, csak pontosításképp írtam.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Sn4k388 #89699 üzenetére
Ha egy árban van a két kártya, kb mindegy melyiket veszed, egyikben ez, másikban az gyorsabb, GTX 1060 kevesebbet eszik és jobb DX11 játékok alatt, RX 480-nak kicsit jobban fekszik a DX12, így lehet időtállóbb valamivel, szóval egyéni preferencia kérdése kb.
Freesync kapcsán nincs tapasztalatom, lehet bekérdeznék az RX 480 topikba, hogy milyen, érdemes e ilye monitort venni a kártyához.solfilo
-
veterán
válasz sirszevenap #89949 üzenetére
Nekem inkább úgy tűnik, a keret miatt kaptál GTX 960 ajánlást, nem azért, mert ne tudna a proci erősebb kártyát kihajtani. Aztán a beszélgetésbe az i3-6100-at is bedobtad, mint eshetőséget. Szerintem nem fals infókat kaptál válaszként, hanem a kérdésre feleltek.
[link][ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Csupingo #90056 üzenetére
A linkjeid nem támasztják alá, amit mondasz.
régi teszt: GTX970 vs R9 290X: utóbbinak +5,1% (min és átlagfps összesítés alapján)
újabb teszt: GTX 970 vs R9 290X: utóbbinak +6,8% (min fps összesítés alapján)
Tehát az idő előre haladtával nőtt a különbség köztük.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz HULK25 #90069 üzenetére
Játékmixtől függően 24-50% a difi köztük. (első TPU teszt összesítése alapján, második ph! teszt eredménye)
A linkelt 1050Ti 52k, a linkelt RX 470 65k, árdifi 25%.
Ha a TPU tesztnek van igaza, akkor árban van az 1050Ti az RX 470-hez képest, ha ennél nagyobb a két kártya között a különbség, akkor valamelyest túlárazott az 1050Ti.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz .Ishi. #90077 üzenetére
Azonos áron TPU teszt szerint inkább a GTX 1050 a jobb picit. De nem hinném, hogy 35k-ról visszadrágulnának az RX 460 2GB-os kártyák 40k-ra. Karácsony közeledtével nem tudom várható e áresés a GTX 1050 esetében. A jelenlegi 25-30% felárat nem éri meg az 1050 szerintem.
solfilo
-
veterán
válasz intensa_man #90096 üzenetére
Az alkalmi vétel összegéből és a jelenlegi R9 270 árából inkább vegyél egy erősebb kártyát, mondjuk egy RX 470-et. A CF/SLI renszerekkel elég sok a szívás manapság, sokszor nem is megy rendesen, mikrolagolhat, stb, a 2 GB VRAM meg egyébként is kevés volna szerintem.
solfilo
-
veterán
A kérdés pont nem egyszerű, mert kb egyik sem rossz választás.
Talán így lehetne nézni:
Főleg DX11 és nem hosszú táv, mondjuk 2 évig: GTX 1060 6GB
DX12 és hosszabb táv, inkább talán RX 480 8GB
Emellett egyes játékok egyiknek, más játékok a másiknak kedveznek, szóval ez alapján is lehet dönteni.Egyikkel sem lősz mellé szerintem, nagy árkülönbségek esetében vedd az olcsóbbat. Egyedül a GTX980-at hanyagolnám a három közül.
Azt azért még leírhatnád, hogy milyen gépbe lenne a kártya, proci, táp.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Viktor8. #90150 üzenetére
Ha nincs nagy árdifi, inkább az MSI Gaminget venném, a több gari miatt is.
Ha nagyobb a különbség, mehet a Nitro is, jókat hallani arról is.
De jobban jársz, ha a topikjában kérdezősködsz, ott laknak a 480 tulajok.(#90152) 3dm: nincs mit!
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz szabi01 #90325 üzenetére
Ezt kérdezd meg a 3D lejátszós topikban, ott tudják a tutit. De ha jól tippelem, ehhez már Polaris kellene neked, egy RX 460 2GB-osat megkapsz 30-40k között.
Aztán ha nem elég a proci, akkor még mindig tudsz gépet is cserélni a VGA alatt.(#90326) halisa: ezeknek a párja zöld oldalon GTX 1060 3GB és 6GB. Hosszabb távra inkább az RX a jobb DX12 miatt.
[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok